Πώς να μαζέψετε το μαρούλι Romaine [and Keep It Growing!]

1

Το μαρούλι είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αρχίζουν να καλλιεργούν πολλοί κηπουροί, και το μαρούλι της Ρομά είναι ένα από τα αγαπημένα. Σήμερα, θα δούμε πώς να μαζέψετε το μαρούλι Romaine. Θα συζητήσουμε επίσης πώς να συνεχίσει να μεγαλώνει! Με αυτόν τον τρόπο, έχετε συνεχείς συγκομιδές. Και ολόφρεσκα φύλλα μαρουλιού!

Το μαρούλι Romaine είναι εξαιρετικά εύκολο να καλλιεργηθεί και έχει φανταστική γεύση, φρέσκο ​​από τον κήπο, είτε ως μέρος μιας τραγανής σαλάτας είτε προστίθεται σε σάντουιτς και περιτυλίγματα.

Θέλουμε να δείξουμε το ο καλύτερος τρόπος για τη συγκομιδή μαρουλιού romaine αξιοπίστως. Και – πώς είναι διαφορετικό το μαρούλι romaine από άλλες καλλιέργειες μαρουλιού.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ακούγεται καλό;

Τι είναι το Romaine Martuce;

Το Romaine είναι μια ποικιλία μαρουλιού που προέρχεται από την Ελλάδα. Είναι μια από τις πιο ανθεκτικές στη θερμότητα ποικιλίες μαρουλιού, καθιστώντας το δημοφιλές στους κηπουρούς σε θερμότερα κλίματα. Ένα άλλο όνομα για το μαρούλι romaine είναι Μαρούλι sativa – και πολλοί Αμερικανοί αναφέρονται στα κεφάλια μαρουλιού της Ρώμης ως καρδιές. (Όλοι αγαπούν α φρέσκια καρδιά μαρουλιού Ρομά.)

Έχει και πολλά άλλα παρατσούκλια! Το cos, το butterhead και το μαρούλι με φύλλα είναι πιο κοινά. Ανεξάρτητα από το όνομα, αυτό το νόστιμο μαρούλι παράγει σφιχτά κεφάλια από μακριά, τραγανά φύλλα, με ένα παχύ κεντρικό μίσχο σε κάθε φύλλο. Τα εξωτερικά φύλλα μπορεί να είναι ελαφρώς πικρά, ενώ τα εσωτερικά είναι πιο γλυκά και πιο τρυφερά.

μαρούλι romaine καλλιέργεια σε λαχανόκηπο
μαρούλι Romaine (L. Sativa) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες μαρουλιού της Αμερικής. Το μαρούλι Romaine είναι αναζωογονητικά ελαφρύ, τραγανό, αλλά με χοντρές ραβδώσεις. Είναι επίσης ο ασύστολος βασιλιάς (ή βασίλισσα) της ελληνικής σαλάτας – και των σαλατών του Καίσαρα. Οι καρδιές Romaine μαζεύονται όσο είναι ακόμα τρυφερές – και έχουν μια γλυκιά γεύση. Τα φύλλα μαρουλιού ρομά γίνονται πικρά όταν ο καιρός είναι ζεστός – ή αν περιμένετε πάρα πολύ για τη συγκομιδή.

Πώς καλλιεργείτε το μαρούλι Romaine;

Εάν είστε νέοι στην καλλιέργεια λαχανικών και σαλάτας, τότε το μαρούλι romaine θα πρέπει να είναι στην κορυφή. λίστα σπόρων που πρέπει να αγοράσετε! Σπέρνουμε τους σπόρους απευθείας στο έδαφος. Ή σε γλάστρες και σακούλες. Μπορείτε ακόμη και να σπείρετε μια σοδειά μαρουλιού στα κρεμαστά καλάθια και τα κουτιά παραθύρων σας!

Οι σπόροι μαρουλιού μπορούν να ξεκινήσουν σε ένα δίσκο σπόρων είτε στο σπίτι είτε σε ένα ηλιόλουστο θερμοκήπιο. Όταν τα σπορόφυτά σας είναι περίπου τεσσάρων εβδομάδων, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για μεταφύτευση έξω.

Μπορείτε επίσης να σπείρετε σπόρους μαρουλιού romaine απευθείας στο έδαφος. Τα σπείρετε είτε έξω, είτε στο θερμοκήπιο, είτε κάτω από κλοσέ. Οι μικροσκοπικές γλάστρες τύρφης λειτουργούν επίσης.

Σπείρουν τα μοσχεύματα ρομά τριγύρω δώδεκα ίντσες μεταξύ τους. Αραιώστε τα καθώς αρχίζουν να μεγαλώνουν. Μην πετάτε αυτά τα μίνι μαρούλια, καθώς τα μωρουδιακά φύλλα είναι νόστιμα σε σαλάτα!

Το καλύτερο μέρος για το μαρούλι romaine είναι ότι μεγαλώνει (σχετικά) αβίαστα μόλις καθιερωθεί. Τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατάτε τα μαρούλια σας καλά ποτισμένα και να τα παρακολουθείτε να μεγαλώνουν.

μαρούλι romaine στο λαχανόκηπο μικρό στολίδι
Το μαρούλι Romaine έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καλλιεργήθηκε τεράστια ποσά του μαρουλιού romaine πολύ πριν έρθει στην Αμερική. Σε πολλά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, το μαρούλι romaine φέρει τον τίτλο μαρούλι Cos – που πήρε το όνομά του από το ελληνικό νησί Cos – όπου κάποτε αγρότες κάποτε καλλιεργούσαν και διένειμαν τη σοδειά.

Διαβάστε περισσότερα – Οδηγός καλλιέργειας σπανακιού της Οκινάουα!

Πώς να μαζέψετε το μαρούλι Romaine

Το μαρούλι Romaine είναι έτοιμο για συγκομιδή μόλις τα φύλλα φαίνονται αρκετά μεγάλα για να τα πετάξετε σε σαλάτα – ή σάντουιτς! Είναι φυτό που συγχωρεί – και συνιστούμε τη συγκομιδή πριν τα κεφάλια των Ρομά γίνουν πολύ σφιχτά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη συγκομιδή μαρουλιού romaine, οπότε μπορείτε να επιλέξετε μια μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Όταν κλαδεύετε και συλλέγετε γρήγορα πολλά μαρούλια; Είτε τραβήξτε το φυτό επάνω από το έδαφος ή κόφ’το στη βάση.

Η συγκομιδή ολόκληρου του μαρουλιού με τις ρίζες θα το διατηρήσει φρέσκο ​​για περισσότερο καιρό στο ψυγείο ή μπορείτε να το ρίξετε σε ένα ρηχό βάζο με νερό σε δροσερό μέρος. Θα χρειαστεί να πλύνετε το χώμα από τη βάση του μαρουλιού και τις ρίζες. Διαφορετικά, η σαλάτα σας θα έχει βρώμικη γεύση!

(Μερικοί οικοδεσπότες δεν τους πειράζει λίγη βρωμιά στη σαλάτα τους. Αλλά – προτιμώ πολύ το σχολαστικό ξέβγαλμα.)

Μετά τη συγκομιδή – το μαρούλι σας κρατάει για περίπου μία ή δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Μια πιο καθαρή μέθοδος είναι να κόψετε το μαρούλι στη βάση με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνοντας τη ρίζα στο έδαφος. Αδεια περίπου μια ίντσα του κολοβώματος πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Το μαρούλι που συλλέγεται με αυτόν τον τρόπο δεν θα παραμείνει φρέσκο ​​και τραγανό για αρκετό καιρό όσο ένα φυτό με τις ρίζες ακόμα άθικτες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά πλεονεκτήματα σε αυτή την τεχνική.

Πρώτον, το κούτσουρο μαρουλιού θα ξαναφυτρώσει και θα σας δώσει μια δεύτερη καλλιέργεια μαρουλιού! Αυτή η αναγέννηση μπορεί να μην είναι τόσο άφθονη όσο η πρώτη καλλιέργεια, αλλά αν έχετε τον χώρο στον κήπο σας για να αφήσετε το κούτσουρο. Έπειτα, δώσε μια ευκαιρία. Αγαπάμε α δύο στην τιμή του ενός κόψτε εδώ!

Δεύτερον, το να αφήσετε τις ρίζες στο έδαφος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το έδαφος σας υγιές. Οι ρίζες λαχανικών παρέχουν τροφή για την επόμενη σοδειά σας όταν σαπίζουν, βοηθούμενες από την αφθονία των μικροοργανισμών.

(Αυτό μοιάζει με την κηπουρική με πυρήνα 101. Τοποθέτηση κομπόστ απευθείας στο έδαφος. Λειτουργεί και τροφοδοτεί τον κήπο σας σε μεγάλες αποστάσεις.)

φρέσκο ​​μαρούλι της Ρώμης μεταμοσχεύει βιολογικό κήπο
Μπορείτε να σπείρετε το μαρούλι romaine – ή να το φυτρώσετε σε εσωτερικούς χώρους δύο έως τέσσερις εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό σας. Το μαρούλι Romaine είναι μια καλλιέργεια με κρύο καιρό. Δεν πειράζει χώμα τόσο χαμηλά όσο 40 βαθμούς Φαρενάιτ. Ωστόσο, προτιμά το έδαφος μεταξύ 55 και 65 μοίρες. Συγκομίστε τα κεφάλια των Ρωμαίων όπως αυτά αρχίζουν να κλείνουν.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχουμε επιτέλους καταλάβουμε το μαρούλι romaine. Όχι όμως τόσο γρήγορα! Έχουμε μερικές ύπουλες αποχρώσεις μαρουλιού ρομά να εξετάσουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τη συγκομιδή και την καλλιέργεια μαρουλιού.

Λοιπόν, εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές και απαντήσεις για το μαρούλι που μπορούμε να μοιραστούμε.

Διαβάστε περισσότερα – Οδηγός ποτίσματος με βότανα! Σε εσωτερικούς χώρους, σε εξωτερικούς χώρους και σε γλάστρες!

Καλύτεροι σπόροι μαρουλιού Romaine για εύκολη συγκομιδή

Το μαρούλι Romaine είναι τραγανό, ελαφρύ, εύκολο στην καλλιέργεια και έχει νόστιμη γεύση σε οποιαδήποτε σαλάτα ή σάντουιτς.

Η καλλιέργεια μαρουλιού Ρομά είναι επίσης εκπληκτικά απλή! Το φυτό σας μαρουλιού romaine θα σας προσφέρει πολλές καλλιέργειες μόλις αρχίσει να ωριμάζει – και όσο ο καιρός παραμένει μέτρια δροσερός, συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τους καλύτερους σπόρους μαρουλιού romaine για νέους κηπουρούς.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν – και καλή κηπουρική!

 1. Σπόροι μαρουλιού Romaine | Parris Island Cos


 2. Σπόροι μαρουλιού Romaine | Parris Island Cos

  Θέλετε φρέσκια σαλάτα κήπου να μεγαλώσει στον κήπο σας το συντομότερο δυνατό; Αυτοί οι σπόροι μαρουλιού μη ΓΤΟ είναι εξαιρετικοί για σπορά σε γλάστρες τύρφης ή απευθείας στο έδαφος του κήπου. Κάθε συσκευασία περιέχει πάνω από 2.200 σπόρους μαρουλιού romaine. Ιδανικό για ανοιξιάτικους κήπους! Οι σπόροι προέρχονται από τις ΗΠΑ. Είναι επίσης ανοιχτοί γονιμοποιημένοι και κειμήλια σπόροι.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  28/05/2022 01:48 πμ |

 3. Lettuce Lovers Seed Packet Collection | Ανάγκες για σπόρους


 4. Lettuce Lovers Seed Packet Collection | Ανάγκες για σπόρους

  Θέλετε μια πράσινη φυλλωσιά από αφράτα φύλλα μαρουλιού; Δείτε αυτό το πακέτο με σπόρους! Παίρνετε red romaine, ruby ​​red, prizehead, oakleaf και Parris Island Cos. Και άλλα. Οι χρόνοι συγκομιδής ποικίλλουν. Ωστόσο, περιμένετε άφθονες καλλιέργειες μαρουλιού εντός 40 έως 60 ημερών. Οι σπόροι είναι επίσης μη ΓΤΟ και προέρχονται από ανοιχτή επικονίαση. Σπέρνουμε απευθείας σε χώμα ή γλάστρες. Δουλεύουν και με υδροπονία.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  28/05/2022 12:40 μμ |

 5. Σετ λοβών για σπόρους μεικτού μαρουλιού Romaine | AeroGarden


 6. Σετ λοβών για σπόρους μεικτού μαρουλιού Romaine | AeroGarden

  Το σύστημα καλλιέργειας AeroGarden δεν είναι για όλους – αλλά είναι προσεγμένο! Εάν διαθέτετε AeroGarden, τότε αυτό το κιτ καλλιέργειας μαρουλιού ρωμά χωρίς ΓΤΟ έχει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε έναν καταπράσινο και νόστιμο κήπο με σαλάτες. Αγαπάμε το καλάθι καλλιέργειας με προ-σπορά με ένα αφράτο μέσο καλλιέργειας, ώστε να μπορείτε να βλαστήσετε τους σπόρους χωρίς φασαρία. Το κιτ διαθέτει επίσης υγρή φυτική τροφή και μίνι θόλο ανάπτυξης.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  28/05/2022 01:17 π.μ. |

συμπέρασμα

Λίγα πράγματα στον κήπο σας είναι τόσο ικανοποιητικά όσο το φρέσκο ​​μαρούλι ρομά!

Είναι τέλειο αν ψήνετε σολομό μπάρμπεκιου, καπνίζετε λαχταριστές μπριζόλες ή αν θέλετε ένα 100% vegan μενού. Το μαρούλι Romaine είναι νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στη σπορά. Και μεγαλώστε!

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη συγκομιδή μαρουλιού της Ρώμης – ή συμβουλές καλλιέργειας – κοινοποιήστε!

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Το καλύτερο χώμα για την καλλιέργεια βοτάνων!

Schreibe einen Kommentar