Πόσο αξίζει ο ισχυρισμός μου για σεξουαλική παρενόχληση στη Νέα Υόρκη;

1
Πόσο αξίζει ο ισχυρισμός μου για σεξουαλική παρενόχληση στη Νέα Υόρκη;

Εάν μπορείτε να προσκομίσετε αποδείξεις ότι ο εργοδότης σας διέταξε ή ενέκρινε την προσβλητική συμπεριφορά, ενδέχεται να επιδικαστείτε με σημαντική τιμωρητική αποζημίωση.


Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη – Κάθε εργαζόμενος στη Νέα Υόρκη έχει το δικαίωμα σε έναν ασφαλή χώρο εργασίας, απαλλαγμένο από κάθε είδους διάκριση, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων λόγω φύλου, που συνήθως αναφέρονται ως σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η σεξουαλική παρενόχληση είναι θλιβερά ανεπαρκώς αναφερόμενη στη Νέα Υόρκη και ο κύριος λόγος είναι ότι τα θύματα ντρέπονται και ταπεινώνονται από τη μεταχείριση που έχουν υποβληθεί και φοβούνται τα αντίποινα. Τα χρήματα είναι γενικά το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του ένα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Κάποιος που βιώνει σωματική ή λεκτική παρενόχληση κάθε μέρα δεν νοιάζεται για τα χρήματα. Απλώς θέλουν να σταματήσει. Ωστόσο, πρέπει να μιλήσουμε για χρήματα, καθώς είναι συχνά το πιο ισχυρό κίνητρο για να αναγκαστούν οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν αυστηρές πολιτικές κατά των διακρίσεων. Το να επικαλούνται την ηθική τους αίσθηση είναι πολύ ωραίο, αλλά η προοπτική να χρειαστεί να αποζημιώσουν πολλά χρήματα για αποζημίωση είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή τους. Εάν θέλετε να μάθετε πόσο μπορεί να αξίζει η αξίωσή σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο Δικηγόρος σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νέα Υόρκη όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πώς ορίζεται η σεξουαλική παρενόχληση στη Νέα Υόρκη;

Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Letitia James, η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να οριστεί ως ανεπιθύμητη σεξουαλική συμπεριφορά που:

  • Χρησιμοποιείται ως βάση για αποφάσεις πρόσληψης ή άλλες αποφάσεις απασχόλησης, όπως προαγωγές, αυξήσεις ή αναθέσεις εργασίας. ή
  • Δημιουργεί ένα εκφοβιστικό, εχθρικό ή προσβλητικό περιβάλλον εργασίας.

Για να αποδείξουν την παρενόχληση, οι δικηγόροι σας θα πρέπει να αποδείξουν ότι η προσβλητική συμπεριφορά ήταν τόσο συχνή ή σοβαρή που δημιούργησε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον ή οδήγησε σε αρνητική απόφαση για την απασχόληση.

Τι αποζημίωση μπορώ να πάρω για αξίωση σεξουαλικής παρενόχλησης;

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει έναν από τους αυστηρότερους νόμους κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. Είτε εργάζεστε σε δημόσια είτε σε ιδιωτική εταιρεία, έχετε έως και τρία χρόνια για να υποβάλετε αξίωση σεξουαλικής παρενόχλησης και το βάρος της απόδειξης που πρέπει να φέρουν οι δικηγόροι σας είναι μικρότερο από ό,τι σε άλλες πολιτείες. Επίσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεν υπάρχουν ανώτατα όρια για τις τιμωρητικές ζημίες.

Οταν εσύ υποβάλετε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση και τιμωρία.

Οι αποζημιώσεις είναι δύο ειδών:

Οικονομικές ζημιές – που σας επιτρέπουν να λαμβάνετε αποζημίωση για τις οικονομικές σας απώλειες, όπως καθυστερημένες αποδοχές και απώλεια μελλοντικών κερδών, εάν απολυθήκατε, πληρωθήκατε ελάχιστα ή αρνηθήκατε μια προαγωγή επειδή δεν υποχωρήσατε στα αιτήματα του προϊσταμένου σας για σεξουαλικές χάρες.

Είσαι Fired σημάδι
Είσαι Fired σημάδι? Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Geralt μέσω του Pixabay, www.pixabay.com

Μη οικονομικές ζημιές – που έχουν σκοπό να σας αποζημιώσουν για τα βάσανά σας. Μόνο ένας εξειδικευμένος δικηγόρος μπορεί να σας πει πόσο μπορεί να αξίζουν οι μη οικονομικές σας ζημίες. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το είδος των αποδεικτικών στοιχείων που μπορείτε να προσκομίσετε. Εάν είναι μόνο ο λόγος σας εναντίον του εργοδότη σας ή του συναδέλφου σας που σας παρενοχλεί, μπορείτε ακόμα να κερδίσετε χιλιάδες δολάρια σε αποζημίωση.

Ωστόσο, εάν έχετε ιατρικά αρχεία για να υποστηρίξετε την ιστορία σας, μπορεί να σας απονεμηθεί ένας διακανονισμός 6 ή και 7 ψηφίων. Για παράδειγμα, εάν υποφέρατε σοβαρή συναισθηματική δυσφορία και μιλήσατε με τον γιατρό, τον ψυχολόγο ή τον ψυχίατρό σας για τα προβλήματά σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως απόδειξη. Επίσης, εάν σας συνταγογραφήθηκαν ορισμένα φάρμακα για να αντιμετωπίσετε το άγχος, την κατάθλιψη, το άγχος, την αϋπνία και άλλα σχετικά ιατρικά ζητήματα, οι δικηγόροι σας θα μπορούν να χτίσουν μια πολύ ισχυρή υπόθεση εναντίον του εργοδότη σας.

Τιμωρητικές ζημιές δεν είναι αυτόματα διαθέσιμα. Οι δικηγόροι σας για σεξουαλική παρενόχληση θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο εργοδότης σας ενήργησε με κακία ή απερίσκεπτη αδιαφορία για τα νόμιμα δικαιώματά σας. Εάν μπορείτε να προσκομίσετε αποδείξεις ότι ο εργοδότης σας διέταξε ή ενέκρινε την προσβλητική συμπεριφορά, ενδέχεται να επιδικαστείτε με σημαντική τιμωρητική αποζημίωση.

Schreibe einen Kommentar