Το NFL σχεδιάζει να αναγκάσει την αγωγή για διακρίσεις του Brian Flores σε μυστική διαιτησία

0
Το NFL σχεδιάζει να αναγκάσει την αγωγή για διακρίσεις του Brian Flores σε μυστική διαιτησία

Το NFL ισχυρίζεται ότι ο πρώην προπονητής των Miami Dolphins, Brian Flores, δεν μπορεί να μηνύσει τη League επειδή δεσμεύεται από τους όρους της απασχόλησής του να διευθετήσει τυχόν παράπονα σε κλειστή διαιτησία.


Το NFL είπε σε έναν δικαστή ότι ο πρώην προπονητής των Miami Dolphins, Brian Flores, δεν θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μηνύσει τη League – και ότι η αγωγή του θα πρέπει είτε να απορριφθεί είτε να εξαναγκαστεί σε μυστική διαιτησία.

Σύμφωνα με Το Miami Sun-Sentinelτο NFL δημοσίευσε μια επιστολή που περιγράφει λεπτομερώς τη στρατηγική του την Πέμπτη, πριν από μια πρώτη ακρόαση με τον ομοσπονδιακό δικαστή που εδρεύει στο Μανχάταν να επιβλέπει την υπόθεση.

Η επιστολή, προσθέτει το Sun-Sentinelπροετοιμάστηκε από κοινού από δικηγόρους τόσο του Flores όσο και άλλων προπονητών που συμμετείχαν στη δίκη και δικηγόρους για το NFL

Σκοπός της επιστολής ήταν να ενημερώσει το δικαστήριο για τη θέση κάθε πλευράς πριν από την ακροαματική διαδικασία, που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου.

Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το LegalReader.com, ο Flores υπέβαλε την αγωγή του νωρίτερα φέτος. Στην καταγγελία του, ο Flores ισχυρίζεται ότι το NFL διευκολύνει ευρέως διαδεδομένες πρακτικές προσλήψεων που εισάγουν φυλετικές διακρίσεις.

Αυτές οι πρακτικές, λέει ο Flores, επηρεάζουν δυσανάλογα τους προπονητές της μειονότητας και τους γενικούς διευθυντές.

Οι Los Angeles Chargers, πρώην San Diego Chargers, παίζουν με την ομάδα ποδοσφαίρου της Ουάσιγκτον στη Βιρτζίνια το 2021. Εικόνα μέσω Flickr/χρήστης:All-Pro Reels. (All-Pro Reels Photography). (CCA-BY-2.0).

Δύο άλλοι προπονητές του NFL – ο Steve Wilks και ο Ray Horton – συμμετείχαν από τότε στη δίκη.

Ο Φλόρες ισχυρίζεται ότι η συνεχιζόμενη χρήση του «Κανόνα του Ρούνεϊ» από το NFL, ο οποίος απαιτεί από τις ομάδες να πάρουν συνέντευξη από τον υποψήφιο μειοψηφίας για όλες τις θέσεις προπονητή, έχει αποτύχει.

Σύμφωνα με τον Flores, του προσφέρθηκαν συνεντεύξεις με πολλές διαφορετικές ομάδες – μόνο για να μάθουν ότι είχαν ήδη επιλέξει συγκεκριμένους υποψηφίους.

Ο Φλόρες λέει ότι οι ομάδες του πρόσφεραν ψεύτικες συνεντεύξεις για καλυμμένες θέσεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τον κανόνα του Ρούνεϊ.

Ωστόσο, το NFL και οι δικηγόροι του επιμένουν ότι δεν υπάρχουν εκτεταμένες φυλετικές διακρίσεις στη Λίγκα.

«Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κάνει διακρίσεις σε βάρος των Εναγόντων (ή των Μαύρων προπονητών και γενικών διευθυντών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν) με βάση τη φυλή τους, ούτε οι κατηγορούμενοι έχουν κάνει αντίποινα εναντίον του κ. Flores για την κατάθεση αυτής της αγωγής», έγραψαν οι δικηγόροι της League.

Ενώ το NFL δήλωσε ότι είχε ανοσία στην αγωγή του Flores για πολλούς διαφορετικούς λόγους, ανέφεραν ότι ο Flores θα πρέπει να δεσμεύεται από τους όρους της απασχόλησής του, οι οποίοι απαιτούν την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς σε κλειστή διαιτησία.

Το NFL είπε ότι, ακόμη και αν επιτραπεί η συνέχιση της αγωγής, η αξίωση του Flores δεν είναι βάσιμη.

Ο Flores, για παράδειγμα, είπε ότι απολύθηκε από τους Miami Dolphins επειδή αρνήθηκε να πετάξει σκόπιμα παιχνίδια για να στήσει το ντραφτ του NFL.

„Κύριος. Ο ίδιος ο Flores ισχυρίζεται ότι τερματίστηκε από τους Dolphins για λόγους που δεν σχετίζονται με τη φυλή του, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης άρνησής του να χάσει σκόπιμα παιχνίδια ή να παραβιάσει τους κανόνες του NFL», έγραψαν οι δικηγόροι.

Το NFL είπε επίσης ότι «καταλαμβάνει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της διαφορετικότητας μεταξύ των προπονητών και του προσωπικού και θα χαιρετίσει τη συμμετοχή των Εναγόντων και άλλων Μαύρων προπονητών και στελεχών σε αυτές τις προσπάθειες».

Ο Φλόρες, οι άλλοι προπονητές και η νομική τους ομάδα έγραψαν στην ίδια επιστολή ότι σκοπεύουν να ωθήσουν τη μήνυση προς μια δίκη των ενόρκων και θα αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια να τεθεί η υπόθεση σε διαιτησία.

Πηγές

Το NFL στοχεύει στην απόρριψη της αγωγής διάκρισης από τον Brian Flores, άλλους μαύρους προπονητές

Το NFL σκοπεύει να προσπαθήσει να αναγκάσει ολόκληρη την υπόθεση Brian Flores σε μυστική διαιτησία

Schreibe einen Kommentar