Προστασία φυτών στον παγετό, ακόμη και στο νότο

4
Προστασία φυτών στον παγετό, ακόμη και στο νότο

9 έξυπνα κόλπα για την προστασία των φυτών στον παγετό

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη Φλόριντα, φαντάζονται ηλιόλουστους ουρανούς και ατελείωτες μέρες ζεστασιάς. Εάν έχετε περάσει αρκετό χρόνο εδώ, ωστόσο, έχετε μάθει από πρώτο χέρι ότι είναι ένας μύθος που δεν ισχύει ακριβώς – κυρίως τον χειμώνα και την άνοιξη. Η Φλόριντα είναι επιρρεπής σε περίεργες και απροσδόκητες αλλαγές του καιρού, ειδικά όταν πρόκειται για τα υψηλά και χαμηλά των μετρητών θερμοκρασίας μας και για φυτά που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Το κλειδί για την προστασία της επένδυσης που έχετε κάνει στον εξωραϊσμό σας είναι να γνωρίζετε πώς να προστατεύετε τα φυτά σας από τον παγετό. Σχεδιάστε εκ των προτέρων και το αριστούργημα της αυλής σας θα παραμείνει υπέροχο, ακόμα και όταν ο παγετός έχει έρθει και φύγει.

· Καλύψτε τα φυτά σας πριν νυχτώσει και βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα που χρησιμοποιείτε εκτείνεται μέχρι την κορυφή του εδάφους. Οι ώρες πριν από το σκοτάδι είναι το κλειδί εδώ, επειδή η αναμονή μέχρι να πέσει το σκοτάδι θα σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας που αποθηκεύεται στον κήπο σας κατά τη διάρκεια του φωτός της ημέρας θα έχει διαλυθεί. Μόλις ξεπαγώσει ο παγετός το πρωί, αφαιρέστε τα καλύμματα.

· Χρησιμοποιήστε κανάτες με νερό για να ζεστάνετε τα πράγματα. Γεμίστε τα άδεια πλαστικά δοχεία γάλακτος με νερό και αφήστε τα στον ήλιο, όπου μπορούν να απορροφήσουν φυσικά τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πριν καλύψετε τα φυτά σας το σούρουπο, τοποθετήστε τις κανάτες από κοντά γύρω από τα φυτά. Το ζεστό νερό στις κανάτες θα χάσει την παγιδευμένη θερμότητα πιο αργά από ότι το χώμα και ο αέρας, και αυτή η ζεστασιά θα κρατήσει επίσης τα φυτά σας ζεστά.

· Ποτίστε τα φυτά σας πριν από τον παγετό. Ποτίζοντας τη νύχτα πριν από έναν ανοιξιάτικο παγετό, μπορείτε πραγματικά να τα προστατέψετε από το πάγωμα, επειδή το υγρό χώμα θα απελευθερώσει υγρασία στον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία θα αυξήσει επίσης τη θερμοκρασία του αέρα και θα κρατήσει τα φυτά σας πιο ζεστά από ό,τι θα έκαναν χωρίς πότισμα.

· Σκεφτείτε την τοποθεσία. Τοποθετήστε τα σπορόφυτα και τα νεοαγορασμένα φυτά της άνοιξης σε μια τοποθεσία που είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε επιζήμιο κρύο και παγετό. Όσο υψηλότερη είναι η τοποθεσία, τόσο το καλύτερο, επειδή ο κρύος αέρας που μετακινείται στο χαμηλότερο έδαφος θα παρακάμψει φυσικά τα φυτά που βρίσκονται σε ψηλό έδαφος. Η τοποθέτηση σε θάμνους, τοίχους και φράχτες μπορεί επίσης να τα προστατεύσει από ελαφρούς παγετούς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι τοίχοι και οι φράχτες απορροφούν τη θερμότητα και την εκπέμπουν κατά τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που διατηρεί τα φυτά πιο ζεστά και τα προστατεύει από τον παγετό.

· Επιλέξτε φυτά που είναι ανθεκτικά. Ορισμένα φυτά, λαχανικά και λουλούδια είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά στον κρύο καιρό, γεγονός που τους επιτρέπει να ευδοκιμήσουν καλύτερα στις σκληρές καιρικές συνθήκες. Στην Executive Landscaping, Inc., έχουμε την τεχνογνωσία που χρειάζεστε για ένα τοπίο που ενσωματώνει ανθεκτικά φυτά για την περιοχή μας και δημιουργεί ένα αριστούργημα που θα λατρέψετε όλο το χρόνο.

· Τυλίξτε τους κορμούς των οπωροφόρων δέντρων σας το φθινόπωρο με λωρίδες από λινάτσα ή ειδικό περιτύλιγμα δέντρων, που θα εμποδίσουν τον λεπτό φλοιό τους να σκιστεί όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται δραστικά.

· Αποφύγετε χαμηλές θέσεις στο έδαφος όταν σπέρνετε σπόρους ή όταν τοποθετείτε νέα φυτά. Αυτές οι κοιλότητες σχηματίζουν αυτό που αναφέρεται ως «θύλακες παγετού» επειδή ο κρύος αέρας συγκεντρώνεται εκεί και παγιδεύεται, γεγονός που συχνά προκαλεί ζημιά από τον παγετό σε όλα τα φυτά που αναπτύσσονται σε αυτές τις τοποθεσίες.

· Προστατέψτε τα φυτά σας σε γλάστρες φέρνοντάς τα σε εσωτερικό χώρο. Οι ρίζες των φυτών σε γλάστρες παρουσιάζουν πιο έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και φτάνουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που φυτεύονται στο έδαφος, γεγονός που τα αφήνει εξαιρετικά επιρρεπή στη ζημιά των ριζών από το κρύο. Η βλάβη της ρίζας μπορεί να μην σκοτώνει πάντα το φυτό, αλλά σίγουρα θα εμποδίσει την ανάπτυξή του.

· Κλιματίστε τα σπορόφυτά σας στις καιρικές συνθήκες πριν τα φυτέψετε πραγματικά. Αυτή είναι μια διαδικασία που ονομάζεται «σκλήρυνση» και θα βοηθήσει τα φυτά σας να αντέξουν τον σκληρό καιρό που έρχεται με τις αρχές της άνοιξης. Μόλις ο καιρός γίνει πιο ήπιος και φτάσει τους 45 βαθμούς, αρχίστε να σκληρύνετε περίπου δύο εβδομάδες πριν από τη μεταφύτευση, τοποθετώντας τα σπορόφυτα έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ζεστά και σκιερά σημεία που προστατεύονται από τον άνεμο. Φέρτε τα πίσω στο εσωτερικό το βράδυ. Μετά από δύο εβδομάδες σκλήρυνσης, τα σπορόφυτα θα είναι πιο δυνατά, πιο γερά και όλα έτοιμα για μεταφύτευση.

Δώστε την ομάδα των ειδικών στο Η Executive Landscaping, Inc., μια κλήση σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τα φυτά και τον εξωραϊσμό σας από τους κινδύνους του παγετού!

Schreibe einen Kommentar