Ποιο είναι το Καταστατικό της Παραγραφής για Προσωπικές Βλάβες;

1
Ποιο είναι το Καταστατικό της Παραγραφής για Προσωπικές Βλάβες;

Η παραγραφή αποτελεί σημαντικό μέρος του νόμου που αφορά τις αξιώσεις σωματικών βλαβών.


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί νόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τους σωματικούς τραυματισμούς. Ωστόσο, η παραγραφή είναι ένας ξεκάθαρος νόμος που περιορίζει το χρόνο που κάποιος πρέπει να υποβάλει αγωγή για τραυματισμό. Αυτό το άρθρο εξετάζει ορισμένους κοινούς κανόνες που αφορούν το καθεστώς παραγραφής και τι σημαίνουν για εσάς και την περίπτωσή σας.

Το Καταστατικό των Περιπτώσεων Προσωπικών Τραυμάτων

Η παραγραφή ορίζει πόσο καιρό μπορεί να περιμένει ένα άτομο για να υποβάλει μήνυση αφού τραυματιστεί από αμέλεια κάποιου άλλου. Είναι ένα σαφές σύνολο κανόνων, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ενώ η παραγραφή δεν είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη έννοια στην κατανόηση, το δύσκολο μέρος είναι ότι αλλάζει μεταξύ των κρατών. Επί του παρόντος, οι περιπτώσεις σωματικών βλαβών κυμαίνεται μεταξύ δύο έως έξι ετών. Για παράδειγμα, σε ορισμένες πολιτείες, έχετε μόνο ένα χρόνο για να αναζητήσετε δικαιοσύνη, ενώ σε άλλες μπορείτε να έχετε έως και έξι χρόνια.

Επιπλέον, η προθεσμία εξαρτάται επίσης από το είδος της περίπτωσης τραυματισμού και από μια σύνθετη σειρά πρόσθετων παραγόντων. ΕΝΑ δικηγόρος σωματικών βλαβών στη Βιρτζίνια Μπιτς μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το νόμο. Θα σας ενημερώσουν επίσης ποια συγκεκριμένη προθεσμία ισχύει για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Μπορώ να κάνω μήνυση μετά την πάροδο του καταστατικού των παραγραφών;

Εάν δεν καταφέρετε να υποβάλετε αξίωση εντός της παραγραφής, περιμένετε να απορριφθεί η υπόθεσή σας. Το να έχετε έναν δικηγόρο στο πλευρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να τηρήσετε όλες τις προθεσμίες που αντιμετωπίζετε για την επιδίωξη της δικαιοσύνης.

Ποιες είναι οι Εξαιρέσεις;

Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στους κανόνες, και στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι θέμα κατανόησης του τι λέει ο νόμος για αυτές τις εξαιρέσεις. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τεθεί σε παύση ή να παραταθεί η παραγραφή περιλαμβάνουν:

Άτομα που θεωρούνται ανήλικα

Ένα ανήλικο θύμα δεν μπορεί να υποβάλει αγωγή για λογαριασμό του, επομένως η παραγραφή τίθεται σε αναμονή μέχρι να γίνει νόμιμος ενήλικος. Μόλις γίνει 18 ετών, το θύμα έχει ένα καθορισμένο χρονικό όριο για να υποβάλει αξίωση. Ωστόσο, οι γονείς του ανηλίκου μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης για λογαριασμό του θύματος πριν από τα 18α γενέθλιά του.

Αναπηρία

Εάν μια αναπηρία εμποδίζει ένα άτομο να αναλάβει δράση, η παραγραφή μπορεί να ανασταλεί. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η εν λόγω αναπηρία μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα υγείας (επακόλουθη ασθένεια) ή ακόμη και οικονομικές δυσκολίες (πτώχευση). Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν αρκετά περίπλοκο τομέα, συνιστάται να το συζητήσετε με έναν ειδικευμένο νομικό εμπειρογνώμονα.

Ο κανόνας της ανακάλυψης

Ανάλογα με την κατάστασή σας και τις συνθήκες γύρω από τον τραυματισμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα της ανακάλυψης. Αυτό αναφέρεται συχνά σε προβλήματα υγείας που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν και να ανακαλυφθούν.

Για παράδειγμα, εάν εκτίθατε αμίαντο στην εργασία σας, μπορεί να εμφανίσετε σημάδια μόνο χρόνια μετά την έκθεση. Μόλις ένας γιατρός ανακαλύψει τα υποκείμενα συμπτώματα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας θήκης. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα υπόχρεο μέρος και να σας συμβουλεύσει για το πώς να συλλέξετε περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία.

Δόλια Απόκρυψη

Καβούκι και τυλιγμένο έγγραφο που λέει
Εικόνα από το Claimaccident, μέσω του Pixabay.com.

Εάν εντοπίστηκε δόλια απόκρυψη στην περίπτωσή σας, η παραγραφή μπορεί να αναβληθεί. Παραδείγματα δόλιας απόκρυψης περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

  • Εξαπατώντας
  • Ξαπλωμένη
  • Αποπλανητικός
  • Παραποίηση εγγράφων ή άλλων αποδεικτικών στοιχείων

Τι γίνεται με τη μήνυση ενός κρατικού φορέα;

Εάν τα τραύματά σας μπορούν να εντοπιστούν σε μια κρατική οντότητα, μπορείτε να κινηθείτε νομικά εναντίον τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα ειδικό σύνολο κανόνων που διέπουν τέτοιες περιστάσεις.

Για παράδειγμα, το Ομοσπονδιακός νόμος περί αξιώσεων αδικοπραξίας λεπτομερώς πώς τα θύματα μπορούν να καταθέσουν εναντίον της κυβέρνησης για:

  • Ατυχήματα που προκαλούνται από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
  • Τραυματισμοί σε κρατική περιουσία

Εάν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε επίσημες οντότητες, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό χωρίς την κατάλληλη νομική εκπροσώπηση.

Το ρολόι χτυπά

Η παραγραφή αποτελεί σημαντικό μέρος του νόμου που αφορά τις αξιώσεις σωματικών βλαβών. Εάν θέλετε να κινηθείτε νομικά μετά από ένα περιστατικό, πρέπει να κατανοήσετε τους κανόνες και τον τρόπο εφαρμογής τους στην περίπτωσή σας.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν θα υποβάλετε μήνυση ή όχι, είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν δικηγόρο που μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας και να σας καθοδηγήσει προς την καλύτερη λύση για την ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Schreibe einen Kommentar