Πώς να καλλιεργήσετε φτέρες σε εσωτερικούς χώρους • Soltech Solutions

4
Πώς να καλλιεργήσετε φτέρες σε εσωτερικούς χώρους • Soltech Solutions

Οι φτέρες είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου. Λόγω των πλούσιων πράσινων φύλλων και του διαχρονικού φυλλώματος τους, οι φτέρες συμπληρώνουν σχεδόν κάθε σπίτι. Οι φτέρες απαιτούν αρκετά τακτική φροντίδα για να διατηρήσουν την ομορφιά τους, αλλά η ανταμοιβή ενός λίγο επιπλέον TLC είναι ασύγκριτη!

ανώνυμος 1

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Gardening Know How

Τύποι Φτερών

Πριν μάθετε πώς να φροντίζετε τη φτέρη σας, προσπαθήστε να καταλάβετε τι είδους φτέρη έχετε! Υπάρχουν τόσο τροπικές όσο και εύκρατες ποικιλίες, η κύρια διαφορά είναι η θερμοκρασία και η υγρασία που απαιτούν (διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις λεπτομέρειες!). Αν και υπάρχουν πάνω 50 ποικιλίες των φτέρων, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις ίδιες βασικές οδηγίες για τη φροντίδα όλων τους.

Η επιλογή μιας φτέρης από όλες αυτές τις επιλογές μπορεί να ακούγεται συντριπτική, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να διερευνήσετε πρώτα. Η φτέρη της Βοστώνης είναι η ποικιλία με την οποία είναι περισσότερο εξοικειωμένοι οι περισσότεροι, με την εμφάνιση πράσινων φύλλων που ρέουν πάνω από τις πλευρές της ζαρντινιέρας τους. Το Tree Fern είναι υπέροχο αν θέλετε να γεμίσετε έναν ψηλό χώρο με ένα λεπτό δέντρο που έχει άφθονο πράσινο φύλλωμα. Ενώ οι περισσότερες φτέρες παρουσιάζουν κλασικά πράσινα φύλλα, ορισμένες ποικιλίες έχουν μπλε ή κόκκινους τόνους και άλλες έχουν μοναδικά διαμορφωμένα φύλλα για να δώσουν διάσταση στη διακόσμησή σας. Για να δείτε ποια φτέρη μπορεί να είναι καλύτερη για το σπίτι σας, δείτε αυτές τις συστάσεις από Μονρόβια.

Νερό και Λίπανση

Για να διατηρήσετε τις φτέρες σας καλά ποτισμένες, φροντίστε το χώμα τους να είναι πάντα υγρό. Επιλέξτε ένα χώμα που έχει άμμο και βότσαλα για να ενθαρρύνετε την αποστράγγιση και να αποφύγετε την υγρασία των ριζών της φτέρης σας. Εάν η φτέρη σας βρίσκεται σε ένα σταθερά ζεστό περιβάλλον, αξίζει να ελέγχετε το χώμα κάθε μέρα για να ελέγξετε για υγρασία. Το να αφήσετε το έδαφος να στεγνώσει μπορεί να είναι επιζήμιο για τη φτέρη σας, γι‘ αυτό φροντίστε να κάνετε τακτικά τεστ υγρασίας!

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η λίπανση της φτέρης σας θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε το λαμπερό πράσινο χρώμα των φύλλων και τη συνεχή ανάπτυξη. Προσθέστε μόνο μερικές σταγόνες υγρού λιπάσματος στο νερό σας κάθε 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να δώσετε στη φτέρη σας τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι ευημερούσα κατά τους μήνες ανάπτυξής της. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο, είναι καλό να αποκλείσετε το λίπασμα για να αφήσετε τη φτέρη σας να ξεκουραστεί.

Ηλιακό φως

Οι φτέρες χρειάζονται μόνο χαμηλά επίπεδα ηλιακού φωτός, αλλά το ηλιακό φως που λαμβάνουν είναι ζωτικής σημασίας! Αυτά τα φυτά δεν θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τα ζωντανά πράσινα φύλλα τους χωρίς το καθημερινό φως του ήλιου. Κρατώντας τη φτέρη σας δίπλα σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό θα παρέχει ηλιακό φως το πρωί, πριν το φως του ήλιου είναι σε πλήρη ισχύ, και θα πρέπει να παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα φωτός για τη φτέρη σας. Θα ξέρετε εάν η φτέρη σας λαμβάνει ακατάλληλο ηλιακό φως (είτε πάρα πολύ είτε πολύ λίγο) εάν τα φύλλα αρχίσουν να ρίχνουν ή κιτρινίζουν.

Ένας άλλος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η φτέρη σας παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός είναι κάτω από α καλλιεργώ λάμπα για φυτά. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη φτέρη σας σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας για να προσαρμόσετε περαιτέρω την εσωτερική σας διακόσμηση!

Υγρασία και Θερμοκρασία

Όλες οι φτέρες ευδοκιμούν στην υγρασία και το σπίτι σας είναι πιθανώς πολύ στεγνό για να ευημερήσει μια φτέρη χωρίς λίγη επιπλέον βοήθεια. Τοποθετώντας τη φτέρη σας πάνω σε ένα δίσκο με βότσαλα γεμάτο με νερό θα βοηθήσει στη δημιουργία υγρασίας για να απορροφήσει η φτέρη σας. Επίσης, δίνοντας στη φτέρη σας λίγο χλιαρό νερό μερικές φορές την εβδομάδα θα τη βοηθήσει να διατηρήσει την υγρασία που χρειάζεται για να διατηρήσει τη φτέρη σας φρέσκια.

Οι φτέρες δεν τα πάνε καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες. για τις τροπικές φτέρες, οποιαδήποτε θερμοκρασία κάτω από 60°F θα θέσει τη φτέρη σας σε δυσφορία. Εάν έχετε μια εύκρατη φτέρη, συνήθως μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες έως και 50°F. Ανεξάρτητα από τον τύπο της φτέρης, φροντίστε να τις κρατάτε μακριά από κρύα ρεύματα και ξηρό αέρα για να τις βοηθήσετε να ζήσουν στην πιο υγιή, πιο όμορφη κατάσταση.

Ζαρντινιέρες και Σχεδιασμός

ανώνυμος 2Κεραμική φυτευτή εσωτερικού χώρου από το Home Depot

Αγαπάμε αυτές τις κεραμικές ζαρντινιέρες γιατί είναι ευέλικτες! Σε μεγέθη που κυμαίνονται από 7,5 ίντσες έως 15 ίντσες πλάτος και έξι διαφορετικά χρώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αταίριαστο σετ που θα προσφέρει συνέπεια σε όλο το σπίτι σας. Για τη φτέρη σας, δοκιμάστε την 15-ιντσών, ενώ ίσως η Φτέρη της Βοστώνης σας χρειάζεται μόνο μια 10-ιντσών. Με τρύπα αποστράγγισης και φινίρισμα λούστρου, αυτές οι γλάστρες είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσουν και είναι εύκολο να επαναχρησιμοποιηθούν για τα επόμενα χρόνια!

ανώνυμοςPollyanna Self-Wating Resin Hanging Planter από την Wayfair

Οι κρεμαστές ζαρντινιέρες είναι ιδανικές για φτέρες επειδή ενθαρρύνουν το φυσικό φύλλωμα του φυτού να ρέει προς τα κάτω. Αυτή η συγκεκριμένη κρεμαστή ζαρντινιέρα είναι αυτοποτιζόμενη, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χώμα της φτέρης σας σε υψηλή υγρασία και θα απομακρύνει μέρος του στρες που προκαλεί το πότισμα της φτέρης σας κάθε μέρα. Εξοπλισμένη με μια τρύπα αποστράγγισης και μια ανθεκτική στη σκουριά επιφάνεια, αυτή η κρεμαστή ζαρντινιέρα από ρητίνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εκθέσετε τη φτέρη σας και να την παρακολουθήσετε να ανθίζει!

Πηγές

https://www.gardeningknowhow.com/houseplants/ferns-houseplants/growing-ferns-indoors.htm

https://www.happysprout.com/indoor-plants/growing-healthy-ferns/

https://www.thespruce.com/basic-fern-care-1902899

https://www.monrovia.com/be-inspired/8-ferns-you-can-grow-indoors.html

Schreibe einen Kommentar