10 στόχοι χρόνου οθόνης για να βγείτε εκτός σύνδεσης και να νιώσετε πιο συγκεντρωμένοι

10 στόχοι χρόνου οθόνης για να βγείτε εκτός σύνδεσης και να νιώσετε πιο συγκεντρωμένοι

Dezember 4, 2022 0 Von admin

Αν νιώθετε ότι ήσασταν λιγότερο συγκεντρωμένοι ή νιώθετε ότι το να βρίσκεστε στην οθόνη σας επηρεάζει την ψυχική σας υγεία, ίσως είναι καιρός να θέσετε έναν στόχο για τον χρόνο οθόνης.

Τι είναι ο στόχος χρόνου οθόνης;

Ορίζω έναν στόχο «χρόνου οθόνης» ως στόχο που θέτετε για τη μείωση του χρόνου που αφιερώνετε στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας. Δεν το ορίζω ως χρόνο στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας για δουλειά, αλλά περισσότερο όταν το χρησιμοποιείτε για αλόγιστη κύλιση ή όταν είστε πάνω του περισσότερο από όσο θα θέλατε. Η δημιουργία ορίων τηλεφώνου και τεχνολογίας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον χρόνο που βρίσκεστε στις οθόνες πιο σκόπιμη.

Γιατί πρέπει να θέσετε έναν στόχο χρόνου οθόνης;

Το να έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο γύρω από κάτι μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό που επιθυμείτε να συμβεί. Όταν έχετε ένα καθορισμένο σχέδιο, είναι πολύ πιο εύκολο να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν ο χρόνος οθόνης σας αποσπά την προσοχή στη δουλειά ή στη ζωή σας και σας εμποδίζει να αφιερώνετε το χρόνο σας κάνοντας αυτό που αγαπάτε, ίσως είναι καλή στιγμή να θέσετε κάποιους παραγωγικούς στόχους σχετικά με τον περιορισμό του χρόνου οθόνης σας!

10 Στόχοι χρόνου οθόνης που πρέπει να τεθούν

1. Πάρτε μια μέρα την εβδομάδα μακριά από τα socials

Ή ίσως ξεκινήστε με την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε περισσότερο, όπως το TikTok ή το Instagram. Ονομάστε το „Σάββατο χωρίς οθόνη“ ή „Ιερή Κυριακή“.

2. Βελτιώστε τον χρόνο οθόνης σας κάθε εβδομάδα

Το έχετε ρυθμίσει στο τηλέφωνό σας για να σας δίνει ειδοποιήσεις για τον χρόνο χρήσης;

Βάλτε στόχο να συνεχίσετε να μειώνετε τον χρόνο οθόνης σας κάθε εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ, αλλά φανταστείτε πόσο πιο συγκεντρωμένοι θα ήσασταν στο τέλος του έτους αν μειώνατε τον χρόνο οθόνης σας κάθε εβδομάδα.

3. Προκαλέστε τον εαυτό σας με μόνο 3 ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας την ημέρα

Ή οτιδήποτε σας φαίνεται καλό για να νιώσετε καλύτερα.

Ξέρω ότι για μένα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέρος της δουλειάς μου, επομένως το να κάνω πολύ λιγότερα από τρία δεν είναι ρεαλιστικό. Βρείτε τον μαγικό αριθμό που σας φαίνεται υγιής και βάλτε στόχο να τον τηρείτε κάθε μέρα! Θα μπορούσατε ακόμη και να κάνετε έναν ιχνηλάτη συνήθειας για να σας κρατά υπόλογους.

4. Αφήστε το τηλέφωνό σας για κοινωνικές εκδηλώσεις

Βάλτε στόχο, για κοινωνικές καταστάσεις, να κρατάτε το τηλέφωνό σας στην τσάντα σας ή να κρύβετε κάπου. Μπορείτε να τραβήξετε μια ή δύο φωτογραφίες και στη συνέχεια να τις αφήσετε για τον υπόλοιπο χρόνο. Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι γύρω από μια ομάδα ανθρώπων που είναι όλοι μόνο στα τηλέφωνά τους όλη την ώρα!

Αν οργανώσετε ένα πάρτι, θα μπορούσατε να έχετε ακόμη και ένα μικρό καλάθι για να βάλουν όλοι τα τηλέφωνά τους, έτσι ώστε όλοι να είναι κοινωνικοί και να μην αποσπούν την προσοχή για τη νύχτα!

5. Ανταλλάξτε τον χρόνο οθόνης σας με κάτι καλύτερο

Νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο να μάθετε μια νέα δεξιότητα που θέλατε να δοκιμάσετε, όπως να μάθετε ένα όργανο ή μια γλώσσα; Ή ίσως έχετε προσπαθήσει να διαβάσετε περισσότερα.

Ανταλλάξτε τον χρόνο που συνήθως τείνετε να κάνετε κύλιση για αυτή τη νέα δραστηριότητα! Είναι πάντα λίγο άβολο όταν ανταλλάσσετε μια παλιά συνήθεια με μια νέα. Βοηθά να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πώς σας κάνει να αισθάνεστε πολύ στο τηλέφωνό σας – και να επιλέξετε μια διαφορετική προσέγγιση που θα είναι καλύτερη για την ψυχική σας υγεία. Σημειώστε πώς νιώθετε αφού ανταλλάξετε τον χρόνο οθόνης σας με κάτι άλλο!

γυναίκα με το τηλέφωνο κοιτάζοντας τον χρόνο της οθόνης

6. Πηγαίνετε χωρίς το τηλέφωνό σας την τελευταία ώρα πριν τον ύπνο

Μπορείτε να καταρρίψετε δύο στόχους σε ένα με αυτό, γιατί αν μειώσετε τον χρόνο οθόνης πριν τον ύπνο, είναι πιθανό να πετύχετε περισσότερο ξεκούραστο ύπνο. Βάλτε το τηλέφωνό σας στο φορτιστή, βεβαιωθείτε ότι το πρωινό σας ξυπνητήρι είναι ενεργοποιημένο και μην κοιτάξετε πίσω!

Συνιστώ πάντα να διαβάζετε πριν τον ύπνο, ειδικά βιβλία μυθοπλασίας. Πάντα με αφήνει να νυστάζω, χωρίς το μπλε φως από την οθόνη σου που εμποδίζει τον ύπνο σου.

Δείτε αυτήν τη λίστα με 21 ιδέες ρουτίνας για βραδινές διακοπές που δεν περιλαμβάνουν χρόνο οθόνης!

7. Διατηρήστε την κρεβατοκάμαρά σας ως ζώνη χωρίς τηλέφωνο

Στην πραγματικότητα, μου αρέσει να έχω το υπνοδωμάτιό μου χωρίς οθόνη εντελώς. Έσπασα αυτόν τον κανόνα για λίγο, αλλά παρατήρησα ότι είναι καλύτερα να κρατήσω την κρεβατοκάμαρά μου ελεύθερη από την τηλεόραση και το τηλέφωνο. Έχω καλύτερο ύπνο γιατί μου ο εγκέφαλος συνδέει την κρεβατοκάμαρά μου με τον ύπνο!

8. Βγείτε από το πλέγμα

Βάλτε στόχο να πάτε σε ένα ταξίδι κάμπινγκ ή σε κάποιο είδος περιπέτειας χωρίς τηλέφωνο, όπου θα ξεχάσετε να κάνετε check in ή ίσως να μην έχετε καν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μπορείτε απλά να απολαύσετε το χρόνο σας με τους ανθρώπους σας, χωρίς να σας περισπασμούς.

Όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε διακοπές όπου πραγματικά αποσυμπιεστούμε και νιώθουμε ότι είμαστε MIA από τον κόσμο.

9. Πηγαίνετε σε μια παύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δεν μπορείτε να φύγετε εντελώς από το δίκτυο; Κάντε ένα διάλειμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους συντελεστές μας μίλησε για την εμπειρία του με ένα διάλειμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός μήνα εδώ.

10. Παρακολουθήστε ένα επεισόδιο τη νύχτα, αντί για πολλά

Αν θέλετε να αρχίσετε να βλέπετε λιγότερη τηλεόραση, αρχίστε να μειώνετε τις ώρες που παρακολουθείτε αντί να τις εξαλείψετε εντελώς. Μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση και δεν θέλω να το εγκαταλείψω, αλλά μου αρέσει επίσης να έχω στόχους να ανταλλάσσω αυτόν τον χρόνο κάνοντας περισσότερες δραστηριότητες που θέλω να δώσω προτεραιότητα, όπως το διάβασμα.