Οι βέλτιστες πρακτικές για το κόψιμο των φοινίκων

3
Οι βέλτιστες πρακτικές για το κόψιμο των φοινίκων

Όπως με κάθε δέντρο, η καλύτερη μέθοδος κοπής φοινίκων απαιτεί κάποια κατανόηση του τι κοιτάτε όταν κρατάτε αυτά τα ψαλίδια στα χέρια σας. Δεν μπορείτε απλώς να αποφασίσετε ότι το δέντρο φαίνεται κατάφυτο και χρειάζεται κούρεμα. Το να γνωρίζετε ποια μέρη του δέντρου είναι αφαιρούμενα είναι το κλειδί, όπως και το ΓΙΑΤΙ μπορεί να φαίνονται όπως φαίνονται, ώστε να μην τα αφαιρέσετε και να προχωρήσετε, υποθέτοντας ότι ο φοίνικας είναι τώρα έτοιμος.

Αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις στις παλάμες σας

Για παράδειγμα, τα κίτρινα φύλλα – αν και λιγότερο από όμορφα για να τα δεις – γενικά υποδηλώνουν ένα πρόβλημα όπως ανεπάρκεια καλίου. Στην περίπτωση δέντρων με παλαιότερα φύλλα με έλλειψη καλίου, η αφαίρεση αυτών των φύλλων μειώνει τον αριθμό των υγιών φύλλων εντός του θόλου επειδή η απώλεια αζώτου μεταφέρεται στα επόμενα γηραιότερα φύλλα καθώς το δέντρο εργάζεται για να υποστηρίξει τα νεότερα υγιέστερα φύλλα. Ενώ βρίσκονται στη θέση τους, τα φύλλα με έλλειψη καλίου εξακολουθούν να παρέχουν κάλιο σε υγιή φύλλα απουσία καλίου από το έδαφος. Η αφαίρεση μπορεί ακόμη και να επιταχύνει το επίπεδο πτώσης και να οδηγήσει στο θάνατο της παλάμης.

Ρολόι

Οι υγιείς φοίνικες πρέπει να έχουν κυκλικό θόλο από φύλλα 360 μοιρών. Όταν κόβετε φοίνικες, μην αφαιρείτε ποτέ κανένα φύλλο πάνω από αυτό που οι ειδικοί θεωρούν τον «ορίζοντα» του δέντρου. Φανταστείτε ένα στρογγυλό ρολόι καθώς κοιτάτε την ανάπτυξη των φύλλων του δέντρου. Το να αφαιρέσετε οτιδήποτε από τις εννιά έως τις τρεις η ώρα θα ήταν επιβλαβές για το δέντρο, επομένως αποφύγετε να κόψετε αυτήν την περιοχή.

Καρποφόρο κούρεμα

Όταν κόβετε φοίνικες, τα λουλούδια και τα φρούτα είναι περιοχές για τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διακριτική σας ευχέρεια. Τα φρούτα από τον φοίνικα μπορεί συχνά να γίνουν σκουπίδια στην αυλή σας, οπότε αν προτιμάτε να το αποφύγετε, κόψτε το μίσχο του λουλουδιού προτού γίνει ένα βαρύ μίσχο φρούτου που είναι πιο δύσκολο να κλαδευτείτε.

Trimmers Versus Shedders

Ένα σημαντικό γεγονός που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι δεν απαιτούν κλάδεμα όλες οι παλάμες. Εάν έχουν γονιμοποιηθεί σωστά, οι φοίνικες που έχουν κορώνες, οι οποίες είναι περιοχές με λείες, σφιχτά κουμπωμένες βάσεις φύλλων στην κορυφή του γκρίζου κορμού, δεν θα πρέπει ποτέ να χρειάζονται κλάδεμα. Αυτός ο τύπος φοίνικα απαλλάσσεται φυσικά από τα παλιά φύλλα, ρίχνοντάς τα μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, όταν μισοπεθαμένα φύλλα παραμένουν στην παλάμη για μήνες κάθε φορά, αυτό είναι σημάδι ανεπάρκειας καλίου και το δέντρο πρέπει να γονιμοποιηθεί και όχι απλώς να κλαδευτεί.

Αντίθετα, τα παλιά φύλλα σε φοίνικες χωρίς στελέχη κορώνας γενικά ρίχνουν τα φύλλα τους φυσικά όπως οι φοίνικες με άξονες κορώνας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νεκρά φύλλα μπορεί να απαιτούν χειροκίνητη αφαίρεση. Αυτά τα νεκρά φύλλα συνήθως πέφτουν κάτω και κρέμονται στον κορμό. Τα φύλλα με έλλειψη καλίου συνήθως απλώς αποχρωματίζονται και παραμένουν στην κανονική τους θέση εντός του θόλου.

Εάν οι φοίνικες κλαδεύονται υπερβολικά, το μικρότερο μέγεθος του θόλου συχνά προκαλεί μειωμένη φωτοσυνθετική ικανότητα καθώς και μεγαλύτερους ρυθμούς παραγωγής μικρότερων φύλλων. Με την πάροδο του χρόνου, το δέντρο μπορεί επίσης να αναπτύξει έναν κορμό του οποίου η διάμετρος είναι μικρότερη.

Πότε να κόψετε

Το κόψιμο των φοινίκων είναι κυρίως για οπτική έλξη και δεν περιορίζεται σε μία εποχή του χρόνου ή της εποχής. Συνιστάται να κόβετε τους φοίνικες των νεκρών φύλλων τους πριν από την εποχή των τυφώνων για να μειώσετε την πιθανότητα τα φύλλα να γίνουν επικίνδυνα βλήματα.

Κόψιμο Don’ts

Όταν κόβετε φοίνικες, κόβετε φύλλα κοντά στον κορμό. Ποτέ μην κόβετε στον κορμό χρησιμοποιώντας μαχλέπι, κάτι που μπορεί τελικά να προκαλέσει πληγές που επιτρέπουν τη σήψη του κορμού. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να αποφεύγεται το βίαιο τράβηγμα των φύλλων. Το τράβηγμα των φύλλων που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν συχνά έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή λωρίδα ιστού κορμού να σχίζεται και να προκαλεί τραύματα που επιτρέπουν την εγκατάσταση σήψης του κορμού. Είναι επίσης σημαντικό οι αιχμές αναρρίχησης να μην χρησιμοποιούνται ποτέ για το κόψιμο των φοινίκων, καθώς οι πληγές που προκαλούν δεν επουλώνονται ποτέ και καθιστούν το δέντρο ευάλωτο σε ασθένειες και έντομα παρασίτων.

Στην Executive Landscaping, Inc., γνωρίζουμε ότι το κόψιμο των φοινίκων απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας. Οι πελάτες μας μας εμπιστεύονται τη φροντίδα των δέντρων τους, διασφαλίζοντας ότι διατηρούν την υγεία και την ομορφιά των φοινίκων που αποτελούν μέρος του εξωραϊσμού τους.

Καλέστε τους ειδικούς εξωραϊσμού της Executive Landscaping, Inc. σήμερα για να μάθετε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κούρεμα φοινίκων!

Schreibe einen Kommentar