Ο έφηβος του Μίτσιγκαν που ισχυρίζεται ότι η αστυνομική βιαιότητα λύνει τη αγωγή για 7,5 χιλιάδες δολάρια

1
Ο έφηβος του Μίτσιγκαν που ισχυρίζεται ότι η αστυνομική βιαιότητα λύνει τη αγωγή για 7,5 χιλιάδες δολάρια

Η έφηβη, η οποία έφυγε από την αστυνομία και στη συνέχεια αρνήθηκε να καθίσει μέσα σε ένα καταδρομικό μια φορά δεμένη με χειροπέδες, μήνυσε την πόλη αφού οι αστυνομικοί χτύπησαν επανειλημμένα το πόδι της για να την αναγκάσουν να μπει σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο.


Μια έφηβη από το Μίσιγκαν που κατηγόρησε το Αστυνομικό Τμήμα του Λάνσινγκ για παραβίαση των πολιτικών της δικαιωμάτων έφτασε σε συμφωνία με την πόλη.

Σύμφωνα με The Lansing State JournalΗ DeShaya Reed ήταν 16 ετών όταν ένας αστυνομικός του Lansing χτύπησε το πόδι της περίπου 17 φορές όταν αντιστάθηκε να την βάλουν σε ένα καταδρομικό της αστυνομίας.

Το βίντεο από περαστικούς από το περιστατικό δείχνει τη Ριντ, δεμένη με χειροπέδες, να απλώνει το πόδι της έξω από το αυτοκίνητο για να μην κλείσει.

Ο Ριντ εθεάθη επίσης να κλωτσάει την πόρτα του καταδρομικού.

Ωστόσο, ο Ριντ κατάφερε τώρα να διευθετήσει μια αγωγή με την πόλη. Ως μέρος της συμφωνίας, ο Reed θα λάβει 7.500 $ ως αποζημίωση, αλλά δεν θα του επιτραπεί να υποβάλει περαιτέρω αξιώσεις σχετικά με το συμβάν.

Η δικηγόρος του Reed, Liz Abdnour, είπε στους Lansing State Journal ότι ο πελάτης της «προχωρά».

„Κυρία. Η Ριντ προχωρά στη ζωή της και ελπίζει ότι η δημόσια αφήγηση της ιστορίας της θα βοηθήσει να κρατηθούν τα άλλα μαύρα παιδιά ασφαλή από τη ζημιά από τους αξιωματικούς του LPD στο μέλλον», είπε η Abdnour. Εφημερίδα σε γραπτό μήνυμα.

Το κτίριο της πρωτεύουσας του Μίσιγκαν στο Λάνσινγκ. Εικόνα μέσω San906/Wikimedia Commons. (CCA-BY-1.0)

Ο εκπρόσωπος του Lansing, Scott Bean, έγραψε ένα ξεχωριστό email στην LSJ, στο οποίο χαρακτήρισε το περιστατικό „πολύ ατυχές“ και είπε ότι οι αξιωματούχοι της πόλης είναι ευχαριστημένοι που μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Reed.

Το WKAR σημειώνει ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πάρουν τον Ριντ υπό κράτηση επειδή η έφηβη ήταν «σε φυγή» επειδή δεν παρευρέθηκε να παρακολουθήσει υποχρεωτικά μαθήματα στην Ακαδημία Νέων της κομητείας Ingham.

Η Ριντ λέει ότι, όταν οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν, προσπάθησε να τρέξει.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης καταδίωξης, σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί την μετέφεραν σε περιπολικό.

Η Ριντ λέει ότι προσπάθησε μόνο να εμποδίσει την πόρτα του καταδρομικού να κλείσει επειδή ανησυχούσε ότι η μητέρα της δεν θα ήξερε πού την πήγαν.

Αργότερα είπε στο Κρατική Εφημερίδα ότι ένιωθε φοβισμένη, καθώς οι αστυνομικοί του Λάνσινγκ της είχαν συμπεριφερθεί «σαν ζώο, σαν να ήμουν ενήλικος άντρας».

«Δεν έπρεπε να είναι τόσο επιθετικοί μαζί μου και θα έπρεπε να με είχαν χειριστεί σαν παιδί», είπε η 16χρονη. «Οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήμουν απλώς ένα κακό παιδί και γι‘ αυτό η αστυνομία έκανε ό,τι μου έκανε […] Δεν ήμουν κακό παιδί».

Η Abdnour λέει ότι η Reed παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος τρέχοντας, αλλά είπε ότι οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να αποκλιμακώσουν την κατάσταση αντί να καταφύγουν αμέσως στη βία.

Οι δύο αστυνομικοί που κατονομάστηκαν ως κατηγορούμενοι στη μήνυση υπόκεινται σε περιορισμένη πειθαρχική δίωξη: ο ένας τέθηκε σε αναστολή για τρεις ημέρες, ενώ ο άλλος έλαβε γραπτή επίπληξη και παρατάθηκε η δοκιμαστική περίοδος του νέου αξιωματικού κατά έξι μήνες.

Πηγές

Έφηβος διευθετεί αγωγή για τη βίαιη σύλληψη από την αστυνομία του Λάνσινγκ

Ο έφηβος συμβιβάζει τη μήνυση που κατηγόρησε την αστυνομία του Λάνσινγκ για διάκριση, χρησιμοποιώντας υπερβολική βία

Schreibe einen Kommentar