Ο Γενικός Εισαγγελέας του Αρκάνσας μηνύει οικογενειακό δολάριο για μόλυνση από τρωκτικά

1
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Αρκάνσας μηνύει οικογενειακό δολάριο για μόλυνση από τρωκτικά

Μια έρευνα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε εντοπίσει νωρίτερα χιλιάδες τρωκτικά στις εγκαταστάσεις-μερικά νεκρά στην κορυφή των ιμάντων μεταφοράς προϊόντων.


Το Αρκάνσας κατέθεσε μήνυση κατά της Family Dollar, αφού οι ερευνητές βρήκαν περισσότερα από 1.000 νεκρά τρωκτικά μέσα σε μια από τις αποθήκες του οικονομικού λιανοπωλητή στο Southern.

Σύμφωνα με το CBS News, η αγωγή κατατέθηκε στο δικαστήριο της Πολιτείας του Αρκάνσας την Πέμπτη.

Στην καταγγελία της, η γενική εισαγγελέας της πολιτείας Leslie Rutledge κατηγόρησε τη Family Dollar για εξαπάτηση των καταναλωτών, αμέλεια και συμμετοχή σε συνωμοσία.

„Σήμερα, ανακοινώνω μια μήνυση εναντίον της @myfamilydollar (και της μητρικής συνεργασίας @DollarTree) για παραβίαση της νομοθεσίας περί AR όταν εν γνώσει τους έθεταν σε κίνδυνο τους καταναλωτές αποθηκεύοντας και διανέμοντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αγαθά σε μια μολυσμένη από αρουραίους εγκατάσταση διανομής στο West Memphis“, Rutledge. έγραψε στο Twitter.

«Παρά τις προειδοποιήσεις από το FDA και το @ADHPIO, η @myfamilydollar συνέχισε να αποθηκεύει και να διανέμει καταναλωτικά αγαθά σε ανθυγιεινές συνθήκες μολυσμένα με ζωντανά και νεκρά τρωκτικά, περιττώματα και ούρα, νεκρά πτηνά και περιττώματα. Οι συνθήκες επηρεάζουν επικίνδυνα την υγεία όσων κατανάλωσαν τα προϊόντα», πρόσθεσε.

Ένα κατάστημα Family Dollar στην Coffee County, Georgia. Εικόνα μέσω Wikimedia Commons/χρήστης:Michael Rivera. (CCA-BY-4.0).

Η Family Dollar προσθέτει το CBS News, έκλεισε περισσότερα από 400 από τα καταστήματά της αφού ανακαλύφθηκαν τα νεκρά τρωκτικά μέσα στις εγκαταστάσεις διανομής της στο West Memphis του Αρκάνσας.

Μια μεταγενέστερη έκθεση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ παρατήρησε προβλήματα που κυμαίνονταν από «τέσσερα σφάγια αρουραίων στον μεταφορικό ιμάντα» έως διάσπαρτα περιττώματα «πολύ πολλά για να μετρηθούν».

Ο εμπειρογνώμονας λιανικής Neil Saunders είπε στο CBS News ότι η έρευνα του FDA ήταν ανησυχητική. Ο Σάντερς είπε ότι τα προβλήματα της αποθήκης ήταν «ανησυχητικά», επειδή οι καταναλωτές «θέλουν δικαίως να τηρούνται τα βασικά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας».

Η FDA είπε ότι η Family Dollar γνώριζε ότι είχε αρουραίους μέσα στο κέντρο διανομής της τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020.

Η αγωγή του Rutledge κατηγορεί περαιτέρω τη Family Dollar ότι παραμέλησε το πρόβλημα με τους αρουραίους πολύ πριν ανακαλέσει τα επηρεαζόμενα προϊόντα, λέγοντας ότι η εταιρεία «επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες στους καταναλωτές του Αρκάνσας, αλλά συνέχισε να κερδίζει από τις πωλήσεις των προϊόντων της».

«Αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά των Family Dollar Stores και Dollar Tree τους επέτρεψε να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη, ενώ έκανε τους πολίτες του Αρκάνσας να αγοράσουν επικίνδυνα, νοθευμένα και μολυσμένα προϊόντα», αναφέρει η αγωγή.

Η αγωγή ζητά έως και 10.000 $ για κάθε παραβίαση των νόμων περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών του Αρκάνσας, τιμωρητικές ζημίες και αποκατάσταση όλων των καταναλωτών που επηρεάστηκαν από προϊόντα μολυσμένα από τρωκτικά.

Ο Rutledge ζήτησε επίσης από έναν δικαστή του Αρκάνσας να αναστείλει ή να ανακαλέσει την άδεια της Family Dollar για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Natural State.

Σε μια δήλωση, ο Rutledge εξήγησε ότι οι καταναλωτές σε πολλές αγροτικές κοινότητες του Αρκάνσας βασίζονται σε καταστήματα χαμηλού προϋπολογισμού όπως το Family Dollar για την κάλυψη βασικών αναγκών – και ότι η υποτιθέμενη αμέλεια της εταιρείας θα μπορούσε να έχει θέσει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων.

«Σε πολλές αγροτικές κοινότητες στο Αρκάνσας, οι οικογένειες βασίζονται σε εκπτωτικά καταστήματα όπως το Family Dollar για βασικά προϊόντα όπως τρόφιμα, φάρμακα ή τροφές για κατοικίδια», είπε ο Rutledge. «Η Family Dollar γνωρίζει αυτήν την επικίνδυνη και μαζική μόλυνση τρωκτικών για περισσότερα από δύο χρόνια, ωστόσο συνέχισε να πουλά και να κερδίζει από δυνητικά μολυσμένα αγαθά».

Πηγές

Ο γενικός εισαγγελέας του Αρκάνσας ανακοινώνει αγωγή κατά της Family Dollar

Ο γενικός εισαγγελέας του Αρκάνσας κατέθεσε μήνυση κατά της Family Dollar μετά τον εντοπισμό μόλυνσης από τρωκτικά στις εγκαταστάσεις

Οικογενειακό δολάριο μήνυσε το Αρκάνσας για την γεμάτη από αρουραίους αποθήκη του

Schreibe einen Kommentar