Οι οικογένειες Sandy Hook ζητούν από τον δικαστή να καταργήσει την υπόθεση πτώχευσης Infowars

1
Οι οικογένειες Sandy Hook ζητούν από τον δικαστή να καταργήσει την υπόθεση πτώχευσης Infowars

Ένας δικηγόρος πολλών οικογενειών του Sandy Hook είπε ότι η πρόθεση της Infowars στη διαδικασία πτώχευσης είναι «αδύναμη».


Οι οικογένειες των θυμάτων του Sandy Hook ζήτησαν από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να απορρίψει την αξίωση πτώχευσης της Infowars, λέγοντας ότι ο ιστότοπος και ο ιδρυτής της θεωρίας συνωμοσίας κάνουν κατάχρηση της διαδικασίας του Κεφαλαίου 11 για «απαίσιους» σκοπούς.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δικηγόροι των οικογενειών έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα της χρεοκοπίας σε ακρόαση σε δικαστήριο της Βικτόρια του Τέξας.

«Αυτή είναι μια κατάσταση όπου η πρώτη ερώτηση για αυτό το δικαστήριο είναι: «είναι σωστό;» είπε ο δικηγόρος Jean Beatty κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Παρασκευής. «Επιτρέψτε μου να σας πω, νομίζω ότι έχουμε έναν μοχθηρό και ανάξιο σκοπό εδώ».

Ο Beatty είπε στο δικαστήριο ότι η Infowars και ο ιδρυτής της, Alex Jones, δεν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον πτωχευτικό νόμο για να αποφύγουν τη δημόσια ευθύνη.

Μνημείο στα θύματα του πυροβολισμού στο Sandy Hook. Φωτογραφία μέσω της Φωνής της Αμερικής. Δημόσιος τομέας. Βρέθηκε μέσω Wikimedia Commons.

Όπως το Austin Αμερικανός-Statesman παρατηρεί, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αναγκάστηκε να καθυστερήσει τη δίκη του Τζόουνς εξαιτίας της ξαφνικής κατάθεσης πτώχευσης της Infowars.

Ο Jones μήνυσε νωρίτερα οι οικογένειες Sandy Hook για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ένας εξέχων θεωρητικός συνωμοσίας, ο Τζόουνς πέρασε χρόνια λέγοντας στους θαυμαστές του και στους οπαδούς του στο Infowars ότι η επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ ήταν σκηνοθετημένη.

Ενώ ο Τζόουνς αρχικά επέμεινε ότι κανείς δεν είχε πεθάνει στον μαζικό πυροβολισμό, αργότερα υποχώρησε – αλλά συνέχισε να λέει ότι η σφαγή ήταν μια οργάνωση, ενορχηστρωμένη από κυβερνητικούς πράκτορες που ελπίζουν να περιορίσουν τα δικαιώματα των Αμερικανών στη Δεύτερη Τροποποίηση.

Ο Jones έκτοτε κρίθηκε υπεύθυνος για αποζημίωση στην υπόθεση της δυσφήμισης. η καθυστερημένη δίκη θα είχε καθορίσει την αποζημίωση των οικογενειών.

Ο δικαστής του πτωχευτικού δικαστηρίου των ΗΠΑ Christopher Lopez είπε ότι θα εξετάσει την αίτηση των οικογενειών, μαζί με οποιεσδήποτε άλλες αξιώσεις, μόλις κατατεθούν.

Ο Kyung Lee, δικηγόρος πτώχευσης των Jones and Infowars, είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν έχει «κακό» σκοπούς.

Αντίθετα, ο Λι είπε ότι ο Τζόουνς θέλει οι διαδικασίες πτώχευσης να είναι εποικοδομητικές, επιλύοντας μια «θλιβερή και περίπλοκη» κατάσταση διαθέτοντας το μέγιστο ποσό χρημάτων στη διάθεση των οικογενειών.

«Αυτή είναι μια καλή πίστη προσπάθεια εδώ για να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό με αυτή τη διαδικασία πτώχευσης», είπε ο Lee.

Τζόουνς, προσθέτει ο Austin Αμερικανός-Statesmanαντιμετωπίζει αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση που υποβλήθηκαν από οικογένειες Sandy Hook στο Κονέκτικατ και το Τέξας.

Ο Cliff Walston, δικηγόρος των ενάγων του Τέξας, είπε στον δικαστή Lopez ότι η προγραμματισμένη πτώχευση της Infowars έχει σκοπούς πέρα ​​από έναν αμερόληπτο καταμερισμό αποζημιώσεων.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο Walston είπε ότι ο Jones βγάζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια διαφημίζοντας και πουλώντας προϊόντα στους ακροατές του Infowars.

«Έτσι βγάζει τα λεφτά του», είπε ο Walston. «Πουλάει αυτά τα προϊόντα επειδή έχει κοινό εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει ένα πολύ, πολύ δυνατό bullhorn με το οποίο μπορεί να το κάνει».

«Αυτές οι μεμονωμένες οικογένειες δεν έχουν αυτό το είδος πλατφόρμας», είπε, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες θα είχαν ένα συγκρίσιμο «bullhorn» εάν οι αγωγές τους επιτραπεί να «εκδικασθούν στα κρατικά δικαστήρια».

„Είναι επίσης το να περνούν τη μέρα τους στο δικαστήριο – και τη συναισθηματική πτυχή που συνεπάγεται αυτό – και το δικαίωμά τους ως ενάγοντες να ακουστούν οι αξιώσεις τους από μια κριτική επιτροπή συνομηλίκων τους“, είπε ο Walston.

Πηγές

Ο δικαστής καθυστερεί απρόθυμα τη δίκη του Άλεξ Τζόουνς στην υπόθεση Σάντι Χουκ, επικρίνει τους δικηγόρους του

Ο δικηγόρος των οικογενειών Sandy Hook λέει ότι η πτώχευση του InfoWars του Alex Jones είναι «απαίσια»

Οι γονείς του Sandy Hook θα πιέσουν να απορρίψουν την αίτηση πτώχευσης από τις εταιρείες Alex Jones

Ο δικαστής του Τέξας σταμάτησε τη δίκη του Άλεξ Τζόουνς με τον Σάντι Χουκ μετά την πτώχευση του Infowars

Schreibe einen Kommentar