Επιλογές αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό

2
Επιλογές αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 18 Μαρτίου 2020

Η χρήση πλαστικού για μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων αποτελεί συχνά αντικείμενο διαμάχης. Αν και είναι πολύ βολικά, το πλαστικό χρησιμοποιείται υπερβολικά στον κόσμο μας σήμερα. Οι επιλογές αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό αυξάνονται μέρα με τη μέρα καθώς οι άνθρωποι μπαίνουν στο κίνημα μηδενικών απορριμμάτων.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Τα πλαστικά δοχεία και συσκευασίες καταλήγουν συχνά σε χώρους υγειονομικής ταφής ή ακόμα και στον ωκεανό, όταν αυτά τα αντικείμενα απορριφθούν.

Το πλαστικό χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής παιχνιδιών, ποτών, καθώς και κατά την κατασκευή δοχείων αποθήκευσης τροφίμων.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 5 απλοί τρόποι για να μηδενίσετε τα απόβλητα

Επιλογές αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό

Εάν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε δοχεία αποθήκευσης τροφίμων που χρησιμοποιούν πλαστικό, ίσως θελήσετε να εξετάσετε άλλες επιλογές. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης επιλογών αποθήκευσης τροφίμων χωρίς πλαστικό που μπορεί να είναι πιο ελκυστικές.

Ποια άλλα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δοχεία αποθήκευσης τροφίμων;

Υπάρχουν μερικά άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία δοχείων αποθήκευσης τροφίμων.

Άλλες επιλογές αποθήκευσης χωρίς πλαστικό περιλαμβάνουν δοχεία κατασκευασμένα από:

Χρησιμοποιώντας δοχεία που χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά, μπορείτε να αποφύγετε την έκθεση σε τοξίνες όπως οι φθαλικές ενώσεις και η BPA, κάτι που είναι πολύ κοινό με τα πλαστικά δοχεία σήμερα.

Επειδή ένα πλαστικό λέει ότι είναι χωρίς BPA δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες, όταν βγάλουν το BPA από τη συνταγή, έπρεπε να το αντικαταστήσουν με κάτι!

Όχι μόνο είναι πιο υγιεινό να χρησιμοποιείτε χαλύβδινα ή γυάλινα δοχεία, αλλά βοηθάτε και το περιβάλλον. Αυτά τα υλικά έχουν πολλά οφέλη που συχνά δεν σχετίζονται με τη χρήση πλαστικών δοχείων για αποθήκευση τροφίμων.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης δοχείων τροφίμων από χάλυβα και γυαλί

Τα δοχεία τροφίμων από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ελαφριά, σε αντίθεση με ό,τι φαντάζονταν οι περισσότεροι.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και πιθανότατα θα διαρκέσουν χρόνια περισσότερο από οποιοδήποτε πλαστικό δοχείο. Επιπλέον, είναι στεγανά, ένα πρόβλημα που είναι πολύ κοινό με τα πλαστικά δοχεία που μπορούν να σπάσουν τόσο εύκολα.

Το μόνο πρόβλημα με αυτά τα δοχεία που είναι κατασκευασμένα από χάλυβα είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, πόσο ασφαλή είναι τα μικροκύματα;

Γι‘ αυτό πολλοί άνθρωποι θα επιλέξουν γυάλινα δοχεία αντί για χαλύβδινα ή πλαστικά, επειδή μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε το φαγητό σας στο ψυγείο και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε σε φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων. Είναι επίσης διάφανα σαν πλαστικά δοχεία, αλλά το μειονέκτημά τους είναι ότι μπορούν να σπάσουν εύκολα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αποθήκευση υγρών σε ποτήρι στην κατάψυξη

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης πλαστικών δοχείων

Για να καταλάβετε γιατί σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε χαλύβδινα ή γυάλινα δοχεία σε αντίθεση με το πλαστικό, πρέπει πρώτα να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πλαστικών δοχείων που χρησιμοποιούν τόσοι πολλοί άνθρωποι.

Τα κύρια πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το πόσο βολικά είναι στην αγορά, πόσο ελαφριά είναι και ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Το κύριο μειονέκτημα με τη χρήση πλαστικών είναι ότι δεν διαρκούν πολύ, και μόλις σπάσουν, συχνά πετιούνται στα σκουπίδια. Αυτό θα συμβάλει στη διοχέτευση πρόσθετων υλικών σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθιστώντας τα προβληματικά για το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 20 καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση πλαστικού στην κουζίνα

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε ατσάλινα ή γυάλινα δοχεία τροφίμων

Παρά τις πολλές ευκολίες της χρήσης πλαστικών δοχείων, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε χαλύβδινα ή γυάλινα δοχεία.

Επιλέγοντας μεταξύ των δύο, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τις συνήθειές σας όταν ετοιμάζετε φαγητό σε καθημερινή βάση. Εάν φέρνετε το φαγητό σας μαζί σας, περισσότερο από την προετοιμασία γευμάτων στο σπίτι, τότε θα πρέπει να επενδύσετε σε χαλύβδινα δοχεία που είναι ελαφριά, ανθεκτικά και φθηνά. Τα λατρεύω αυτά.

Εάν ετοιμάζετε τα περισσότερα γεύματά σας στο σπίτι και η οικογένειά σας ζεσταίνει συνεχώς τα υπολείμματα σε φούρνο μικροκυμάτων, τότε τα γυάλινα δοχεία τροφίμων θα ήταν η καλύτερη επιλογή (σαν αυτά.)

Το καλύτερο πράγμα για την αγορά στερεών, ανθεκτικών μη πλαστικών δοχείων είναι ότι μπορεί επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα, απλώς και μόνο επειδή τα δοχεία μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τα πλαστικά δοχεία που μπορούν εύκολα να σπάσουν.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Κατάψυξη κρέατος χωρίς πλαστικό

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, εάν αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία τροφίμων, ίσως θελήσετε να εξετάσετε αυτές τις άλλες επιλογές.

Πρώτα σκεφτείτε πώς προετοιμάζετε το φαγητό, πού το προετοιμάζετε και αν το παίρνετε μαζί σας τακτικά ή όχι.

Αν και η ευκολία κατοχής και χρήσης πλαστικών δοχείων είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα αγοράζουν οι άνθρωποι, η επιλογή αυτών των εναλλακτικών δοχείων τροφίμων θα είναι μια πολύ πιο οικονομική επιλογή.

Και μπόνους – κάνετε αυτό που σας αναλογεί για να αποτρέψετε τη συνεισφορά στην εισαγωγή περισσότερων πλαστικών στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε στο πράσινο, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συμβάλετε στη διάσωση του περιβάλλοντος. Κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε πολύ προσιτά πλαστικά και ατσάλινα δοχεία τροφίμων που μπορείτε να τα στείλετε σε εσάς σήμερα. Ή μπορείτε να δείτε τους 20 αγαπημένους μου τρόπους για να απαλλαγείτε από το πλαστικό στην κουζίνα σας εδώ.

Αυτή μπορεί να είναι μια σημαντική αλλαγή στις συνήθειές σας που έχετε αυτήν τη στιγμή όταν αποθηκεύετε τρόφιμα, αλλά τελικά θα είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνετε.

Ένας περιεκτικός οδηγός για την εκτροφή κουνελιών από κρέας σε μια αποικία για μια αυτάρκη και βιώσιμη πηγή υγιεινού κρέατος στην αυλή σας.

Αυτός ο βραχώδης δρόμος με λευκή σοκολάτα 5 συστατικών κάνει το απόλυτο τέλειο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλιά τους οποιαδήποτε στιγμή! Σούπερ νόστιμο και πραγματικά γρήγορο και εύκολο να γίνει. Δοκιμάστε αυτόν τον βραχώδη δρόμο με λευκή σοκολάτα σήμερα ή καρφιτσώστε τον για αργότερα! #συνταγή #Χριστούγεννα

Είναι κάποιος που γνωρίζετε χωρίς γλουτένη ή χωρίς γαλακτοκομικά; Δοκιμάστε αυτό το χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς γαλακτοκομικά χωρίς γλουτένη, είναι υγρό και νόστιμο και εξαιρετικά απλό και εύκολο στην παρασκευή του! #χριστουγεννιάτικο #φρουτκέικ #συνταγή #χριστουγεννιάτικο

30 λιτές ιδέες διακόσμησης DIY για το σπίτι σας αυτά τα Χριστούγεννα. Δείτε αυτές τις όμορφες, εύκολες, ρουστίκ ιδέες διακόσμησης DIY #christmas #frugalchristmas #christmasideas #piwakawakavalley

Η περίοδος των διακοπών είναι μια ακριβή περίοδος. Εδώ είναι 10 μοναδικοί τρόποι για να κάνετε τις διακοπές σας πιο προσιτές από την οικογένειά μας στη δική σας. Μην αφήσετε το άγχος του να ξοδέψετε πολλά τα Χριστούγεννα σας πρόβλημα, με αυτές τις έξυπνες συμβουλές μπορείτε ακόμη και να εξοικονομήσετε χρήματα! #frugalchristmas #holidayspending #homesteading #traditions #christmas #holidays

Το να αγοράσεις ένα δώρο για κάποιον που έχει τα πάντα είναι πραγματικά δύσκολο! Οι οικοδεσπότες, οι άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους, οι πεζοπόροι και οι κηπουροί θα εκτιμήσουν όλοι μερικές από τις λιτές ιδέες για δώρα σε αυτήν τη λίστα. Δείτε το σήμερα και καρφιτσώστε το για αργότερα!

Σπιτικές ιδέες για δώρα DIY που δεν είναι χάλια. Εδώ είναι μερικές καταπληκτικές ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα για τα άτομα που αγαπάτε που είναι λιτά, εύκολα και όμορφα #chirstmasideas #diychristmas #frugalchristmas #holidays #piwakawakavalley

μεγάλη παρτίδα μελόψωμο σπίτι συνταγή NZ promo εικόνα


Schreibe einen Kommentar