10+ μύθοι για το τεχνητό γρασίδι: Λάβετε τα γεγονότα από τους ειδικούς μας

1
10+ μύθοι για το τεχνητό γρασίδι: Λάβετε τα γεγονότα από τους ειδικούς μας
Μύθοι για το τεχνητό γρασίδι: Rivera Turf Rolls

Το τεχνητό γρασίδι είναι αγαπητό για την ευκολία συντήρησης και τη ρεαλιστική φυσική του εμφάνιση. Αλλά για όσο καιρό υπάρχει, το τεχνητό γρασίδι έχει αναπτύξει πολλές φήμες σχετικά με την κατασκευή, την τιμή, τα χαρακτηριστικά του και πολλά άλλα. Όταν πρόκειται για ψώνια, αυτοί οι μύθοι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση.

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός καταρρίπτει έντεκα κοινές παρανοήσεις σχετικά με το τεχνητό γρασίδι, ώστε να μπορείτε να ψωνίζετε έξυπνα και να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς! Ας βουτήξουμε.

Μύθος 1: Όλο το τεχνητό γρασίδι μοιάζει ή/και ψεύτικο

Μύθος 1ου τεχνητού γρασιδιού: Πλακάκια καταστρώματος τεχνητής χλόης Helios

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Ενώ η κύρια προϋπόθεση του τεχνητού χόρτου είναι να δείχνει πράσινο όλο το χρόνο, τα διάφορα είδη τεχνητού χόρτου δεν φαίνονται ίδια.

Η εμφάνιση του γρασιδιού εξαρτάται από την εφαρμογή. Για παράδειγμα, ο αθλητικός χλοοτάπητας θα φαίνεται διαφορετικός από τον χλοοτάπητα τοπίου. Ο χλοοτάπητας τοπίου είναι φτιαγμένος για να μοιάζει ακριβώς με φυσικό γρασίδι. Ενώ ο αθλητικός χλοοτάπητας μπορεί να φαίνεται πιο τεχνητός και είναι περισσότερο αυτό που θα βρείτε στα γήπεδα του μπέιζμπολ ή σε ένα γυμναστήριο.

Ακόμη και οι διαφορετικές επιλογές χλοοτάπητα τοπίου φαίνονται διαφορετικές μεταξύ τους. Συνήθως, η κύρια διαφορά είναι η υφή των λεπίδων και το χρώμα του γρασιδιού.

Επαγγελματική συμβουλή: Για εντυπωσιακό τεχνητό χλοοτάπητα, σκεφτείτε Πλακάκια καταστρώματος τεχνητού χόρτου Helios σε συνδυασμό με Helios Deck Tiles για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μοτίβο για το δάπεδο της βεράντας σας.

Μύθος 2: Ο χλοοτάπητας είναι κυρίως για αθλητικά γήπεδα

Μύθος 2 για τεχνητό γρασίδι: Ανυψώστε τους κυλίνδρους χλοοτάπητα

Γνώμη εμπειρογνώμονα: Λάθος

Το AstroTurf ήταν μια από τις πρώτες επιλογές χλοοτάπητα, που εγκαταστάθηκε το 1965 στο Astrodome, το πρώην σπίτι του Houston Astros. Ενώ αρχικά προοριζόταν για αθλητική χρήση, οι κατασκευαστές συνειδητοποίησαν ότι το τεχνητό γρασίδι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναβάθμιση των ναυπηγείων σε όλο τον κόσμο με ευκολία.

Ως εκ τούτου, μετά από χρόνια καινοτομίας και βελτιώσεων στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του τεχνητού χλοοτάπητα, ο τεχνητός χλοοτάπητας χρησιμοποιείται πλέον ως γρασίδι για αυλές κατοικιών, εμπορικούς εξωραϊσμούς και πολλά άλλα.

Επαγγελματική συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι οι λεπίδες του γρασιδιού σας στέκονται ίσια προσθέτοντας γέμισμα χόρτου μετά την εγκατάσταση.

Μύθος 3: Το τεχνητό γρασίδι απαιτεί μηδενική συντήρηση

Μύθος τεχνητού χόρτου 3: Del Mar Turf Rolls

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Ενώ το τεχνητό γρασίδι απαιτεί λιγότερη συντήρηση από το φυσικό γρασίδι, εξακολουθεί να απαιτεί λίγη προσπάθεια για να είναι όμορφο όλο το χρόνο. Είναι αλήθεια, δεν χρειάζεται να κόβετε ή να ποτίζετε τεχνητό γρασίδι, αλλά πρέπει να το συντηρείτε και να το καθαρίζετε.

Οι ίνες τεχνητού χλοοτάπητα μπορούν να απλώνονται και να φαίνονται μπερδεμένες με συνεχή κίνηση στα πόδια, έτσι ώστε το όμορφο πράσινο γκαζόν σας να μην φαίνεται τόσο αιχμηρό όσο θα θέλατε.

Για να διατηρήσετε το γρασίδι σας φρέσκο, είναι σημαντικό να κάνετε μηνιαία συντήρηση γκαζόν. Τα παρακάτω βήματα καθιστούν εξαιρετικά εύκολο να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

 1. Αφαιρέστε τυχόν φύλλα ή μικρά κλαδιά από την περιοχή με ένα φυσητήρα φύλλων.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα τσουγκράνα χλοοτάπητασαρώστε αντίθετα με τη φυσική κατεύθυνση του γρασιδιού για να το περιποιηθείτε σε όρθια θέση και για να χαλαρώσετε τυχόν βρωμιά που έχουν κολλήσει.
 3. Εάν είναι απαραίτητο, ψεκάστε τυχόν σημεία που επηρεάζονται από τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων με το επιθυμητό διάλυμα καθαρισμού τεχνητού χόρτου.
 4. Αφαιρέστε ελαφρά την περιοχή για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα, ώστε το τεχνητό γρασίδι σας να λάμπει.

Επαγγελματική συμβουλή: Για να σταματήσετε να αναπτύσσονται ζιζάνια μέσα από τον χλοοτάπητά σας, απλώστε α φράγμα ζιζανίων πάνω από τη συμπιεσμένη βάση χλοοτάπητα. Τοποθετήστε το φράγμα όπου τοποθετείται γρασίδι.

Μύθος 4: Ο χλοοτάπητας είναι κακός για το περιβάλλον

Μύθος τεχνητού χλοοτάπητα 4: Ρολά χλοοτάπητα Catalina

Γνώμη εμπειρογνώμονα: Λάθος

Αυτή είναι μια αρκετά κοινή φήμη που μπορεί να ακούσετε για τεχνητό γρασίδι, αλλά ας αναλύσουμε τα γεγονότα!

Ίσως σκέφτεστε, „Τι μπορεί να είναι λιγότερο επιβλαβές από το φυσικό γρασίδι;“ Αλλά η αλήθεια είναι ότι το τεχνητό γρασίδι δεν απαιτεί τοξικά φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή λιπάσματα όπως το φυσικό γρασίδι.

Επιπλέον, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη χρήση του νερού, μη λειτουργώντας το σύστημα καταιονισμού σας και το αέριο από το χλοοκοπτικό σας δεν θα μολύνει πλέον τον αέρα.

Κόβοντας τη συντήρηση του φυσικού γρασιδιού, κάνετε πολύ περισσότερα για τον πλανήτη μας από όσα φαντάζεστε.

Μύθος 5: Το τεχνητό γρασίδι δεν στραγγίζει τόσο καλά όσο το φυσικό γρασίδι

Μύθος τεχνητού χόρτου 5: Νιούπορτ Premium Turf Rolls

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Πριν από χρόνια, πριν από όλες τις καινοτομίες στο τεχνητό γρασίδι, αυτή η δήλωση μπορεί να ήταν αληθινή. Τεχνητό γρασίδι μεταχειρισμένος να κατακλυστεί από άφθονες ποσότητες νερού και να μην στραγγίστηκε σωστά.

Αλλά όλα αυτά έχουν αλλάξει! Οι κατασκευαστές έκαναν προσαρμογές για να εξασφαλίσουν εξαιρετική αποστράγγιση για ρολά και πλακάκια από τεχνητό γρασίδι. Σήμερα, υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης στον χλοοτάπητα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένο γρανίτη για να βοηθήσετε στη διαδικασία αποστράγγισης. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο βροχή έχει το γρασίδι σας, το γκαζόν σας θα εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν οι λεπίδες στο γρασίδι σας αρχίσουν να φαίνονται πεπλατυσμένες ή μπερδεμένες, μπορείτε να «ανθίσετε» τον χλοοτάπητα τσουγκράνοντας τον. Αυτή η πρακτική βοηθά στη δημιουργία ενός φρέσκου γκαζόν σε ελάχιστο χρόνο.

Μύθος 6: Τα κατοικίδια μυρίζουν τον χλοοτάπητα

Μύθος τεχνητού χλοοτάπητα 6: Όλα Παίξτε Pet Turf Rolls

Γνώμη ειδικού: Κυρίως ψευδής

Όταν τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων κάθονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια αρκετά, θα αρχίσουν να μυρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διατηρείτε μια εβδομαδιαία ρουτίνα καθαρισμού για το γκαζόν σας, μαζεύοντας τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων και ψεκάζοντας τακτικά σημεία ούρων. Ορισμένα γεμίσματα τεχνητού χόρτου είναι επίσης εδώ για να κάνουν τον έλεγχο της μυρωδιάς των κατοικίδιων ακόμα πιο εύκολο.

Είναι αλήθεια ότι φιλικό προς τα κατοικίδια τεχνητό γρασίδι επιτρέπει στο κατοικίδιό σας να παίξει περισσότερο και να ανακουφιστεί χωρίς ανησυχία. Αλλά μπορείτε να ελέγξετε μόνιμα τη μυρωδιά των κατοικίδιων με τη βοήθεια του Γέμισμα τεχνητού χόρτου Zeolite Max. Τοποθετώντας το κάτω και εντός του χλοοτάπητα, ο Ζεόλιθος εξουδετερώνει τις μυρωδιές των κατοικίδιων στο τεχνητό γρασίδι.

Επαγγελματική συμβουλή: Για να διατηρήσετε τη μυρωδιά των ούρων από το τεχνητό γρασίδι σας, ψεκάστε φιλικό προς τα κατοικίδια, μη τοξικό Turf Fresh σε τακτική βάση, και ο χλοοτάπητας σας θα μοιάζει και θα μυρίζει σαν ηλιοφάνεια.

Μύθος 7: Η εγκατάσταση τεχνητού γρασιδιού περιορίζει το σχεδιασμό του τοπίου σας

Μύθος τεχνητού χλοοτάπητα 7: Rivera Turf Rolls

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Αυτή είναι μια κοινή παρανόηση όταν εμπλέκεται το γρασίδι. Ωστόσο, το τεχνητό γρασίδι είναι 100% προσαρμόσιμο για κάθε αυλή.

Μπορείτε να το εγκαταστήσετε γύρω από τα δέντρα, τους θάμνους και άλλα φωτιστικά γκαζόν χωρίς πρόβλημα. Απλώς κόψτε το ρολό ή τα πλακάκια σας για να χωρέσουν.

Μύθος 8: Το τεχνητό γρασίδι δεν είναι ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια

Μύθος τεχνητής χλόης 8: Χαλιά τεχνητής χλόης Greenspace

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Το τεχνητό γρασίδι είναι απολύτως ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια. Τα προϊόντα τεχνητού χλοοτάπητα κορυφαίας ποιότητας κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο μη τοξικά συστατικά που συχνά ανακυκλώνονται (πηγή). Επιπλέον, σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το συνθετικό γρασίδι δεν δημιουργεί τρύπες ή άλλα προβλήματα επιφάνειας που μπορεί να παρασύρουν τα παιδιά στο παιχνίδι.

Επαγγελματική συμβουλή: Για κάποιο επιπλέον μαξιλάρι κάτω από τα πόδια σας, ξαπλώστε α γκαζόν. Εάν έχετε μερικά παιδιά που τρέχουν τριγύρω, τα περισσότερα μαξιλαράκια γκαζόν έχουν επίσης βαθμολογία πτώσης για ασφάλεια.

Μύθος 9: Το τεχνητό γρασίδι θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου

Μύθος 9 για το τεχνητό γρασίδι: Βάζοντας πράσινα χαλάκια

Γνώμη ειδικού: Κυρίως ψευδής

Το μεγαλύτερο μέρος του τεχνητού χόρτου είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και δεν ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία εξαρτάται από το υλικό της ίνας και την ποσότητα ινών που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεχνητού χόρτου.

Υλικά όπως το νάιλον δεν είναι ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και θα εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το νάιλον χρησιμοποιείται κυρίως στον χλοοτάπητα γυμναστηρίου, ο χλοοτάπητας τοπίου δεν έχει νάιλον ίνες στην κατασκευή του.

Επαγγελματική συμβουλή: Για να διατηρήσετε την καλύτερη εμφάνιση του χλοοτάπητα, φροντίστε να μαζέψετε τυχόν αδέσποτα φύλλα ή άλλα υπολείμματα. Αν λερωθεί, σκονιστεί ή λασπώσει, απλώς σύρετέ το και αφήστε το να στεγνώσει.

Μύθος 10: Το τεχνητό γρασίδι είναι πολύ ακριβό

Μύθος 10 για τεχνητό γρασίδι: Ρολά Premium Turf Playsafe

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Είναι αλήθεια, ο τεχνητός χλοοτάπητας κοστίζει περισσότερο από το φυσικό γρασίδι εκ των προτέρων, αλλά όταν επενδύετε στον εξωτερικό χώρο διαβίωσής σας, το τεχνητό γρασίδι σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Με τα χρόνια, το τεχνητό γρασίδι πληρώνει για τον εαυτό του, ενώ το φυσικό γρασίδι συνεχίζει να αυξάνει το κόστος.

Μόλις εγκατασταθεί το γρασίδι σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αγορά ενός ακριβού χλοοκοπτικού ή το πότισμα του γκαζόν σας κάθε βράδυ. Το κύριο μέλημά σας είναι πώς να αρχίσετε να διασκεδάζετε αμέσως στο νέο σας γκαζόν. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ζιζανιοκτόνο ή φυτοφάρμακα, καθώς το γκαζόν σας είναι τεχνητό.

Επαγγελματική συμβουλή: Σύμφωνα με Home Advisor, το τεχνητό γρασίδι κοστίζει περίπου «2 έως 8 $ ανά τετραγωνικό πόδι». Το τεχνητό γρασίδι με μεγαλύτερο βάρος προσώπου ή πάχος θα είναι πιο ακριβό, επειδή χρησιμοποιείται περισσότερο υλικό και θα είναι πιο ανθεκτικό.

Μύθος 11: Ο τεχνητός χλοοτάπητας είναι δύσκολο να εγκατασταθεί

Γνώμη ειδικού: Λάθος

Ενώ η εγκατάσταση τεχνητού χόρτου μπορεί να είναι χρονοβόρα, η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή. Το αν χρειάζεστε ή όχι μια επαγγελματική εγκατάσταση εξαρτάται από το επίπεδο άνεσής σας και από το πού εγκαθιστάτε το τεχνητό γρασίδι.

Βήματα για την αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα με τεχνητό χλοοτάπητα:

 1. Προετοιμάστε την περιοχή
 2. Τοποθετήστε τη βάση σας
 3. Εγκαταστήστε α φράγμα ζιζανίων
 4. Συμπυκνώστε και ισοπεδώστε την περιοχή
 5. Θέση τακάκια γκαζόν και τεχνητό γρασίδι
 6. Κόψτε τις άκρες
 7. Καρφιτσώστε τον χλοοτάπητα με ταινία ραφής χλοοτάπητα, νύχιαή συνδετήρες
 8. Ισχύουν πλήρωση χλοοτάπητα
 9. Βουρτσίστε το γρασίδι

Βήματα για την εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα πάνω από σκυρόδεμα:

 1. Προετοιμάστε την περιοχή
 2. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι γκαζόν
 3. Διαμόρφωσε το γρασίδι σου
 4. Χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης ή κόλλα για να στερεώσετε τον χλοοτάπητα
 5. Κόψτε τις άκρες
 6. Εφαρμόστε γέμισμα χλοοτάπητα
 7. Βουρτσίστε το γρασίδι

Για μια εις βάθος ματιά στη διαδικασία εγκατάστασης, ανατρέξτε στον οδηγό εγκατάστασης, εδώ.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε συνδετήρες στο γρασίδι σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε ταινία ραφής να κολλήσει ο χλοοτάπητας μεταξύ τους.

συμπέρασμα

Τώρα που καταρρίψαμε αυτούς τους μύθους, γνωρίζετε τα γεγονότα για το τεχνητό γρασίδι και μπορείτε να ψωνίζετε με σιγουριά.

Είστε έτοιμοι να βρείτε το τέλειο τεχνητό γρασίδι για το υπαίθριο σαλόνι σας; Σας καλύψαμε από το γρασίδι μέχρι τα αξεσουάρ εγκατάστασης.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΟΡΤΟ

1 Πηγές

Σχετικά με το Sydney Shields

Σίδνεϊ Σιλντς

Η Sydney Shields είναι λάτρης της οικιακής βελτίωσης με πάθος για το γράψιμο. Όντας μεγάλη οπαδός της επανάστασης DIY, η εμπειρία της στη χειροτεχνία, το blogging και το μάρκετινγκ την οδήγησε να ενταχθεί στην Flooring Inc. Προσεγγίζει με προσωπικότητα τις αναρτήσεις του ιστολογίου της και υπερηφανεύεται για την ικανότητά της να βουτήξει βαθιά στην έρευνα για μια νέα κατανόηση δάπεδο και…

Schreibe einen Kommentar