8 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα από σκνίπες μύκητες • Soltech Solutions

4
8 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα από σκνίπες μύκητες • Soltech Solutions

Τα παράσιτα είναι πάντα μια ανησυχία όταν πρόκειται για την ομορφιά και τη ζωή των φυτών. Οι σκνίπες από μύκητες, αν και αβλαβείς για τον άνθρωπο, είναι ένα παράσιτο που προκαλεί πολλά προβλήματα στους γονείς των φυτών. Αυτές οι μικρές σκνίπες έχουν περίπου το μέγεθος των φρουτόμυγων με την εμφάνιση κουνουπιού και είναι διαβόητες για τη φύτευση αυγών σε χώμα φυτών εσωτερικού χώρου.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 03 09 083334

Οι ενήλικες σκνίπες από μύκητες είναι ως επί το πλείστον ενοχλητικές, αλλά οι προνύμφες μπορεί να τρέφονται με οργανική ύλη στο έδαφος και να εμποδίζουν το φυτό σας να ανθίσει. Μόλις προσβληθείτε από σκνίπες από μύκητες, είναι πιθανό να κολλήσουν για λίγο. Φροντίστε πριν από όλα να απομονώσετε το μολυσμένο φυτό σας από άλλα. Θα είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο να εξαλειφθούν αυτά τα παράσιτα από ένα μόνο φυτό σε αντίθεση με μια ντουζίνα! Εδώ είναι μερικές εύκολες λύσεις για να εξαλείψετε τις σκνίπες από μύκητες από το σπίτι σας.

Εντομοκτόνο

Bio Insecticide Indoor Outdoor Concentrate από την Grove

Bio Insecticide Indoor/Outdoor Concentrate από την Grove

Οι ψεκασμοί εντόμων είναι μια αξιόπιστη λύση για την απαλλαγή από ανεπιθύμητη παρέα που περιβάλλει το φυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι το σπρέι που θα επιλέξετε είναι ασφαλές για χρήση σε φυτά – θέλουμε να σκοτώσει τα παράσιτα και όχι το φυτό! Αυτή η επιλογή από το Grove χρησιμοποιεί βιοπαρασιτοκτόνα στη θέση των χημικών φυτοφαρμάκων, καθιστώντας την ασφαλέστερη για το περιβάλλον, τους γονείς των φυτών και φυσικά το ίδιο το φυτό. Εξαιτίας αυτού, είναι ασφαλές για χρήση σε οποιοδήποτε φυτό συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών! Καθώς πρόκειται για συμπύκνωμα, ακολουθήστε τις οδηγίες στη φιάλη για να διασφαλίσετε τη σωστή αραίωση και χρήση.

Μειώστε την υγρασία

Οι σκνίπες των μυκήτων ευδοκιμούν από την υγρασία, επομένως ένα από τα πρώτα σας βήματα πρέπει να είναι να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δεν είναι υπερβολικά υγρό. Μην υπερποτίζετε τα φυτά σας, μπορείτε να κάνετε το φυτό σας ακατοίκητο για αυτά τα παράσιτα και να σκοτώσετε τυχόν προνύμφες που ζουν ήδη στο έδαφος. Ένας λιγότερο προφανής παράγοντας που συμβάλλει σε ένα υγρό περιβάλλον γύρω από το φυτό σας στο δίσκο νερού. Οι δίσκοι νερού είναι εξαιρετικοί στην πρόληψη ανεπιθύμητης απορροής στα σπίτια μας, αλλά μπορούν επίσης να είναι ελκυστικοί για παράσιτα όπως οι σκνίπες από μύκητες. Φροντίστε να αδειάζετε τακτικά το δίσκο μετά το πότισμα για να ελαχιστοποιήσετε την υγρασία που περιβάλλει το φυτό σας.

Έλαιο Neem

Συμπύκνωμα Neem Oil από Safer Brand

Συμπύκνωμα Neem Oil από Safer Brand

Το έλαιο neem είναι μια εξαιρετική λύση για να το δοκιμάσετε, ειδικά αν είστε γονέας φυτού που μπορεί να έχετε ήδη λίγο στο σπίτι! Αυτό το φυσικό φυτοφάρμακο είναι δημοφιλές για τον έλεγχο των παρασίτων σε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε για τον έλεγχο των σκνίπων από μύκητες. Δοκιμάστε να εμποτίσετε τις κορυφαίες ίντσες του εδάφους σας σε λάδι neem για να σκοτώσετε τις προνύμφες χωρίς να προκαλέσετε βλάβη στο φυτό σας.

Ακατέργαστες πατάτες

Οι ωμές πατάτες θα μπορούσαν απλώς να σώσουν το φυτό σας από τις προνύμφες της σκνίπας από μύκητες! Κόψτε μια ωμή πατάτα σε μικρά κομμάτια ½ ίντσας και τοποθετήστε τα κοντά το ένα στο άλλο στην επιφάνεια του χώματος σας. Οι προνύμφες πρέπει να έλκονται από την ωμή πατάτα και να βγουν στην επιφάνεια για να τη φάνε. Μετά από λίγες ώρες, θα πρέπει να βρείτε μερικές προνύμφες να τρέφονται στην κάτω πλευρά της φέτας της πατάτας σας! Εάν η φέτα σας είναι πλήρως καλυμμένη, γνωρίζετε ότι έχετε έντονη μόλυνση και θα πρέπει να αντικαθιστάτε και να ελέγχετε τις φέτες σας πιο συχνά. Συνεχίστε να ψιλοκόβετε τις ωμές πατάτες και να τις πετάτε μέχρι να φύγουν οι προνύμφες.

Κολλώδεις παγίδες

Sticky Traps από το Amazon

Sticky Traps από το Amazon

Οι κολλώδεις παγίδες είναι μια εύκολη λύση για τις σκνίπες από μύκητες μαζί με οποιοδήποτε άλλο παράσιτο παρόμοιου μεγέθους. Αυτές οι παγίδες μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο έδαφος και καθώς οι σκνίπες πετούν γύρω από το φυτό σας, θα κολλήσουν στην παγίδα. Το κολλώδες τους διαρκεί μήνες και είναι αδιάβροχα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αφαίρεσή τους για πότισμα. Οι κολλώδεις παγίδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εξάλειψη των ενήλικων σκνίπων μυκήτων για να τους αποτρέψει από το να γεννήσουν περισσότερα αυγά στο έδαφος.

Top Dress Your Soil

Οι προνύμφες των σκνίπων του μύκητα τείνουν να ζουν στις κορυφαίες μερικές ίντσες του εδάφους, επομένως είναι εύκολο να στοχευτούν απευθείας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσετε την αλληλεπίδραση των ενήλικων σκνίπων με το έδαφος είναι να προσθέσετε ένα στρώμα άλλου μέσου πάνω στο χώμα σας.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές εδώ, αλλά η άμμος φαίνεται να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Λόγω του μεγέθους κάθε κόκκου, η άμμος εμποδίζει τους ενήλικους μύκητες να έχουν πρόσβαση στο έδαφος, εξαλείφοντας την ευκαιρία να γεννήσουν αυγά ενώ παράλληλα επιτρέπει το πότισμα. Το νερό μπορεί επίσης εύκολα να περάσει μέσα από την άμμο στο έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας εξακολουθεί να παίρνει την αγάπη που χρειάζεται. Αυτή η μέθοδος διατηρεί επίσης τις προνύμφες στο έδαφος, ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν ως ενήλικες σκνίπες. Για αυτήν την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι η άμμος καλύπτει όλο το χώμα, από τις ρίζες έως τις άκρες της γλάστρας, και έχει βάθος περίπου ½ ίντσας.

Μηλόξυδο

Μηλόξυδο από την Bragg

Μηλόξυδο από την Bragg

Ένας άλλος τρόπος για να συλλάβετε τους ενήλικες μύκητες είναι με μηλόξυδο. Σε ένα ρηχό δοχείο, ανακατέψτε το μηλόξυδο για να προσελκύσετε τις σκνίπες με μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων για να αποτρέψετε τις σκνίπες να κάτσουν στην επιφάνεια του ξιδιού. Καλύψτε αυτό το παρασκεύασμα με πλαστική μεμβράνη και δημιουργήστε αρκετά μεγάλες τρύπες για να χωρέσουν οι σκνίπες. Μόλις περάσουν από το πλαστικό περιτύλιγμα, δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το υγρό μείγμα, εμποδίζοντάς τους να ταλαιπωρήσουν τα φυτά σας και να γεννήσουν περισσότερα αυγά.

Νηματώδεις

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια γελοία ιδέα, αλλά εμπιστευτείτε μας. Τα νηματώδη είναι μικροσκοπικά σκουλήκια που, όταν τοποθετηθούν στο μολυσμένο χώμα σας, θα γρήγορα και αποτελεσματικά εξαλείφουν τις προνύμφες της σκνίπας του μύκητα. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες ως προς τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την έγχυση των νηματωδών στο χώμα σας, αλλά συνήθως αγοράζονται σε διάλυμα που θα πρέπει να ενσωματωθεί στο έδαφος για καλύτερα αποτελέσματα. Η καταπολέμηση μιας προσβολής από έντομο με ένα άλλο έντομο μπορεί να ακούγεται αντιφατική, αλλά αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται με επιτυχία εδώ και χρόνια!

Πηγές:

https://www.bobvila.com/articles/how-to-get-rid-of-fungus-gnats/

https://www.smallfootprintfamily.com/how-to-control-fungus-gnats-organically#:~:text=control%20of%20them.-,Potato%20slices%20%E2%80%93%20Controls%20larvae ,ώρες%20πριν από%20κοιτάζοντας%20κάτω από%20αυτές.

https://www.latimes.com/lifestyle/story/2021-07-14/how-to-get-rid-of-fungus-gnats-on-plants

https://www.ortho.com/en-us/library/garden/how-kill-prevent-fungus-gnats

Schreibe einen Kommentar