Το πόσιμο νερό στη Φλόριντα μπορεί να σας σκοτώσει

0
Το πόσιμο νερό στη Φλόριντα μπορεί να σας σκοτώσει

Τα τρι-αλομεθάνια εμφανίζονται κατά την επεξεργασία του νερού με χλώριο και άλλα απολυμαντικά.


Φορτ Λόντερντεϊλ, Φλόριντα – Το νερό είναι η ουσία της ζωής. Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Το νερό θα σας κρατήσει υγιείς. Εκτός κι αν σε σκοτώσει. Αργά. Ένα ποτήρι τη φορά. Το πρόβλημα των πολλών ρύπων στο πόσιμο νερό μας στη Φλόριντα δεν είναι νέο. Οι υγειονομικές αρχές το γνωρίζουν. Οι τοπικές αρχές το γνωρίζουν. Πιθανότατα να το γνωρίζετε και εσείς. Ωστόσο, κανείς δεν φαίνεται να κάνει πολλά για την ποιότητα του νερού της βρύσης μας. Είναι στο χέρι σου να κάνεις κάτι γι‘ αυτό. Υπάρχουν βασικά δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε – είτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας εγκαθιστώντας φίλτρα νερού είτε να υποβάλετε μήνυση για τραυματισμό εάν το νερό που πίνετε για χρόνια σας κάνει να αρρωστήσετε.

Τι ακριβώς υπάρχει στο πόσιμο νερό σας στη Νότια Φλόριντα;

Θυμάστε την ταινία «Erin Brockovich»; Αυτή η ταινία βασίστηκε σε μια αληθινή ιστορία, τον αγώνα μιας γυναίκας ενάντια σε μια εταιρεία από την Καλιφόρνια που μολύνει τα νερά της περιοχής Χρώμιο-6, ένα καρκινογόνο που μπορεί να βλάψει το ήπαρ και το αναπαραγωγικό σύστημα και να καθυστερήσει τη σκελετική ανάπτυξη των παιδιών. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι δεκαετίες αργότερα, το χρώμιο-6 εξακολουθεί να υπάρχει στα ¾ των υδάτινων συστημάτων σε όλη τη χώρα.

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορούν να κρυφτούν σε ένα ποτήρι αφιλτράριστο νερό βρύσης:

Φθοριούχος – Σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα, το φθόριο προστίθεται συστηματικά στο νερό της βρύσης, αν και έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο των οστών, μεταβάλλει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά.

Χλώριο – Αυτό υποτίθεται ότι απολυμαίνει το πόσιμο νερό, αλλά σκουπίζει επίσης τα βακτήρια του εντέρου σας, βλάπτοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Χλωραμίνες – Αυτό είναι ένα υποπροϊόν του χλωρίου που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 70%. Το πρόβλημα με τις χλωραμίνες είναι ότι τα περισσότερα φίλτρα νερού είναι αναποτελεσματικά εναντίον τους. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το πόσιμο νερό της οικογένειάς σας δεν περιέχει αυτό το επικίνδυνο καρκινογόνο, θα πρέπει να επιλέξετε φίλτρα νερού ειδικά σχεδιασμένο για την εξάλειψη των χλωραμινών.

Τρι-αλομεθάνια – Αυτές οι εξαιρετικά καρκινογόνες ενώσεις δεν προστίθενται στο νερό. Τα τρι-αλομεθάνια εμφανίζονται κατά την επεξεργασία του νερού με χλώριο και άλλα απολυμαντικά. Οι ίδιες οι χημικές ουσίες που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται για να κάνουν το νερό σας ασφαλές συνδυάζονται για να σχηματίσουν έναν ρύπο που μπορεί να προκαλέσει ακραία βλάβη στο σώμα ακόμη και σε μικρές ποσότητες.

Πώς μπορώ να υποβάλω μήνυση για τραυματισμό λόγω ρύπανσης των υδάτων;

Καβούκι και τυλιγμένο έγγραφο που λέει
Εικόνα από το Claimaccident, μέσω του Pixabay.com.

Εάν είχατε σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν σχέση με το νερό που ήπιατε, θα πρέπει να μιλήσετε με έμπειρους Δικηγόροι προσωπικών τραυματισμών της Φλόριντα με εξειδίκευση στη ρύπανση των υδάτων.

Για να υποβάλετε αγωγή για σωματική βλάβη ή ομαδική αγωγή, οι δικηγόροι σας θα πρέπει να φέρουν ειδικούς για να αναλύσουν την ποιότητα του νερού στην περιοχή σας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βρουν αξιόπιστους ιατρικούς εμπειρογνώμονες που μπορούν να καταθέσουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της παρουσίας ορισμένων ρύπων στο νερό και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζετε. Δίκες όπως αυτές στο Φλιντ του Μίσιγκαν ή στην Πετρούπολη της Νέας Υόρκης μπορεί να διαρκέσουν χρόνια, αλλά αν βρείτε αφοσιωμένους δικηγόρους, θα δικαιωθείτε στο τέλος. Στο μεταξύ, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας τοποθετώντας φίλτρα νερού τελευταίας τεχνολογίας.

Δικηγόροι κοντά μου

Αν ψάχνετε για δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών ή χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια με άλλα νομικά θέματα, μπορεί να αναρωτιέστε «Πού μπορώ να βρω δικηγόροι κοντά μου”; Μην ανησυχείτε, η βοήθεια είναι μόλις μερικά κλικ μακριά. Απλώς ακολουθήστε τον σύνδεσμο προς τη βάση δεδομένων usattorneys.com και επιλέξτε τη νομική περιοχή που σας ενδιαφέρει, την πολιτεία και την πόλη σας και προγραμματίστε μια δωρεάν διαβούλευση με έναν αξιόπιστο δικηγόρο.

Schreibe einen Kommentar