Μπορείτε να κάνετε μήνυση για συναισθηματική δυσφορία στη Νέα Υόρκη;

1
Μπορείτε να κάνετε μήνυση για συναισθηματική δυσφορία στη Νέα Υόρκη;

Εάν πιστεύετε ότι έχετε υποστεί μόνιμη ή προσωρινή συναισθηματική δυσφορία, είναι απαραίτητο να κρατάτε ένα ημερολόγιο για το πώς έχει επηρεαστεί η ψυχική σας κατάσταση.


Πιθανότατα αναρωτιέστε, „ποιος θα μπορούσε να κάνει μήνυση για συναισθηματική δυσφορία στη Νέα Υόρκη;“ Αποδεικνύεται ότι οι ζημιές συναισθηματικής δυσφορίας μπορεί να είναι πραγματικό πράγμα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Για να υποβάλετε αξίωση, θα πρέπει να δείξετε ότι το βάρος της απόδειξης στα δικαστήρια είναι αρκετά σημαντικό ώστε να έχει επηρεαστεί η ζωή σας. Αυτό το είδος κοστουμιού μπαίνει στο παιχνίδι όταν η ζωή ενός ατόμου έχει διαταραχθεί σημαντικά λόγω αμέλειας ή εσκεμμένης ενέργειας κάποιου άλλου.

Τι είναι η συναισθηματική δυσφορία;

Συναισθηματική δυσφορία οι ζημιές μπορεί να είναι μόνιμες ή προσωρινές. Για παράδειγμα, η μόνιμη συναισθηματική δυσφορία θα μπορούσε να εμφανιστεί όταν ένα άτομο έχει υποφέρει από τραυματισμό που απειλεί τη σωματική του ευεξία, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Από την άλλη πλευρά, προσωρινή συναισθηματική δυσφορία μπορεί να συμβεί όταν κάποιος έχει ταλαιπωρηθεί σοβαρά. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιον που αναγκάστηκε να χάσει τη δουλειά του για μεγάλες περιόδους λόγω τραυματισμών στο χώρο εργασίας που υπέστη στη δουλειά του.

Λόγοι για μήνυση για συναισθηματική δυσφορία

Ένας από τους λόγους για να κάνετε μήνυση για συναισθηματική δυσφορία είναι εάν έχετε τραυματιστεί σε ένα ατύχημα και οι τραυματισμοί σας έχουν προκαλέσει τραύμα ή συναισθηματικό πόνο. Για παράδειγμα, εάν ήσασταν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και είχατε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, μπορεί να έχετε επηρεαστεί τόσο σοβαρά που έχει αλλάξει την ικανότητά σας να δημιουργείτε συναισθηματικούς δεσμούς με άλλους. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αίσθηση μοναξιάς ή απελπισίας που θα μπορούσε να αποτελέσει αξίωση αποζημίωσης.

Μπορείτε να κάνετε μήνυση για συναισθηματική δυσφορία;

Για να υποβάλετε αγωγή για συναισθηματική δυσφορία, πρέπει να πληροίτε συγκεκριμένα κριτήρια. Ένα από τα πρώτα βήματα είναι να αποδείξετε ότι έχετε υποστεί σωματικό τραυματισμό ή ασθένεια. Πρέπει επίσης να επιβεβαιώσετε ότι η ψυχική σας κατάσταση έχει επηρεαστεί, προκαλώντας σας στενοχώρια. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδειχθεί μια σημαντική σύνδεση μεταξύ των δύο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο δικηγόρος σας μπορεί να χρειαστεί να ζητήσει ιατρικά αρχεία από τον ιατρό σας πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Θα πρέπει επίσης να ανακρίνουν εσάς και τα άλλα μέρη που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πώς να κάνετε μήνυση για συναισθηματική δυσφορία;

Παρακάτω είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την υποβολή αγωγής για συναισθηματική δυσφορία.

1. Τεκμηριώστε τη συναισθηματική σας κατάσταση

Εάν πιστεύετε ότι έχετε υποστεί μόνιμη ή προσωρινή συναισθηματική δυσφορία, είναι απαραίτητο να κρατάτε ένα ημερολόγιο για το πώς έχει επηρεαστεί η ψυχική σας κατάσταση. Θα σας βοηθήσει να δείξετε πώς ο πόνος έχει επηρεάσει τη ζωή σας και πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί για να ανακάμψει. Εάν δεν μπορείτε να γράψετε λόγω της αναπηρίας σας, ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο να σας βοηθήσει να κρατήσετε σημειώσεις για την κατάστασή σας.

2. Επικοινωνήστε με έναν Δικηγόρο

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να υποβάλετε μήνυση για συναισθηματική δυσφορία και έχετε αποδείξεις για να αποδείξετε την υπόθεσή σας, ήρθε η ώρα να προσλάβετε έναν επαγγελματία Long Island NY, δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών. Θα πρέπει πάντα να βρίσκετε έναν δικηγόρο στην περιοχή σας που ειδικεύεται σε αξιώσεις προσωπικών τραυματισμών. Μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι ο δικηγόρος είναι εξοικειωμένος με τα τοπικά δικαστήρια και τους δικαστές, διευκολύνοντάς τους να διαπραγματευτούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υπόθεσή σας.

3. Υποβολή αγωγής συναισθηματικής ταλαιπωρίας

Κλίμακα γκρι δύο ατόμων που περνούν δίπλα από την πόρτα με το σπρέι της Νέας Υόρκης να είναι ζωγραφισμένο πάνω της.  εικόνα από τον Ian Dooley, μέσω Unsplash.com.
Κλίμακα γκρι δύο ατόμων που περνούν δίπλα από την πόρτα με το σπρέι της Νέας Υόρκης να είναι ζωγραφισμένο πάνω της. εικόνα από τον Ian Dooley, μέσω Unsplash.com.

Για να υποβάλετε αγωγή για συναισθηματική δυσφορία, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε νομική ορολογία στην καταγγελία σας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να δηλώσετε το σκεπτικό σας ως προς το γιατί έχετε υποβάλει αίτηση για αποζημίωση συναισθηματικής δυσφορίας. Εάν έχετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα συμπτώματά σας έχουν προκληθεί από αμέλεια ή σκόπιμη ενέργεια κάποιου άλλου, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε αυτές τις πληροφορίες στην αξίωσή σας. Ο δικηγόρος σας και η ομάδα τους θα φροντίσουν τα πάντα για λογαριασμό σας.

4. Προκαταρκτικές Προετοιμασίες

Πρέπει να ετοιμάσετε μια λίστα μαρτύρων που μπορούν να καταθέσουν για τη συναισθηματική δυσφορία που έχετε υποστεί. Αυτοί οι μάρτυρες είναι συνήθως μέλη της οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι ή επαγγελματίες υγείας που μπόρεσαν να παρατηρήσουν πώς άλλαξε η ψυχική σας κατάσταση. Θα μπορούν να πουν στο δικαστήριο και στους ενόρκους πώς ακριβώς η κατάστασή σας επηρέασε τη ζωή σας.

5. Μετάβαση σε δίκη

Ας υποθέσουμε ότι σας έχει επιδικαστεί αποζημίωση για συναισθηματική δυσφορία μέσω μιας ασφαλιστικής αξίωσης ή μιας αγωγής. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα του διακανονισμού για να καλύψετε τα ιατρικά έξοδα ή το χαμένο εισόδημα που προέκυψε λόγω της κατάστασής σας. Οι υπεύθυνοι για τη συναισθηματική δυσφορία κάποιου άλλου μπορεί επίσης να υποχρεωθούν να πληρώσουν νομικά έξοδα.

συμπέρασμα

Οι ζημιές συναισθηματικής δυσφορίας είναι βασική έννοια σε περιπτώσεις σωματικών τραυματισμών. Εάν έχετε υποστεί απώλεια λόγω αμέλειας κάποιου άλλου, θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο να μιλήσετε με έναν δικηγόρο για να συζητήσετε τις επιλογές σας.

Schreibe einen Kommentar