Όρεγκον Settles Θήκη EPA με χάλυβα Schnitzer

0
Όρεγκον Settles Θήκη EPA με χάλυβα Schnitzer

Το Portland προτείνει όρους διακανονισμού στην υπόθεση Schnitzer.


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ), εκ μέρους της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), κατέληξε σε συμφωνία με τη Schnitzer Steel Industries Inc. στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, προτείνοντας μια επίλυση των ισχυρισμών ότι η εταιρεία παραβίασε τον νόμο περί καθαρού αέρα και και ισχύουν σχετικοί νόμοι για την «προστασία του στρατοσφαιρικού όζοντος σε 40 εγκαταστάσεις ανακύκλωσης παλιοσίδερων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες». Ο νόμος για τον καθαρό αέρα επιδιώκει τη μείωση και τον έλεγχο του αέρα ρύπανση σε όλη την επικράτεια. Αρχικά θεσπίστηκε το 1963 και έχει τροποποιηθεί τακτικά με την πάροδο των ετών για να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές αλλαγές.

Ο διακανονισμός θα απαιτήσει από τη Schnitzer Steel Industries Inc. να χάσει 1.550.000 $ σε αστικές κυρώσεις, να πραγματοποιήσει προσπάθειες συμμόρφωσης συνολικά πάνω από 1.700.000 $ και να ολοκληρώσει ένα εγκεκριμένο από την EPA Πρόγραμμα Διαχείρισης Ανάκτησης Ψυκτικού (RRMP) στις 40 τοποθεσίες της στις ΗΠΑ. Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ήδη, «Στη Schnitzer, η βιωσιμότητα είναι ο πυρήνας αυτού που κάνουμε. Με την ανακύκλωση παλιοσίδερων, εκτρέπουμε και επαναχρησιμοποιούμε εκατομμύρια τόνους υλικών κάθε χρόνο που διαφορετικά θα προορίζονταν για χωματερές. Τα σιδηρούχα και μη σιδηρούχα παλιοσίδερα που επεξεργαζόμαστε χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων με βάση το μέταλλο, διατηρώντας τους φυσικούς πόρους και μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου».

Όρεγκον Settles Θήκη EPA με χάλυβα Schnitzer
Φωτογραφία από το Life of Pix από την Pexels

Ωστόσο, η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Schnitzer «δεν κατάφερε να συνέλθει ψυκτικός από μικρές συσκευές και κλιματιστικά μηχανοκίνητων οχημάτων πριν από την απόρριψη ή για επαλήθευση από τον προμηθευτή ότι το ψυκτικό είχε ανακτηθεί σωστά πριν από την παράδοση στις εγκαταστάσεις της Schnitzer.»

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Todd Kim του Τμήματος Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξήγησε: «Για να βοηθήσει στην προστασία του όζοντος της στρατόσφαιρας και στη μείωση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επιδιώξει να διασφαλίσει ότι εταιρείες όπως η Schnitzer συμμορφώνονται με τον νόμο για τον καθαρό αέρα κατά την ανακύκλωση συσκευών. και μηχανοκίνητα οχήματα που περιέχουν επιβλαβή ψυκτικά μέσα».

«Πολλά ψυκτικά μέσα είναι ισχυρά αέρια θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη εάν απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα», πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Βοηθός Διαχειριστής Λάρι Στάρφιλντ για το Γραφείο Επιβολής και Διασφάλισης Συμμόρφωσης της EPA. «Αυτός ο οικισμός θα βοηθήσει στην προστασία του κλίματος μας διασφαλίζοντας ότι αυτά τα χημικά προϊόντα τυγχάνουν σωστής διαχείρισης σε 40 εγκαταστάσεις ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα».

Το RRMP θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανάκτησης ψυκτικού μέσου συστήματα, εφαρμογή πρωτοκόλλων ελέγχου για παλιοσίδερα και οχήματα, δημιουργία νέας γλώσσας για δηλώσεις και συμβάσεις καθώς και παροχή ειδοποιήσεων στους πελάτες σχετικά με τις κατάλληλες διαδικασίες παράδοσης ειδών που περιέχουν ψυκτικά μέσα, εκπαίδευση εργαζομένων και ανάπτυξη νέων διαδικασιών τήρησης αρχείων και αναφοράς. Η Schnitzer θα εφαρμόσει επίσης ένα έργο περιβαλλοντικού μετριασμού που θα καταστρέψει όλα τα ψυκτικά R-12 σε σκραπ.

Το R-12 είναι ένα άχρωμο που πωλείται συνήθως με την εμπορική του επωνυμία, Freon-12, και ένα αλογονομεθάνιο χλωροφθοράνθρακα (CFC) που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο και προωθητικό σπρέι αεροζόλ. Περιέχει χλωροφθοράνθρακες, οι οποίοι έχουν περισσότερο από 10.000 φορές το δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη από το διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι, αυτός ο χρόνος ψυκτικού είναι ιδιαίτερα επιζήμιος για το περιβάλλον και το μόνο που επιτρέπεται από το νόμο ως επιβραδυντικό πυρκαγιάς σε υποβρύχια και αεροπλανοφόρα. Οι χλωροφθοράνθρακες είχαν προηγουμένως εγκριθεί για χρήση ως αεροζόλ στην ιατρική (δηλαδή, σαλβουταμόλη εγκεκριμένη από το USP). Ωστόσο, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαγόρευσε έκτοτε τη χρήση του για το σκοπό αυτό και το υδροφθοροαλκάνιο (HFA) εγκρίθηκε ως αντικατάσταση.

Πηγές:

Ο ομοσπονδιακός διακανονισμός με την εταιρεία ανακύκλωσης θα μειώσει την έκλυση ψυκτικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον και συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή

Διχλωροδιφθορομεθάνιο

Schnitzer: Αειφορία

Schreibe einen Kommentar