Πώς να στήσετε και να φροντίσετε ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πώς να στήσετε και να φροντίσετε ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο

November 25, 2022 0 Von admin

Τα προϊόντα που παρουσιάζονται εδώ επιλέγονται ανεξάρτητα με βάση ενδελεχή έρευνα από τη συντακτική μας ομάδα. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το τέλειο κεντρικό στοιχείο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κάθε σπιτιού. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ευχάριστη αίσθηση (και μυρωδιά) που φέρνει ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε σπίτι. Η σκέψη να φέρετε ένα ζωντανό δέντρο στο σπίτι σας μπορεί να ακούγεται λίγο περίπλοκη στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα και τη μεταφορά τους.

Δείτε πώς μπορείτε να βάλετε με ασφάλεια ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας και να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνει ζωντανό καθ‘ όλη τη διάρκεια των διακοπών.

Τι να κάνετε πριν πάρετε το ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Πριν ξεκινήσετε για να βρείτε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, υπάρχουν μερικές γρήγορες εργασίες που πρέπει να φροντίσετε, οι οποίες θα κάνουν το να φέρετε το δέντρο σας σε μια πιο εύκολη διαδικασία.

 • Μετρήστε τον χώρο σας: Πριν αποφασίσετε για το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θέλετε, κάντε μια καλή μέτρηση από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ώστε να μην έχετε κατά λάθος ένα δέντρο που είναι πολύ ψηλό.
 • Τοποθετήστε τη βάση δέντρων: Προχωρήστε και ανοίξτε τα δόντια στο δικό σας δέντρο σταντ και τοποθετήστε το στο έδαφος στην περιοχή του σπιτιού σας όπου πρόκειται να πάει το δέντρο. Δεν θα θέλετε να ψαχουλεύετε με τη βάση του δέντρου ενώ έχετε μέσα ένα βαρύ δέντρο.
 • Εκκαθάριση διαδρομής: Προτού φέρετε το δέντρο σας μέσα, βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή μεταξύ της πόρτας και της βάσης δέντρου είναι καθαρή από πιθανούς κινδύνους παραπάτησης ή αντικείμενα που θα μπορούσαν να ανατραπούν από ένα κλαδί δέντρου.
 • Ετοιμάστε τα υλικά σας: Όταν πάτε να πάρετε το ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, θα θέλετε να φέρετε ένα μουσαμάςμερικοί σκοινίκαι ένα σημαία ασφαλείας μαζί σας για να διασφαλίσετε ότι όλα θα πάνε ομαλά κατά τη μεταφορά του δέντρου σας.

Σημείωση: Εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στο κρεβάτι ενός φορτηγού, το σχοινί μπορεί να μην είναι απαραίτητο.

Πώς να βάλετε ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας

1. Κόψτε το κούτσουρο

Το κούτσουρο ενός δέντρου φράσσεται με χυμό μετά την κοπή του στο αγρόκτημα δέντρων, γεγονός που περιορίζει την πρόσληψη νερού του δέντρου και μπορεί να το κάνει να στεγνώσει πιο γρήγορα. Είναι σημαντικό να κόψετε την άκρη του κούτσουρου του δέντρου έτσι ώστε το δέντρο σας να μπορεί να πίνει νερό σωστά. Περίπου μια κοπή μισής ίντσας έως μίας ίντσας θα πρέπει να κάνει το κόλπο.

Εάν αγοράσατε το δέντρο σας από έναν λιανοπωλητή ή ένα αγρόκτημα δέντρων, δείτε εάν κάποιος συνοδός θα κόψει το άκρο από το κούτσουρο του δέντρου σας για εσάς. Εάν κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει, κόψτε προσεκτικά το κούτσουρο όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

2. Τυλίξτε το δέντρο σας

Μόλις διαλέξετε το δέντρο σας, θα θέλετε να το τυλίξετε σε ένα μουσαμάς (ή χοντρή κουβέρτα) για να αποφύγετε ζημιά στο αυτοκίνητό σας και στο δέντρο κατά την οδήγηση προς το σπίτι. Τα περισσότερα μέρη που πωλούν ζωντανά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα διχτυώσουν το δέντρο για εσάς, αλλά εξακολουθεί να συνιστάται να το τυλίξετε με κάτι άλλο. Ή μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα μουσαμά ή μια κουβέρτα στην οροφή του αυτοκινήτου σας για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές στην οροφή του αυτοκινήτου σας.

Το τύλιγμα του δέντρου σας θα διευκολύνει επίσης τη μεταφορά του μέσα. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει γιγάντιο χυμό για να καθαρίσετε την οροφή του αυτοκινήτου σας.

3. Τοποθετήστε το δέντρο στην οροφή του αυτοκινήτου

Όταν πηγαίνετε να τοποθετήσετε το τυλιγμένο δέντρο σας πάνω από το αυτοκίνητό σας (ή το κρεβάτι ενός φορτηγού), φροντίστε να το τοποθετήσετε η πλευρά του κολοβώματος στραμμένη προς τα εμπρός. Η τοποθέτηση του δέντρου σας προς αυτή την κατεύθυνση ελαχιστοποιεί τη ζημιά από τον άνεμο στα κλαδιά του δέντρου.

4. Δέστε το δέντρο στην οροφή του αυτοκινήτου

Εάν έχετε μια σχάρα οροφής στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια σκοινί για να δέσετε το δέντρο σας από τη σχάρα οροφής. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν έχει σχάρα οροφής, ανοίξτε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας και περάστε το σχοινί μέσα από το αυτοκίνητό σας πολλές φορές και δέστε το καλά. Φροντίστε επίσης να δέσετε α σημαία ασφαλείας μέχρι την άκρη του δέντρου σας εάν είναι μεγαλύτερο από το μήκος του αυτοκινήτου σας.

Πριν φύγετε, δοκιμάστε να κουνήσετε λίγο το δέντρο για να δείτε αν κινείται. Εάν το δέντρο κινείται, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά σφιχτά δεμένο.

5. Μεταφέρετε το δέντρο σας μέσα στο σπίτι σας

Μόλις φτάσετε στο σπίτι, λύστε το δέντρο από το αυτοκίνητό σας, αφήστε το τυλιγμένο και μεταφέρετέ το προσεκτικά μέσα. Τοποθετήστε το δέντρο στη βάση του δέντρου σας και ζητήστε από έναν βοηθό να κλείσει τους δόντια για να σταθεροποιήσει το δέντρο.

Τέλος, αφαιρέστε το μουσαμά και το δίχτυ, αφήστε το δέντρο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη φροντίδα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας. Και φτάστε στο καλύτερο μέρος – τη διακόσμηση.

6. Ασφάλιση του δέντρου σας

Εάν ανησυχείτε μήπως το δέντρο που γέρνει ή οι άκρες του δέντρου δεν είναι αρκετά, υπάρχουν μερικοί δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ασφαλίσετε το δέντρο σας:

 • Πάρτε μια βαρύτερη βάση δέντρων. Μια μεταλλική βάση δέντρων θα ήταν ιδανική.
 • Δέστε την κορυφή του δέντρου σε κοντινά κουρτινόξυλα.
 • Δέστε το δέντρο στα διπλανά περβάζια παραθύρων.
 • Τοποθετήστε ένα γάντζο στην οροφή και δέστε την άκρη του δέντρου στο άγκιστρο οροφής.
 • Δημιουργήστε μια στιβαρή βάση βιδώνοντας τα πόδια της βάσης του δέντρου σας σε μια ξύλινη σανίδα.

Η φροντίδα ενός ζωντανού χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι αρκετά απλή και απλή. Κυρίως φροντίζει να μην στεγνώσει το δέντρο σας, κάτι που θα μπορούσε να ξεκινήσει α πυρκαγιά σπιτιού. Εάν συντηρηθεί σωστά, το δέντρο σας θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-6 εβδομάδες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε ένα υγιές χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πώς να φροντίσετε το ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Ελέγξτε τη στάθμη του νερού του δέντρου σας

Πρώτα, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε δέντρο σταντ μπορεί να χωρέσει τουλάχιστον ένα γαλόνι νερό. Το νερό πρέπει πάντα να καλύπτει το κάτω δύο ίντσες του κορμού του δέντρου σας και η στάθμη του νερού θα πρέπει να ελεγχθεί καθημερινά.

Τα ζωντανά χριστουγεννιάτικα δέντρα τείνουν να πίνουν περισσότερο νερό την πρώτη εβδομάδα που βρίσκονται στο σπίτι σας, επομένως μπορεί να θέλετε να ελέγχετε τη στάθμη του νερού του δέντρου σας δύο φορές την ημέρα για να είστε ασφαλείς.

Όπως και τα περισσότερα άλλα φυτά, το καλύτερο πράγμα για το δέντρο σας είναι νερό. Το απλό νερό της βρύσης θα λειτουργήσει μια χαρά, επομένως δεν χρειάζεται άλλα πρόσθετα.

Σημείωση: Θυμηθείτε ότι ένα δέντρο που δεν έχει ποτιστεί ή υποβρύχει θα αρχίσει γρήγορα να βγαίνει στεγνός και μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες α Φωτιά χριστουγεννιάτικου δέντρου συμβαίνει.

Αποφύγετε να τοποθετείτε το δέντρο σας κοντά σε πηγές θερμότητας

Ένα ξερό δέντρο είναι ένα δέντρο που πεθαίνει. Για να αποφύγετε να στεγνώσετε το δέντρο σας πολύ νωρίς (ή να ξεκινήσετε μια πιθανή πυρκαγιά στο σπίτι), κρατήστε το δέντρο σας μακριά από πηγές θερμότητας. Το να τοποθετήσετε το δέντρο σας δίπλα στο τζάκι με μερικά κεριά μπορεί να είναι αισθητικά ευχάριστο στις φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σκοτώσετε το δέντρο σας και πιθανώς να ξεκινήσετε ένα πυρκαγιά σπιτιού. Αποφύγετε να τοποθετείτε το δέντρο σας κοντά σε πηγές θερμότητας και ξηρές περιοχές του σπιτιού σας με κάθε κόστος.

Άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε το δέντρο σας υγιές

 • Αυτόματο ποτίστρο χριστουγεννιάτικων δέντρων: Αν ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε να ποτίσετε το δέντρο σας ή απλά δεν έχετε χρόνο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα αυτόματο ποτίστρο δέντρων για να σε βοηθήσω.
 • Χωνί ποτίσματος: Εάν εξακολουθείτε να θέλετε την εμπειρία του ποτίσματος του δέντρου μόνοι σας, αλλά δεν θέλετε να συρθείτε κάτω από το δέντρο, σκεφτείτε να αρπάξετε ένα δέντρο ποτιστικό χωνί.
 • Φώτα LED: Τα φώτα LED παράγουν λιγότερη θερμότητα από άλλα φώτα, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο κίνδυνο πυρκαγιάς. Επιπλέον, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
 • Έξυπνο βύσμα: Ρυθμίστε τα φώτα σας σε ένα χρονόμετρο ή προγραμματίστε με ένα έξυπνο βύσμα για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.

Η κατώτατη γραμμή

Τώρα που έχετε το ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στο σπίτι σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο καλύτερο μέρος – τη διακόσμηση του δέντρου. Και όσο είστε σε αυτό, μην ξεχάσετε να στολίσετε και όλους τους χώρους γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.