Καθώς η ποινική υπόθεση του Husel κλείνει, θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αστικές αγωγές

1
Καθώς η ποινική υπόθεση του Husel κλείνει, θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αστικές αγωγές

Οικογένειες επιδιώκουν και πάλι πολιτικές αγωγές για μια φορά τον γιατρό του Mount Carmel.


Ο γιατρός του Οχάιο, Δρ. William Husel, ο οποίος κάποτε εργαζόταν στο Mount Carmel Hospital System, φέρεται να παρήγγειλε εξαιρετικά υψηλές δόσεις συνταγών παυσίπονων, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς φαιντανύλης, για τους ασθενείς του, οδηγώντας σε τουλάχιστον είκοσι θανάτους -πέντε άτομα υπό τη φροντίδα του Husel.

Η φεντανύλη είναι ένα συνθετικό οπιοειδές που είναι 80 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη. Η φαιντανύλη με βάση τη συνταγή αρχικά δημιουργήθηκε για τη διαχείριση του πόνου στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο και συνήθως εφαρμόζεται σε ένα έμπλαστρο στο δέρμα. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών οπιοειδών ιδιοτήτων του, το φάρμακο έχει επίσης εκτραπεί από τότε για κατάχρηση. Συνήθως αναμιγνύεται με ηρωίνη για να αυξήσει την ισχύ της, η οποία έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους.

Στα τέλη του 2021, ο βουλευτής Γκρεγκ Μέρφι (Ρεπουμπλικανός, NC) ηγήθηκε μιας ομάδας συναδέλφων μελών της Ομάδας γιατρών GOP για να στείλει μια επιστολή στον Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Αλεχάντρο Μαγιόρκας ζητώντας του να εξετάσει προσεκτικότερα την αυξανόμενη παράνομη φαιντανύλη κρίση που μαστίζει τις ΗΠΑ, ειδικά στα νότια σύνορα. Καθώς το πρόβλημα αυξάνεται, ο Husel θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει αστικές αγωγές από τις οικογένειες που επηρεάστηκαν.

Καθώς η ποινική υπόθεση του Husel κλείνει, θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αστικές αγωγές
Photo by Photo by Negative Space από την Pexels

«Οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα της συνταγογράφησης οπιοειδών παυσίπονων από τον Χούσελ», υποστήριξαν οι εισαγγελείς στην ποινική του υπόθεση. Ο Χούσελ είχε επιμείνει ότι δεν σκόπευε οι δόσεις να είναι θανατηφόρες και, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, προσπαθούσε να «προσφέρει άνεση». Η πρόκληση παρατεταμένου εθισμού ή θανάτου «δεν προοριζόταν ποτέ» και δήλωσε αθώος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Husel υποστήριξαν στο α ακρόαση στο Κολόμπους του Οχάιο, ότι συνταγογραφούσε 500 μικρογραμμάρια του φαρμάκου για την αντιμετώπιση του πόνου και αυτή η δόση δεν θα ήταν θανατηφόρα για τα περισσότερα άτομα. Έτσι, ο Husel δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τον θάνατό τους. Ο συνήγορος υπεράσπισης Jaime Lapidus είπε, «Εκεί βρίσκεται η απάντηση: Τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτό το μεγάλο δικαστήριο, είτε ήταν ψευδές είτε όχι, και αν ήταν εν γνώσει του ψευδές.

Παρά τα στοιχεία εναντίον του, ο Χουσέλ κέρδισε την ποινική του υπόθεση μετά από μια δίκη επτά εβδομάδων, η οποία απογοήτευσε τους ενάγοντες που εξακολουθούν να επιδιώκουν να λογοδοτήσουν τον γιατρό για τις πράξεις του. Επέλεξαν να ακολουθήσουν τον πολιτικό δρόμο για να βεβαιωθούν ότι θα συμβεί αυτό. Όσον αφορά την απόφαση της ποινικής υπόθεσης, ο πολιτικός εισαγγελέας Gerry Leeseberg ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι οικογένειες «είναι απογοητευμένες και απογοητευμένες», αλλά πρόσθεσε ότι «αναμένει αυτό το αποτέλεσμα» και θα προχωρήσει στην προσπάθεια επιδίωξης δικαιοσύνης για τους εμπλεκόμενους.

«Η υποχρέωσή μας στις αστικές υποθέσεις είναι να αποδείξουμε ότι ο Δρ. Χούσελ ενήργησε ανάρμοστα και δεν συμμορφώθηκε με τα αποδεκτά πρότυπα ιατρικής πρακτικής», είπε ο Leeseberg. «Και όπως είδε πολύ ξεκάθαρα οποιοσδήποτε ακολούθησε τη δίκη, ακόμη και από τη μαρτυρία όλων από το όρος Κάρμελ, ο Δρ Χούσελ δεν συμμορφώθηκε με τα αποδεκτά πρότυπα ιατρικής πρακτικής».

Το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν μαζί με τον Husel στο όρος Carmel και χορηγούσε πραγματικά τη φαιντανύλη δεν κατηγορήθηκε ποτέ ποινικά. Ωστόσο, σχεδόν δύο δωδεκάδες νοσοκόμες, φαρμακοποιοί και διευθυντές απολύθηκαν μετά την έναρξη της έρευνας στο Mount Carmel. Ορισμένοι παραπέμφθηκαν σε κρατικά συμβούλια για να εξετάσουν την επιβολή πειθαρχικών μέτρων. Ο Χούσελ απολύθηκε από τη θέση του το 2018.

Πηγές:

Ο Χουσέλ δηλώνει αθώος παρά τους 25 θανάτους ασθενών

Οι πολιτικοί δικηγόροι λένε ότι ο William Husel πρέπει ακόμα να απαντήσει για την υποτιθέμενη ιατρική του αμέλεια

Schreibe einen Kommentar