Το Bayada Home Health Care δεν μπορεί να απορρίψει την λανθασμένη υπόθεση τερματισμού –

2
Το Bayada Home Health Care δεν μπορεί να απορρίψει την λανθασμένη υπόθεση τερματισμού –

Η εταιρεία φροντίδας στο σπίτι αντιμετωπίζει μήνυση που υποβλήθηκε από πρώην υπάλληλο.


Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Μίτσελ Γκόλντμπεργκ στη Φιλαδέλφεια, που διορίστηκε στη θέση του από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αρνήθηκε να απορρίψει μια υπόθεση πληροφοριοδοτών που είχε κατατεθεί από τη νοσοκόμα που περατώθηκε, Michelle Chiancone, στην οποία εμπλέκεται η Bayada Home Health Care Inc. Ο ενάγων κατηγόρησε την εταιρεία ότι δεν παρέχοντας επαρκή προστασία έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού και προσπαθεί να κρύψει την έκθεση από τους ασθενείς. Ισχυρίζεται επίσης ότι απολύθηκε άδικα επειδή μίλησε.

Σύμφωνα με την αγωγή της τον Οκτώβριο του 2020, η Chiancone, από το Delaware, προσλήφθηκε από την υγειονομική περίθαλψη Εταιρία το 2019 για τη χορήγηση νοσηλείας και παρηγορητικής κατ‘ οίκον φροντίδας. Όταν ξεκίνησε η πανδημία COVID-19 το 2020, αντιλήφθηκε παραβιάσεις ασφάλειας και «παράνομες πρακτικές». Η εταιρεία φέρεται να παρείχε στις νοσοκόμες μόνο τρεις μάσκες (όχι μάσκες N95) και τους είπε να τις φορούν «μόνο όταν θεραπεύουν ορισμένους ασθενείς». Παρείχε επίσης απολυμαντικό χεριών, αλλά «διατήρησε τις ντουλάπες προμηθειών τους κλειδωμένες». Όταν μια από τις συναδέλφους της Chiancone επέστρεψε με θετικό τεστ, είπε ότι η Bayada έστειλε ένα email στους υπαλλήλους της λέγοντάς τους «να μην ειδοποιούν τους ασθενείς ή τις οικογένειες για πιθανή έκθεση».

Το Bayada Home Health Care δεν μπορεί να απορρίψει την λανθασμένη υπόθεση τερματισμού
Φωτογραφία της Karolina Grabowska από την Pexels

Η Chiancone τερματίστηκε στις 7 Απριλίου αφού εξέφρασε τις ανησυχίες της στον προϊστάμενό της, Christopher Fein, σχετικά με την «ανάρμοστη απάντηση της Bayada στην πανδημία και τη δυσφορία της που της ζητήθηκε να συμμετάσχει σε μια τέτοια παράνομη ή/και ανήθικη συμπεριφορά». Η καταγγελία αναφέρει επίσης ότι η νοσοκόμα «είπε στον κ. Fein ότι ένιωθε άβολα να θεραπεύει ασθενείς που είχαν εκτεθεί στον COVID-19 λόγω της αποτυχίας της Bayada να παράσχει επαρκή ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό στο προσωπικό της.»

Δήλωσε ότι ο λόγος που η Μπαγιάντα την άφησε να φύγει ήταν ότι «αρνήθηκε να δει ασθενείς και επειδή προσπάθησε να κάνει άλλο άτομο να παραποιήσει ένα πιστοποιητικό θανάτου ασθενούς». Ο Φέιν της είχε πει ότι δεν μπορούσε να επιλέξει ποιους ασθενείς να θεραπεύσει και ποιους να αποφύγει. Η νοσοκόμα υποστηρίζει στην αγωγή της ότι οι κατηγορίες για πλαστογράφηση του εγγράφου ήταν αναληθείς και ότι στην πραγματικότητα είχε απολυθεί επειδή «επικαλέστηκε μη ασφαλή και παράνομη συμπεριφορά».

Ο Chancone είπε ότι «η συμπεριφορά του Bayada παραβίαζε τον ομοσπονδιακό νόμο για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία (OSHA), καθώς και τους νόμους δημόσιας υγείας της Πενσυλβάνια και το κοινό δίκαιο». Κατέθεσε επίσης αξίωση καταγγελίας σύμφωνα με το νόμο της πολιτείας της Πενσυλβάνια. Το νομικό πρότυπο για το οποίο οι αξιώσεις του ενάγοντα θα ισχύουν στο δικαστήριο δείχνει ότι «ένα δικαστήριο πρέπει (1) «τα[e] Σημείωση των στοιχείων που πρέπει να επικαλεστεί ο ενάγων για να υποβάλει αξίωση· (2) Προσδιορίστε τους ισχυρισμούς που δεν δικαιούνται την υπόθεση της αλήθειας επειδή δεν είναι παρά συμπεράσματα· και (3) όπου υπάρχουν τεκμηριωμένοι ισχυρισμοί για τα πραγματικά περιστατικά… υποθέτουμε την αληθότητά τους και στη συνέχεια προσδιορίζουμε εάν εύλογα δημιουργούν δικαίωμα για ελάφρυνση».

Ο Goldberg αποφάνθηκε ότι η Chancone «δεν είχε αποδείξει ότι η Bayada χρηματοδοτούνταν από το δημόσιο… Το Medicare και το Medicaid δεν επαρκούν βάσει του νόμου περί πληροφοριοδοτών». Ωστόσο, είπε ότι η ενάγουσα θα μπορούσε να καταθέσει άδικη μήνυση καταγγελίας επειδή είχε «υποβάλει υπόθεση ότι απολύθηκε επειδή κατήγγειλε παράνομη δραστηριότητα». Έτσι, αυτό απαίτηση μπορεί να προχωρήσει.

Η υπόθεση είναι Chiancone κατά Bayada Home Health Care Inc, Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβάνια, No. 2:20-cv-04857.

Πηγές:

Η Bayada πρέπει να αντιμετωπίσει μήνυση από απολυμένη νοσοκόμα που παραπονέθηκε για την ασφάλεια του COVID

CHIANCONE κατά BAYADA HOME HEALTH CARE, INC.

Schreibe einen Kommentar