Τι είναι το Abundance Homesteading; Και τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το αξιοποιήσετε

0
Τι είναι το Abundance Homesteading;  Και τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το αξιοποιήσετε

Παλεύετε με το όνειρο της κατοικίας σας;

Αναρωτιέστε γιατί δεν αισθάνεται όπως θέλατε ή νομίζατε ότι θα αισθανόταν;

Είστε απλώς καμένοι και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να επαναφέρετε την έμπνευση;

Ίσως η αφθονία στο σπίτι είναι η απάντηση!

Τι είναι το Lack Homesteading έναντι του Abundance Homesteading;

Πολλοί από εμάς έρχονται στο σπίτι από ένα μέρος ανάγκης. Είτε ήταν μια απώλεια εργασίας ή άλλη οικονομική έκπληξη που ανάγκασε μια νέα προοπτική, είτε απλώς δεν θέλαμε να ζήσουμε την τυπική αμερικανική ζωή με 9-5 ώρες και ανικανοποίητη εξάντληση, πολλοί από εμάς αρχίζουμε να στεγάζουμε σπίτι με την πρόθεση να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό! Πολλοί από εμάς μαθαίνουμε ότι η ικανοποίηση της αυτοδυναμίας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε τόσα πολλά χρήματα προσπαθώντας να βρούμε την ευτυχία στη ζωή, και έτσι η εξοικονόμηση σπιτιού εξοικονομεί χρήματα από προεπιλογή.

Αλλά μια υγιής εκτίμηση για τη λιτότητα και η λήψη μιας νέας προοπτικής για τις επιθυμίες και τις ανάγκες μπορεί κατά καιρούς να μεταβεί σε μια νοοτροπία έλλειψης οικιακής φροντίδας.

Η έλλειψη στέγασης είναι όταν κάνουμε επιλογές για το σε τι ξοδεύουμε το χρόνο ή τα χρήματά μας από ένα μέρος του «ΜΠΟΡΩ να το φτιάξω μόνος μου, άρα υποθέτω ότι ΠΡΕΠΕΙ». Ενώ μια πιο υγιεινή προσέγγιση θα ήταν να εξετάσουμε πώς πραγματικά θέλουμε να ξοδεύουμε τον χρόνο και τα χρήματά μας.

Μπορούμε γρήγορα να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι είναι σπάταλο να επενδύουμε στην ευκολία ή ότι με κάποιο τρόπο αποτυγχάνουμε αν δεν τα κάνουμε όλα μόνοι μας.

Η εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται ο στόχος και όχι ένα ωραίο παράπλευρο όφελος.

Και μπορούμε να καούμε τους εαυτούς μας κάνοντας αυτό σε σημείο που να σταματήσουμε να απολαμβάνουμε το σπίτι και να αρχίσουμε να το αγανακτούμε.

Αλλά η έλλειψη στέγασης δεν σταματά στα οικονομικά ζητήματα. μπορεί να αιμορραγήσει και σε άλλους τομείς της ζωής, από τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας μέχρι τον τρόπο που βλέπουμε το περιβάλλον μας.

Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Αν αναστρέψουμε το σενάριο και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το homesteading με μια νοοτροπία αφθονίας, είναι πολύ πιο ικανοποιητικό.

Αντί να πιστεύουμε ότι στεγάζουμε σπίτι για να εξοικονομήσουμε χρήματα, ή να εξοικονομήσουμε φυσικούς πόρους ή να μειώσουμε τα απόβλητα (για ευγενείς λόγους), μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, αντί αυτού, ότι στεγάζουμε για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Αυτή η καλύτερη ζωή πιθανότατα θα περιλαμβάνει όλα αυτά τα πράγματα που μόλις ανέφερα, αλλά είναι μια πολύ πιο χαρούμενη νοοτροπία να ζεις.

Η αφθονία στο σπίτι είναι η νοοτροπία και η προοπτική ότι όλα είναι καλά. Μπορούμε να επιλέξουμε ποιες δραστηριότητες ξενιτιάς φέρνουν χαρά στη ζωή μας και να μην αγχώνουμε για την αρκετή μας διάθεση.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως δεν είμαστε αρκετά φειδωλοί γιατί υπάρχει αφθονία τριγύρω (με τη μορφή χρημάτων, ναι, αλλά και ομορφιάς, χώματος πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, λαχανικών που φυτρώνουν στον κήπο κ.λπ.).

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν θα μείνουμε αρκετά στο σπίτι, γιατί κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και τα απολαμβάνουμε όλα!

Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους γλιστράμε στην έλλειψη οικιακής χρήσης

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους έχω παρατηρήσει ότι οι οικοδεσπότες (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου!) διολισθαίνουν σε νοοτροπία έλλειψης οικιακής φροντίδας:

Πιστεύοντας ότι «Οι Real Homesteaders θα έκαναν X»

Οι οικοδεσπότες του παρελθόντος ήταν πολυμήχανοι και έξυπνοι γιατί έπρεπε να είναι. Είναι σπουδαία ικανότητα και απαραίτητη ειδικά όταν ζεις μακριά από την πόλη.

Αλλά η σύγχρονη οικιακή στέγαση είναι πολύ πιο ευέλικτη από την κατοικία του παρελθόντος. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πρόσβαση σε σχεδόν οτιδήποτε χρειαζόμαστε με αποστολή 2 ημερών ή ένα ταξίδι στην πόλη.

Ακριβώς επειδή η Ma Ingalls θα έφτιαχνε το δικό της τυρί, θα είχε μπαλώσει φθαρμένα ρούχα ή θα έτρωγε μόνο ό,τι μπορούσε να καλλιεργήσει στον κήπο δεν σημαίνει εσύ πρέπει.

Το να πιστεύεις ότι δεν είσαι πραγματικός νοικοκύρης εκτός και αν κάνεις ό,τι μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου αντί να το προσλάβεις είναι ανόητο. Το Abundance Homesteading λέει: «Απολαύστε την ευκολία της σύγχρονης ζωής όποτε μπορείτε και φέρτε αυτές τις παλιές δεξιότητες όταν κάνει τη ζωή σας καλύτερη».

Η έλλειψη στέγασης στο σπίτι μας πείθει ότι δεν πρέπει να αγοράσουμε κάτι ή να προσλάβουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή τεχνικά θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας. Μας κρατάει σε έναν τόπο στέρησης.

Αλλά δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε σκόπιμα περισσότερο άγχος στη ζωή μας! Προχωρήστε και απολαύστε τις σύγχρονες ανέσεις όποτε θέλετε ή μπορείτε.

Φυσικά, μερικές φορές απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι για να αγοράσετε ή να μισθώσετε αυτά τα πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι υπέροχο να ξέρεις πώς να είσαι πολυμήχανος και αυτοδύναμος!

Πιστεύοντας στην ιδέα ότι οι αγρότες δεν μπορούν να βγάλουν χρήματα

Αν κάποιος σας ζητούσε να φανταστείτε έναν αγρότη, τι θα φανταζόσασταν; Ξέρω για μένα και για πολλούς άλλους ότι η εικόνα θα περιελάμβανε μια οικογένεια στα χωράφια της δεκαετίας του 1940 που καλλιεργούσαν μία ή δύο καλλιέργειες που, εάν αποτύχουν, θα έκαναν την οικογένεια να μην μπορεί πλέον να επιβιώσει. (Παρεμπιπτόντως, έτσι ζούσαν οι πρόγονοί μου, οπότε δεν κατακρίνω καθόλου αυτές τις οικογένειες).

Οι αγρότες παραδοσιακά και σε όλη την ιστορία ήταν μεσαία τάξη στην καλύτερη περίπτωση και άποροι στη χειρότερη.

Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει! Οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν την αξία στο να ξοδεύουν περισσότερο από τον προϋπολογισμό τους σε ποιοτικά τρόφιμα. Οι άνθρωποι δεν αναζητούν πάντα την καλύτερη προσφορά και θέλουν επίσης την υψηλότερη ποιότητα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Επιπλέον, τα νέα μέσα έχουν δημιουργήσει τη δυνατότητα πρόσθετων πηγών εισοδήματος από ένα αγρόκτημα ή αγρόκτημα που ήταν αδύνατη ακόμη και πριν από 30 χρόνια.

Ρίξτε μια ματιά σε επιτυχημένους αγρότες όπως Joel Salatin της Polyface Farm ή σε οποιονδήποτε από τους YouTubers που ασχολούνται με τη γεωργία και το σπίτι τους Τζάστιν Ρόδος ή Roots and Refuge Farm.

Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, όλοι μπορούν να το κάνουν, συμπεριλαμβανομένου και εσάς.

Εστιάζοντας στο να είσαι φειδωλός πάνω από όλα

Πολλοί από εμάς (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) έχουμε έρθει στο σπίτι από ένα μέρος εξοικονόμησης χρημάτων. Οπότε δεν προσπαθώ να πω ότι είναι κακό να είσαι φειδωλός. Καθόλου.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η λιτότητα δεν είναι ο στόχος. Το να ζεις μια καλή ζωή είναι ο στόχος. Για πολλούς, η λιτότητα είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσουμε μια υπέροχη ζωή με τους πόρους που έχουμε διαθέσιμους.

Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε τη λιτότητα ως στόχο (επειδή αισθανόμαστε ανόητοι που ξοδεύουμε χρήματα σε πράγματα για τα οποία τεχνικά δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα), αρχίζουμε να περνάμε σε μια νοοτροπία έλλειψης οικιακής φροντίδας και η οικιακή στέγαση μπορεί να γίνει φυλακή και όχι κάτι που δημιουργεί ελευθερία στη ζωή μας.

Το Thinking Homesteading πρέπει πάντα να τοποθετεί την πρακτικότητα πάνω από την ομορφιά

Πολλές γυναίκες που είναι καινούργιες στο homesteading έχουν την υπόθεση ότι όλοι οι οικοδεσπότες μοιάζουν με αυτό: μια γυναίκα με φόρμες καλυμμένη με λάσπη, κοπριά, σανό και οτιδήποτε άλλο από το σπίτι. Δεν έχει μακιγιάζ και δεν φτιάχνει τα μαλλιά της. Είναι δυνατή και ικανή αλλά δεν σκέφτεται πολύ την εμφάνισή της.

Αν και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με αυτό το άτομο (είμαι πολύ συχνά!), δεν υπάρχει επίσης τίποτα κακό με μια γυναίκα οικοδέσποινα που προτιμά να φοράει μακιγιάζ κάθε μέρα και ξοδεύει επιπλέον χρήματα σε χαριτωμένα ρούχα οικιακής φροντίδας.

Και αν είστε σαν εμένα, είστε και οι δύο από αυτές τις γυναίκες ανάλογα με το τι μέρα είναι!

Δεν είναι μόνο η εμφάνιση των homesteaders. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα σπίτια, τη γη, τα βοηθητικά κτίρια και άλλα πράγματα στο οικόπεδο.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι αν κατοικείτε σε σπίτι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μη ελκυστικά κοτέτσια και κήπους.

Αν και αυτό ισχύει σίγουρα σε κάποιο βαθμό, δεν πιστεύω ότι πρέπει να παραιτηθούμε σε ένα σπίτι που δεν εμπνέει και δεν «πυροδοτεί χαρά» όπως θα έλεγε η Marie Kondo.

Νομίζω ότι είναι δυνατό να φέρεις ομορφιά στο σπίτι χωρίς να σπαταλάς πόρους.

Πώς να αγκαλιάσετε το Abundance Homesteading

Είναι εύκολο να γλιστρήσετε κατά λάθος σε έλλειψη οικιακής φροντίδας, αλλά είναι επίσης απλό (αν όχι πάντα εύκολο) να ανατρέψετε τα πράγματα και να βελτιώσετε τη νοοτροπία του homesteading. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Λάβετε αποφάσεις με βάση το τι συμβάλλει σε μια ευτυχισμένη ζωή

Αντί να ανησυχείτε για το αν είστε «αρκετά οικείοι» απλώς κάντε τα πράγματα που προσθέτουν στη ζωή σας και αναθέστε σε τρίτους τα πράγματα που δεν κάνουν.

Αν λοιπόν η ιδέα της φροντίδας μιας αγελάδας γαλακτοπαραγωγής σας είναι συντριπτική ή γνωρίζετε ήδη ότι τη μισείτε, τότε μην ασχοληθείτε με ένα γαλακτοπαραγωγό ζώο! Μπορείτε να αγοράσετε τα γαλακτοκομικά σας προϊόντα από έναν αγρότη που αγαπά την εκτροφή γαλακτοπαραγωγών ζώων.

Το σπίτι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μην φαίνεται όπως εσείς ή άλλοι πιστεύετε ότι φαίνεται το homesteading, αλλά αν λειτουργεί για εσάς και προσθέτει αξία στη ζωή σας (αντί να προκαλεί άγχος και δυσαρμονία), τότε είναι ιδανικό για εσάς.

Επομένως, εάν προτιμάτε να αγοράζετε ντομάτες και αυγά αντί να τις καλλιεργείτε για οποιονδήποτε λόγο, αλλά θέλετε να έχετε αλπακά και να καλλιεργήσετε αγκινάρες, τότε προτιμήστε το. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για το σπίτι!

Βρείτε τη δική σας ισορροπία λειτουργιών έναντι μόδας

Όπως μόλις συζητήσαμε, το να ανησυχείς για το αν ταιριάζεις στο προφίλ ενός πραγματικού οικοδεσπότη είναι αντιπαραγωγικό.

Αν, λοιπόν, η ιδέα να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας φορώντας Carhartt και αλογοουρές σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι, μην το κάνετε!

Βρείτε έναν τρόπο να ενσωματώσετε το προσωπικό σας στυλ και επιθυμίες στη ζωή σας στο σπίτι.

Αν μισείτε να φοράτε μακιγιάζ, καλό, μην το κάνετε!

Αλλά αν δεν νιώθεις άνθρωπος εκτός κι αν έχεις φορέσει λίγο κραγιόν και χτενίζεις τα μαλλιά σου, τότε, οπωσδήποτε, βάλε το σε προτεραιότητα. Εσύ κάνεις εσύ!

Δεν υπάρχει δόξα στο να αλλάξεις ποιος είσαι για να ταιριάξεις σε κάποιον ρόλο. Κοιτάξτε τους οικοδεσπότες όπως ο Shaye Elliott του Elliott Homestead για έμπνευση για το πώς να κουνάς το κραγιόν ενώ είσαι και κακός οικοδεσπότης!

Επιπλέον, αν θέλετε να ξοδέψετε λίγο επιπλέον χρόνο ή χρήματα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο κοτέτσι (όχι μόνο ένα λειτουργικό), προχωρήστε!

Δεν υπάρχουν κανόνες που να λένε ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε τα πράγματα που δεν είναι τόσο όμορφα όσο θέλετε να είναι μόνο και μόνο επειδή είστε οικοδεσπότης.

Θα καταλάβετε σε ποια πράγματα είναι σημαντικό να ξοδέψετε πρόσθετους πόρους και σε ποια θα χαρείτε να ανακυκλώσετε.

Επίσης, τα αναβαθμισμένα έργα μπορεί να είναι επίσης όμορφα, οπότε να έχετε ανοιχτό μυαλό!

Να ξέρετε ότι υπάρχει πάντα αρκετό

Το σύμπαν διαστέλλεται εκθετικά κάθε δευτερόλεπτο. Περισσότεροι πόροι ανακαλύπτονται και δημιουργούνται καθημερινά στη γη. Απλώς σκεφτείτε τα πράγματα που έχουμε σήμερα που δεν υπήρχαν καν πριν από μερικές δεκαετίες.

Εάν δεν έχετε καταλάβει ακόμη πώς να καλωσορίσετε αυτούς τους πόρους στη ζωή σας, δεν πειράζει, απλά να ξέρετε ότι είναι εκεί και σας περιμένουν όταν είστε έτοιμοι!

Η καλλιέργεια αυτού του είδους νοοτροπίας, ότι υπάρχει πάντα αρκετός και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταβείτε από την έλλειψη στέγασης στο σπίτι σε αφθονία.

Απλώς σκεφτείτε το: Εάν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, ποιοτικό έδαφος, χρόνος κ.λπ., μπορείτε να κάνετε επιλογές που ενισχύουν αυτήν την πεποίθηση.

Αλλά αν πιστεύετε ότι υπάρχει πάντα αρκετός και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβετε πώς να βρείτε τους πόρους, θα είστε πιο χαλαροί και ανοιχτοί σε αφθονίες εκπλήξεων.

Για παράδειγμα, όπως ένας φίλος που σας προσφέρει μερικές επιπλέον εκκινήσεις ντομάτας, μια πώληση ακινήτων όπου μπορείτε να προμηθευτείτε οικοδομικά υλικά φθηνά ή μια ιδέα που δημιουργεί εισόδημα.

Εστιάστε στην αφθονία που δημιουργείτε

Είτε πρόκειται για λαχανικά, για καλύτερη ποιότητα εδάφους, για ένα blog στο οποίο μοιράζεστε τις εμπειρίες σας ή για τα προϊόντα που δημιουργείτε στο σπίτι σας, εστιάστε σε αυτό που δημιουργείτε.

Το να εστιάσετε στα πράγματα που δημιουργείτε εμποδίζει το μυαλό σας να γλιστρήσει στη νοοτροπία έλλειψης. Είναι πραγματικά δύσκολο να νιώθεις έλλειψη ή στέρηση όταν γύρω σου είναι η ανάπτυξη, τα νέα έργα και οι δημιουργικές εκφράσεις.

Εστιάστε στην αφθονία γύρω σας

Οι περισσότεροι αγρότες που γνωρίζω έχουν τη νοοτροπία: «Ίσως δεν έχουμε πολλά χρήματα στην τράπεζα, αλλά έχουμε αυτό το όμορφο κομμάτι γης για να δουλέψουμε κάθε μέρα».

Έτσι, εάν αυτή είναι η κατάστασή σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδεχτείτε την αφθονία της στέγασης στο σπίτι αντί για την έλλειψη στέγασης.

Η ευγνωμοσύνη είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να μετατρέψετε τη νοοτροπία έλλειψης οικιακής φροντίδας σε νοοτροπία αφθονίας.

Σημειώστε όλη την αφθονία που παρατηρείτε (ομορφιά, αγάπη, υγεία, γνώση, θάρρος, κ.λπ.) και θα σας κυριεύσει το πόσο άφθονη είναι η ζωή σας!

Αναζωογονήστε την επιθυμία σας για το Homestead αγκαλιάζοντας το Abundance Homesteading!

Μόλις άρχισα να αγκαλιάζω την αφθονία του homesteading λόγω έλλειψης homesteading, η απογοήτευση και η υπερέντασή μου διαλύθηκαν.

Μπόρεσα να αρχίσω να απολαμβάνω το σπίτι μου πολύ περισσότερο από ό,τι ήμουν όταν ανησυχούσα πάντα ότι δεν έκανα αρκετά ή δεν ήμουν αρκετά.

Το να είμαι αυθεντικός με τον τρόπο που θέλω να κατοικήσω σε σπίτι με απελευθέρωσε εντελώς από το να ανησυχώ μήπως είμαι αρκετά ή ότι το κάνω σωστά. Μπορώ να καλλιεργήσω τη λεβάντα και τα σπαράγγια μου με την ησυχία μου, ενώ βλέπω άλλους να κουνούν τις ντομάτες, τις πιπεριές και το καλαμπόκι (όχι να τα καλλιεργούν!!).

Σας παροτρύνω να υιοθετήσετε και αυτόν τον τρόπο στέγασης. Θα σας αρέσει!

Έχετε σκεφτεί να μείνετε με αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν; Τι κάνετε για να αγκαλιάσετε το Abundance Homesteading και να απωθήσετε την έλλειψη Homesteading;

Schreibe einen Kommentar