Πόσα χρήματα μπορείτε να ανακτήσετε μετά από ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα στη Γεωργία;

0
Πόσα χρήματα μπορείτε να ανακτήσετε μετά από ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα στη Γεωργία;

Οι οικονομικές ζημιές είναι το κόστος οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης, απώλειας μισθών και αποκατάστασης τραυματισμών.


Εάν έχετε εμπλακεί σε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα στη Τζόρτζια και έχετε τραυματιστεί, πιθανότατα αναρωτιέστε αν φαίνεται μια ανακούφιση. Αν όχι από τον σωματικό πόνο, τότε τουλάχιστον από τυχόν χρηματικές απώλειες.

Στη συνέχεια, θα σας καθοδηγήσουμε στον τρόπο πρόσβασης στην αποζημίωση μετά από σύγκρουση. Εάν πληροίτε ένα σύνολο κριτηρίων, μπορείτε να λάβετε ένα χρηματικό έπαθλο που μπορεί να μειώσει σημαντικά τις οικονομικές συνέπειες του κραχ.

Γεωργία Καταστατικό Παραγραφής Ατυχημάτων Μοτοσικλέτας

Για να καταλάβουμε εάν δικαιούστε αποζημίωση μετά από ατύχημα με μοτοσικλέτα στη Γεωργία, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε το κρατικό νόμο περί μηχανοκίνητων οχημάτων.

Η παραγραφή αντιπροσωπεύει μια προθεσμία για την υποβολή αξίωσης κατά του υπαίτιου. Στη Γεωργία, τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων μπορούν συνήθως να υποβάλουν αίτηση εντός δύο ετών μετά το συμβάν. Ωστόσο, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσής σας. Για να μάθετε το ακριβές χρονικό όριο που ισχύει για εσάς, συμβουλευτείτε έναν νομικό εμπειρογνώμονα.

Κριτήρια επιλεξιμότητας για αποζημίωση

Επιπλέον, διάφοροι παράγοντες καθορίζουν εάν δικαιούστε αποζημίωση για τους τραυματισμούς σας. Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Οδηγώντας τη Μοτοσικλέτα

Πρέπει να καβαλούσατε το μοτοσυκλέτα εμπλέκονται στο ατύχημα.

Εμπλοκή στο Crash

Πρέπει να είχατε εμπλακεί στο ατύχημα ενώ ενεργούσατε ως μοτοσικλετιστής. Αυτό σημαίνει ότι συμμετείχατε τουλάχιστον εν μέρει σε μια εργασία που σχετίζεται με τον χειρισμό μιας μοτοσικλέτας, όπως:

 • Κρουαζιέρα
 • Οδήγηση
 • Ιπποδρομίες
 • Δοκιμαστική οδήγηση

Εάν δεν οδηγούσατε το ποδήλατο τη στιγμή του ατυχήματος, δεν μπορείτε να ανακάμψετε σύμφωνα με αυτό το τμήμα του νόμου της Γεωργίας.

Αμέλεια

Οι αξιώσεις για τροχαία ατυχήματα στη Γεωργία λειτουργούν σύμφωνα με έναν τροποποιημένο κανόνα συγκριτικής βλάβης. Ως εκ τούτου, ο ενάγων μπορεί να ανακάμψει εφόσον θεωρηθεί ότι είναι λιγότερο από 50% υπαίτιοι για το ατύχημα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν μοιράζεστε μέρος της ευθύνης για τη συντριβή, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε οικονομική βοήθεια.

Θεμελίωση ευθύνης σε περίπτωση σύγκρουσης μοτοσυκλέτας

Εάν πληροίτε τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις, ενδέχεται να λάβετε αποζημίωση. Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε ένα Δικηγόρος ατυχημάτων μοτοσικλέτας Macon που θα συνεργαστεί στενά μαζί σας σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Ένα άλλο ουσιαστικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο νόμος απαιτεί απόδειξη αμέλειας κατά του κατηγορουμένου. Ο δικηγόρος σας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του υπαίτιου και στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό σας.

Επιπλέον, ένας ενάγων μπορεί να αποδείξει ότι ο άλλος οδηγός έδειξε απλό σφάλμα. Αυτά είναι λάθη που ένας λογικός άνθρωπος θα αποδείκνυε στην περίσταση. Για παράδειγμα, αν οδηγείτε με όριο ταχύτητας 40 μίλια/ώρα και ένα αυτοκίνητο κόβει μπροστά σας και σας κάνει να στρίψετε, αυτό είναι πιθανό ένα απλό λάθος από την πλευρά του άλλου οδηγού.

Ανάκτηση μετά από ατύχημα με μοτοσυκλέτα στη Γεωργία

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακριβής διακανονισμός για περίπτωση ατυχήματος μοτοσυκλέτας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική, με τις συγκεκριμένες περιστάσεις και την έκταση των ζημιών ή των τραυματισμών.

Η αξία ενός διακανονισμού ατυχήματος με μοτοσικλέτα στη Γεωργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ακόλουθα:

Η έκταση των οικονομικών ζημιών

Οι οικονομικές ζημιές είναι το κόστος οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης, απώλειας μισθών και αποκατάστασης τραυματισμών. Αυτές οι ζημιές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Η αξία υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών
 • Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης και Αναμόρφωση
 • Η αξία των χαμένων μισθών
 • Το κόστος των μελλοντικών ιατρικών εξόδων
 • Τυχόν μειωμένη οικονομική παραγωγικότητα λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν

Το εύρος των μη οικονομικών ζημιών

Οι μη οικονομικές ζημίες είναι ζημίες που δεν συνδέονται άμεσα με οικονομικές ζημίες. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Πόνος και βάσανα
 • Συναισθηματική δυσφορία
 • Φυσική αναπηρία
 • Απώλεια απόλαυσης της ζωής

Αυτές οι μη οικονομικές ζημίες μπορεί να είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, αλλά μπορεί να είναι πολύτιμες. Για παράδειγμα, ο πόνος που σχετίζεται με την αδυναμία να περπατήσει ή να σταθεί είναι δύσκολο να μετρηθεί σε δολάρια, αλλά εξακολουθεί να είναι αποδεκτό να αναφέρεται σε μια προσφορά διακανονισμού.

Η φύση των τραυματισμών που υπέστησαν

Κοντινή φωτογραφία των ποδιών ενός ατόμου καθώς κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι. εικόνα από τον Stevepb, μέσω του Pixabay.com.
Κοντινή φωτογραφία των ποδιών ενός ατόμου καθώς κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι. εικόνα από τον Stevepb, μέσω του Pixabay.com.

Οι τραυματισμοί μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν από τις χρηματικές ή περιουσιακές ζημιές. Εάν ένα θύμα υποστεί σημαντικό τραύμα, όπως κάταγμα οστών ή εγκεφαλικό τραύμα, είναι πιθανό να ζητήσετε από τον υπεύθυνο να πληρώσει μια εξαιρετικά υψηλή αποζημίωση. Ωστόσο, εάν η αξίωση βασίζεται σε τραυματισμούς μαλακών ιστών, όπως το χτύπημα στο μαστίγιο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πείσετε τον υπεύθυνο να πληρώσει.

Οποιαδήποτε αναπηρία που μπορεί να υποστεί ο ενάγων στο μέλλον

Προτού προσδιορίσετε πόσο αξίζει ο διακανονισμός ατυχήματος με τη μοτοσικλέτα σας, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την πιθανότητα μελλοντικών αναπηριών που θα προκύψουν από τραυματισμούς. Οι αναπηρίες μπορεί να είναι σημαντικοί καθοριστικοί παράγοντες σε μια αξία διακανονισμού.

Θέτοντας ρεαλιστικές προσδοκίες

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο κατά τον καθορισμό της αξίας του διακανονισμού ατυχήματος με μοτοσικλέτα. Τα ατυχήματα μοτοσυκλέτας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ατυχήματα που μπορεί να σας συμβούν. Ένας δικηγόρος με εμπειρία σε υποθέσεις μοτοσικλετών μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε δίκαιη αποζημίωση.

Schreibe einen Kommentar