4 δηλητηριώδη φυτά που βρίσκονται στην αυλή σας

4
4 δηλητηριώδη φυτά που βρίσκονται στην αυλή σας

δηλητηριώδη φυτά
Η διαμονή στη Φλόριντα σάς επιτρέπει να απολαύσετε το τοπίο που περιβάλλει το σπίτι σας όλο το χρόνο. Θάμνοι, λουλούδια, πράσινο γρασίδι και άλλες φυσικές ανέσεις μπορούν να ομορφύνουν την ιδιοκτησία σας. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κρυφοί κίνδυνοι που κρύβονται ανάμεσα σε ορισμένα από τα φυτά σας. Η δηλητηριώδης βελανιδιά, ο δηλητηριώδης κισσός, το δηλητηριώδες σουμάκ και η άγρια ​​παστινίτσα είναι δηλητηριώδη φυτά που θέλετε να φροντίσετε να αποφύγετε όσο βρίσκεστε έξω απολαμβάνοντας το τοπίο. Είναι πολύ πιθανό να είστε ένα από τα άτομα που είναι αλλεργικά σε αυτά τα άσχημα καλοκαιρινά ζιζάνια. Στατιστικά στοιχεία από το Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας δείχνουν ότι πάνω από το 85 τοις εκατό των ατόμων στον πλανήτη θα υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις εάν έρθουν σε επαφή με αυτά τα δηλητηριώδη φυτά.

Poison Oak

δηλητηριώδη φυτά - δηλητηριώδη βελανιδιά
Το Poison Oak έχει ασαφή πράσινα φύλλα που σχηματίζονται σε τρεις ομάδες φύλλων. Τα φύλλα σε αυτά τα δηλητηριώδη φυτά έχουν στρογγυλεμένες άκρες και είναι λοβωτά με αυλακώσεις. Μερικά από τα είδη έχουν επίσης αναγνωριστεί ότι έχουν λευκά ή κίτρινα μούρα. Εάν είστε αλλεργικοί σε αυτό το φυτό και έρθετε σε επαφή με τα φύλλα του, μπορεί να ξεσπάσετε σε εξάνθημα που σχηματίζει φουσκάλες. Εάν είστε αρκετά άτυχοι να συμβεί αυτό, η καλύτερη μέθοδος για να ανακουφίσετε το πρόβλημα είναι να μουλιάσετε το προσβεβλημένο δέρμα σας σε κρύο νερό. Μετά από αυτό, ανακατέψτε τρία μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος νερού και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στις φουσκάλες σας. Αυτή η θεραπεία θα βοηθήσει στην αίσθηση κνησμού μέχρι να έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τον τοπικό φαρμακοποιό σας για τυχόν κρέμες χωρίς ιατρική συνταγή που θα συνιστούσαν.

Δηλητηριώδης κισσός

δηλητηριώδη φυτά - δηλητηριώδης κισσός
Παραμένοντας ανάμεσα σε χαμηλά φυτά, κάλπες και δέντρα, ο δηλητηριώδης κισσός μπορεί να αναγνωριστεί ότι έχει τρία φύλλα με άκρα σαν δόντια και λεία επιφάνεια. Τα φύλλα σε αυτά τα φυτά θα αλλάζουν χρώμα καθ ‚όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μπορεί να ξεκινήσουν ως κοκκινωπό χρώμα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, να μετατραπούν σε πράσινο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να σχηματίσουν ένα κιτρινωπό-πορτοκαλί χρώμα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Αυτά τα φυτά συχνά φέρουν μούρα με λευκοκίτρινη απόχρωση ή λουλούδια που έχουν πρασινολευκό χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού για να ανακουφίσετε την αίσθηση κνησμού που μπορεί να εμφανιστεί εάν έρθετε σε επαφή με αυτά τα εχθρικά ζιζάνια. Επίσης, οι κρέμες χωρίς συνταγή θα σας βοηθήσουν να απαλύνετε τον κνησμό που εμφανίζεται από το άγγιγμα αυτού του φυτού.

Poison Sumac

δηλητηριώδη φυτά - δηλητήριο σουμάκ
Ένα άλλο φυτό που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας είναι το δηλητήριο σουμάκ. Τα φύλλα αυτού του φυτού μπορούν να αναγνωριστούν ότι έχουν έως και επτά έως δεκατρία μικρότερα φυλλαράκια που έχουν λεία άκρη. Παρόμοια με το Poison Ivy, τα φύλλα είναι πορτοκαλί όταν ξεκινούν την καλλιεργητική περίοδο την Άνοιξη, γίνονται πράσινα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και μετατρέπονται σε κιτρινωπό-πορτοκαλί απόχρωση μέχρι το Φθινόπωρο. Αυτά τα δηλητηριώδη φυτά θα σχηματίσουν το σχήμα ενός ψηλού θάμνου ή ενός μικρού δέντρου όταν μεγαλώσουν. Μπορεί επίσης να υπάρχουν λουλούδια ή φρούτα που συνδέονται με το φυτό – ο μικρός καρπός θα έχει μια πρασινολευκή απόχρωση και τα άνθη θα φαίνονται πρασινοκίτρινα. Πλύνετε κάθε προσβεβλημένο δέρμα με λίγο νερό και σαπούνι και περιποιηθείτε την περιοχή με μια κρέμα κορτικοστερόνης που διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Άγριο παστινάκι

δηλητηριώδη φυτά - άγρια ​​παστινάκια
Αυτά τα φυτά αναγνωρίζονται ότι έχουν φυλλαράκια που είναι τοποθετημένα εκατέρωθεν του στελέχους του. Μπορούν να περάσουν περισσότερο από ένα χρόνο στο στάδιο της ροζέτας και στη συνέχεια να ανθίσουν σε ένα πλήθος μικροσκοπικών κίτρινων λουλουδιών. Κάθε ένα από αυτά τα λουλούδια έχει πέντε μικρά κίτρινα πέταλα που είναι κυρτά μέσα. Εάν έρθετε σε επαφή με άγριο παστινάκι, μπορεί να ξεσπάσετε με πολλές φουσκάλες. Χρησιμοποιήστε λίγο ήπιο σαπούνι και νερό για να πλύνετε την περιοχή που έχει μολυνθεί και φροντίστε να επικοινωνήσετε με ιατρική βοήθεια εάν οι φουσκάλες στο δέρμα σας δεν υποχωρήσουν έγκαιρα.

Πρόσληψη επαγγελματία εξωραϊσμού κατοικιών

Μια επαγγελματική υπηρεσία εξωραϊσμού έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει αμέσως πολλά από αυτά τα δηλητηριώδη φυτά. Οι υπηρεσίες ελέγχου ζιζανίων τους θα εξαλείψουν οποιεσδήποτε απειλές μπορεί να κρύβονται στην αυλή σας. Επιπλέον, για να αντισταθμίσετε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πτυχές της διατήρησης του οικιακού εξωραϊσμού σας σε παρθένο σχήμα, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε άλλες υπηρεσίες εξωραϊσμού κατοικιών μιας επαγγελματικής εταιρείας εξωραϊσμού. Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως η συντήρηση γκαζόν και η συντήρηση δέντρων και θάμνων, μπορείτε να αποφύγετε να συναντήσετε ορισμένα από τα δηλητηριώδη φυτά που αναφέρονται παραπάνω. Η τακτική συντήρηση του χλοοτάπητα και οι υπηρεσίες εξωραϊσμού κατοικιών θα διασφαλίσουν ότι η ελκυστικότητα του σπιτιού σας θα παραμείνει εντυπωσιακή. Μπορεί επίσης να διασφαλίσει ότι ο έλεγχος των ζιζανίων είναι κορυφαία προτεραιότητα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του Executive Εξωραϊσμός για να διατηρήσετε τους γύρω χώρους του σπιτιού σας υπέροχους και απαλλαγμένους από απειλές.

Schreibe einen Kommentar