Πώς να απαλλαγείτε από τις λακκούβες τοπίων

6
Πώς να απαλλαγείτε από τις λακκούβες τοπίων

Το θέμα της λιμνάζουσας στάθμης νερού στην αυλή είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία και το μέγεθος της περιουσίας τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τον σχηματισμό λακκούβων και ένας από τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος είναι να κατανοήσουμε το «γιατί» πίσω από αυτό. Ανεξάρτητα από αυτό το «γιατί», ωστόσο, η απλούστερη λύση είναι γενικά η ίδια: αποχετεύσεις τοπίου. Οι αποχετεύσεις τοπίου είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του τοπίου σας καθώς και της υγείας του εδάφους σας, εκτός από την προστασία των θεμελίων του σπιτιού σας. Λόγω των διαφορετικών τύπων συστημάτων και λύσεων αποχέτευσης, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε μια επαγγελματική εταιρεία συντήρησης τοπίου για να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή για το ακίνητό σας πριν ξεκινήσετε μόνοι σας ένα έργο.

Πρόληψη λακκούβων

Οι τοπικές αποχετεύσεις εμποδίζουν τη λιμνάζουσα νερό στην αυλή κατευθύνοντας το νερό σε μια καλύτερη τοποθεσία, είτε αυτή η τοποθεσία είναι άλλη περιοχή του ακινήτου, είτε σε έναν κήπο βροχής είτε σε μια ειδική τάφρο αποστράγγισης. Φυσικά, ορισμένες λύσεις αποχέτευσης είναι πιο περίπλοκες – και δαπανηρές – από άλλες. Στην Executive Landscaping, Inc., η ομάδα των ειδικών μας σε θέματα αποχέτευσης αυλών είναι εξοπλισμένη για να σας παρέχει τις πιο αποτελεσματικές επιλογές, έτσι ώστε το στάσιμο νερό στην αυλή να μην αποτελεί πλέον πρόβλημα για εσάς τα επόμενα χρόνια.

Το πρόβλημα με τις λακκούβες

Συχνά σχηματίζονται λακκούβες λόγω της υπερχείλισης του νερού της καταιγίδας που απορρίπτεται από τη γραμμή της οροφής και στα κάτω στόμια. Αν και αυτός είναι τελικά ο στόχος τους, η γρήγορη συλλογή νερού κατακλύζει και υπερκορεσαίνει οποιεσδήποτε περιοχές του εδάφους κάτω από το στόμιο με χώμα που μοιάζει με πηλό, μη πορώδες ή μια κλίση που δεν ενθαρρύνει την αποστράγγιση του νερού. Οι λακκούβες που προκύπτουν κοντά στο θεμέλιο ή την πλάκα είναι δυνητικά επιβλαβείς, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η λακκούβα δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσετε – είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται επίλυση το συντομότερο δυνατό. Είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα για τα φυτά και το γρασίδι σας, καθώς οι μακροχρόνιες λακκούβες πνίγουν το γρασίδι και υπερκορεσίζουν τα φυτά.

Στραγγίστε τις λακκούβες με ένα στεγνό πηγάδι

Τα ξηρά πηγάδια είναι μια αποτελεσματική λύση για το λιμνάζον νερό στην αυλή, καθώς διασκορπίζουν το νερό σε όλη την ιδιοκτησία αντί να χρειάζεται να το ανακατευθύνουν κάπου αλλού. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, συλλέγουν επίσης νερό που στη συνέχεια διατίθεται στις βαθιές ρίζες των φυτών και κατευθύνουν το νερό πίσω στον υδροφόρο ορίζοντα. Η δημιουργία ενός στεγνού φρεατίου απαιτεί το σκάψιμο μιας βαθιάς τρύπας και την εγκατάσταση μιας λεκάνης για την απορροή από σωλήνες αποστράγγισης και συνδέσεις εκροής που τρέχουν κάτω από το έδαφος. Στη συνέχεια, το νερό διανέμεται αργά υπόγεια, αντί να του επιτρέπει να σχηματίσει λακκούβες στην αυλή. Όποιο είδος λύσης αποστράγγισης κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά για την αποφυγή εμπλοκών. Η ομάδα της Executive Landscaping, Inc. έχει πολυετή πείρα στην εγκατάσταση λύσεων αποστράγγισης που λύνουν το πρόβλημα του λιμνάζοντος νερού στην αυλή και το εμποδίζουν να γίνει απειλή για το σπίτι και τον εξωραϊσμό σας.

Καλέστε την ομάδα των ειδικών σε θέματα αποχέτευσης της Executive Landscaping, Inc. για να μάθετε περισσότερα για το πώς να λύσετε το πρόβλημα της λιμνάζουσας στάθμης νερού στην αυλή σήμερα!

Schreibe einen Kommentar