Τι κάνει έναν νικητή του RHS Chelsea;

0
Τι κάνει έναν νικητή του RHS Chelsea;

Το Cercis canadensis «Eternal Flame»® κέρδισε το «Φυτό της Χρονιάς» 2021 στο RHS Chelsea στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά τι κάνει ένα φυτό που κερδίζει;

Αιώνια φλόγαΤο ‚® εισήχθη στην αγορά από την Suttons μέσω μιας συναρπαστικής συνεργασίας με τον Hillier και μέσω του συνεργάτη εκθέτη Stonebarn Landscapes.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Hugh Povey, κάτοχος της National Collection of Cercis, Peter Freeman, Suttons Product Manager & Buyer, και Jon Wheatley, Stonebarn Landscapes (συνεργάτης έκθεσης)

Η ομάδα κηπευτικών της Suttons εξηγεί γιατί λατρεύει αυτόν τον ιδιαίτερο νέο θάμνο…

Γιατί η Suttons αγαπά το Cercis canadensis «Eternal Flame»®;

Είναι ένας νικητής για τους λάτρεις του φθινοπώρου! Αυτή η σημαντική ανακάλυψη προσφέρει κάτι που μοιάζει με φθινοπωρινό χρώμα αλλά για επτά μήνες της καλλιεργητικής περιόδου.

Από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, θα έχετε έναν εκπληκτικό συνδυασμό από πρόσφατα αναδυόμενα, ζωηρά κόκκινα φύλλα που στη συνέχεια γίνονται πορτοκαλί και αλλάζουν ξανά σε χρυσοκίτρινο. Μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τις εκπληκτικές, λαμπερές ροζ ανθίσεις στους γυμνούς μίσχους του πριν ξεσπάσει σε φύλλα στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου.

Πώς και γιατί αναπτύχθηκε το «Eternal Flame»®;

Αναπτύχθηκε σε ένα 25ετές πρόγραμμα αναπαραγωγής από τον Δρ Dennis Werner του North Carolina State University. Διασταύρωσε μια χρυσόφυλλη ποικιλία με μια κόκκινη ποικιλία και δημιούργησε εκπληκτικά αυτό το φυτό! Η μοναδική έγχρωμη απεικόνιση είναι συνέπεια της συνέκφρασης στο ίδιο φύλλο των γονιδίων τόσο για το μωβ όσο και για το φύλλο χρυσού.

Ο Δρ Dennis Werner ήξερε ότι αυτή η ποικιλία θα ήταν πραγματικός νικητής από την αρχή. Καθώς το πρώτο δενδρύλλιο άρχισε να αναπτύσσεται μετά την επιτυχημένη διασταύρωση, συνειδητοποίησε ότι τα φύλλα δεν έμοιαζαν με τίποτα από όσα είχε δει πριν. Τα έντονα χρώματα δεν ξεθώριασαν και το πολύχρωμο φύλλωμα δεν επανήλθε στο πράσινο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπως αναμενόταν.

Γιατί είναι ένας άξιος νικητής;

Με απλά λόγια, προσφέρει την καινοτομία, την ελκυστικότητα και τον αντίκτυπο που αναζητούσαν οι κριτές. Αυτός ο εντυπωσιακός νέος θάμνος προσφέρει στον κηπουρό επτά μήνες εκπληκτικό, φθινοπωρινό χρώμα. Είναι μια πραγματική ανακάλυψη στην αναπαραγωγή, με έντονο χρώμα και ελκυστική φόρμα που όχι μόνο εντυπωσίασε τους κριτές – θα αντέξει και στο χρόνο.

Cercis canadensis 'Eternal Flame'®

Πού πρέπει να φυτέψω το «Eternal Flame» στον κήπο μου;

Αυτός ο πολύπλευρος νέος θάμνος είναι κατάλληλος για κάθε μέγεθος κήπου – από γλάστρα στο αίθριο μέχρι μεγάλα παρτέρια. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε έδαφος (αποφύγετε μόνο τις υγρές περιοχές) και είναι πλήρως ανθεκτικό στις συνθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον κήπο, και με ελαφρύ κλάδεμα μετά την ανθοφορία, μπορείτε να διατηρήσετε το Cercis canadensis ‚Eternal Flame’® ως μεγάλο θάμνο ή να το αφήσετε ήσυχο και θα γίνει ένα μικρό δέντρο που φτάνει τα 3 μέτρα έως τα 4 μέτρα ύψος.

Cercis canadensis 'Eternal Flame'®

Ο απογευματινός και ο απογευματινός ήλιος που λάμπει μέσα από το κόκκινο, πορτοκαλί και χρυσό φύλλωμα σε σχήμα καρδιάς είναι ένα από τα θαύματα του κήπου. Μερικά φύλλα αντανακλούν το φως ενώ άλλα φαίνονται ημιδιαφανή, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι μια ταπετσαρία διαφορετικών αποχρώσεων και ένδοξου χρώματος.

Όπου κι αν επιλέξετε να το φυτέψετε, το φλογερό φύλλωμα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει.


Μια Βραβευμένη Συνεργασία

Cercis canadensis‘Αιώνια φλόγαΤο ‚® εισήχθη στην αγορά του 2021 μέσω μιας συναρπαστικής συνεργασίας μεταξύ Hillier και Suttons.

Αυτή η κοινοπραξία θα διασφαλίσει ότι αυτή η υπέροχη νέα ποικιλία θα είναι διαθέσιμη στο ευρύτερο φάσμα κηπουρών μέσω πολλαπλών καναλιών πωλήσεων.


Πώς κρίνεται το βραβείο «Φυτό της Χρονιάς»;

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μια ομάδα ειδικών με πλήθος γνώσεων και πάθους που συγκεντρώνονται, προσφέροντας εθελοντικά το χρόνο τους για να πάρουν την απίστευτα δύσκολη απόφαση για το φυτό που κέρδισε. Οι κριτές θα αναζητήσουν τα κριτήρια νίκης που θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τα τρία παρακάτω χαρακτηριστικά:

Καινοτομία – Το εργοστάσιο πρέπει να είναι πραγματικά νέο και να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό θα ξεπεράσει ένα νέο χρώμα σε ένα υπάρχον φυτό για παράδειγμα.

Έκκληση – Θα αντέξει το φυτό στη δοκιμασία του χρόνου; Θα χρειαστεί να διατηρήσει τη δημοτικότητά του για να εξασφαλίσει μια θέση με εκείνα της πραγματικής σημασίας.

Αριστεία & Αντίκτυπος – Τόσο οι κριτές όσο και οι κηπουροί θα αναζητήσουν τον παράγοντα „wow“.


Τρεις νίκες από το 2017!

Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την τρίτη στην ιστορία του Suttons στο RHS Chelsea. Η Suttons παρουσίασε επίσης με χαρά, μέσω των συνεργαζόμενων εκθετών της, τις νικητήριες ποικιλίες «Φυτό της Χρονιάς» το 2017 με το Dwarf Mulberry «Charlotte Russe» και το 2019 με το Sedum «Atlantis».

Schreibe einen Kommentar