Το USC συμφωνεί να διευθετήσει την αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης που υποβλήθηκε από 80 πρώην φοιτητές

0
Το USC συμφωνεί να διευθετήσει την αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης που υποβλήθηκε από 80 πρώην φοιτητές

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια συμφώνησε πρόσφατα να διευθετήσει μια αγωγή με 80 πρώην φοιτητές για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης.


Χειραψία
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Shutterbug75 μέσω Pixabay, www.pixabay.com

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια ανακοίνωσε πρόσφατα μια συμφωνία διακανονισμού με 80 άντρες πρώην φοιτητές που μήνυσαν το σχολείο αξιώσεις «δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από έναν πρώην γιατρό της πανεπιστημιούπολης κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών». Οι ενάγοντες εκπροσωπήθηκαν από την δικηγόρο Mikayla Kellogg.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Dennis Kelly ήταν ο γιατρός της πανεπιστημιούπολης που κατηγορήθηκε για κακοποίηση των φοιτητών. Έκτοτε απολύθηκε από τη θέση του και έφυγε από το πανεπιστήμιο το 2018 «αφού έξι άντρες απόφοιτοι εμφανίστηκαν με ισχυρισμούς ότι η Kelly επιδόθηκε σε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των ραντεβού, όπως εξετάσεις ορθού». Επιπλέον, οι ενάγοντες στην αγωγή υποτιθεμένος ότι «η Kelly έκανε επίσης διακρίσεις εναντίον τους με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο τους». Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από τους 80 άνδρες ενάγοντες, οι 76 από αυτούς ταυτίζονται ως αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι.

Το κοστούμι περαιτέρω διάσημος ότι το πανεπιστήμιο γνώριζε για την ανάρμοστη συμπεριφορά της Κέλι αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα γι‘ αυτό. Αυτή η αποτυχία να ενεργήσει για λογαριασμό του πανεπιστημίου επέτρεψε στην Kelly να συνεχίσει να βλέπει φοιτητές. Μόλις το 2020 ο Kelly έχασε τελικά την άδειά του για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Όταν σχολιάζουν την υπόθεση, ο Kellogg και άλλοι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους ενάγοντες είπε «τα κρούσματα χρονολογούνται ήδη από το 1997, με το τελευταίο να σημειώνεται το 2018». Kellogg προστέθηκε:

«Η διευθέτηση επιτεύχθηκε μέσω της επιμονής και της γενναιότητας των πελατών μας που είχαν τη δύναμη να παρουσιάσουν τις οδυνηρές λεπτομέρειες των εμπειριών τους στο Κέντρο Υγείας Φοιτητών του USC και την αποφασιστικότητα να λογοδοτήσει η USC για την αποτυχία της να προστατεύσει τους μαθητές της… Η διευθέτηση σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα προς το κλείσιμο για τους πελάτες μας που νιώθουν επιτέλους μια αίσθηση αναγνώρισης και επικύρωσης για να μιλήσουν.“

Πώς απάντησε το πανεπιστήμιο στην ανακοίνωση διακανονισμού; Για αρχή εξέδωσε τα εξής δήλωση:

«Το USC και οι φοιτητές που έκαναν ισχυρισμούς κατά του Δρ Ντένις Κέλι έχουν καταλήξει σε μια παγκόσμια διευθέτηση των αγωγών. Η υψηλότερη δέσμευση του USC είναι για την ασφάλεια και την υγεία όλων των μελών της Trojan κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών και των πρώην μαθητών που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα… Η διευθέτηση των υποθέσεων προβλέπει το κλείσιμο για όλους τους εμπλεκόμενους και αποφεύγει πολλά ακόμη χρόνια δικαστικών διαφορών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πανεπιστήμιο δέχεται πυρά για καταγγελίες για σεξουαλική κακή συμπεριφορά. Μόλις πέρυσι, το USC διοχέτευσε περισσότερα από 850 εκατομμύρια δολάρια „σε εκατοντάδες γυναίκες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία από τον πρώην γυναικολόγο της πανεπιστημιούπολης George Tyndall.» Οι γυναίκες κατηγόρησαν τον Tyndall για σεξουαλική παρενόχληση. Ισχυρίστηκαν ότι «έκανε άσεμνα σχόλια, φωτογράφιζε τις γυναίκες και τις χαϊδεύτηκε κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων».

Πηγές:

Το USC διευθετεί αγωγές με 80 άνδρες που λένε ότι ένας πρώην σχολικός γιατρός τους κακοποίησε σεξουαλικά

Το USC φτάνει σε έναν ιστορικό διακανονισμό με 80 άνδρες που λένε ότι πρώην σχολικός γιατρός τους κακοποίησε σεξουαλικά

Schreibe einen Kommentar