Η Target πληρώνει 5 εκατομμύρια $ για τη διευθέτηση αξιώσεων υπερβολικής χρέωσης εφαρμογών τηλεφώνου

1
Η Target πληρώνει 5 εκατομμύρια $ για τη διευθέτηση αξιώσεων υπερβολικής χρέωσης εφαρμογών τηλεφώνου

Ένας εισαγγελέας του Σαν Ντιέγκο είπε ότι η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Target αύξησε τις τιμές στα είδη «εκπτώσεων» μόλις οι πελάτες εισήλθαν σε φυσικά καταστήματα.


Η Target συμφώνησε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή που ισχυριζόταν ότι η αλυσίδα λιανικής υπερχρέωσε τους καταναλωτές διαφημίζοντας χαμηλές τιμές στις εφαρμογές της για κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια τις άλλαζε μόλις οι πελάτες μπήκαν στο κατάστημα.

Σύμφωνα με The Minneapolis Star-Tribuneη μήνυση κατατέθηκε από την Εισαγγελία του Σαν Ντιέγκο τον Φεβρουάριο.

Η αγωγή, προσθέτει η Star-Tribuneδιευθετήθηκε επίσημα τον Μάρτιο.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η DA του Σαν Ντιέγκο υπέβαλε αξίωση κατά της Target. Το 2018, το κατάστημα πλήρωσε 7,4 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι παραβίασε τους νόμους της Καλιφόρνια σχετικά με το χειρισμό και την απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων.

«Με αυτήν την τελευταία αγωγή, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους καταναλωτές και τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο, καθώς και να διασφαλίζουμε ότι η Target θεωρείται υπεύθυνη όταν παραβιάζει το νόμο», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, Σάμερ Στέφαν, σε δελτίο μέσων ενημέρωσης.

Ένα σφυρί. Εικόνα μέσω Wikimedia Commons μέσω Flickr/χρήστης: Brian Turner. (CCA-BY-2.0).

ο Star-Tribune σημειώνει ότι η μήνυση του Stephan επέκρινε τη χρήση του geofencing από τον Target, μια μορφή τεχνολογίας που βασίζεται στο GPS που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να γνωρίζουν πότε οι χρήστες εφαρμογών για κινητά έχουν εισέλθει ή έξοδος από μια καθορισμένη περιοχή.

Ο Steve Spinella, αναπληρωτής εισαγγελέας του Σαν Ντιέγκο, είπε στο KARE-11 ότι το γραφείο του DA άνοιξε την έρευνά του αφού είδε μια είδηση ​​του KARE-11 σχετικά με το θέμα της τιμολόγησης εφαρμογής Target.

«Μάθαμε για τα νέα σας που έδειχναν αλλαγές στην εφαρμογή ανάλογα με την τοποθεσία», είπε η Σπινέλα εκείνη την εποχή. «Διεξάγαμε τη δική μας ανεξάρτητη έρευνα για να δούμε αν αυτό συνέβαινε και στην Καλιφόρνια».

Στην αγωγή τους, οι εισαγγελείς του Σαν Ντιέγκο ανέφεραν ότι η Target δεν είπε στους καταναλωτές ότι ορισμένες από τις προσφορές της σε χαμηλές τιμές ήταν διαθέσιμες μόνο στο διαδίκτυο και ότι η εφαρμογή για κινητά θα άλλαζε τις τιμές εάν και όταν εισέρχονταν σε φυσικά καταστήματα Target.

Η Target θα πληρώσει τώρα 5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την απαίτηση.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τεχνολογίες geofencing για να αυξήσει την τιμή των ειδών όταν οι καταναλωτές επισκέπτονται τοποθεσίες λιανικής πώλησης από τούβλα και κονιάματα.

Το Target πρέπει επίσης να ορίζει με σαφήνεια την τιμολόγησή του, ενημερώνοντας τους καταναλωτές πού είναι διαθέσιμες ειδικές τιμές και εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ προσωπικών και διαδικτυακών αγορών.

Σε μια δήλωση, το γραφείο του DA του Σαν Ντιέγκο είπε ότι η Target συνεργάστηκε με τους ερευνητές και λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει την ακρίβεια των τιμών της.

Η Target, από την πλευρά της, είπε ότι επί του παρόντος δεν χρησιμοποιεί geofencing για να αλλάξει τις τιμές και τις προσφορές.

«Η Target δεσμεύεται να παρέχει αξία στους πελάτες μας και αυτό περιλαμβάνει ακριβείς τιμές στα καταστήματά μας και στο διαδίκτυο», ανέφερε η Target σε δήλωση. «Έχουμε λάβει μέτρα για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας, επειδή τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα στην Καλιφόρνια προέκυψαν όταν οι διαφημιστικές πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν αμέσως μετά τη λήξη μιας προώθησης. Εάν οι επισκέπτες έχουν ερωτήσεις, μπορούν να φέρουν την απόδειξή τους στο γραφείο εξυπηρέτησης επισκεπτών για να συζητήσουν μια προσαρμογή της τιμής.»

Πηγές

Η Target Corp. πληρώνει 5 εκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση της αγωγής τιμολόγησης

Η Target πληρώνει 5 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό για ισχυρισμούς ακρίβειας τιμολόγησης

Η Target διευθετεί αγωγή για ψευδή διαφήμιση, υπερτιμολόγηση. πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων

Schreibe einen Kommentar