Ο δικαστής εκτοξεύει την πρόκληση του νόμου μακροχρόνιας περίθαλψης της Ουάσιγκτον

0
Ο δικαστής εκτοξεύει την πρόκληση του νόμου μακροχρόνιας περίθαλψης της Ουάσιγκτον

Η μήνυση απορρίφθηκε σε τεχνικό θέμα, με έναν περιφερειακό δικαστή να αποφασίζει ότι η αμφισβήτηση του νόμου της πολιτείας δεν πρέπει να εκδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο.


Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια αγωγή που αμφισβητεί τη νομιμότητα ενός πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου της Ουάσιγκτον που θα αύξανε τους φόρους μισθοδοσίας για να χρηματοδοτήσει ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα μακροχρόνιας φροντίδας.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο δικαστής Thomas Zilly του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον διαπίστωσε ότι ο τόπος κατάθεσης ήταν ακατάλληλος.

Ο Zilly, λέει το Associated press, εξήγησε ότι —επειδή ο αυξημένος φόρος σχετίζεται με νόμο της πολιτείας—το ομοσπονδιακό δικαστικό σώμα δεν έχει δικαιοδοσία.

«Το Δικαστήριο είναι πεπεισμένο ότι το αμφισβητούμενο ασφάλιστρο WA Cares συνιστά φόρο και ο νόμος περί φορολογικής απαγόρευσης περιορίζει δραστικά τη δικαιοδοσία του ομοσπονδιακού περιφερειακού δικαστηρίου να παρεμβαίνει σε μια τόσο σημαντική τοπική ανησυχία όπως η είσπραξη φόρων», έγραψε ο Zilly, αναφερόμενος σε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1981. για τους φόρους ακινήτων.

Ένα σφυρί. Εικόνα μέσω Wikimedia Commons μέσω Flickr/χρήστης: Brian Turner. (CCA-BY-2.0).

«Οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση προς την WA Cares», πρόσθεσε, «πρέπει να προσαχθεί στο κρατικό δικαστήριο».

Το Associated Press σημειώνει ότι το WA Cares είναι ένα πρόγραμμα «πρώτο στη χώρα» που έχει σχεδιαστεί για να αντισταθμίζει το κόστος της μακροχρόνιας φροντίδας.

Ωστόσο, η εφαρμογή της νομοθεσίας καθυστέρησε σχεδόν 18 μήνες.

Η καθυστέρηση, λέει το AP, ακολούθησε επικρίσεις σχετικά με στοιχεία του υποκείμενου νόμου.

Οι πολέμιοι της WA Cares είχαν επίσης εκφράσει ανησυχίες για τη φερεγγυότητά της, καθώς 470.000 εργαζόμενοι στην Ουάσιγκτον – εκτιμάται ότι το 13% του εργατικού δυναμικού της πολιτείας – είχαν ήδη εξαιρεθεί από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η εφαρμογή του προγράμματος έχει πλέον καθυστερήσει τουλάχιστον έως τον Ιούλιο του 2023, ενώ τα επιδόματα δεν θα έχουν πρόσβαση στους εργαζόμενους τουλάχιστον έως τον Ιούλιο του 2026.

Εάν και όταν η WA Cares τεθεί σε ισχύ, θα επιβάλει φόρο περίπου 0,58% της συνολικής αμοιβής ανά μισθό.

Το πρόγραμμα θα παρέχει στους εργαζόμενους προνόμια, όπως φροντίδα στο σπίτι, τροποποιήσεις στο σπίτι, όπως ράμπες αναπηρικών αμαξιδίων και υπηρεσίες κοινής χρήσης από και προς τα ιατρεία, με ισόβια οφέλη που θα ανέρχονται στα $36.500.

Ο δικηγόρος Richard Birmingham, εταίρος στην Davis Wright Tremaine LLP – η εταιρεία που κατέθεσε αγωγή κατά της WA Cares – είπε στο Associated Press σε ένα email ότι οποιαδήποτε περαιτέρω δικαστική προσφυγή πιθανότατα θα κρατηθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2023, για να δούμε ποια μέτρα θα μπορούσαν να λάβουν τα μελλοντικά νομοθετικά σώματα της πολιτείας επί του νόμου.

Ωστόσο, ο Ben Veghte, διευθυντής του WA Cares, είπε στο Associated Press ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο για επιτυχία.

«Μετά από βασικές βελτιώσεις στο WA Cares κατά τη διάρκεια της φετινής νομοθετικής συνόδου, το πρόγραμμα έχει ρυθμιστεί για επιτυχία μακροπρόθεσμα», είπε. «Αυτή η απόφαση είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της μακροχρόνιας φροντίδας προσιτή σε όλους τους κατοίκους της Ουάσινγκτον και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για το υπόλοιπο έθνος».

Πηγές

Ο ομοσπονδιακός δικαστής απορρίπτει την αγωγή κατά του φόρου μακροχρόνιας περίθαλψης της Ουάσιγκτον

Η Ουάσιγκτον παίρνει μήνυση για το Ταμείο Μακροχρόνιας Φροντίδας Πρώτη στις ΗΠΑ

Schreibe einen Kommentar