Κορυφαίες συμβουλές για το πώς να αποθηκεύετε τρόφιμα χωρίς πλαστικό

1

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τη χρήση πλαστικού στην καθημερινή τους ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Μέρος αυτού του ταξιδιού είναι η επεξεργασία του τρόπου αποθήκευσης τροφίμων χωρίς τη χρήση πλαστικών. Το πλαστικό υπάρχει παντού στο σύστημα διατροφής μας. Χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την επεξεργασία, τη συσκευασία και την αποθήκευση των τροφίμων μας.

Οι επιλογές για να διατηρήσετε το φαγητό σας μακριά από πλαστικό είναι περιορισμένες και η αντίθεση με την κοινή και δημοφιλή κουλτούρα δεν είναι εύκολη, αλλά όταν πρόκειται να αλλάξουμε τη χρήση πλαστικών, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Γιατί θα θέλατε να αποφύγετε την αποθήκευση τροφίμων σε πλαστικό

Το πλαστικό έχει πολλά οφέλη και γι‘ αυτό φαίνεται να έχει κυριεύσει τη ζωή μας. Το πλαστικό είναι

  • Φτηνές στην παραγωγή
  • Μπορεί να είναι αεροστεγές ή να αναπνέει
  • Σφραγίζει καλά μόνο με την εφαρμογή θερμότητας
  • Αποτρέπει το κάψιμο κατάψυξης
  • Είναι ανακυκλώσιμο
  • Διατίθεται σε πολλούς τύπους και μορφές

Ωστόσο, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά σε όλο αυτό το πλαστικό. Πολλοί από εμάς θρηνούμε για τα πλαστικά απόβλητα, χρειάζονται έναν αιώνα για να αποσυντεθούν, μπαίνουν στους ωκεανούς μας και τα ζώα μας τα τρώνε και πεθαίνουν. Επηρεάζει και εμάς τους ανθρώπους.

Πλαστικό κουτί επηρεάζουν τις ορμόνες μας όταν καταναλώνεται και δεν μπορεί πραγματικά να ανακυκλωθεί – στην πραγματικότητα μπορεί μόνο να ανακυκλωθεί. Και ενώ μπορεί να είναι φθηνό να παραχθεί, κάποιοι θα υποστήριζαν ότι το περιβαλλοντικό κόστος του είναι απλώς πολύ υψηλό για να συνεχιστεί με τον ρυθμό που είμαστε.

Πλαστικό μιας χρήσης έναντι πλαστικό πολλαπλών χρήσεων

Ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην πλαστική χιονοστιβάδα της ρύπανσης και των απορριμμάτων είναι σε συντριπτική πλειοψηφία τα πλαστικά είδη μιας χρήσης.

Οι πλαστικές συσκευασίες, τα πλαστικά μπουκάλια νερού, η πλαστική μεμβράνη και οι σακούλες με φερμουάρ χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον μόνο μία φορά και ένα μεγάλο μέρος αυτών δεν ανακυκλώνεται και καταλήγει στο περιβάλλον ως ρύπανση.

Προσωπικά, θα υποστήριζα ότι το πλαστικό πολλαπλών χρήσεων έχει τη θέση του στον σύγχρονο κόσμο, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας και σχεδιασμένο να διαρκεί για πολλά πολλά χρόνια.

Όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων, εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση πλαστικού στην αποθήκευση τροφίμων σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας σε πλαστικές τοξίνες, καθώς και να ελαχιστοποιήσετε τις περιβαλλοντικές σας επιπτώσεις.

Ορισμένα δοχεία συσκευασίας ασφαλών τροφίμων που έχετε ήδη μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αντί να πεταχτούν και να αντικατασταθούν με γυαλί ή μέταλλο. Εάν έχετε ήδη πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε καθώς σπάνε αντί να τα αντικαταστήσετε όλα αμέσως και να πετάξετε τα δοχεία που έχετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασης στη μηδενική αποθήκευση τροφίμων από πλαστικό, καθώς η διαδικασία μπορεί να είναι δαπανηρή και αποφεύγεται η σπατάλη του πλαστικού που ήδη έχετε.

Εάν ανησυχείτε για την αποθήκευση τροφίμων που αγγίζουν το πλαστικό (έγκυρη ανησυχία), προσπαθήστε να βρείτε χρήσεις αποθήκευσης μη τροφίμων για τα πλαστικά δοχεία σας ή δωρίστε τα σε κάποιον που θα τα χρησιμοποιήσει για κάτι. Αυτό τιμά τη θυσία που έγινε για την παραγωγή αυτών των αντικειμένων, υπάρχουν ήδη, οπότε μην τα σπαταλήσετε.

Πώς να αποθηκεύετε τρόφιμα χωρίς πλαστικό

Υπάρχουν πολλές επιλογές υλικών για την αποθήκευση τροφίμων χωρίς τη χρήση πλαστικού. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μία από τις επιλογές

Αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο είναι εύκολα προσβάσιμο στους περισσότερους ανθρώπους. Γενικά θεωρείται ασφαλές για χρήση σε μη όξινα τρόφιμα. Είναι επίσης προϊόν μίας χρήσης και δεν αντέχει καλά στη μακροχρόνια χρήση στην κατάψυξη, καθώς ανοίγει εύκολα τρύπες, επομένως δεν είναι ιδανική λύση.

Ποτήρι

Τα γυάλινα δοχεία έρχονται σε πολλά σχήματα και μορφές. Από την επαναχρησιμοποίηση ενός παλιού βάζου μαρμελάδας ή τη συντήρηση βάζων, έως αγοράζοντας επιλογές αποθήκευσης στοιβαζόμενου γυαλιού.

Το γυαλί είναι αδρανές (δεν αντιδρά στα τρόφιμα) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των περισσότερων αντικειμένων και μπορεί ακόμη και να μπει στην κατάψυξη με ορισμένες τροποποιήσεις για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το θέμα με το γυαλί είναι ότι είναι βαρύ, συχνά στρογγυλό σε σχήμα (άρα όχι οικονομική χρήση του χώρου) και μπορεί να σπάσει αν πέσει, γι‘ αυτό μου αρέσει αυτά τα δυνατά στοιβαζόμενα, τετράγωνα.

Σιλικόνη

Η σιλικόνη είναι νεότερη στη σκηνή. Είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο που βρίσκεται στην άμμο και βιοδιασπάται γρηγορότερα από τα περισσότερα πλαστικά.

Η σιλικόνη είναι ελαστική, σπάει δύσκολα και δεν αντιδρά στα τρόφιμα που τοποθετούνται σε αυτήν. Κάνει ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για σακούλες ziploc, σακούλα κατάψυξης ή μεμβράνη προσκόλλησης.

Υφασμα

Το απλό βαμβακερό ύφασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλίξετε το ψωμί για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​για μερικές ημέρες. Το ύφασμα μπορεί επίσης να μετατραπεί σε περιτυλίγματα φαγητού με κερί μέλισσας για να διατηρηθούν τα πράγματα φρέσκα για περισσότερο. Μπορείτε να διαβάσετε πώς να φτιάξετε τα δικά σας περιτυλίγματα από κερί μέλισσας εδώ.

Μέταλλο

Το μέταλλο είναι ένας πολύ μεγάλος όρος, που καλύπτει μια σειρά υλικών. Συνήθως, όταν μιλάμε για αποθήκευση τροφίμων, μιλάμε για ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας τροφίμων. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν αντιδρά με τα τρόφιμα, θα διαρκέσει μια ζωή, μπορεί να αποστειρωθεί, να στοιβαχτεί και διατίθεται σε μεγάλη γκάμα σχημάτων και μεγεθών.

Μπορεί να είναι δύσκολο να κολλήσετε και να στεγανοποιήσετε αεροστεγώς ορισμένα μεταλλικά δοχεία, επομένως συχνά το καπάκι τους περιέχει κάποιο είδος πλαστικού ή καουτσούκ για να βοηθήσει στη σφράγιση.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό

Όταν αποφασίζετε για τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό πλαίσιο παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση του νικητή.

Για τύλιγμα και αποθήκευση τυριού, ψωμιού, κράκερ, ξηρών καρπών και σάντουιτς ένα περιτύλιγμα με κερί μέλισσας είναι η καλύτερη επιλογή, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας ή αγοράστε τα εδώ.

Για την αποθήκευση ξηρών προϊόντων, κονσερβών ή υπολειμμάτων ή αποθεμάτων, μεγάλα βάζα συντήρησης ή ένα βαζάκι είναι ιδανικό.

Για διατήρηση του κρέατος στην κατάψυξη χωρίς πλάστιγ, η αγαπημένη μου επιλογή είναι μεταλλικά τηγάνια ατμού. Διαβάστε εδώ για να δείτε γιατί πιστεύω ότι αυτές είναι η καλύτερη επιλογή για να καταψύξετε κρέας χωρίς πλαστικό.

Πώς να αποθηκεύσετε τρόφιμα χωρίς πλαστικό

Αφού αποφασίσετε ποια δοχεία αποθήκευσης τροφίμων πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και στεγνά προτού βάλετε το φαγητό σας μέσα σε αυτά και η υγρασία θα καταστρέψει γρήγορα τα ξηρά προϊόντα και θα τους προκαλέσει μούχλα.

Εάν καταψύχετε κάτι στα μη πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, φροντίστε να αφήσετε άφθονο χώρο στο φαγητό (ή το υγρό) να διαστέλλεται καθώς παγώνει.

Οι περισσότερες επιλογές πλαστικών δοχείων τροφίμων θα λυγίζουν και θα διαστέλλονται με το φαγητό καθώς παγώνει, αλλά οι μη πλαστικές επιλογές όπως το μέταλλο και το γυαλί δεν έχουν αυτήν την ιδιότητα και θα σχιστούν ή θα θρυμματιστούν υπό αυτήν την πίεση. Εάν χρησιμοποιείτε γυάλινο βάζο, φροντίστε να αφήσετε μια ίντσα χώρο στο κεφάλι ΚΑΤΩ από τους ώμους του βάζου. Διαβάστε εδώ για περισσότερα σχετικά με το πώς να καταψύχετε με ασφάλεια τα υγρά σε βάζα.

Φροντίστε να έχετε χρονολογήσει και να επισημάνετε καλά τα δοχεία σας και να τα στοιβάζετε προσεκτικά για να αποφύγετε το σπάσιμο.

Μακροχρόνια αποθήκευση χύμα τροφίμων – προετοιμασία αποθήκευσης τροφίμων

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε το φαγητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πλαστικό, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες. Η συνήθης μέθοδος είναι η αποθήκευση μεγάλων όγκων ξηρών προϊόντων σε πλαστικά ασφαλή για τρόφιμα, αεροστεγείς κουβάδες ή σε σάκους mylar με τροφοδοτικά οξυγόνου. Πριν από το πλαστικό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μεταλλικά ή ξύλινα βαρέλια ή τύμπανα για την αποθήκευση τροφίμων. Και τα δύο λειτουργούν καλά αρκεί να διατηρούνται στεγνά. Το μέταλλο είναι πιο πιθανό να είναι τρωκτικό και αεροστεγές, αλλά αν σκουριάσει θα καταστρέψει το φαγητό σας.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να αποθηκεύσετε σωστά μια ντουλάπα

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ελλείψεις τροφίμων και τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε

Πώς να αποθηκεύετε τρόφιμα χωρίς πλαστική μεμβράνη

Η πλαστική μεμβράνη ή η μεμβράνη προσκόλλησης, η μεμβράνη προσκόλλησης ή η γόμα είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να σφραγίσετε και να αποθηκεύσετε γρήγορα πολλά τρόφιμα. Η εύρεση ενός αντικαταστάτη για το πλαστικό περιτύλιγμα εξαρτάται από τον σκοπό που το χρησιμοποιείτε.

Για να καλύψετε την κορυφή ενός μπολ για τα περισσεύματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε α φύλλο πυριτίου ή καπάκι μπολ σαν αυτό ή αυτό.

Για να τυλίξετε σάντουιτς ή τυρί ένα μελισσοκέρι περιτύλιγμα είναι ιδανικό.

Να παγώσει κάτι Το καλύτερο είναι ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων με καλό καπάκι που σφραγίζει.

Πώς να αποθηκεύσετε κατεψυγμένα τρόφιμα χωρίς πλαστικό

Οι καταψύκτες έχουν μια συγκεκριμένη σειρά προκλήσεων όταν πρόκειται για την αποθήκευση τροφίμων χωρίς πλαστικό.

Το έγκαυμα στην κατάψυξη είναι το κύριο μέλημα με την κατάψυξη τροφίμων. Οποιοσδήποτε αέρας μπορεί να εισέλθει στο φαγητό θα το κάνει να στεγνώσει και να αλλοιωθεί γρήγορα. Συχνά μια πλαστική σακούλα ή μια πλαστική μεμβράνη χρησιμοποιείται για να το ξεπεράσει αυτό, αλλά όταν καταψύχετε τρόφιμα χωρίς πλαστικό, η κύρια πρόκληση είναι να κρατήσετε τον αέρα έξω.

Η εύρεση ενός αεροστεγούς δοχείου που δεν χρησιμοποιεί πολύ πλαστικό σας αφήνει με βάζα κονσερβοποίησης, γυάλινα βάζα με πλαστικό καπάκι ή σφράγισμα σιλικόνης, σακούλα σιλικόνης ή ή επαναχρησιμοποιήσιμη μεμβράνη τροφίμων.

Το αλουμινόχαρτο θα λειτουργήσει εάν είναι διπλής στρώσης και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς θα τρίβονται γρήγορα τρύπες μέσα σε μια κατάψυξη όπου ψάχνετε για αντικείμενα.

Το πλεονέκτημα στη χρήση ενός δοχείου από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ότι μπορούν να στοιβάζονται, αλλά το να έχετε καλή σφράγιση στο επάνω μέρος είναι δύσκολο, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα στρώμα νερού για να καλύψετε τα τρόφιμα για να κρατήσετε μακριά την κατάψυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάψυξη τροφίμων χωρίς πλαστικό, διαβάστε εδώ.

Πώς να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο χωρίς πλαστικό

Γυάλινα βάζα και καλύμματα μπολ σιλικόνης είναι φίλος σου στο ψυγείο. Τοποθετήστε τα περισσεύματα σας σε ένα κεραμικό ή γυάλινο μπολ και απλώστε ένα αναποδογυρισμένο πιάτο ή καπάκι σιλικόνης από πάνω.

Χρησιμοποιήστε ξανά γυάλινα βάζα μαρμελάδας για μικρότερα πράγματα και επενδύστε σε κάποια στοιβαζόμενη γυάλινη αποθήκευση τροφίμων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο των ραφιών του ψυγείου σας.

Μια χάρτινη σακούλα λειτουργεί καλά για πράγματα που δεν χρειάζεται να διατηρούν την υγρασία τους όπως τα μανιτάρια ή τα κρεμμύδια. Το συρτάρι λαχανικών και το συρτάρι τραγανού στο ψυγείο σας είναι φίλοι σας, είναι σχεδιασμένα να είναι πιο υγρά για να εμποδίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά σας να στεγνώνουν χωρίς να χρειάζεται να τα έχετε σε πλαστική σακούλα προϊόντων.

Ένα ανοιχτό δοχείο μπορεί συχνά να σφραγιστεί με σφράγισμα σιλικόνης ή το περιεχόμενο να χυθεί σε ένα μικρότερο δοχείο και να σφραγιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Η εκμάθηση της αποθήκευσης τροφίμων χωρίς τη χρήση πλαστικών είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο, με δοκιμή και σφάλμα και κάποια επένδυση σε επιλογές και αντικείμενα που λειτουργούν καλά για εσάς. Έχετε ιδέες χωρίς πλαστικό για την αποθήκευση τροφίμων που χρησιμοποιείτε ήδη; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.

πώς να αποθηκεύσετε τρόφιμα χωρίς πλαστική προωθητική εικόνα


Schreibe einen Kommentar