Ο πατέρας της Ουάσιγκτον μηνύει το Σιάτλ PD μετά τον ψεκασμό του γιου του Pepper σε διαμαρτυρία για τη ζωή των μαύρων

1
Ο πατέρας της Ουάσιγκτον μηνύει το Σιάτλ PD μετά τον ψεκασμό του γιου του Pepper σε διαμαρτυρία για τη ζωή των μαύρων

Μια εσωτερική έρευνα της OPA του Σιάτλ διαπίστωσε ότι ο ψεκασμός πιπεριού ήταν δικαιολογημένος, καθώς ο λοχίας δεν είχε σκοπίμως στοχεύσει στο πρόσωπο του 7χρονου αγοριού.


Ένας πατέρας από την Ουάσιγκτον κατέθεσε μια ομοσπονδιακή αγωγή για τα πολιτικά δικαιώματα υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία του Σιάτλ ψέκασε άδικα το πιπέρι στον ανήλικο γιο του κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης Black Lives Matter το 2020.

Σύμφωνα με το KIRO-7, ο Armand Avery παρακολούθησε ένα ράλι BLM κοντά στο Westlake Mall του Σιάτλ με τον 7χρονο γιο του, ο οποίος αναγνωρίστηκε μόνο με τα αρχικά „AJ“

Ο Έιβερι είπε ότι παρευρέθηκε στη διαδήλωση μαζί με μέλη της εκκλησίας του, τα οποία ήταν αναστατωμένα για την εξωδικαστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Στην αγωγή του, ο Έιβερι ισχυρίστηκε ότι περίμενε ειρηνικά τους προσκεκλημένους ομιλητές να εκφωνήσουν τις ομιλίες τους όταν αρκετοί άλλοι διαδηλωτές «αντάλλαξαν λόγια» με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία άρχισε να σπρώχνει το πλήθος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άρχισαν αδιάκριτα να εκτοξεύουν σπρέι πιπεριού σε διαδηλωτές – κανένας από τους οποίους, όπως ισχυρίζεται ο Έιβερυ, δεν ήταν βίαιος ή εμφανώς οπλισμένος.

Ένας αστυνομικός που φορά μια κάμερα σώματος. Εικόνα μέσω Wikimedia Commons/χρήστης:Ryan Johnson. (CCA-BY-2.0).

Ο Έιβερι λέει ότι και ο ίδιος και ο γιος του περιχύθηκαν με σπρέι πιπεριού, με τον 7χρονο γιο του να δέχεται ένα άμεσο χτύπημα στο πρόσωπο.

«Έκλαινε από τον πόνο και έτρεμε», είπε ο Έιβερι, προσθέτοντας ότι το πρόσωπο του γιου του σαν να φλεγόταν.

Ενώ ένας κοντινός διαδηλωτής προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο του AJ ρίχνοντας γάλα στο πρόσωπό του, το γάλα είχε ελάχιστη ευδιάκριτη επίδραση.

Στη συνέχεια ο Έιβερι πήρε τον γιο του στο σπίτι, βάζοντάς τον στο ντους και δίνοντάς του παγάκια.

Ωστόσο, τίποτα δεν έκανε ο Έιβερι φάνηκε να βοηθά. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να μεταφέρει τον AJ σε τοπικό νοσοκομείο, όπου στο αγόρι χορηγήθηκε μια χημική αλοιφή για χημικά εγκαύματα.

Σε αντίθεση με κάποια άλλα περιστατικά υποτιθέμενης αστυνομικής βαρβαρότητας, οι περαστικοί κατέγραψαν τα δεινά του AJ στην κάμερα: πλάνα του 7χρονου αγοριού που έκλαιγε, καλυμμένο με γάλα, ανάγκασε περίπου 13.000 άτομα να υποβάλουν καταγγελίες στο Γραφείο Αστυνομίας του Σιάτλ.

Ωστόσο, μια πολύμηνη έρευνα διαπίστωσε ότι η αστυνομία δεν είχε στοχοποιήσει σκόπιμα το αγόρι.

„[A.J.] και ο πατέρας του κινήθηκαν προς έναν διαδηλωτή που είχε αρπάξει τη σκυτάλη ενός αξιωματικού και έσπρωχνε στη γραμμή της αστυνομίας», έγραψε ο ΟΠΑ στην αναφορά του περιστατικού. «Ένας επόπτης του SPD χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να μετακινήσει τον διαδηλωτή πίσω. Σε απάντηση, ο διαδηλωτής έκανε την πάπια, με αποτέλεσμα το σπρέι πιπεριού να επηρεάσει ακούσια το αγόρι και τον πατέρα του».

Ο λοχίας διαπιστώθηκε ότι ακολούθησε την πολιτική του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ και δεν τιμωρήθηκε για τις πράξεις του.

Μια μεταγενέστερη ανασκόπηση του πλάνα της κάμερας του σώματος των αστυνομικών φέρεται επίσης να έδειξε ότι ο AJ δεν ήταν ορατός στην αστυνομία.

Μετά τη δημοσίευση των πορισμάτων του OPA, ένας δικηγόρος της Avery είπε ότι η οικογένεια είναι «βαθιά απογοητευμένη, αλλά δεν είναι έκπληκτη από το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε η OPA».

Τώρα, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι «οι τραυματισμοί που υπέστησαν οι Ενάγοντες συνεχίζουν να τους επηρεάζουν συναισθηματικά», καθώς «Ο AJ και ο Armand δεν έκαναν τίποτα για να δικαιολογήσουν τη διάδοση με σπρέι OC. Απλώς ασκούσαν τα συνταγματικά τους δικαιώματα».

Πηγές
Ο πατέρας ενός παιδιού που ψεκάστηκε με πιπέρι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της BLM στο Σιάτλ κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή για τα πολιτικά δικαιώματα

Ομοσπονδιακή αγωγή κατατέθηκε κατά της πόλης του Σιάτλ για παιδικό ψεκασμό πιπεριού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του 2020

Schreibe einen Kommentar