Ποιο είναι το καλύτερο λίπασμα: Υγρό ή Ξηρό;

4
Ποιο είναι το καλύτερο λίπασμα: Υγρό ή Ξηρό;

λίπασμα γκαζόν
Ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι λιπασμάτων γκαζόν, τα περισσότερα από αυτά εμπίπτουν σε μία από τις δύο κύριες κατηγορίες. Αυτές οι κατηγορίες είναι υγρές και ξηρές. Τα ξηρά λιπάσματα για χλοοτάπητες τείνουν να είναι κοκκώδη και διατίθενται σε σακούλα. Τα υγρά λιπάσματα γκαζόν μπορούν να αγοραστούν σε μπουκάλια ή να ψεκαστούν επαγγελματικά σε γρασίδι. Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου:

Υγρά λιπάσματα:

Πλεονεκτήματα:

Επαγγελματική Ποιότητα: Συχνά χρησιμοποιούνται από επαγγελματικές υπηρεσίες φροντίδας γκαζόν.
Ομοιόμορφη διάδοση: Το λίπασμα σε υγρή μορφή απλώνεται εύκολα ομοιόμορφα σε ένα γρασίδι. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι όλες οι περιοχές ενός χλοοτάπητα μεγαλώνουν ομοιόμορφα και σας εμποδίζει να αποχρωματίσετε το γκαζόν σας εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία.
Απώλεια Προϊόντος: Είναι λιγότερο πιθανό το προϊόν να χυθεί καθώς το μεταφέρετε στο γρασίδι σας.
Εφαρμογή στο Roots: Εάν έχετε φυτά κήπου στο γκαζόν σας, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε λίπασμα απευθείας στις ρίζες τους. Ευτυχώς, αυτό είναι δυνατό με λιπάσματα σε υγρή μορφή.
Ταχεία επίδραση: Είναι δυνατό να δείτε τα οφέλη από την εφαρμογή πολλών υγρών λιπασμάτων σχεδόν αμέσως. Αυτός ο γρήγορος ρυθμός οφείλεται στο ότι φτάνει γρήγορα στα φύλλα και τις ρίζες. Η ταχεία απορρόφηση του υγρού είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ξηρά κλίματα.

Μειονεκτήματα υγρών προϊόντων:

Εγκαύματα χόρτου: Εάν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες, είναι πιθανό τα λιπάσματα σε υγρή μορφή να κάψουν το γκαζόν σας. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει ραβδώσεις σε ένα γρασίδι και να αποχρωματίσει τα φυτά.
Ρύπανση αποχέτευσης καταιγίδων: Είναι πιθανό ότι το λίπασμα θα μπορούσε να εισχωρήσει σε αποχετεύσεις καταιγίδας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική ρύπανση των τοπικών πλωτών οδών. Η ευρεία χρήση αυτών των λιπασμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική ποσότητα ρύπανσης.
Βδέλλοντας πολύ βαθιά στο έδαφος για να απορροφηθεί: Το διάλυμα θα μπορούσε να πάει τόσο μακριά στο έδαφος που δεν μπορεί να απορροφηθεί. Αυτό μπορεί να κάνει το λίπασμα να είναι εντελώς αναποτελεσματικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό με ορισμένους τύπους εδάφους και μπορεί να απαιτήσει πολλαπλές εφαρμογές του υγρού.

Ξηρό λίπασμα:

Πλεονεκτήματα:

Μακράς διαρκείας: Τα κοκκώδη λιπάσματα απορροφώνται αργά και αυτό κάνει τα αποτελέσματά τους να είναι πιο μακροχρόνια. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το έδαφος, η επίδρασή τους μπορεί να διαρκέσει από έναν έως εννέα μήνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης.
Λιγότερες ζημιές στα φυτά: Εάν το λίπασμα απελευθερωθεί αργά, είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βλάβη στα φυτά.
Μπορεί να είναι λιγότερο επιβλαβείς χημικές ουσίες: Τα οργανικά λιπάσματα τείνουν να έχουν λιγότερο επικίνδυνες χημικές ουσίες από άλλες μορφές λιπασμάτων και αυτά τα προϊόντα είναι συχνά διαθέσιμα σε κοκκώδη μορφή.

Μειονεκτήματα:

Ίσως χρειαστεί να περιμένετε για εφέ: Μπορεί να χρειαστεί σημαντικός χρόνος για να δείτε τα οφέλη των κοκκωδών λιπασμάτων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα φυτά υπέφεραν από ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών.
Απαιτήσεις για το κλίμα: Είναι απαραίτητο τα κοκκώδη λιπάσματα να χρησιμοποιούνται στις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. Απαιτούν ζεστές και υγρές συνθήκες. Επιπλέον, απαιτούν συγκεκριμένο PH εδάφους.
Μπορεί να εμφανιστεί καμένο γρασίδι: Ενώ το καμένο γρασίδι δεν είναι συνηθισμένο όταν χρησιμοποιείται κοκκώδες λίπασμα, μπορεί να συμβεί εάν εφαρμοστεί άνισα. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί απλώς να προκαλέσει το σχηματισμό ραβδώσεων.

Ποιο είναι συνήθως καλύτερο;

Είναι πολύ μεταβλητό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το κοκκώδες λίπασμα είναι συνήθως ιδανικό σε περιοχές όπου τα υγρά προϊόντα είναι πιθανό να εισέλθουν σε αποχετεύσεις καταιγίδων. Τα κοκκώδη λιπάσματα γκαζόν τείνουν επίσης να είναι το καλύτερο προϊόν για χρήση σε εύθραυστους χλοοτάπητες και σε περιπτώσεις όπου το προϊόν δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί τακτικά.

Εάν χρειάζεστε γρήγορα αποτελέσματα ή κάνετε εμπορική εξωραϊσμό, είναι συνήθως εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε ένα υγρό προϊόν. Είναι επίσης γενικά η καλύτερη επιλογή σε κλίματα που είναι ξηρά. Επιπλέον, τα υγρά προϊόντα είναι καλύτερα για περιπτώσεις όπου πρέπει να εφαρμόζεται λίπασμα γκαζόν στις ρίζες των φυτών.

Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία εξωραϊσμού κατοικιών για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο λίπασμα για το σπίτι σας. Το Executive Landscaping μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος τύπος λιπάσματος είναι καλύτερος για τις ανάγκες σας. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε επαγγελματικά λιπάσματα στο γκαζόν σας, καλέστε το Executive Landscaping ή ρωτήστε μας ευθέως!

Schreibe einen Kommentar