No ‚Poo – Φθηνότερο, πιο ικανοποιητικό και πολύ πιο αποτελεσματικό από τη μαγειρική σόδα

0
No ‚Poo – Φθηνότερο, πιο ικανοποιητικό και πολύ πιο αποτελεσματικό από τη μαγειρική σόδα

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 25 Νοεμβρίου 2019

Δεν είμαι καθόλου κακιά για πάνω από ένα χρόνο τώρα. Δεν θα επιστρέψω ποτέ στα εμπορικά προϊόντα τώρα που βρήκα τον τρόπο να έχω καθαρά μαλλιά χωρίς σαμπουάν.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Για να διαβάσετε το ταξίδι μου και τους λόγους για τους οποίους πάω χωρίς σαμπουάν, μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτησή μου Χωρίς σαμπουάν – Γιατί προτιμώ το μη-πού.

Βασικά αυτό που συνοψίζεται είναι ότι δεν μου αρέσει να με θεωρούν λύτρα για την αγορά ενός προϊόντος χωρίς το οποίο οι άνθρωποι έχουν επιβιώσει για χιλιετίες. Μου αρέσουν οι βασικές, φθηνότερες επιλογές.

Δεν μου αρέσει να μου πωλούνται, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν σημαίνει ότι πρέπει επίσης να έχετε ένα άλλο προϊόν για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα που προκαλεί το πρώτο (αλλά μην ανησυχείτε, μπορούν να το πουλήσουν και σε εσάς!)

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν κάνουν κακή χρήση χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση αυτής της αίσθησης λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά δεν λειτουργεί σε όλους.

Το να λούζετε τα μαλλιά σας με μαγειρική σόδα είναι πολύ καλό αν σας κάνει, μην με παρεξηγήσετε. Όμως κάτι βρήκα ακόμη καλύτερα.

Τι είναι καλύτερο από τη μαγειρική σόδα για το λούσιμο των μαλλιών σας χωρίς σαμπουάν;

Η μαγειρική σόδα έχει αποτέλεσμα, αλλά δεν μου αρέσει η αίσθηση του τριχώματος και μου λείπει η μεταξένια αίσθηση μασάζ στο κεφάλι σου όταν τρίβεις το σαμπουάν.

Αλλά όλα άλλαξαν πριν από δύο εβδομάδες.

Είχαμε ξεμείνει από μαγειρική σόδα! Εγώ neeeeeded να λούσω τα μαλλιά μου.

Μπήκα στο δωμάτιο χειροτεχνίας όπου ζει το άδειο πλέον σακί με μαγειρική σόδα. Η σόδα πλυσίματος τράβηξε το μάτι μου… Αναρωτήθηκα αν η σόδα πλυσίματος θα λειτουργούσε. Σκέφτηκα ότι δεν έχω τίποτα να χάσω εκτός από τα λιπαρά μαλλιά μου, γι‘ αυτό το έκανα μια ευκαιρία.

Μάντεψε? Λειτουργεί, πραγματικά κάνει! Καλύτερα ακόμη και από μαγειρική σόδα.

Τι είναι η σόδα πλυσίματος;

Σόδα πλυσίματος γνωστή και ως ανθρακικό νάτριο (ή σόδα), είναι φυσικό καθαριστικό και ισχυρό αποσκληρυντικό νερού. Είναι η μεγαλύτερη, πιο δυνατή (και φθηνότερη!) αδερφή της μαγειρικής σόδας.

Η σόδα πλυσίματος είναι δεν το ίδιο με τη μαγειρική σόδα. Δεν είναι βρώσιμο και είναι πολύ αλκαλικό – με pH 11 αντί για μαγειρική σόδα 9.

Μια διαφορά pH δύο μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι η κλίμακα pH δεν είναι ευθεία γραμμή, είναι εκθετική. Κάθε 1 μονάδα πάνω από την κλίμακα pH είναι 10 φορές η ισχύς της μονάδας πριν.

Αυτό λοιπόν στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η σόδα πλυσίματος είναι 100 φορές ισχυρότερη από τη μαγειρική σόδα.

Ωστόσο, μην πανικοβληθείτε. Η Ομάδα Εργασίας για το Περιβάλλον ακόμα του δίνει ένα „Α“ στην κλίμακα τους, που σημαίνει ότι είναι ασφαλές και μη τοξικό.

Πού μπορείτε να προμηθευτείτε σόδα πλυσίματος;

Η σόδα πλυσίματος διατίθεται ελεύθερα στο τμήμα πλυντηρίων των περισσότερων μεγάλων καταστημάτων. Προτιμώ τη σκόνη (μοιάζει με μαγειρική σόδα) από τους κρυστάλλους καθώς διαλύεται πολύ πιο γρήγορα.

Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε κουτιά ή μέσα μαζικά online. Αγόρασα ένα τεράστιο σακί 20 κιλών για να φτιάξω το δικό μου απορρυπαντικό ρούχων.

Μπορείτε επίσης να φτιάξτε τη δική σας σόδα πλυσίματος από μαγειρική σόδα. Επειδή είναι περίπου 100 φορές πιο ισχυρό στο pH του, θα έχετε μεγαλύτερη έκπληξη για το καθαριστικό σας, μετατρέποντας τη μαγειρική σόδα σε σόδα πλυσίματος.

Πώς λούζετε τα μαλλιά σας με σόδα;

Χρησιμοποιώ τη σόδα πλυσίματος με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούσα μαγειρική σόδα, με μια ελαφριά, αλλά απίστευτα σημαντική αλλαγή.

Χρειάζεστε μόνο 1/4 – 1/3 του κουταλιού του γλυκού για να έχετε εξαιρετικά καθαρά μαλλιά.

Βάζω τη μικρή μου σόδα πλυσίματος σε ένα φλιτζάνι και προσθέτω περίπου 1 φλιτζάνι ζεστό νερό από το ντους. Η σόδα πλυσίματος διαλύεται αμέσως και μετά τη ρίχνω στο κεφάλι μου και την τρίβω.

Η σόδα πλυσίματος είναι μακράν πολύ πιο ωραία αίσθηση από τη μαγειρική σόδα όταν τη χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου. Είναι «γλοιώδες» αλλά με την καλή έννοια. Σαν μαλακό και swishy, ​​όχι πιασάρικο και τριμμένο όπως βρήκα τη μαγειρική σόδα.

Μόλις το κάνω μασάζ, το ξεπλένω ξανά και μετά με ένα μείγμα ξιδιού και νερού. 1/4 C ξίδι μέχρι περίπου ένα φλιτζάνι νερό ντους.

1/4 C ξίδι μέχρι περίπου ένα φλιτζάνι νερό ντους. Ρίξτε το στα μαλλιά σας και ξεπλύνετε.

Η μυρωδιά του ξιδιού εξαφανίζεται καθώς στεγνώνει, έτσι δεν θα μείνετε να μυρίζετε σαν κουτάκι τουρσί.

Σε παρακαλώ, μην το παίρνεις στα μάτια σου. Το ίδιο ισχύει και για τη μαγειρική σόδα ή το ξύδι.

Πονάει.

Για να το διορθώσετε, ρίξτε άφθονο νερό πάνω από το μάτι σας για να το ξεπλύνετε. Ευτυχώς είστε στο ντους με ζεστό (ελπίζουμε!) τρεχούμενο νερό όταν συμβεί.

Αν σας αρέσουν συμβουλές σχετικά με τη λιτή ζωή και την κατανάλωση λιγότερης κατανάλωσης, εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω, θα ΧΑΡΩ πολύ να σας έχω!

Δοκίμασες να πας όχι; Τι μέθοδο χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω!

Παρακαλώ καρφιτσώστε και μοιραστείτε με τους φίλους σας!

Έχετε δοκιμάσει να πλύνετε τα μαλλιά σας χωρίς σαμπουάν;  Βρήκατε λίγο απογοητευμένη τη μέθοδο no poo με μαγειρική σόδα;  Θα πρέπει να το δοκιμάσετε αντ 'αυτού, το βρήκα πολύ πιο ωραίο στη χρήση.  Ανεβείτε και διαβάστε!  #nopoo #natural #bakingsoda #homesteading


Schreibe einen Kommentar