Σημασία της αποχέτευσης και της προστασίας της αυλής σας

4
Σημασία της αποχέτευσης και της προστασίας της αυλής σας

αποχέτευση αυλής
Ανάλογα με το πού ζείτε, η αποστράγγιση της αυλής μπορεί να είναι ή όχι πρόβλημα. Στη Φλόριντα, τα προβλήματα αποχέτευσης μπορεί να σημαίνουν μεγάλα προβλήματα – μόνο αυτόν τον Ιούνιο, η Pensacola είχε 11,78 ίντσες βροχής. Εάν έχετε προσαρμοσμένο εξωραϊσμό, αυτό μπορεί να είναι άσχημα νέα για τα δέντρα, τους θάμνους και τα χαρακτηριστικά του γκαζόν σας. Επιπλέον, η Φλόριντα είναι γνωστή για τα κουνούπια της και άλλα ανεπιθύμητα έντομα και το νερό που λιμνάζει στον εξωραϊσμό σας μπορεί να προσελκύσει περισσότερα από αυτά.

Ενώ η πλημμύρα στο γρασίδι σας είναι αντιαισθητική και άβολη στην καλύτερη περίπτωση και καταστροφική στη χειρότερη, είναι σημαντικό να το διαχειριστείτε. Τα καλά νέα είναι ότι, έχοντας μια βασική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πλημμύρες επηρεάζουν διαφορετικά χόρτα και θάμνους, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να αποφασίσετε εάν πρέπει να συμβουλευτείτε μια επαγγελματική ομάδα εξωραϊσμού για να διαχειριστείτε την αποστράγγιση της αυλής σας, τα φυτά του γκαζόν σας ή και τα δύο.

Πόσο καλά ανέχονται τα δέντρα και οι θάμνοι τις πλημμύρες;

Εάν η πλημμύρα είναι παροδική, τα περισσότερα από τα πιο ανθεκτικά δέντρα και θάμνοι θα παραμείνουν αλώβητα. Ωστόσο, ο εξωραϊσμός κατοικιών και εμπορικού τοπίου μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητους θάμνους ή χλοοτάπητα που μπορούν να ξεπλυθούν. Το ξεπλύσιμο γίνεται πιο πιθανό εάν χλοοτάπητα ή άλλα φυτά με πιο ρηχές ρίζες βρίσκονται σε λόφο ή πλαγιά.

Όπως μπορούν να σας πουν οι περισσότεροι σχεδιαστές τοπίου, ενώ πολλοί θάμνοι και δέντρα δεν έχουν υποστεί ζημιά μετά από πλημμύρες λόγω βροχής, το τοπίο σας στο σύνολό του μπορεί να μην είναι στα καλύτερά του. Η πλημμύρα επιπλέει συντρίμμια, και όταν έχει αποστραγγιστεί από το τοπίο, αφήνει πίσω τη βρωμιά και τα συντρίμμια.

Θα είναι εντάξει το γκαζόν μου μετά από μια πλημμύρα;

Το πόσο καλά τα πάει ένας χλοοτάπητας μετά από μια πλημμύρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του γρασιδιού με το οποίο έχετε επιλέξει να το τοπίο. Ορισμένοι τύποι χόρτων έχουν μεγαλύτερη ανοχή στη βύθιση. Αυτά τα χόρτα θα παραμείνουν ριζωμένα μέσα από μια πλημμύρα και το υπερβολικό νερό συνήθως δεν θα τα σκοτώσει.

Τα ακόλουθα χόρτα έχουν σχετικά υψηλή ανοχή στη βύθιση:

  • ερπυστικό bengrass
  • Ψηλό φέσκου
  • Παραθαλάσσιο paspalum
  • Βερμούδα γρασίδι

Εάν το γρασίδι σας είναι επί του παρόντος ένα τοπίο που χρησιμοποιεί κυρίως χλοοτάπητα ή άλλο γρασίδι με χαμηλή ανοχή για βύθιση, ίσως είναι καλή ιδέα να εξετάσετε το ενδεχόμενο επανασποράς με ένα γρασίδι που έχει μεγαλύτερη ανοχή για βύθιση.

Τι να κάνω αφού σταματήσει η βροχή;

Εάν ανησυχείτε για την κατάσταση της αποχέτευσης της αυλής σας, ο επόμενος κατακλυσμός προσφέρει την ευκαιρία να αξιολογήσετε τον τρόπο λειτουργίας της και να κάνετε αλλαγές εάν είναι απαραίτητο. Μόλις σταματήσει η βροχή, παρακολουθήστε το τρέχον σύστημα αποχέτευσης της αυλής σας. Ξεκαθαρίζει γρήγορα η πλημμύρα; Μένει; Πού βρίσκεται η πισίνα του νερού στην αυλή σας;

Είναι επίσης χρήσιμο να παρακολουθείτε την υγεία του χόρτου σας. Εάν το γρασίδι σας φαίνεται να παραμένει ριζωμένο και υγιές ακόμα και μετά από εκτεταμένες πλημμύρες, πιθανότατα έχετε ένα γρασίδι που είναι πολύ ανεκτικό στις πλημμύρες. Εάν το γρασίδι ξεριζώνεται εύκολα ή κιτρινίζει μετά τη βύθιση, μπορεί να χρειαστεί να μιλήσετε με έναν επαγγελματία για έναν τύπο που ταιριάζει καλύτερα σε περιοδική βύθιση λόγω πλημμύρας. Σημειώστε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, καθώς θα σας βοηθήσουν αν επιλέξετε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία εξωραϊσμού.

Εν ολίγοις, η ύπαρξη ενός αποτελεσματικού συστήματος αποστράγγισης της αυλής μπορεί να προστατεύσει την υγεία των χόρτων, των θάμνων και άλλων χαρακτηριστικών του τοπίου και μπορούν επίσης να μειώσουν την παρουσία εντόμων στο γρασίδι σας. Και επειδή μπορείτε να δείτε πότε ένα σύστημα αποχέτευσης είναι αναποτελεσματικό, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το διορθώσετε, η συζήτηση με τους επαγγελματίες του Executive Landscaping μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε γρήγορα τα προβλήματα του γκαζόν σας. Είτε θέλετε να βελτιώσετε την αποστράγγιση του χλοοτάπητα, είτε να επιλέξετε φυτά και θάμνους που μπορούν να επιβιώσουν από τη βύθιση είτε σε συνδυασμό των δύο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να λύσετε τα προβλήματα του γκαζόν σας. Κάντε μας μία κλήση σήμερα!

Schreibe einen Kommentar