Οδηγός καλλιέργειας σπανακιού Οκινάουα – Φύτευση, συγκομιδή και άλλα

1

Η επιλογή πολυετών λαχανικών και βρώσιμων φυτών εδαφοκάλυψης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συστήματα με στρώσεις, ευημερία και βιοποικιλότητα στον βιολογικό σας κήπο. Σε υποτροπικές και τροπικές ζώνες; Το σπανάκι Οκινάουα είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Είναι νόστιμο και εύκολο στην καλλιέργεια. Επιπλέον, φαίνεται μεγαλοπρεπές και όμορφο!

Το σπανάκι της Οκινάουα έχει επίσης μερικές αποχρώσεις που πρέπει να λάβουν υπόψη όλοι οι κηπουροί και οι οικοδεσπότες.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το κρυμμένο πολυετές στολίδι.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Εμείς;

Σχετικά με το σπανάκι της Οκινάουα

Το σπανάκι της Οκινάουα δεν είναι σπανάκι! Αλλά, είναι ένα φυτό που ονομάζεται Gynura crepioides στα λατινικά. Το σπανάκι της Οκινάουα με τα όμορφα μωβ φύλλα λέγεται Gynura δίχρωμη. Λέγεται επίσης Hung Tsoi. Το σπανάκι Οκινάουα έχει μια συνήθεια πυκνής ανάπτυξης. Έχει βαθυπράσινα φύλλα με ένα λαμπερό μωβ στην πίσω πλευρά.

Μεγαλώνει γύρω 70 έως 100 εκατοστά ψηλός. (Δύο έως τρία πόδια.) Παράγει μικρά πορτοκαλί άνθη όταν αφεθεί να το κάνει.

Επισκόπηση Σπανάκι της Οκινάουα

 • Το σπανάκι της Οκινάουα είναι πολυετές φυτό.
 • Μπορεί να καλλιεργηθεί σε πολλά υποτροπικά ή τροπικά κλίματα ή ακόμα και ως φυτό εσωτερικού χώρου.
 • Το σπανάκι Οκινάουα είναι ένα βρώσιμο φυτό εδαφοκάλυψης και συντροφικό φυτό σε θερμότερες ζώνες ανάπτυξης.
 • Φυτό ή μοσχεύματα ρίζας την άνοιξη.
 • Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστη ή ημισκιά, σε γόνιμο έδαφος.
 • Δεν πειράζει να μεγαλώνει σε γλάστρες ή δοχεία.
φρέσκο ​​σπανάκι okinawan βαθύ μωβ φύλλα
Το σπανάκι της Οκινάουα είναι ένα πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης Νοτιοανατολική Ασία. Έχει σκούρο πράσινο φύλλωμα, μεγαλώνει περίπου στα τρία πόδια και τα φύλλα έχουν ένα όμορφο σκούρο μοβ περίγραμμα. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και δεν το πειράζει ο ζεστός καιρός – αλλά απεχθάνεται τον παγετό!

Πού μεγαλώνει το σπανάκι της Οκινάουα;

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία, αν και αναπτύσσεται χωρίς φασαρία στις περισσότερες υποτροπικές ή τροπικές κλιματικές ζώνες όπου υπάρχει επαρκής υγρασία.

Ευδοκιμεί στον ήλιο (με επαρκή υγρασία) ή σε μερική σκιά και τα καταφέρνει καλύτερα σε πλούσιο, υγρό και γόνιμο έδαφος με άφθονη οργανική ουσία. Προτιμά ένα μέσο με ελαφρώς όξινο pH περίπου 6 έως 6,5.

Εάν ζείτε σε ψυχρή περιοχή; Η καλλιέργεια σπανακιού Οκινάουα είναι πιο δύσκολη. Ωστόσο, είναι δυνατό να καλλιεργηθεί σπανάκι Οκινάουα σε εσωτερικούς χώρους – ή οπουδήποτε, εάν αποφεύγει τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Μπορεί να καλλιεργηθεί σε ένα προστατευμένο και ηλιόλουστο σημείο σε ένα δοχείο σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια να μεταφερθεί κάτω από το κάλυμμα ή σε εσωτερικό χώρο πριν από κάθε κίνδυνο παγετού. Ή μπορεί να είναι δυνατή η καλλιέργεια του σε εσωτερικούς χώρους ως φυτό εσωτερικού χώρου όλο το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα – Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε βότανα που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους – και σε εσωτερικούς χώρους;!

Είναι το σπανάκι της Οκινάουα πολυετές;

Ναί! Το σπανάκι Οκινάουα είναι ένα πολυετές φυτό στην εγγενή του σειρά και σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από το μηδέν κατά τους χειμερινούς μήνες, θα αναπτυχθεί στον κήπο σας για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, μερικές φορές καλλιεργείται ως ετήσιο σε ψυχρότερες κλιματικές ζώνες.

Γιατί να καλλιεργήσετε σπανάκι Οκινάουα;

Το σπανάκι Οκινάουα είναι πεντανόστιμο και θρεπτικό. Είναι ιδανικό για smoothies, σαλάτες, πατάτες λαχανικών, σούπες, σάντουιτς, λαχανικά και λαχανικά στον ατμό.

Το σπανάκι της Οκινάουα είναι επίσης πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί σε θερμότερα κλίματα. Σε κατάλληλες κλιματικές ζώνες, μπορεί να προσφέρει εξαιρετική κάλυψη εδάφους. Μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς – παρέχοντας οφέλη σε άλλα κοντινά φυτά.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ωφέλιμο όταν φυτεύεται γύρω από οπωροφόρα δέντρα ή σε οποιοδήποτε σχέδιο πολυκαλλιέργειας ή δασικού κήπου. Η πυκνή κάλυψη εδάφους βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και στην καταστολή των ζιζανίων.

Το σπανάκι της Οκινάουα μπορεί να είναι χρήσιμο στη γεωργοδασοκομία ή στη δασοκομία ως κτηνοτροφική καλλιέργεια. (Μπορείτε να προστατέψετε τις άλλες πιο πολύτιμες καλλιέργειές σας φυτεύοντας φορτία σπανάκι Οκινάουα – αν θέλετε. Αναπτύσσεται γρήγορα – και έχει διάμετρο έως και τέσσερα πόδια.)

βιολογικό σπανάκι okinawa γένος gynura
Ένα από τα κύρια οφέλη της καλλιέργειας σπανακιού Οκινάουα είναι ότι μπορεί να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα συνθηκών καλλιέργειας. Το σπανάκι Οκινάουα δεν πειράζει τον άμεσο ήλιο ή τη μερική σκιά. Είναι επίσης εύκολο στη συγκομιδή όλο το χρόνο, ώστε να έχετε μια σταθερή προσφορά λαχταριστών και υγιεινών λαχανικών. Ιδανικό για stirfry, σαλάτες, σάντουιτς ή τεμπούρα!

Μπορείτε να φάτε σπανάκι Οκινάουα;

Φυσικά, ένα άλλο βασικό όφελος του σπανακιού Οκινάουα είναι ότι μπορείτε να το φάτε. Είναι ένα καταστροφική! Μια ελκυστική, διακοσμητική και βρώσιμη καλλιέργεια.

Μπορεί να καταναλωθεί ως σαλάτα, τηγανητό ή να χρησιμοποιηθεί όπως θα χρησιμοποιούσατε το σπανάκι σε μια σειρά από συνταγές. Τα φύλλα έχουν μια γεύση ξηρού καρπού με μια μοναδική νότα πεύκου και είναι τραγανά στην υφή όταν είναι ωμά. Όταν ψηθούν, έχουν κολλώδη υφή και δεν πρέπει να παραψηθούν.

Αν και δεν σχετίζεται καθόλου με το σπανάκι; Είναι ένα καλό υποκατάστατο σε περιοχές όπου το αληθινό σπανάκι μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθεί.

Διαβάστε περισσότερα – Δείτε πώς να μαζέψετε φασκόμηλο χωρίς να σκοτώσετε το φυτό!

Είναι το σπανάκι Okinawa το ίδιο με το σπανάκι μακροζωίας;

Το σπανάκι Οκινάουα σχετίζεται, αλλά διαφέρει από το φυτό που είναι γνωστό ως σπανάκι μακροζωίας. Το σπανάκι μακροζωίας είναι το Gynura procumbens – ένα αμπέλι που απλώνεται στο έδαφος και όχι ένα όρθιο βότανο.

Τα δύο μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά – και είναι και χρήσιμα βρώσιμα φυτά και υποκατάστατα του σπανακιού. Διαφέρουν όμως ως προς τις αναπτυξιακές τους συνήθειες και είναι κάπως διαφορετικές στη γεύση.

σπανάκι μακροζωίας gynura procumbens χόρτα μακροζωίας
Το σπανάκι της Οκινάουα δεν είναι το μόνο καλοκαιρινό σπανάκι! Εδώ βλέπετε ένα όμορφο φυτό σπανακιού μακροζωίας – στενό συγγενή του σπανακιού Οκινάουα. Είναι εύκολο να μπερδευτείς Gynura Procumbens (σπανάκι μακροζωίας) με σπανάκι Οκινάουα (Gynura Crepioides). Το σπανάκι μακροζωίας έχει πιο ισχυρή γεύση από το σπανάκι Οκινάουα. Και – πολύ λιγότερο μοβ!

Πότε να φυτέψετε σπανάκι Οκινάουα;

Μπορείτε να φυτέψετε σπανάκι Οκινάουα οποιαδήποτε στιγμή αν ζείτε σε μια ζεστή ζώνη ανάπτυξης. Αλλά να θυμάστε ότι απεχθάνονται τον κρύο καιρό. Το σπανάκι Οκινάουα αγοράζεται συνήθως είτε ως φυτά σε γλάστρες είτε ως ποώδη μοσχεύματα που μπορείτε να ριζώσετε μόνοι σας στο σπίτι. Εάν γνωρίζετε ήδη κάποιον που καλλιεργεί αυτό το φυτό, ίσως μπορείτε επίσης να πάρετε μοσχεύματα μόνοι σας.

Πώς καλλιεργείτε το σπανάκι της Οκινάουα;

Ειδικά σε πιο υγρές υποτροπικές και τροπικές κλιματικές ζώνες, το σπανάκι της Οκινάουα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά εύκολο φυτό στην καλλιέργεια:

 • Ετοιμάστε ένα κατάλληλο κρεβάτι, περίγραμμα ή δοχείο για να τοποθετήσετε τα φυτά σας.
 • Πάρτε μοσχεύματα μήκους 10 έως 20 εκατοστών και ριζώστε σε γλάστρες γεμάτες με μέσο πλούσιο σε οργανική ουσία.
 • Τοποθετήστε περίπου μοσχεύματα φυτών ή νεαρά φυτά ένα πόδι χωριστά για πυκνή εδαφοκάλυψη ή γύρω δύο πόδια μακριά για να ωριμάσουν τα φυτά στο πλήρες μέγεθός τους.
 • Καλύψτε καλά γύρω από τα φυτά με οργανικό υλικό όπως σπιτικό λίπασμα ή καλά σαπισμένη κοπριά.
 • Αφαιρέστε τα άνθη έτσι ώστε τα φυτά να επικεντρωθούν στην παραγωγή φυλλώματος. Αλλά σκεφτείτε να αφήσετε μερικά φυτά να ανθίσουν για να φέρουν ωφέλιμους επικονιαστές και άλλα έντομα στον κήπο σας.
 • Μετακινηθείτε σε μια τοποθεσία χωρίς παγετό το φθινόπωρο σε ψυχρότερες κλιματικές ζώνες.

Μόλις δημιουργηθεί το σπανάκι σας στην Οκινάουα, μπορείτε να απολαύσετε (πεντανόστιμα) συγκομιδές όλο το χρόνο, εάν είστε αρκετά τυχεροί να ζείτε σε ένα ζεστό κλίμα.

Η συγκομιδή του σπανακιού Οκινάουα είναι εξαιρετικά ικανοποιητική – και εύκολη.

Πώς να μαζέψετε το σπανάκι της Οκινάουα

Το σπανάκι της Οκινάουα είναι ένα φυτό που δεν σταματά να δίνει. Μπορείτε να κόψετε φύλλα από τα φυτά όπως και όταν απαιτούνται. Για να διατηρήσετε την καλή παραγωγή των φυτών, συγκομίστε λίγο και συχνά. Κόβουμε πολλά όταν μαζεύουμε τα πάνω φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο – αποκτάτε πιο γεμάτα, πιο θαμνώδη και πιο παραγωγικά φυτά.

Υπάρχουν καλύτερα και πιο ανθεκτικά υποκατάστατα σπανακιού για καλλιέργεια για εύκρατα κλίματα. Ωστόσο, σε θερμότερα κλίματα, το σπανάκι της Οκινάουα μπορεί να είναι ένα από τα πιο εύκολα φυλλώδη πράσινα πολυετή λαχανικά και έτσι μπορεί να είναι μια τέλεια επιλογή για κηπουρούς σε κατάλληλες κλιματικές ζώνες.

Η επιλογή μας

Ζωντανό φυτό σπανακιού Οκινάουα – Gynura Crepioides

Παρατηρήσαμε ότι η εύρεση σπανακιού Οκινάουα για τοπική μεταφύτευση είναι δύσκολη! Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα δείγμα σε ένα τοπικό φυτώριο, μπορείτε να το αγοράσετε στο Amazon. Παίρνετε ένα φυτό σπανάκι Οκινάουα. Είναι μεταξύ τριών και οκτώ ιντσών μέσα σε ένα δοχείο τριών ιντσών. Είναι ιδανικά για σπορά στον ζεστό κήπο σας. Ή – μπορείτε να τα αναπτύξετε σε εσωτερικούς χώρους.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

29/05/2022 01:45 πμ |

συμπέρασμα

Το σπανάκι Okinawa είναι ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φυτά κήπου.

Φαίνονται όμορφα δίπλα σε σχεδόν και συντροφικά φυτά. Οι κήποι φαίνονται πάντα καλύτεροι με μερικά φυτά σπανακιού Οκινάουα.

Είναι επίσης διασκεδαστικά και ικανοποιητικά να μαγειρεύουν και να τρώνε!

Τι γίνεται με εσάς; Τους αγαπάτε όσο εμείς;

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το σπανάκι της Οκινάουα, ρωτήστε.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε νέα σας – και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Ευχαριστώ και πάλι.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια στη Νέα Σκωτία! Καλώς ορίσατε κηπουροί μικρής περιόδου!

Schreibe einen Kommentar