Πόσο συχνά να ποτίζετε βότανα σε εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους και σε γλάστρες;

0

Η κηπουρική με βότανα είναι συχνά το σημείο εκκίνησης για πολλούς κηπουρούς όταν κάποιος μας χαρίζει μια γλάστρα με βασιλικό ή σχοινόπρασο για το περβάζι της κουζίνας μας. Αλλά αν είστε νέος στην κηπουρική, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πόσο νερό χρειάζονται τα βότανά σας.

Εάν ξεπεράσετε ή υποβρύχετε τα βότανά σας, κινδυνεύετε να τα σκοτώσετε εντελώς. Λοιπόν ας αφαιρέστε τις εικασίες από το πότισμα των βοτάνων με τον οριστικό μας οδηγό!

Έτσι, μπορείτε να ποτίζετε με ασφάλεια τα βότανά σας και να παράγετε μπουκίτσες νόστιμη και πεντανόστιμη σοδειά για εσάς και το ντουλάπι σας.

Ακούγεται καλό;

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ας ξεκινήσουμε!

Πόσο συχνά να ποτίζετε βότανα

Ορισμένα βότανα θα πρέπει να ποτιστούν συχνά, ανάλογα με το είδος του βοτάνου και τις συνθήκες καλλιέργειας. Βότανα εσωτερικού χώρου που καλλιεργούνται σε μικρά δοχεία σε άμεσο ηλιακό φως μπορεί να χρειαστεί πότισμα μέρα παρά μέρα. Οι μεγαλύτερες γλάστρες με βότανα και οι ποικιλίες που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να ποτίζονται εβδομαδιαίος σε ξηρό καιρό.

ποτίζοντας φρέσκα βότανα και λαχανικά κήπου σε υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου
Πολλά πολυετή βότανα που ανέχονται την ξηρασία σπάνια χρειάζονται πότισμα μόλις μεταφυτευθούν έξω. Για βελτιωμένη συγκράτηση του νερού του εδάφους, σκεφτείτε προσθέτοντας σάπια φύλλα στον κήπο με τα βότανα σας. Το επίστρωμα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας – καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη για κήπους με γατόπιτο, σχοινόπρασο, ρίγανη και βότανα. Το μούλτι βοηθά επίσης να καταπνίξετε τα ζιζάνια που ανταγωνίζονται τα βότανά σας για νερό.

Πρέπει τα βότανα να ποτίζονται κάθε μέρα;

Πρέπει να πίνουμε νερό κάθε μέρα, έτσι τα φυτά μας είναι ίδια. Σωστά? Λοιπόν – όχι απαραίτητα. Τα περισσότερα βότανα είναι εντάξει μόλις τα μεταφυτέψετε στο χώμα και τους δώσετε ένα βαθύ πότισμα.

Μετά τη μεταφύτευση, υπάρχουν πολύ λίγα βότανα που χρειάζονται πότισμα κάθε μέρα. Αν δεν ζείτε σε ένα εξαιρετικά ζεστό κλίμα ή τα βότανα σας είναι πολύ νεαρά και δεν έχουν εδραιωθεί καλά, είναι απίθανο να χρειάζονται πότισμα κάθε μέρα.

Μπορώ να ποτίζω τα βότανά μου;

Ναί! Είναι εξαιρετικά εύκολο να υπερποτίσετε τα βότανα. Η ευκολία του υπερβολικού ποτίσματος είναι ένας κοινός λόγος για τον οποίο αποτυγχάνουν να ευδοκιμήσουν. Το υπερβολικό πότισμα γίνεται σημαντικό πρόβλημα εάν τα φυτά σας καλλιεργούνται σε δοχεία χωρίς επαρκή αποστράγγιση. Για να προστατευτείτε από αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία σας έχουν πολλές οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

χέρι πότισμα βότανα εσωτερικού χώρου σε μικρές γλάστρες
Το υπερβολικό πότισμα είναι το μοναδική μεγαλύτερη αμαρτία στον κόσμο των μικρών κήπων με βότανα! Το υπερβολικό πότισμα των βοτάνων σας οδηγεί σε μαρασμό του φυλλώματος, κιτρίνισμα των φύλλων και πρόωρο θάνατο των βοτάνων σας. Βεβαιωθείτε ότι τα βότανα σας έχουν σωστή αποστράγγιση. Και – ποτίζετε μόνο όταν το χώμα στεγνώνει!

Πόσο υγρό πρέπει να είναι το έδαφος για τα βότανα;

Μπορεί να εξετάσετε το χώμα της γλάστρας σας και να σκεφτείτε ότι η επιφάνεια είναι πολύ στεγνή. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τα βότανα σας χρειάζονται νερό;

Ο καλύτερος τρόπος για έλεγχο είναι να ξύσετε την επιφάνεια και να την επιθεωρήσετε κορυφαία ίντσα εδάφους – νιώθεις υγρασία; Το υγρό χώμα θα είναι πιο σκούρο και πιο δύσκολο να πιέσετε το δάχτυλό σας. Το ξηρό έδαφος είναι πιο χαλαρό και πιο εύθρυπτο.

Εάν εντοπίσετε υγρασία; Το έδαφος στο υπόλοιπο δοχείο είναι επίσης πιθανό υγρό. Αλλά αν το πάνω μέρος του εδάφους είναι στεγνό, τα βότανα σας θα ωφεληθούν από το ελαφρύ πότισμα.

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να μαζέψετε σχοινόπρασο χωρίς να σκοτώσετε το φυτό!

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το φυτό μου βασιλικό και άλλα βότανα εσωτερικού χώρου;

Εξαρτάται. Για να γνωρίζουμε πόσο συχνά ποτίζουμε τα βότανα σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να ελέγξουμε το μέγεθος του δοχείου και τις συνθήκες καλλιέργειας.

Ένα φυτό βασιλικού σε μια μικρή γλάστρα στο περβάζι της κουζίνας στο άμεσο ηλιακό φως θα στεγνώσει γρήγορα και μπορεί να χρειάζεται πότισμα κάθε δεύτερη μέρα.

Βότανα σε μεγαλύτερα δοχεία ή μακριά από το άμεσο ηλιακό φως δεν θα διψάσει τόσο. Αυτά τα βότανα χρειάζονται μόνο πότισμα κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες. Όπως πάντα – ελέγξτε ξανά το χώμα με το δάχτυλό σας. Ποτίστε το βότανο μόνο εάν η βρωμιά είναι στεγνή.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω τα βότανα μου σε γλάστρες;

Το μέγεθος των γλάστρών σας και το μέσο καλλιέργειας θα επηρεάσει πόσο συχνά ποτίζετε τα βότανα σε γλάστρες. Ένα μεγάλο δοχείο επιτρέπει τη δημιουργία ενός πιο εντυπωσιακού ριζικού συστήματος και επίσης θα κρατήσει περισσότερο νερό. Οι μικρές γλάστρες θα στεγνώσουν γρήγορα, ειδικά αν εκτίθενται σε πολλές ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.

Τα σύγχρονα μέσα καλλιέργειας μερικές φορές έχουν προχωρήσει ιδιότητες συγκράτησης του νερού. Τα καλλιεργητικά μέσα με εξειδικευμένη κατακράτηση νερού επιτρέπουν την απελευθέρωση νερού αργά για αρκετές ημέρες. Ένα υψηλό επίπεδο οργανικής ύλης θα απορροφήσει επίσης νερό, διατηρώντας τα φυτά σας ενυδατωμένα για αρκετές ημέρες.

Κατά κανόνα, το νερό βότανα μέσα μικρά δοχεία δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να ποτίζετε μεγαλύτερες γλάστρες κάθε εβδομάδα. Αν είναι έξω; Τότε χρειάζεται να ποτίζετε μόνο εάν δεν υπάρχει βροχόπτωση.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω έναν υπαίθριο κήπο με βότανα;

Το υπέροχο με τη φύτευση ενός υπαίθριου κήπου με βότανα είναι ότι οι ρίζες έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν βαθιά στο έδαφος και να έχουν πρόσβαση στο νερό, ακόμη και όταν η επιφάνεια είναι στεγνή. Λοιπόν, σε πιο δροσερό καιρό; Τα βότανα του εξωτερικού σας δεν χρειάζεται επιπλέον νερό.

Εάν έχετε ξηρό καιρό το καλοκαίρι, με πολλές ώρες ηλιακού φωτός, τότε α καλό μούλιασμα μια φορά την εβδομάδα θα διατηρήσει τα βότανά σας σε καλή κατάσταση.

πότισμα βοτάνων και λαχανικών σε υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου
Πότισμα των βοτάνων του εξωτερικού κήπου σας στο νωρίς το πρωί ενώ ο αέρας είναι ακόμα δροσερός είναι μια υπέροχη ιδέα. Με αυτόν τον τρόπο – το νερό εισχωρεί βαθιά στο ριζικό σύστημα του βοτάνου. Το νερό φαίνεται να εξατμίζεται πολύ πιο γρήγορα κάτω από τη ζέστη του λαμπερού ήλιου! Το νερό μπορεί επίσης να στεγνώσει πριν νυχτώσει και να βοηθήσει στην πρόληψη των μυκήτων εάν ποτίζετε νωρίς.

Πόσο συχνά ποτίζετε ορισμένα βότανα;

Η ποσότητα νερού που χρειάζονται τα βότανα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο. Μερικοί ευδοκιμούν σε ξηρές συνθήκες, ενώ άλλοι αγαπούν να παραμένουν δροσεροί. Και υγρασία!

Ταξινομούμε τα βότανα κατά τρία επίπεδα ζήτησης νερού ως εξής.

Βότανα που αγαπούν το νερό

Τα βότανα που αγαπούν την υγρασία είναι αυτά που αναπτύσσονται γρήγορα και έχουν μαλακή ανάπτυξη φύλλων. Αυτά περιλαμβάνουν βασιλικός, μαϊντανόςκαι κόλιαντρο.

Βότανα μεσαίου νερού

Τα βότανα αυτής της κατηγορίας αναπτύσσονται αργά αλλά δεν προσαρμόζονται καλά στον ζεστό καιρό. Βολβοί φαγώσιμοι, ρίγανη, άνηθοκαι μάραθο είναι όλα μεσαίου νερού βότανα.

Βότανα με χαμηλά νερά

Τα βότανα που απαιτούν τη λιγότερη ποσότητα νερού είναι προσαρμοσμένα για να επιβιώσουν σε ένα ζεστό μεσογειακό κλίμα, όπως π.χ. δενδρολίβανο, θυμάρικαι ΣΟΦΌΣ.

Διαβάστε περισσότερα – Συγκομιδή φασκόμηλου χωρίς να σκοτώσει το φυτό! Made Easy!

Ποια βότανα δεν χρειάζονται το άμεσο ηλιακό φως;

Είναι πολύ καλή ιδέα να φυτέψετε βότανα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σχετικά με το φως του ήλιου και το πότισμα. Μπορείτε να έχετε ένα κρεβάτι με μεσογειακά βότανα που λατρεύουν τον ήλιο που απαιτούν ελάχιστη προσοχή. Και μετά, σε μια σκιερή περιοχή, μπορείτε να φυτέψετε εκείνα που προτιμούν λιγότερο ηλιακό φως και περισσότερο νερό.

Αυτή είναι η ομορφιά της φύτευσης βοτάνων – και γιατί προτείνουμε κήπους με βότανα για νέους οικοδεσπότες. Μπορείτε να βρείτε ένα βότανο που να ταιριάζει με το τοπίο σας και τη διαθεσιμότητα νερού, ανεξάρτητα από το εάν ο κήπος σας παίρνει οκτώ ώρες ηλιακού φωτός ή αν μένετε σε απόλυτη απόχρωση.

Shade Loving Herbs

Κάθε βότανο που αγαπά το υγρό έδαφος θα τα πάει καλά στη σκιά. Το πιο διαβόητο βότανο που αγαπά τη σκιά είναι μέντα, που θα καταλάβει γρήγορα μια βρεγμένη σκιερή γωνιά! Άλλα βότανα που αγαπούν τη σκιά περιλαμβάνουν βολβοί φαγώσιμοι, μαϊντανόςκαι άνηθο.

Βότανα που αγαπούν τον ήλιο

Τα περισσότερα ξυλώδη πολυετή βότανα αγαπούν όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός και θα ευδοκιμήσουν σε ένα ηλιόλουστο σημείο σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Δενδρολίβανο, λεβάντακαι ΣΟΦΌΣ είναι καλά παραδείγματα βοτάνων που αγαπούν τον ήλιο.

Ωστόσο, μερικά φυλλώδη πράσινα βότανα απολαμβάνουν το φως του ήλιου και θέλουν και άφθονο νερό! Ο βασιλικός, ο κόλιανδρος και ο μάραθος αρέσει να έχουν αρκετές ώρες λαμπερού ηλιακού φωτός κάθε μέρα και θα ευδοκιμήσει σε ζεστές, υγρές συνθήκες.

Συνολικά, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να ομαδοποιήσετε τα βότανά σας ανάλογα με τον ήλιο και το νερό που τους αρέσει.

Έχετε ένα έμπλαστρο για βότανα που αγαπούν τον ήλιο που χρειάζονται λίγο νερό, ένα άλλο για εκείνα που τους αρέσει τόσο ο ήλιος όσο και το νερό και ένα τρίτο για τα βότανα που αγαπούν τη σκιά που ευδοκιμούν σε υγρό έδαφος.

Οι καλύτεροι σπόροι βοτάνων για εύκολο πότισμα

Γνωρίζουμε ότι το πότισμα των βοτάνων σας προκαλεί πολύ άγχος – ειδικά αν είστε νέος κηπουρός!

Είναι επίσης δύσκολο να γνωρίζετε ποια βότανα πρέπει να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε πρώτα. Μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.

Μοιραζόμαστε λοιπόν τους καλύτερους σπόρους βοτάνων που δεν θα σας προκαλέσουν πολύ πρόβλημα όταν ποτίζετε.

Αναλύσαμε μερικές από τις καλύτερες συλλογές σπόρων για κήπους με βότανα και μας αρέσουν περισσότερο οι παρακάτω δέσμες σπόρων βοτάνων.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν ουσιαστικά τον κήπο με τα βότανα σας.

Καλή κηπουρική!

 1. Πακέτο σπόρων 12 μαγειρικών βοτάνων | MadayFormula


 2. Πακέτο σπόρων 12 μαγειρικών βοτάνων | MadayFormula

  Εδώ είναι μια όμορφη δέσμη βοτάνων που περιέχει τους καλύτερους γαστρονομικούς σπόρους. Η σακούλα με σπόρους έχει μέντα, ιταλικό βασιλικό, σχοινόπρασο, αγγλικό θυμάρι, εστραγκόν, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και καλοκαιρινό αλμυρό. Αυτοί οι σπόροι είναι ιδανικό για εσωτερική ή εξωτερική καλλιέργεια. Είναι ιδανικό για νέους κήπους με βότανα και για προηγμένους πράσινους αντίχειρες.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  30/05/2022 03:14 πμ |

 3. 300 σπόροι άνηθου για εξωτερική ή εσωτερική φύτευση | Sedra


 4. 300 σπόροι άνηθου για εξωτερική ή εσωτερική φύτευση | Sedra

  Αυτοί οι κειμήλιοι σπόροι άνηθου που δεν είναι ΓΤΟ είναι εξαιρετικοί για πέστο, σαλάτες, τουρσιά, σάλτσες, smoothies, ψημένο ψωμί και σούπες. Οι σπόροι άνηθου βλασταίνουν τριγύρω μία έως τρεις εβδομάδες, και προτιμούν τουλάχιστον έξι ώρες ημερήσιου ηλιακού φωτός. Οι σπόροι άνηθου επίσης προέρχονται από τις ΗΠΑ. Οι σάκοι σπόρων περιέχουν περίπου 300 σπόροι άνηθου.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

 5. Θόλος σπόρων κειμηλίων 10 μαγειρικών βοτάνων | Ντόπιος


 6. Θόλος σπόρων κειμηλίων 10 μαγειρικών βοτάνων | Ντόπιος

  Μας αρέσει αυτό το γαστρονομικό θησαυροφυλάκιο σπόρων! Έχει εξαιρετικές κριτικές – και μια αστρική ποικιλία σπόρων. Η συσκευασία περιέχει πάνω 3.000+ σπόροι βοτάνων. Παίρνετε άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, μέντα, σχοινόπρασο, κόλιαντρο και μαϊντανό. Αυτή η επιλογή σπόρων βοτάνων είναι σε θέση να σας ενδιαφέρει είτε είστε σεφ, είτε είστε κηπουρός, λάτρης του δικτύου, είτε οικοδεσπότης είτε λάτρης της επιβίωσης.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  30/05/2022 12:51 μμ |

 7. 12 Σπόροι Φαρμακευτικών και Μαγειρικών Βότανων Κειμήλιο | Farmer Valley


 8. 12 Σπόροι Φαρμακευτικών και Μαγειρικών Βότανων Κειμήλιο | Farmer Valley

  Αυτή η αρωματική συσκευασία σπόρων βοτάνων περιέχει 3.450 σπόροι βοτάνων! Παίρνετε 550 σπόρους ιταλικού βασιλικού, 200 σπόρους θυμαριού, 50 σπόρους δεντρολίβανου, 550 ιταλικούς σπόρους μαϊντανού, 200 σπόρους σχοινόπρασου, συν έναν τόνο ακόμη. Είναι ό,τι χρειάζεστε για έναν επικό και άφθονο κήπο με βότανα. Οι σπόροι είναι από τις ΗΠΑ.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  30/05/2022 04:35 π.μ. |

 9. Herb Seeds Silly Seed Collection | Sustainable Sprout


 10. Herb Seeds Silly Seed Collection | Sustainable Sprout

  Αυτό συλλογή σπόρων βοτάνων με ανοιχτή επικονίαση είναι εξαιρετικό για την έναρξη ενός εσωτερικού κήπου με βότανα. Το κιτ περιλαμβάνει βασιλικό Genovese, σχοινόπρασο, άνηθο μαμούθ Long Island, κόλιανδρο με αργό μπουλόνι και σπόρους θυμαριού. Συν περισσότερα! Οι σπόροι προέρχονται από τις ΗΠΑ και έχουν μόνο μια χούφτα αρνητικές κριτικές.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

 11. Θησαυροφυλάκιο σπόρων γαστρονομικών βοτάνων | Ντόπιος


 12. Θησαυροφυλάκιο σπόρων γαστρονομικών βοτάνων | Ντόπιος

  Θέλετε να ξεκινήσετε έναν τεράστιο και ακμάζοντα κήπο με βότανα φθηνά; Μέντα και μέντα είναι μόνο δύο από τα βότανα που παίρνετε σε αυτό το σύνολο σπόρων βοτάνων. Παίρνετε επίσης βασιλικό, σχοινόπρασο, ρόκα, άνηθο, σχοινόπρασο σκόρδου, λεβάντα και σπόρους ρίγανης. Οι σπόροι του βοτάνου είναι κειμήλια μη ΓΤΟ – και οι κριτικές είναι επίσης καταπληκτικές.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  30/05/2022 12:51 μμ |

συμπέρασμα

Λοιπόν, έχετε βρει ακόμα το σχέδιο ποτίσματος των βοτάνων σας;

Μην πανικοβληθείτε αν όλα φαίνονται λίγο περίπλοκα – με την εξάσκηση; Σύντομα θα μάθετε να καταλαβαίνετε τι φυτά χρειάζονται νερό και πότε!

Θυμηθείτε να παρακολουθείτε τα βότανά σας τουλάχιστον κάθε εβδομάδα για να δείτε πώς φαίνονται τα φυτά – και πώς αισθάνεται το έδαφος. ο θεοί συγκομιδής βοτάνων θα σας ανταμείψουν για την παροχή άφθονης προσεκτικής φροντίδας. Και νερό!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Τρεις καλύτερες ποικιλίες φυτών βασιλικού για κήπους με γλυκά βότανα!

Schreibe einen Kommentar