Πώς να δημιουργήσετε εποχιακά θέματα για τη ζωή σας

Πώς να δημιουργήσετε εποχιακά θέματα για τη ζωή σας

Dezember 6, 2022 0 Von admin

Μπορεί να ακούγεται αστείο να το πω αυτό, αλλά η επιλογή ενός θέματος για κάθε εποχή του χρόνου άλλαξε τη ζωή μου.

Το καλοκαιρινό μου θέμα ήταν το „vibrant girl summer“ ένα spinoff από το φαινόμενο „hot girl summer“.

Για μένα, αυτό σήμαινε ότι ένιωθα ζωντανός εκείνο το καλοκαίρι – κάνοντας πολλή διασκέδαση και νέα πράγματα και ζώντας επίτηδες.

Αποφάσισα να πάω όλα μέσα. Δημιούργησα μια λίστα αναπαραγωγής, αποφάσισα να διαβάζω μόνο βιβλία που ένιωθα ότι ταιριάζουν στην ενέργεια του «ζωντανού κοριτσιού καλοκαιριού», παρακολούθησα αισιόδοξες εκπομπές, έβαψα τα νύχια μου με ζωηρά χρώματα και δημιούργησα μια διασκεδαστική λίστα με κουβάδες.

Αν και δεν τσέκαρα όλα τα πράγματα, το καλοκαίρι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να είναι, και νιώθω ότι αυτό οφείλεται στο ότι μπήκα με το θέμα. Καλλιέργησα την ατμόσφαιρα που ήθελα να ζήσω, αν θέλετε.

Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει τώρα, σκέφτομαι το επόμενο θέμα μου.

Δεν είμαι αρκετά έτοιμος να πάω σε λειτουργία full cozy. Θέλω ακόμα πολλές περιπέτειες. Οπότε, έπρεπε να σκεφτώ πώς θέλω να μοιάζει και να νιώθω.

Το θέμα της ζωής μου για το φθινόπωρο

Θα ακολουθήσω το „feel good fall“ ως έναν τρόπο να εξερευνήσω διάφορα πράγματα, όπως το στυλ μακιγιάζ με κάνει να νιώθω καλά, να παίζω με την γκαρνταρόμπα μου και να παρακολουθώ εκπομπές και ταινίες που με κάνουν να νιώθω καλά κ.λπ.

Αρχικά ήθελα ένα πιο σκοτεινό θέμα, για το οποίο μιλάμε σε ένα επερχόμενο επεισόδιο του Playground To Purpose, ένα podcast με τον αγαπημένο μου από την παιδική ηλικία για να προσθέσετε περισσότερο παιχνίδι στην καθημερινότητά σας.

Τελικά, αποφάσισα ότι λαχταρούσα λίγη παράταση στο καλοκαίρι. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που κάνει η συμπαρουσιάστρια Nina (ένα εξαιρετικά μοναδικό θέμα!), κάτι που είναι διασκεδαστικό για το οποίο θα σας κρατάμε ενήμερους καθώς εξερευνούμε αυτά τα θέματα. Θα της κάνω μια έκπληξη, οπότε θα πρέπει να συντονιστείτε!

Τα θέματα της ζωής με βοήθησαν να προσθέσω περισσότερη πρόθεση σε μια χρονική περίοδο – και να επιτρέψω στον εαυτό μου να καταλάβω πώς θέλω να νιώθω εκ των προτέρων.

Όσο και αν δεν μπορούμε να προβλέψουμε πτυχές της ζωής μας, μπορούμε να μπούμε με έναν σκοπό, έτσι ώστε να μην μείνουμε με ένα „ουάου, που μόλις πέρασε!“ συναισθημα. Αντίθετα, ήμουν πιο παρούσα και βγήκα λίγο από τη ζώνη άνεσής μου.

Ο πίνακας όρασης του Coley „feel good fall“.

Πώς να επιλέξετε το εποχιακό σας θέμα

Τι είδους ατμόσφαιρα θέλετε να ζήσετε; Τι θέλετε να προσθέσετε περισσότερο στη ζωή σας;

Μου αρέσει επίσης να σκέφτομαι την κυριολεκτική εποχική αλλαγή. Το καλοκαίρι, είναι πιθανό να βρίσκεστε περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους, ίσως να παίρνετε χρόνο για διακοπές και μπορεί να είναι μια πιο αργή περίοδος εργασίας. Το χειμώνα, μπορεί να είναι περισσότερο στο σπίτι, γιορτάζοντας διακοπές.

Συμπεριλάβετε αυτό στην επιλογή θέματος της ζωής σας.

Παραδείγματα θεμάτων εποχικής ζωής

Η Nina (συμπαρουσιάστρια μου στο Playground to Purpose) είχε ένα θέμα για την καλοκαιρινή σεζόν που ήταν «Το καλοκαίρι της περιπέτειας και της μαγείας της Νίνας».

Για αυτήν, αυτό σήμαινε να διαβάσει πολλά μυθιστορήματα με μαγικό θέμα φαντασίας, να πάει πολλά ταξίδια, να παρακολουθήσει ένα ιδιότροπο πάρτι τσαγιού, να πιάσει επικά ηλιοβασιλέματα, να εξερευνήσει αργά τη νύχτα στο Λας Βέγκας, να κυνηγήσει οδοκαθαριστές στη Νέα Ορλεάνη και να απολαύσει τρομακτικά μέρη.

Εδώ είναι μερικές άλλες ιδέες:

 • Μαλακό κορίτσι φθινόπωρο
 • Cottagecore Αισθητική
 • Μπάντι
 • Cozy Fall Vibes
 • Παριζιάνικη Αισθητική
 • Αυτοφροντίδα
 • Μανία ταξίδιων
 • Περιπέτεια
 • Hygge
 • Παράκτια γιαγιά
 • Preppy
 • Τολμηρός
 • κακόκεφος
 • Αξιομνημόνευτος
 • Ευκολία και ροή
 • Αισθητικό φθινόπωρο
 • Εστιασμένη πτώση
 • Κυκλοθυμικό και μυστηριώδες (το αρχικό μου θέμα για το φθινόπωρο)
 • Barbiecore
 • Επιστροφή στα βασικά
 • Δυνατό & Δημιουργικό

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε, μου αρέσει μια μικρή στιγμή αλλοίωσης. Δεν υπάρχουν πραγματικά κανόνες για το ποιο μπορεί να είναι το θέμα σας και πώς θέλετε να είναι κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Για το μαλακό κορίτσι το φθινόπωρο, θα μπορούσατε να εστιάσετε στο να μαγειρεύετε γεύματα αργά (όπως τα γεύματα αργής κουζίνας), να δουλεύετε σε μακροπρόθεσμα έργα, να αγοράζετε μια κάμερα μιας χρήσης και να αναπτύσσετε φωτογραφίες αντί να τις τραβάτε αμέσως στο τηλέφωνό σας.

Για μια παριζιάνικη αισθητική, θα μπορούσατε να αγοράσετε μερικά ρούχα εμπνευσμένα από το Παρίσι για την εποχή, να παρακολουθήσετε γαλλικές ταινίες, να φτιάξετε μερικά αρτοσκευάσματα, να δημιουργήσετε ένα playlist γαλλικής μουσικήςκαι τα λοιπά.

Για το „Επιστροφή στα βασικά“, θα μπορούσατε να απλοποιήσετε τα πάντα στη ζωή σας. Θα μπορούσατε να σχεδιάσετε να καθαρίσετε τη ντουλάπα σας, να βρείτε μερικά «βασικά» για την γκαρνταρόμπα σας, να έχετε περισσότερο χρόνο εκτός σύνδεσης κ.λπ.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προγραμματίσετε το θέμα μιας νέας σεζόν

Αποφασίστε πώς φαίνεται για τον τρόπο ζωής σας

Χρησιμοποιώ το θέμα μου για να εμπνεύσω το στυλ μου, τις δραστηριότητες που θέλω να κάνω, τι βλέπω, ακούω και διαβάζω. Χρησιμοποιώ το θέμα μόνο για ό,τι είναι διασκεδαστικό ή ενδιαφέρον, αλλά το χρησιμοποιώ ως οδηγό για το πώς θέλω να είναι η συνολική διάθεση ή ατμόσφαιρα για τη σεζόν.

Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής

Μου αρέσει να ξεκινώ με μια λίστα αναπαραγωγής για να αντιπροσωπεύει το θέμα. Θα μπορούσατε να βρείτε ένα στο Spotify ή να φτιάξετε το δικό σας. Προφανώς, θα ακούσω και άλλη μουσική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά είναι διασκεδαστικό να υπάρχει μια αποκλειστικά αφιερωμένη στο vibe.

Δημιουργήστε έναν πίνακα διάθεσης

Ο πίνακας οράματός μου στο Pinterest περιλαμβάνει τόσο αυτό που θέλω να κάνω και να βιώσω, όσο και το πώς θέλω να νιώσω. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το τι θέλετε να φορέσετε και τι θέλετε να ζήσετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια χρωματική παλέτα!

Μου αρέσει να επιλέγω ένα θέμα που είναι αρκετά ευρύ για να σας κρατήσει για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών. Με αυτόν τον τρόπο, το θέμα συνεχίζει να είναι διασκεδαστικό και σαν να μπορώ να κάνω πολλά μέσα σε αυτό.

Δημιουργήστε μια θεματική λίστα κάδου

Μου αρέσει να δημιουργώ μια λίστα με τις δραστηριότητες που θέλω να κάνω στην πόλη μου. Επιπλέον, οποιαδήποτε ταξίδια σχεδιάζω ήδη. Είναι διασκεδαστικό όταν συνδυάζετε ένα ταξίδι με το θέμα σας ως οδηγό για τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε. Διαπιστώνω ότι ήμουν πολύ πιο σκόπιμη στο να αποκτήσω φίλους με τη λίστα με τα καλά μου. Διέγραψα 13 πράγματα από την τελευταία μου λίστα!

Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε μερικούς στόχους γύρω από τα θέματά σας, αν θέλετε να το κάνετε πιο παραγωγικό! Κατά κάποιο τρόπο, η λίστα με τα καλά μου διπλασιάζεται και ως «διασκεδαστικοί στόχοι» που θέλω να πραγματοποιήσω.


Λοιπόν, τι νομίζεις? Θα ξεκινήσετε να δημιουργείτε εποχιακά θέματα για τη ζωή σας; Το έχεις κάνει ήδη αυτό; Πείτε μας τι θα σχεδιάσετε για την επόμενη σεζόν!