Οι επιχειρήσεις Trump διευθετούν την αγωγή της DC για 750 χιλιάδες δολάρια

1
Οι επιχειρήσεις Trump διευθετούν την αγωγή της DC για 750 χιλιάδες δολάρια

Ο γενικός εισαγγελέας της DC Karl Racine είχε ισχυριστεί ότι ο Τραμπ προσπάθησε να πλουτίσει τον εαυτό του αναγκάζοντας την εναρκτήρια επιτροπή του να πληρώσει υπερβολικά για ένα ακίνητο που ανήκε στον Τραμπ στην Ουάσιγκτον.


Οι επιχειρήσεις και η εναρκτήρια επιτροπή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να πληρώσουν στην Ουάσιγκτον, DC, 750.000 δολάρια για να διευθετήσουν τους ισχυρισμούς ότι η επιτροπή πλήρωσε υπερβολικά για εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία που ανήκουν στον Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα του DC Karl Racine, η πόλη ολοκληρώθηκε με την Προεδρική Εναρκτήρια Επιτροπή, τον Οργανισμό Trump και το Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον την Τρίτη.

«Μετά την εκλογή του, μια από τις πρώτες ενέργειες που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν να χρησιμοποιήσει παράνομα τη δική του ορκωμοσία για να πλουτίσει την οικογένειά του», είπε ο Ρασίν σε μια δήλωση. «Τα μη κερδοσκοπικά κεφάλαια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις τσέπες των ατόμων, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρά είναι».

Ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί από δικαστή και εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση από το δικαστήριο.

Εκπρόσωποι για τα συμφέροντα του Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έκανε λάθος και ότι η υπόθεση επιλύεται «για να αποφευχθεί το κόστος, το βάρος και οι κίνδυνοι περαιτέρω προσφυγών». Οι οργανώσεις του Προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να «αμφισβητούν αυτούς τους ισχυρισμούς για πολλούς λόγους και αρνούνται ότι έχουν εμπλακεί σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράνομη επαφή».

Τραμπ μπροστά από την αμερικανική σημαία. Εικόνα μέσω Flickr/user:thejointstaff. (CCA-BY-2.0).

Ο διακανονισμός, λέει το National Public Radio, θα απαιτήσει από τους οργανισμούς Trump να πληρώσουν στην Ουάσιγκτον, DC, συνολικά 750.000 δολάρια.

Τα κεφάλαια διακανονισμού θα διανεμηθούν στη συνέχεια σε τρεις διαφορετικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στο DC

«Επιλύουμε την αγωγή μας και στέλνουμε το μήνυμα ότι αν παραβιάσεις τον νόμο περί μη κερδοσκοπικών οργανισμών της DC – ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είσαι – θα πληρώσεις», έγραψε ο Ρασίν σε ανάρτηση στο Twitter την Τρίτη.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε τη δική του δήλωση με την οποία αποδοκίμασε τη διευθέτηση και επανέλαβε ότι ούτε ο ίδιος ούτε τα συμφέροντά του παραδέχθηκαν την αδικοπραγία ή την ευθύνη.

«Δεδομένης της επικείμενης πώλησης του The Trump International Hotel, Ουάσιγκτον, DC, και χωρίς αποδοχή ευθύνης ή ενοχής, καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε όλες τις διαφορές με τον Δημοκρατικό Γενικό Εισαγγελέα Ράσιν», δήλωσε ο Τραμπ σε δελτίο τύπου που επανέλαβε και τα δύο. πολιτικές πεποιθήσεις και πολυετείς θεωρίες συνωμοσίας.

«Καθώς τα ποσοστά εγκληματικότητας εκτινάσσονται στα ύψη στην Πρωτεύουσα του Έθνους μας, είναι απαραίτητο ο Γενικός Εισαγγελέας να επικεντρωθεί σε αυτά τα ζητήματα και όχι σε ένα περαιτέρω σκέλος του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην πολιτική ιστορία», είπε ο Τραμπ. «Αυτό ήταν ένα ακόμη παράδειγμα όπλου της επιβολής του νόμου κατά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και, ειδικότερα, του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

ο Νιου Γιορκ Ταιμς σημειώνει ότι η μήνυση του Ρασίν κατατέθηκε λίγο μετά την εμφάνιση email που έδειχναν πρώην βοηθούς του Τραμπ να αμφισβητούν αν η επιτροπή εγκαινίων χρεωνόταν υπερβολικά για το ξενοδοχείο που ανήκει στον Τραμπ.

Ενώ ο Οργανισμός Τραμπ αργότερα μείωσε τις χρεώσεις του για την Επιτροπή Ορκωμοσίας του Προέδρου, τα αρχεία εξακολουθούν να δείχνουν ότι το PIC πλήρωσε σημαντικά υψηλότερο επιτόκιο από άλλες μη κερδοσκοπικές ομάδες που στεγάζονται στο ίδιο ακίνητο τις ίδιες ημερομηνίες.

είπε ο Robert Weissman, πρόεδρος του Public Citizen Οι Νιου Γιορκ Ταιμς ότι η διευθέτηση είναι μια σημαντική παραχώρηση, ανεξάρτητα από την επιμονή των Τραμπ στην αθωότητα.

«Ο Τραμπ έδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα της προεδρίας του ότι το όλο εγχείρημα ήταν ένα κρίμα», είπε ο Βάισμαν. «Και πολλά από αυτά ήταν σε κοινή θέα του κοινού».

Πηγές

Η εναρκτήρια επιτροπή του Τραμπ διευθετεί αγωγή της DC σχετικά με υπερπληρωμές ξενοδοχείων

Ο Τραμπ διακανονίζει τη μήνυση για τις πληρωμές στο ξενοδοχείο για τα εγκαίνια του 2017

Schreibe einen Kommentar