Οι καλύτερες κονσερβοποιίες πίεσης για το 2022 • The Rustic Elk

2

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η κονσερβοποίηση υπό πίεση είναι απαραίτητη για τη συντήρηση τροφών με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ όπως τα φασόλια, το κρέας και το καλαμπόκι, αλλά πολλοί άνθρωποι διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ένα. Ακόμη και αφού ξεπεράσετε τον αρχικό, αβάσιμο, φόβο, πρέπει να καταλάβετε ποιος είναι ο καλύτερος μηχανισμός πίεσης για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Το καλύτερο δοχείο πίεσης είναι το all-American 921. Κατασκευασμένο για να διαρκεί.

Το να μάθω πώς να πιέζω το δοχείο ήταν μια από τις πρώτες δεξιότητες οικιακής φροντίδας που έμαθα όταν ζούσαμε στο μικρό μας οικόπεδο στα προάστια. Αγόρασα ένα μάτσο πράσινα φασόλια από έναν ντόπιο αγρότη και ήθελα να τα κονσερβοποιήσω γιατί προτιμάμε τα πράσινα φασόλια σε κονσέρβα. Έτσι, αγοράσαμε ένα δοχείο πίεσης και άρχισα να δουλέψω μαθαίνοντας πώς να τα συντηρώ.

Έχω δει πολλούς ανθρώπους να ρωτούν ποιο είναι το καλύτερο δοχείο πίεσης, γι‘ αυτό σκέφτηκα να σας καθοδηγήσω σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά για να διατηρήσετε τις σοδειές σας με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ.

Τι είναι η κονσερβοποιία πίεσης;

Ένα κονσερβοκούτι πίεσης είναι ένας εξοπλισμός βαρέως τύπου που έχει ένα καπάκι που ασφαλίζει στη θέση του και ένα μανόμετρο ή ένα μετρητή βαρύτητας (ή και τα δύο). Αυτό το καπάκι κλειδώματος δημιουργεί μια αεροστεγή σφράγιση που παγιδεύει τον ατμό μέσα στην κατσαρόλα. Αυτός ο παγιδευμένος ατμός δημιουργεί πίεση και επιτρέπει στο περιεχόμενο να θερμανθεί στους 240°F, το οποίο είναι αρκετά υψηλό για να σκοτώσει τους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Σε αντίθεση με μια κονσέρβα μπάνιου με βραστό νερό, η οποία θερμαίνει το φαγητό μόνο στους 212°F και μπορεί να μπορεί με ασφάλεια να μπορεί να προετοιμάσει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, οι κονσερβοποιίες υπό πίεση γεμίζουν μόνο με μερικές ίντσες νερό επειδή χρησιμοποιείτε αυτόν τον παγιδευμένο ατμό για να θερμάνετε το φαγητό, όχι νερό.

Το NCFHP και το USDA έχουν κάποια Κατευθυντήριες γραμμές ότι πρέπει να ακολουθήσουν οι κονσερβοποιίες πίεσης. Θα πρέπει να είναι αρκετά βαθιά και αρκετά μεγάλα ώστε να χωρούν τουλάχιστον ένα στρώμα από βάζα 4 λίτρων ή ένα διπλό στρώμα από μικρότερα βάζα (πίντες και μισά πίντα). Μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε εστία (ακόμη και σε ηλεκτρικές εστίες με λεία κορυφή), μερικά είναι ασφαλή μόνο σε σειρές αερίου, ενώ ένα άλλο είναι ηλεκτρικό και είναι συνδεδεμένο σε πρίζα όπως άλλες ηλεκτρικές συσκευές μαγειρέματος.

Η χύτρα ταχύτητας είναι ίδια με μια χύτρα ταχύτητας;

Πότε στιγμιαία γλάστρες άρχισαν να βγαίνουν στην αγορά, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται αν μπορούσαν να φυλάξουν με ασφάλεια φαγητό μέσα τους. Αν και είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε αυτό το πολυκουζινάκι και ακόμη και τις συμβατικές χύτρες ταχύτητας για κονσερβοποίηση, δεν είναι το ίδιο.

Οι χύτρες ταχύτητας δεν είναι πολύ μεγάλες και δεν πληρούν τις οδηγίες του USDA για διατήρηση τουλάχιστον 4 λίτρων. Είναι συνήθως το μισό μέγεθος ενός δοχείου πίεσης, μερικές φορές ακόμη και μικρότερο. Λόγω αυτού του μικρού μεγέθους, φτάνουν σε πίεση, η οποία είναι συνήθως προκαθορισμένη στα 15 psi, πολύ πιο γρήγορα και κρυώνουν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό στο εσωτερικό των βάζων μπορεί να μην έχει μαγειρευτεί επαρκώς, γεγονός που διατρέχει τον κίνδυνο παθογόνων που μεταδίδονται από τα τρόφιμα να ζήσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι κονσερβοποιίες υπό πίεση έχουν επίσης ρυθμιζόμενες πιέσεις τις οποίες προσαρμόζετε ανάλογα με το υψόμετρο σας. Τα μεγάλα υψόμετρα απαιτούν υψηλότερες πιέσεις αντί για μεγαλύτερους χρόνους επεξεργασίας όπως η κονσερβοποίηση σε υδατόλουτρο.

Οι κονσερβοποιίες υπό πίεση, αν και γενικά είναι πολύ μεγάλες και βαριές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το μαγείρεμα όσο και για το δοχείο πίεσης. Ωστόσο, οι χύτρες ταχύτητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για μαγείρεμα ταχύτητας.

Λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το καλύτερο δοχείο πίεσης

  • Το μέγεθος και η χωρητικότητα. Ενώ τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιο βαριά, κάνουν επίσης πιο γρήγορη εργασία κονσερβοποίησης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν κάνετε κονσερβοποιία με πίεση μέσα στα μέσα του καλοκαιριού.
  • Υλικά. Σχεδόν όλες οι κονσερβοποιίες υπό πίεση είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο για μείωση του βάρους. Ωστόσο, εάν μαγειρεύετε σε επαγωγική εστία, χρειάζεται πάτο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μερικοί κονσερβοποιητές πίεσης χρησιμοποιούν παρεμβύσματα για να σχηματίσουν στεγανοποίηση, ενώ άλλα δεν έχουν παρεμβύσματα που χρειάζονται αντικατάσταση, μειώνοντας το κόστος συντήρησης και ανησυχείτε για δυσλειτουργία από ελαττωματικά παρεμβύσματα.
  • Χρήση. Εάν χρησιμοποιείτε επαγωγική εστία, χρειάζεστε πάτο με επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα και οι περισσότεροι κονσερβοποιητές πίεσης είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο. Οι γυάλινες εστίες έχουν επίσης όρια βάρους και θα πρέπει να ελέγξετε το εγχειρίδιο χρήσης της σόμπας σας για όρια βάρους και να εξετάσετε το συνολικό βάρος του φορτίου σας.

Καλύτερη συνολικά: All-American 921 κονσέρβα πίεσης/κουζίνα 21,5qt

Η κορυφαία επιλογή μου είναι η all-American 921 δοχείο πίεσης είναι αυτό που χρησιμοποιώ προσωπικά και προτείνω πάντα σε άλλους. Χωράει 7 λίτρα και έως 19 πίντες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κουτί με πίεση, μάγειρα πίεσης (έχω μαγειρέψει μερικά ολόκληρα κοτόπουλα για κοτόπουλο και ζυμαρικά σε αυτή την κατσαρόλα), καθώς και σε δοχείο με ζεστό νερό (απλά μην κλειδώσετε το καπάκι και φροντίστε τα βάζα καλύπτονται με 1-2″ νερό).

Για να χωρέσετε 19 πίντες, θα πρέπει να στοιβάζετε τα βάζα (κάτι που είναι ασφαλές κατά την κονσερβοποίηση). Έρχεται με δύο ράφια που το κάνουν πολύ εύκολο.

Αυτό το κονσερβοκούτι είναι λίγο βαρύ με 17,75 λίβρες άδειο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε σειρές αερίου, ηλεκτρικά και λεία οροφή. Λάβετε υπόψη το φορτωμένο βάρος σε οποιεσδήποτε λείες επιφάνειες, ωστόσο και ελέγξτε το εγχειρίδιο κατόχου της σειράς σας προτού το δοκιμάσετε, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε σε κονσέρβα μπάνιου με νερό.

Η κονσέρβα διαθέτει μετρητή καντράν και ρυθμιστή βάρους χωρίς να χρειάζεται επαναβαθμονόμηση. Τα παναμερικανικά κονσερβοποιητικά διαθέτουν μοναδική σφράγιση από μέταλλο σε μέταλλο, επομένως δεν υπάρχουν παρεμβύσματα για αντικατάσταση, αλλά θα πρέπει να αντικαθιστάτε το βύσμα υπερπίεσης κάθε χρόνο.

Οι παναμερικανικές κονσερβοποιίες κατασκευάζονται επίσης εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ουισκόνσιν, γεγονός που μας επιτρέπει να υποστηρίζουμε αμερικανικής κατασκευής είναι σημαντικό για εμάς, επομένως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Καλύτερη μικρή χωρητικότητα: All-American 910 κονσερβοκούτι/κουζίνα πίεσης 10,5qt

Ένα άλλο αγαπημένο όλων των Αμερικανών είναι το μοντέλο 910. Ναι, είναι λίγο ακριβά, ναι είναι λίγο πιο βαριά. Αλλά θα διαρκέσουν μια ζωή, ή δύο ή τρεις. Είναι στιβαρά κατασκευασμένα και δεν υπάρχουν φλάντζες που πρέπει να ανησυχείτε για τη συντήρηση και την αντικατάσταση. Έτσι, θα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μου κάθε φορά.

Αυτή η κονσέρβα είναι μικρότερη από την 21,5 qt χωρώντας μόνο 4 λίτρα ή 7 pints, δεν υπάρχει δεύτερο στρώμα εδώ. Διαθέτει την ίδια, μοναδική σφράγιση από μέταλλο σε μέταλλο με μετρητή καντράν και ρυθμιστή βάρους. Ακόμα δεν υπάρχουν παρεμβύσματα για αντικατάσταση, αλλά αντικαθιστάτε ξανά το βύσμα υπερπίεσης κάθε χρόνο περίπου.

Το 910 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε σειρές αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και ομαλής οροφής. Ζυγίζει περίπου 14,8 λίβρες άδειο και δεν θα πρέπει να ζυγίζει πολύ φορτωμένο για να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες λείες επιφάνειες.

Καλύτερος προϋπολογισμός μεγάλης χωρητικότητας: Presto 01781 Δοχείο πίεσης/κουζίνα 23qt

Ελαφρύτερο από το αμερικάνικο και αρκετά φθηνότερο είναι το Presto 01781 Κονσερβοποιία πίεσης 23 λίτρων. Αυτό το μοντέλο ζυγίζει 12 κιλά άδειο και χωράει 7 λίτρα ή 20 πίντες. Αυτό το δοχείο πίεσης presto δεν συνοδεύεται από δεύτερη σχάρα, επομένως θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ξεχωριστά εάν θέλετε να στοιβάζετε βάζα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη χωρητικότητά του.

Αυτό το δοχείο χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό ελαστικό παρέμβυσμα που χρειάζεται συντήρηση και αντικατάσταση περιστασιακά. Διαθέτει επίσης μετρητή καντράν που θα χρειαστεί περιστασιακή επαναβαθμονόμηση. Μπορεί να διπλασιαστεί ως κονσερβοποιητής για υδατόλουτρο, ωστόσο, ισχύει το ίδιο με το 921. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε σε λεία επιφάνεια με πλήρως φορτωμένο βάρος.

Αυτή η κονσερβοποιία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σειρές αερίου, ηλεκτρικές και λείες οροφές.

Καλύτερο για μικρές κουζίνες: Κουζίνα με πίεση γρανίτη/κουζίνα/ατμομάγειρα 20qt

Όχι τόσο μεγάλο ή βαρύ όσο το all-American 921 ή το Presto 01781, αλλά μπορεί να χωρέσει 7 λίτρα, αυτό το γρανίτη δοχείο πίεσης δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στην κουζίνα. Επειδή ας το παραδεχτούμε, θα πιάνει χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται, σωστά;

Αυτή η κονσέρβα χωράει 7 λίτρα ή 8 πίντες. Δεν υπάρχει διαθέσιμη διπλή στοίβαξη για αυτό, είναι σύντομο. Μπορεί, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί ως ατμομάγειρας για κονσερβοποίηση με ατμό καθώς και ως κονσερβοποιητής για υδατόλουτρο, καθιστώντας το απίστευτα ευέλικτο, το οποίο είναι δροσερό.

Αυτή η κονσέρβα ζυγίζει 10 κιλά, διαθέτει φλάντζα που χρειάζεται συντήρηση και αντικατάσταση, αλλά δεν χρειάζεται επαναβαθμονόμηση.

Καλύτερο ψηφιακό δοχείο: Presto Precise Digital Pressure Canner 12qt

Αυτό κονσέρβα ηλεκτρικής πίεσης λέγεται ότι πληροί όλους τους κανονισμούς και τις οδηγίες του USDA και του NCFHP, αλλά αυτές οι οντότητες δεν έχουν σταθμίσει ακόμη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις κατσαρόλες στιγμής και τις άλλες πολυκουζίνες, αυτό φαίνεται να είναι ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα για οικιακή κονσερβοποίηση.

Για τους ανθρώπους που είναι λίγο συνεσταλμένοι σχετικά με την κονσερβοποίηση υπό πίεση, αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι μια επιλογή. Αφαιρεί την εικασία από την κονσερβοποίηση και κάνει τα πάντα σχεδόν με το χέρι αφού φορτώσετε τα γεμάτα καλούδια βάζα.

Αυτή η κονσέρβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κονσερβοποιός για υδατόλουτρο για λίρες και μισές πίντες. Ωστόσο, τα τέταρτα μπορούν να κονσερβοποιηθούν μόνο υπό πίεση, καθώς δεν μπορούν να χωρέσουν αρκετό υγρό για να καλύψει τις κορυφές των βάζων τεταρτημορίου.

Το μοντέλο ζυγίζει περίπου 20 λίβρες και χωράει 5 λίτρα, 8 πίντες ή 10 βάζα μισής πίντας.

Δοχείο πίεσης για επαγωγικές εστίες: Presto 01784 Δοχείο πίεσης/κουζίνα 23qt

Οι επαγωγικές εστίες είναι λεπτές και απαιτούν πάτο από ανοξείδωτο χάλυβα για την ασφαλή χρήση κονσερβοποιίας πίεσης. Ο Presto κυκλοφόρησε το μοντέλο 01784 για να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Αυτό το δοχείο πίεσης είναι παρόμοιο με το μοντέλο 01781. Έχει το ίδιο μέγεθος, μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί σε επαγωγικές εστίες εκτός από σειρές αερίου, ηλεκτρική και λεία επιφάνεια.

Το μοντέλο θα κρατήσει τα ίδια 7 λίτρα ή 20 πίντες και ζυγίζει τα ίδια 12 κιλά. Διαθέτει παραδοσιακή φλάντζα και μετρητή καντράν που χρειάζονται τακτική συντήρηση/αναβαθμονόμηση και αντικατάσταση.

Υπάρχουν πολλά δοχεία πίεσης στην αγορά και είναι σημαντικό να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Το να αποκτήσετε το δικό σας και να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε, ανοίγει πολλές περισσότερες ευκαιρίες για ασφαλή οικιακή κονσερβοποίηση τροφίμων, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τη γενναιοδωρία σας με σταθερό τρόπο όλο το χρόνο.

Schreibe einen Kommentar