Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά ποδηλάτου για τις ανάγκες σας – Russal Gear

Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά ποδηλάτου για τις ανάγκες σας – Russal Gear

Januar 28, 2021 0 Von admin

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Αποκάλυψη συνεργατών: Ως συνεργάτης της Amazon, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθειες από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις από το Amazon.com και άλλους ιστότοπους της Amazon.

Τα ποδήλατα διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχεδιαστές δημιουργούν διαφορετικά ποδήλατα για γενικές χρήσεις ή συγκεκριμένα περιβάλλοντα. Μερικοί άνθρωποι θέλουν απλά να κάνουν ποδήλατο στους δρόμους της γειτονιάς τους, ενώ σε άλλους αρέσει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις ή να κάνουν πετάλι σε κακοτράχαλο έδαφος. Ωστόσο, χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ωραίο πλαίσιο ποδηλάτου για να προσαρμοστεί αποτελεσματικά σε αυτές τις χρήσεις. Ένα ποδήλατο πρέπει επίσης να έχει κατάλληλα ελαστικά. Μάθετε πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά ποδηλάτου για τις ανάγκες σας, λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους κύριους παράγοντες.

Μάθετε τι μέγεθος χρειάζεστε

Καθώς ξεκινάτε τη διαδικασία αναζήτησης ελαστικών, πρέπει να γνωρίζετε τι μέγεθος ταιριάζει στο ποδήλατό σας. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό κοιτάζοντας τα ελαστικά που έχετε αυτή τη στιγμή στο ποδήλατο. Κατά μήκος της πλευράς, θα πρέπει να υπάρχουν δύο αριθμοί που χωρίζονται με ένα „Χ“. Ο πρώτος αριθμός είναι μια μέτρηση της διαμέτρου του ελαστικού, ενώ ο δεύτερος δείχνει το πλάτος του ελαστικού.

Για λόγους ταξινόμησης μεγέθους, είναι ο πρώτος αριθμός με τον οποίο πρέπει να είστε αυστηροί. Εάν τα νέα σας ελαστικά δεν ταιριάζουν με αυτή τη μέτρηση, μπορεί είτε να μην ταιριάζουν είτε να πέσουν από τους τροχούς του ποδηλάτου σας. Οι τυπικές μονάδες μέτρησης που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για τα ελαστικά είναι οι ίντσες και τα χιλιοστά. Οι ίντσες εμφανίζονται συνήθως στις άνω των είκοσι και υπάρχουν σε παχύτερα ελαστικά ποδηλάτων βουνού. Τα χιλιοστά είναι συνήθως γύρω στα 650 και 700 και θα τα βρείτε σε πιο λεπτά ελαστικά ποδηλάτων δρόμου.

Συγκρίνετε πλάτη ελαστικών

Με καθορισμένη τη διάμετρο, μπορείτε στη συνέχεια να εξετάσετε το πλάτος των ελαστικών. Τα λεπτότερα ελαστικά είναι πιο ελαφριά και παρέχουν ομαλή οδήγηση με μικρή αντίσταση στο έδαφος. Όταν πρόκειται για ταχύτητα, αυτά είναι ιδανικά. Ωστόσο, δεν έχουν επίσης πρόσφυση, επομένως θα περιοριστείτε στην οδήγηση σε ομοιόμορφες, πλακόστρωτες επιφάνειες.

Από την άλλη πλευρά, τα παχύτερα ελαστικά έχουν πιο επιθετικά πέλματα που τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε πολλές ρυθμίσεις ενώ σας βοηθούν να διατηρήσετε τη σταθερότητα. Οι δυνατότητές τους είναι αρκετά μεγάλες που έχουν δημιουργήσει ορισμένοι κατασκευαστές ηλεκτρικά ποδήλατα με παχιά λάστιχα που μπορεί να σας οδηγήσει κατευθείαν μέσα στο χιόνι χωρίς πρόβλημα. Δεδομένου ότι έχουν περισσότερο χώρο για αέρα, τα παχύτερα ελαστικά μπορούν επίσης να αισθάνονται πιο μαλακά όταν ξεπερνάτε τα χτυπήματα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι δυσκολεύουν την οδήγηση με γρήγορο ρυθμό, καθώς πιάνουν τόσο καλά το έδαφος και προσθέτουν επιπλέον βάρος στο ποδήλατό σας. Σημειώστε ότι τα καλύτερα ηλεκτρονικά ποδήλατα (ηλεκτρικά ποδήλατα) μπορούν να καλύψουν αυτήν την αδυναμία παρέχοντας υποβοήθηση κινητήρα.

Κοιτάξτε τα πέλματα των ελαστικών

Τα συγκεκριμένα σχέδια πέλματος στα ελαστικά μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το προϊόν που αγοράζετε. Τα ελαστικά ποδηλάτου δρόμου είναι ως επί το πλείστον λεία, αν και μπορεί να έχουν ελαφριές αυλακώσεις για να απομακρύνουν το νερό και να αποτρέψουν τα γλιστρήματα. Στο άλλο άκρο του φάσματος, τα ελαστικά ποδηλάτων βουνού έχουν διαφορετικά σχέδια πέλματος που τα καθιστούν κατάλληλα για εστιασμένες χρήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να προμηθευτείτε ελαστικά κατασκευασμένα για ιππασία κατάβασης ή για να αντιμετωπίσετε ρίζες και πέτρες. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ακόμη και να έχουν διαφορετικά σχέδια στους μπροστινούς και πίσω τροχούς τους. Μπορείτε επίσης να βρείτε ελαστικά που έχουν σχέδια στη μέση του δρόμου με λεία κέντρα και ωτίδες στις εξωτερικές άκρες τους. Σκεφτείτε πού θα πάτε με το ποδήλατό σας για να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά για τις ανάγκες σας.