21 καλύτερες δουλειές για άτομα που μισούν τους ανθρώπους

21 καλύτερες δουλειές για άτομα που μισούν τους ανθρώπους

Dezember 5, 2022 0 Von admin

«Στάσου», σκέφτεσαι. «Δεν το κάνω στην πραγματικότητα μισώ Ανθρωποι. Απλώς μου αρέσουν καλύτερα σε μικρές δόσεις».

Δεν χρειάζεται να είστε αντικοινωνικοί για να ταιριάζετε καλύτερα σε δουλειές που απαιτούν ελάχιστη (αν όχι καθόλου) κοινωνική αλληλεπίδραση. Αν είσαι μια εσωστρεφήςη κοινωνική αλληλεπίδραση σας εξαντλεί πιο γρήγορα την ενέργεια.

Και για οποιαδήποτε εργασία πλήρους απασχόλησηςχρειάζεστε όλη την ενέργεια που μπορείτε να πάρετε.

Αν αυτό τράβηξε την προσοχή σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις 21 καλύτερες θέσεις εργασίας για άτομα που μισούν τους ανθρώπους (μεταφορικά μιλώντας).

Εργασίες που δεν απαιτούν ανθρώπινη αλληλεπίδραση

Πού βρίσκεις δουλειές που δεν ασχολούνται με ανθρώπους;

Και με αυτό, εννοώ δουλειές που δεν απαιτούν ανθρώπινη αλληλεπίδραση κάθε… φρικτό… λεπτό της βάρδιας σας.

Ας είμαστε ειλικρινείς, τέτοιες δουλειές παίρνουν βάρος. Αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τους ανθρώπους. Διαβρώνει την υπομονή και την καλή θέλησή σας προς τους πελάτες και τους ανθρώπους γενικότερα.

Εάν είστε εσωστρεφής, ξέρετε πόσο κουραστικό μπορεί να είναι να αντιμετωπίζετε έστω και ένα δυσάρεστο άτομο την ημέρα. Και δεν πρόκειται για αδύναμο ή λεπτό δέρμα.

Έχει να κάνει με το πού παίρνετε την ενέργειά σας. Μερικοί από εμάς (εξωστρεφείς) ενεργοποιούμαστε πραγματικά με το να είμαστε γύρω από ανθρώπους – ενώ κάποιοι από εμάς (εσωστρεφείς) αποκαθιστούμε την ενέργειά μας μέσω της μοναξιάς.

Κανείς από τους δύο δεν είναι φρικιό της φύσης. Ο κόσμος χρειάζεται και τα δύο.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες θέσεις εργασίας προσφέρονται καλύτερα σε εσωστρεφείς (με τις εγγενείς δυνάμεις τους), ενώ άλλες απευθύνονται περισσότερο στους εξωστρεφείς και στην πιο κοινωνική φύση τους.

Τούτου λεχθέντος, ελπίζουμε ότι η λίστα με τις δουλειές μας για άτομα που μισούν τους ανθρώπους σας οδηγεί σε κάτι που θα σας βοηθήσει να τους μισείτε πολύ λιγότερο.

21 θέσεις εργασίας για άτομα που μισούν τους ανθρώπους

Εσωστρεφείς, χαίρεστε (ξεχωριστά, στα δικά σας σπίτια)! Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας εκεί έξω χωρίς αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Και αν σας αρέσει να βοηθάτε τους ανθρώπους αλλά προτιμάτε να ασχολείστε μαζί τους ένα-ένα, μερικές από τις δουλειές σε αυτήν τη λίστα είναι ιδανικές γι‘ αυτό.

1. Λογιστής ή Ελεγκτής

Αν σας αρέσει να εργάζεστε με αριθμούς και να διατηρείτε τα προσωπικά σας οικονομικά οργανωμένα και σε καλή κατάσταση, μπορεί να απολαύσετε το ίδιο για έναν εργοδότη ή τους πελάτες σας.

δουλειές για ανθρώπους που μισούν τους ανθρώπους

Και αν απολαμβάνετε ιδιαίτερα την επίλυση μυστηρίων με μια χάρτινη διαδρομή, σκεφτείτε να εργαστείτε ως ελεγκτής για να βοηθήσετε τον εργοδότη ή τους πελάτες σας να ανακτήσουν κεφάλαια ή να αποκαλύψουν απάτη ή υπεξαίρεση.

2. Εργάτης φροντίδας ζώων

Εάν σας αρέσει να εργάζεστε με ζώα (ίσως περισσότερο από ό,τι με ανθρώπους), σκεφτείτε μία από τις ακόλουθες εργασίες φροντίδας ή εξυπηρέτησης ζώων:

 • Κτηνίατρος
 • Εκπαιδευτής ζώων
 • Περιποιητής κατοικίδιων ζώων
 • Ζωολογοφύλακας
 • Εκτροφέας ζώων

3. Αντιπρόσωπος Πωλήσεων B2B

Οι πωλήσεις μπορεί να είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες για τους εσωστρεφείς όταν επικεντρώνονται στις πωλήσεις σε άλλες επιχειρήσεις (B2B) παρά σε πελάτες (B2C).

Ενώ μπορεί να απορρίπτετε την ιδέα του να έρθετε σε επαφή με το τελευταίο, μπορεί να μην έχετε πρόβλημα να κάνετε στοχευμένες τηλεφωνικές κλήσεις ή email σε επιχειρήσεις που ενδέχεται να ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας (ή του πελάτη σας).

4. Θεραπευτής Συμπεριφοράς ή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Εάν η ψυχική υγεία είναι καθοριστική προτεραιότητα για εσάς και αναζητάτε μια δουλειά όπου οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι κοινωνικές σας επαφές με τους πελάτες είναι ένας προς έναν, σκεφτείτε μια καριέρα ως θεραπευτής συμπεριφοράς ή σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Αυτό παίρνει επίσης πτυχίο κολεγίου, αλλά αν σκοπεύετε να πάτε στο κολέγιο ούτως ή άλλως, ένα τετραετές πτυχίο στην Ψυχολογία μπορεί να ανοίξει τις πόρτες σε μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες και ικανοποιητικές θέσεις εργασίας.

5. Προγραμματιστής υπολογιστών ή προγραμματιστής Ιστού

Εάν σας αρέσει να ασχολείστε με τον κώδικα του υπολογιστή για να δημιουργήσετε διαδραστικούς ιστότοπους ή εφαρμογές που εξοικονομούν χρόνο, σκεφτείτε μια καριέρα ως προγραμματιστής υπολογιστών ή προγραμματιστής ιστού (frontend, backend ή full-stack).

Και αν προτιμάτε να δημιουργήσετε εφαρμογές για κινητά (για iOS ή Android), υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δημιουργικούς και προσανατολισμένους στη λεπτομέρεια προγραμματιστές εφαρμογών.

6. Διαχείριση περιεχομένου

Ως διαχειριστής περιεχομένου, θα επιβλέπατε τη δημιουργία περιεχομένου και την ανάπτυξη στρατηγικής της εταιρείας σας. Μεταξύ των καθηκόντων σας, θα πρέπει να συντονίζετε το συντακτικό ημερολόγιο, να διαχειρίζεστε τη δημοσίευση περιεχομένου και να διασφαλίζετε ότι όλο το περιεχόμενο ευθυγραμμίζεται με την επωνυμία και τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας.

Στο ρόλο σας ως διαχειριστή, θα επιβλέπατε επίσης τυχόν συγγραφείς περιεχομένου και υπεύθυνους στρατηγικής περιεχομένου που προσλαμβάνονται ή προσλαμβάνονται από τον οργανισμό.

7. Συντάκτης

Εάν σας αρέσει να σχεδιάζετε και έχετε μια τάση για ακρίβεια στο σχεδιασμό, γιατί να μην ακολουθήσετε μια καριέρα στον πολιτικό, αρχιτεκτονικό ή μηχανικό σχεδιασμό;

δουλειές για ανθρώπους που μισούν τους ανθρώπους

Φανταστείτε τον εαυτό σας να σχεδιάζει ήσυχα ένα σχέδιο για ένα νέο κοινοτικό κέντρο. Ή ίσως να είστε εσείς που θα συντάξετε το σχέδιο για μια νέα υπερυψωμένη διάβαση στην περιοχή σας — ή ένα νέο μηχάνημα για μια τοπική επιχείρηση.

8. Συντάκτης

Πολλά εξαρτώνται από την προσέγγιση που θέλετε να ακολουθήσετε ως συντάκτης — και από τον τύπο της εργασίας επεξεργασίας που έχετε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε ως διορθωτής και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην επεξεργασία σε επίπεδο πρότασης και σε επίπεδο παραγράφου ως επεξεργαστής αντιγραφής και επεξεργασίας περιεχομένου.

Μπορείτε ακόμη να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ως αναπτυξιακός ή δομικός συντάκτης για συγγραφείς μυθοπλασίας και να γίνετε ένας πολύ γνωστός και καλοπληρωμένος πόρος μεταξύ αυτοεκδότες συγγραφείς.

9. Μηχανικός

Ομολογουμένως, αυτό χρειάζεται τουλάχιστον ένα πτυχίο Bachelor για να βάλει το πόδι σας στην πόρτα, αλλά μόλις το καταφέρετε, οι μηχανικοί έχουν μεγάλη ζήτηση (πάντα) είτε θέλετε να εστιάσετε στα ηλεκτρονικά, το λογισμικό, τις μηχανές ή τον πολιτικό μηχανικό έργα.

Η ασφάλεια της εργασίας συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα, αρκεί να διατηρείτε ενημερωμένες τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας. Το καλό που οι εσωστρεφείς (κατά κανόνα) αγαπούν να κρατούν το μυαλό τους απασχολημένο.


Περισσότερα σχετικά άρθρα:

Η λίστα σας με τις καλύτερες καριέρες για τους τύπους προσωπικότητας ENFP

Πώς να αλλάξετε καριέρα μετά τα 40 ακόμα κι αν νιώθετε φυλακισμένοι από τις περιστάσεις σας

14 από τις καλύτερες δουλειές για άτομα με άγχος


10. Ελεύθερος επαγγελματίας ή δημιουργικός σύμβουλος

Εάν η εργασία για τον εαυτό σας ως ελεύθερος επαγγελματίας ή δημιουργικός σύμβουλος σας αρέσει, υπάρχουν πολλά βιβλία, ιστολόγια, βίντεο και διαδικτυακά μαθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές ελεύθερου επαγγελματία ή συμβουλευτικής που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Προπονητής — γραφή, τρόπος ζωής, ψυχική υγεία, πνευματική…
 • Indie Publishing Assistant — βοηθώντας τους συγγραφείς να δημιουργήσουν και να αυτοδημοσιεύσουν τα βιβλία τους
 • Δημιουργός περιεχομένου — γραπτό, βίντεο ή ήχο
 • Σύμβουλος επωνυμίας — βοηθώντας τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν τις επωνυμίες τους
 • Ghostwriter — μετατρέποντας τις συνεντεύξεις πελατών σε ολοκληρωμένα βιβλία
Εδώ είναι 10 θέσεις εργασίας για ανθρώπους που μισούν τους ανθρώπους.

11. Γραφίστας

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε όμορφα πράγματα με τον υπολογιστή σας, σκεφτείτε τη γραφιστική. Θα πάτε ακόμα πιο μακριά αν ενδιαφέρεστε επίσης για το μάρκετινγκ και απολαμβάνετε τη δημιουργία υλικών που βοηθούν τους πελάτες σας να επικοινωνήσουν την επωνυμία τους και να προσελκύσουν το κοινό-στόχο τους.

Αν σας αρέσει να σχεδιάζετε εξώφυλλα βιβλίων, μπορείτε επίσης να κερδίσετε ένα αξιοσέβαστο εισόδημα ως επαγγελματίας σχεδιαστής εξωφύλλων βιβλίων — εργαζόμενος είτε ως σύμβουλος είτε σε μια εκδοτική εταιρεία.

12. Υπεύθυνος Πληροφορικής

Εάν σας αρέσει η τεχνολογία και ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την ασφάλεια των υπολογιστών, καθώς και για την εκμάθηση των στοιχείων κάθε προγράμματος που χρησιμοποιείτε, ίσως σας αρέσει να εργάζεστε ως IT Manager ή IT Specialist.

Ο Διευθυντής Πληροφορικής επιβλέπει το έργο των Ειδικών Πληροφορικής στο προσωπικό και διαχειρίζεται την ασφάλεια και τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας. Διαχειρίζονται αναβαθμίσεις λογισμικού και υλικού, διαχειρίζονται τον προϋπολογισμό της τεχνολογίας και κατευθύνουν το κατώτερο προσωπικό πληροφορικής.

13. Σχεδιαστής Τοπίου

Εάν σας αρέσει να ομορφαίνεις την ύπαιθρο με προσεκτικά επιλεγμένα φυτά, πέτρες και άλλα φυσικά στοιχεία, γιατί να μην σκεφτείς μια καριέρα ως Σχεδιαστής Τοπίου;

Όποιο κι αν είναι το στυλ σχεδίασής σας — ή, για να το θέσω καλύτερα, η επωνυμία σας ως σχεδιαστής τοπίου — θα βοηθήσετε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διασφαλίσουν ότι οι εξωτερικοί τους χώροι συμπληρώνουν τους εσωτερικούς τους χώρους ενώ πληρούν τις απαιτήσεις του τοπικού κώδικα.

Εάν αναζητάτε μια καριέρα στον νομικό τομέα, αλλά προτιμάτε να μην είστε αυτός που παρουσιάζει την υπόθεση στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν μεγάλο μέρος της δικηγορικής δουλειάς αλλά χωρίς να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Και επειδή τα προγράμματα πιστοποίησης είναι εθελοντικά στις περισσότερες πολιτείες, μπορείτε να βρείτε εργασία ως νομικός ή νομικός βοηθός χωρίς να λάβετε πιστοποίηση.

15. Βιβλιοθηκονόμος (ή Βοηθός Βιβλιοθηκονόμου)

Οι περισσότεροι λάτρεις των βιβλίων φλερτάρουν με την ιδέα να εργαστούν σε μια βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο, αλλά αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να γίνετε βιβλιοθηκάριος, κάντε την εργασία σας για να μάθετε τι συνεπάγεται η δουλειά.

δουλειές για ανθρώπους που μισούν τους ανθρώπους

Ομολογουμένως, οι βιβλιοθήκες υποτίθεται ότι είναι ήσυχα μέρη για μελέτη, έρευνα και περιήγηση βιβλίων. Αλλά ως βιβλιοθηκάριος, θα είστε ο υπεύθυνος και οι θαμώνες θα σας καλούν για διάφορους λόγους.

16. Ειδικός Μάρκετινγκ ή Αναλυτής Έρευνας Αγοράς

Εάν σας αρέσει να κάνετε έρευνα αγοράς και να βρίσκετε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία μιας εταιρείας, ίσως σας αρέσει να εργάζεστε ως Ειδικός Μάρκετινγκ ή Αναλυτής Έρευνας Αγοράς.

Σε τελική ανάλυση, πληρώνεστε για να κάνετε έρευνα (κάτι που σε πολλούς από εμάς τους εσωστρεφείς λατρεύουμε να κάνουμε ούτως ή άλλως) και αν μπορείτε επίσης να γράψετε ενδιαφέρουσες αναφορές ανάλυσης μάρκετινγκ για να παρουσιάσετε τα ευρήματά σας, θα υπερδιπλασιάσετε την αξία σας ως εμπειρογνώμονας μάρκετινγκ.

17. Ερευνητής ή Ερευνητής

Αν αγαπάτε την έρευνα, αλλά προτιμάτε να περνάτε τον χρόνο σας σε ένα επιστημονικό εργαστήριο — προετοιμάζοντας, εκτελώντας και τεκμηριώνοντας πειράματα — σκεφτείτε να εργαστείτε ως Ερευνητής.

Εάν αγαπάτε την επιστήμη και απολαμβάνετε να εργάζεστε αθόρυβα για να εξερευνήσετε τις δυνατότητες και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιλογές σε αυτόν τον τομέα.

18. Ειδικευμένος Έμπορος

Υπάρχει ένας αριθμός ειδικευμένων επαγγελμάτων (υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός κ.λπ.) που θα σας επιτρέψουν να παρέχετε πολύτιμες υπηρεσίες στους πελάτες σας χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζετε έναν συντριπτικό αριθμό από αυτούς κάθε μέρα.

Εάν πληρώνεστε με την ώρα, το κίνητρο να σας αφήσουν ήσυχους αντιστοιχεί περίπου στο ποσοστό σας. Οι περισσότεροι πελάτες θα θέλουν να γίνει η δουλειά το συντομότερο δυνατό, ούτως ή άλλως.

19. Social Media Marketer (SMM) ή Social Media Manager

Αν αγαπάτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχετε ταλέντο σε αυτά, σκεφτείτε μια καριέρα ως Social Media Manager για μια επιχείρηση ως μέρος της ομάδας μάρκετινγκ της.

Θα μπορούσατε επίσης να προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες ως έμπορος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βοηθώντας τους πελάτες σας να αξιοποιήσουν στο έπακρο την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

20. Ηθοποιός φωνής

Εάν έχετε δανείσει ποτέ τη φωνή σας σε έναν συγγραφέα για το ηχητικό βιβλίο του και διαπιστώσατε ότι σας άρεσε το έργο, πιθανότατα θα εργάζεστε ως φωνητικός ηθοποιός — είτε προσφέροντάς σας τις υπηρεσίες σας ως ελεύθερος επαγγελματίας ή σύμβουλος είτε συμμετέχετε στη δημιουργική ομάδα μιας εκδοτικής εταιρείας.

Εκτός από τα ηχητικά βιβλία, μπορείτε να αφηγηθείτε βίντεο ντοκιμαντέρ ή ιστορίες podcast. Και αν συμπληρώσετε τις δεξιότητές σας με τεχνογνωσία επεξεργασίας βίντεο και επεξεργασίας ήχου, θα είστε ακόμη πιο πολύτιμοι ως μέλος της δημιουργικής ομάδας ή σύμβουλος.

21. Συγγραφέας / Blogger

Αυτή θα πρέπει να είναι σε κάθε λίστα εργασιών για εσωστρεφείς (και μάλλον είναι). Όποια και αν είναι η γραφή που σας αρέσει ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα. Εδώ είναι μερικά μόνο στα οποία μπορείτε να εστιάσετε ως μισθωτός ή ανεξάρτητος συγγραφέας:

 • Βιβλία
 • Άρθρα
 • Αναρτήσεις ιστολογίου
 • Επιχειρηματικές εκθέσεις ή λευκές βίβλοι
 • Οδηγοί χρήστη, οδηγίες χρήσης και τεχνικά εγχειρίδια

Βρήκατε την κατάλληλη δουλειά για τις ανάγκες σας;

Τώρα που κοιτάξατε τη λίστα με τις δουλειές μας για εσωστρεφείς, ποιες ξεχώρισαν για εσάς; Ίσως έχετε δοκιμάσει ένα και είστε έτοιμοι για κάτι διαφορετικό — με περίπου τις ίδιες κοινωνικές ενεργειακές απαιτήσεις.

Τόσοι πολλοί από εμάς δοκιμάζουμε μια δουλειά, σκεπτόμενοι: «Γεια σας, αυτό θα ήταν υπέροχο για μένα γιατί δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με τόσους πολλούς ανθρώπους». Και τότε ανακαλύπτουμε ότι θα προτιμούσαμε να ασχολούμαστε με περισσότερους ανθρώπους παρά με ορισμένες από τις πτυχές της δουλειάς που έχουμε επιλέξει.

Κανείς δεν περιμένει από εσάς να μάθετε την καλύτερη καριέρα για να ακολουθήσετε αμέσως μετά το γυμνάσιο. Υπάρχει ένας λόγος που πολλοί από εμάς βιώνουμε αλλαγές σταδιοδρομίας στη μέση της ζωής.

Και όσο τρομακτικό κι αν είναι όταν κάνετε αυτή την αλλαγή, μπορείτε να ανυπομονείτε για τη νέα γνώση που θα αποκτήσετε και τις νέες εμπειρίες που θα έχετε.

Είθε η επόμενη δουλειά σας (όσο και αν διαρκέσει) να σας βοηθήσει να γίνετε το άτομο που θέλετε να είστε.

Ποιες είναι οι δουλειές που δεν ασχολούνται με ανθρώπους; Μάθετε για τις καλύτερες δουλειές για άτομα που μισούν να δουλεύουν με ανθρώπους.