Ποιος είναι υπεύθυνος για ατύχημα με φορτηγό;

2
Ποιος είναι υπεύθυνος για ατύχημα με φορτηγό;

Υπάρχει η πιθανότητα για περισσότερα από ένα άτομα ή μέρη να ευθύνονται πιθανώς σε ένα εμπορικό ατύχημα με φορτηγό.


Για τα θύματα που βρίσκονται σε ατύχημα με ένα εμπορικό φορτηγό, θα έχετε έναν τεράστιο αριθμό ερωτήσεων σχετικά με το πώς να προσεγγίσετε την κατάσταση στη συνέχεια. Οι ερωτήσεις μπορεί να κυμαίνονται από το τι πρέπει να κάνετε για τυχόν τραυματισμούς που έχετε υποστεί, πότε να απευθυνθείτε σε δικηγόρο και που ευθύνεται για το ατύχημα με το φορτηγό.

Για να δώσουμε πρώτα μια σύντομη εμβέλεια του αριθμού των ατυχημάτων μεγάλων και εμπορικών φορτηγών που συμβαίνουν σε ετήσια βάση, ας δούμε τα δεδομένα. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ανέφερε ότι συνολικά 5.005 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε θανατηφόρα ατυχήματα με μεγάλα φορτηγά το 2019. Για το 2019, υπήρξε επίσης υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων που αφορούσαν μεγάλα φορτηγά σε σύγκριση με άλλα ατυχήματα οχημάτων, όπως το καθημερινό σας επιβατικό αυτοκίνητο και μοτοσικλέτες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ένα ατύχημα με φορτηγό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες – συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην οποία συμβαίνει το ατύχημα και εάν πρόκειται για κατάσταση χωρίς ή υπαιτιότητα.

Ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ατύχημα με φορτηγό;

Έτσι, ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ένα ατύχημα με φορτηγό είναι ένα μεγάλο ερώτημα για τα θύματα που έχουν εμπλακεί σε ένα ατύχημα όπου ενεπλάκη ένα μεγάλο φορτηγό. Η κατανόηση του τι συμβαίνει στον καθορισμό της ευθύνης σε αυτά τα είδη ατυχημάτων μπορεί να είναι χρήσιμη – ειδικά όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν ποιος είναι υπεύθυνος.

Πρώτα απ ‚όλα, η ευθύνη μπορεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν μια κατάσταση είναι μια κατάσταση χωρίς σφάλμα ή μια κατάσταση σφάλματος. Το Τενεσί είναι μια πολιτεία που φταίει. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι για τον οδηγό που ευθύνεται για ένα ατύχημα, θα θεωρηθεί υπεύθυνος για την καταβολή του αντίστοιχου ποσού αποζημίωσης ή ζημιών στον άλλο οδηγό ή στους πεζούς που εμπλέκονται μέσω της ασφαλιστικής τους εταιρείας.

Οι ζημιές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Χαμένοι μισθοί
 • Ιατρικές δαπάνες
 • Καταστροφή ιδιοκτησίας
 • Πόνος και ταλαιπωρία

Αποδεικτικά στοιχεία όπως φωτογραφίες, βίντεο και λογαριασμοί αυτοπτών μαρτύρων θα χρησιμοποιηθούν συνήθως από ασφαλιστικές εταιρείες, την αστυνομία και άλλα εμπλεκόμενα μέρη για να προσδιοριστεί ποιος έφταιξε.

Οι εμπορικοί οδηγοί φορτηγών συχνά εργάζονται για εταιρείες με επαγγελματική ιδιότητα. Εάν διαπιστωθεί ότι ένας οδηγός φορτηγού ή η εταιρεία μεταφοράς φορτηγών στην οποία εργάζονται έχουν διαπράξει παραβάσεις μεταφοράς φορτηγών, η ευθύνη μπορεί επίσης να καθοριστεί βάσει αυτών των παραβιάσεων.

Υπάρχουν άλλα μέρη που μπορεί να ευθύνονται;

Ενώ ο οδηγός και η ίδια η εταιρεία μεταφοράς φορτηγών είναι τα πιο άμεσα μέρη που μπορεί να θεωρηθεί ως προς την ευθύνη σε ένα ατύχημα με ένα εμπορικό φορτηγό, υπάρχουν και άλλα μέρη που θα μπορούσαν ενδεχομένως να θεωρηθούν υπεύθυνα.

Μερικά από αυτά τα κόμματα περιλαμβάνουν:

 • Κατασκευαστές φορτηγών
 • Κατασκευαστές ανταλλακτικών
 • Τοπικοί φορείς που συντηρούν δρόμους
 • Ιδιοκτήτης του φορτίου του φορτηγού
 • Μηχανικοί που έχουν επισκευάσει το φορτηγό

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα ατύχημα που περιλαμβάνει ένα εμπορικό φορτηγό μπορεί γρήγορα να γίνει πολύπλοκο. Υπάρχει η πιθανότητα για περισσότερα από ένα άτομα ή μέρη να ευθύνονται πιθανώς σε ένα εμπορικό ατύχημα με φορτηγό.

Η έρευνα που θα ακολουθήσει ένα ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ένα εμπορικό φορτηγό θα αποκαλύψει συνήθως μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που συνέβαλαν στην αιτία του ατυχήματος – είτε αυτό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, παραβάσεις φορτηγών, ελαττωματικά μηχανικά ή άλλους λόγους.

Έχοντας αυτό κατά νου, μπορεί να είναι ωφέλιμο

Φορτηγά σε θέσεις μηχανικών για σέρβις. εικόνα από τον Carlos Daniel, μέσω Unsplash.com.
Φορτηγά σε θέσεις μηχανικών για σέρβις. εικόνα από τον Carlos Daniel, μέσω Unsplash.com.

Είναι απαραίτητο για τα θύματα που εμπλέκονται σε αυτό το είδος ατυχήματος να μιλήσουν με έναν δικηγόρο ατυχημάτων με φορτηγό στο Νάσβιλ. Μπορούν να παρέχουν εμπειρογνώμονες για κάθε μεμονωμένη περίπτωση και να λάβουν υπόψη όλες τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να υπάρξουν.

Τι να κάνετε μετά από ατύχημα με φορτηγό

Με μια ιδέα για το ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ένα εμπορικό ατύχημα με φορτηγό, ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά από ένα ατύχημα όπου είστε θύμα.

 1. Ζητήστε ιατρική βοήθεια, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε. Αυτό τεκμηριώνει τυχόν τραυματισμούς και διασφαλίζει την ασφάλειά σας.
 2. Συλλέξτε φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία από τη σκηνή του ατυχήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων και στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες ασφάλισης οδηγών και αναφορές της αστυνομίας.
 3. Επικοινωνήστε με έναν δικηγόρο ατυχημάτων με φορτηγό στο Νάσβιλ. Εάν ζητήσετε αποζημίωση μετά το ατύχημα, ένας δικηγόρος μπορεί να αξιολογήσει την υπόθεσή σας και να παράσχει την πιο σχετική βοήθεια.

Schreibe einen Kommentar