16 πολιτείες μηνύουν την ταχυδρομική υπηρεσία για άρνηση ηλεκτρικών οχημάτων

1
16 πολιτείες μηνύουν την ταχυδρομική υπηρεσία για άρνηση ηλεκτρικών οχημάτων

Ο συνασπισμός πολλών κρατών ισχυρίζεται ότι η απόφαση της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας να συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο θα καταστρέψει το περιβάλλον.


Η Καλιφόρνια και άλλες 15 πολιτείες έχουν καταθέσει μήνυση ζητώντας να σταματήσει η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ να αγοράζει περισσότερα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το ABC News, τρεις ξεχωριστές αγωγές —που κατατέθηκαν από συνασπισμούς γενικών εισαγγελέων και οργανώσεων υπεράσπισης του περιβάλλοντος— έχουν κατατεθεί σε δικαστήρια στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

Οι αγωγές ζητούν γενικά από τους δικαστές να διατάξουν την Ταχυδρομική Υπηρεσία να διενεργήσει μια πιο ενδελεχή περιβαλλοντική αναθεώρηση προτού δεσμευτεί να αγοράσει περισσότερα βενζινοκίνητα οχήματα παράδοσης.

Ενώ καθεμία από τις τρεις αγωγές κατατέθηκε χωριστά, όλες υποστηρίζουν ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία θα ήταν καλύτερη με ηλεκτρικά οχήματα – και ότι η συνεχής εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα θα βλάψει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Ο Scott Hochberg, δικηγόρος του Κέντρου Βιολογικής Ποικιλότητας, είπε ότι ο Γενικός Διευθυντής Ταχυδρομείων των ΗΠΑ φαίνεται τυφλός απέναντι στον τρομερό περιβαλλοντικό κίνδυνο.

Ένα σφυρί. Εικόνα μέσω Wikimedia Commons μέσω Flickr/χρήστης: Brian Turner. (CCA-BY-2.0).

«Ο στόλος του Louis DeJoy με αέρια εγγυάται ρύπανση δεκαετιών με κάθε καρτ ποστάλ και συσκευασία», είπε.

«Ο σκοπός της περιβαλλοντικής αναθεώρησης είναι να ενημερώσει την απόφαση του USPS και όχι να επισημάνει ένα σχέδιο που είχε ήδη κάνει», είπε ο Hochberg. «Τα φορτηγά ταχυδρομικής παράδοσης επισκέπτονται σχεδόν κάθε γειτονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες καθημερινά. Είναι οπισθοδρομικό και μπερδεμένο το γεγονός ότι το USPS θα έδειχνε τέτοια περιφρόνηση για το κλίμα και τη δημόσια υγεία με την απόφασή του».

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια Ρομπ Μπόντα είπε ότι η απόκτηση μη ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Ταχυδρομική Υπηρεσία πρέπει να σταματήσει τώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, είπε ο Bonta, οι γενικοί εισαγγελείς θα έχουν λίγες επιλογές για προσφυγή.

„Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η αγορά, θα μείνουμε κολλημένοι με περισσότερα από 100.000 νέα οχήματα με αέρια στους δρόμους της γειτονιάς, που θα εξυπηρετούν σπίτια σε όλη την πολιτεία μας και σε ολόκληρη τη χώρα, για τα επόμενα 30 χρόνια“, δήλωσε ο Bonta. „Δεν θα υπάρχει κουμπί επαναφοράς.“

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας Κιμ Φραμ έστειλε ένα email στο Associated Press υπερασπιζόμενο την κίνηση.

«Η Ταχυδρομική Υπηρεσία διενήργησε αυστηρή και ενδελεχή εξέταση και συμμορφώθηκε πλήρως με όλες τις υποχρεώσεις μας βάσει του [National Environmental Policy Act]», είπε ο Φραμ.

«Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να αυξήσουμε την ηλεκτροδότηση του στόλου παράδοσης με υπεύθυνο τρόπο, σύμφωνα με τη στρατηγική λειτουργίας μας, την ανάπτυξη της κατάλληλης υποδομής και την οικονομική μας κατάσταση, την οποία αναμένουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε καθώς επιδιώκουμε το σχέδιό μας », είπε ο Φραμ.

Παρόλα αυτά, οι οργανώσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος λένε ότι η διαδικασία «επισκόπησης» της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ήταν ανεπαρκής και βαθιά ελαττωματική.

Ο Adrian Martinez, δικηγόρος στην εκστρατεία Right to Zero της Earthjustice, είπε ότι η διαδικασία αναθεώρησης ήταν «τόσο άτακτη και γεμάτη λάθη που απέτυχε να πληροί τα βασικά πρότυπα του Νόμου για την Εθνική Περιβαλλοντική Πολιτική».

ο Los Angeles Times σημειώνει ότι ο στόλος της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας περιλαμβάνει σήμερα περίπου 190.000 τοπικά οχήματα παράδοσης.

Από αυτά τα 190.000 οχήματα, υπολογίζεται ότι τα 141.000 είναι παλαιότερα μοντέλα που δεν διαθέτουν σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως αερόσακους, αντιμπλοκάρισμα φρένων και εφεδρικές κάμερες.

Τα νεότερα οχήματα στο επίκεντρο των αγωγών ενσωματώνουν αναδιαμορφωμένα σχέδια, χαρακτηριστικά ασφαλείας και βελτιωμένη εργονομία και έλεγχο του κλίματος.

Πηγές

Η αγωγή στην Καλιφόρνια επιδιώκει να σταματήσει το σχέδιο της USPS να αγοράσει φορτηγά με αέριο

16 πολιτείες που θέλουν να ηλεκτροδοτήσουν τον στόλο USPS υποβάλλουν αγωγές

Δεκαέξι πολιτείες και περιβαλλοντικές ομάδες καταθέτουν αγωγές κατά της USPS για τα σχέδιά της για οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο

Schreibe einen Kommentar