Εξήγηση της ευθύνης των χώρων με απλούστερους όρους

1
Εξήγηση της ευθύνης των χώρων με απλούστερους όρους

Ένας προσκεκλημένος είναι ένα άτομο που επισκέπτεται ένα ακίνητο για να κάνει επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κάνει μια αγορά.


Η ευθύνη για τις εγκαταστάσεις, πολύ απλά, ισχύει για περιπτώσεις στις οποίες ο τραυματισμός προκαλείται από μη ασφαλείς συνθήκες στην περιουσία του εναγομένου. Αυτές οι περιπτώσεις οφείλονται συνήθως σε αμέλεια και ο τραυματίας πρέπει να αποδείξει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσει μια ασφαλή εγκατάσταση.

Αυτή η αποτυχία διατήρησης του ακινήτου σε ασφαλές επίπεδο μπορεί να σημαίνει βαριές κυρώσεις για τον εναγόμενο και αποζημίωση για τον ενάγοντα. Με την αναζήτηση νομικής εκπροσώπησης, διασφαλίζετε ότι κατανοείτε πλήρως κάθε στάδιο της διαδικασίας. Ένας ειδικός μπορεί να σας καθοδηγήσει στο νομικό πλαίσιο της υπόθεσής σας.

Τι είναι Αμέλεια;

Το να πληγωθείς στο ακίνητο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αμελής. Να αποδείξω ευθύνη των χώρωνπρέπει να δείξετε ότι ο ιδιοκτήτης γνώριζε τους κινδύνους και δεν έκανε τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσει αυτούς τους κινδύνους.

Εάν ο ιδιοκτήτης δεν γνώριζε τον κίνδυνο, μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε ότι ήταν λογικό να είχε επίγνωση των επισφαλών συνθηκών. Ένας δικηγόρος μπορεί να προσφέρει περαιτέρω καθοδήγηση για τη δημιουργία αγωγής εναντίον του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Είδη Υποθέσεων

Η ευθύνη για τις εγκαταστάσεις είναι κάπως γενικός όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τα ακόλουθα σενάρια:

 • Ατυχήματα ολίσθησης και πτώσης
 • Ελαττωματικές συνθήκες στο ακίνητο
 • Συσσώρευση χιονιού και πάγου
 • Ανεπαρκής συντήρηση
 • Ατυχήματα με ασανσέρ και κυλιόμενες σκάλες
 • Φωτιές
 • Δαγκώματα σκύλου
 • Τοξικές αναθυμιάσεις
 • Διαρροές

Γενικά, εάν κάποιος τραυματιστεί σε ένα ακίνητο και μπορεί να αποδειχθεί ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αμελής, ο ιδιοκτήτης μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις ζημίες που υπέστη το θύμα.

Εάν έχετε πληγωθεί σε επαγγελματικό ακίνητο, θα χρειαστείτε α δικηγόρος ευθύνης χώρων για να βοηθήσει στην προετοιμασία και την παρουσίαση της υπόθεσής σας. Ένας νομικός εμπειρογνώμονας μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε δίκαιη αποζημίωση για τους τραυματισμούς σας.

Γλιστρήματα και θήκες πτώσης

Άνθρωπος που πέφτει από τις σκάλες? εικόνα από τον Sammy Williams, μέσω Unsplash.com.
Άνθρωπος που πέφτει από τις σκάλες? εικόνα από τον Sammy Williams, μέσω Unsplash.com.

Οι περιπτώσεις ολίσθησης και πτώσης είναι η πιο κοινή εμπειρία θυμάτων ατυχημάτων σε εμπορικά ακίνητα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από τέτοια περιστατικά. αυτά περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

 • Συσσώρευση χιονιού και πάγου
 • Σπασμένα πεζοδρόμια
 • Βρεγμένα πατώματα
 • Σπασμένες σκάλες ή λείπουν κάγκελα
 • Μη ασφαλισμένα χαλιά ή μοκέτες
 • Εκτεθειμένα καλώδια και καλώδια επέκτασης
 • Φρεσκοκερωμένα δάπεδα

Φταίει αυτόματα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν κάποιος πληγωθεί σε μια επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι πάντα υπεύθυνος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Εάν βρίσκεστε σε κινηματογράφο, εστιατόριο ή κτίριο γραφείων και κάποιος άλλος πελάτης χυθεί υγρό στο πάτωμα, προκαλώντας σας να γλιστρήσετε και να πέσετε, ευθύνεται ο ιδιοκτήτης; Λοιπόν εξαρτάται.

Εάν ένας πελάτης χύνει ένα ποτό στο πάτωμα και οι υπάλληλοι το γνωρίζουν και δεν το καθαρίσουν, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος εάν κάποιος πέσει και τραυματιστεί. Εάν, ωστόσο, κάποιος χυθεί ένα ποτό και κανείς δεν παρατηρήσει τη διαρροή, θα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί ότι ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για τυχόν τραυματισμούς που προκύψουν.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η ορατότητα της διαρροής και ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την πτώση σας. Ένας δικηγόρος μπορεί να διασφαλίσει ότι συλλέγετε έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξετε τον ισχυρισμό σας.

Τύποι επισκεπτών ακινήτων

Το αν δικαιούστε αποζημίωση μπορεί να εξαρτάται από τη φύση της επιχείρησής σας στην εταιρεία. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επισκεπτών. Η κατάσταση του επισκέπτη σας λαμβάνεται υπόψη στη νομική διαδικασία.

Καταπατητές

Εάν πληγωθείτε σε ένα ακίνητο όπου δεν είστε νόμιμα ευπρόσδεκτοι, μπορεί να δυσκολευτείτε να αποδείξετε την ευθύνη και να λάβετε αποζημίωση. Εάν ένα ακίνητο έχει μια περιοχή που είναι εκτός ορίων για το κοινό και έχει αναρτήσει πινακίδες «κίνδυνου», ενδέχεται να μην μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση εάν παράπτωμα και να πληγωθείς.

Αδειούχοι

Κάτοχος άδειας είναι ένας επισκέπτης που επισκέπτεται ένα ακίνητο για μη επαγγελματικό σκοπό. Για παράδειγμα, εάν επισκέπτεστε το σπίτι ενός φίλου για πάρτι, θεωρείστε κάτοχος άδειας. Εάν πληγωθείτε ενώ ενεργείτε ως κάτοχος άδειας, μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση εάν υπάρχουν κίνδυνοι που ο ιδιοκτήτης δεν αντιμετώπισε.

Προσκεκλημένος

Ένας προσκεκλημένος είναι ένα άτομο που επισκέπτεται ένα ακίνητο για να κάνει επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κάνει μια αγορά. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναμένεται να διατηρούν τα ακίνητά τους ασφαλή για τους πελάτες τους. Οι προσκεκλημένοι είναι εύκολο να διεκδικήσουν και να λάβουν αποζημίωση για τραυματισμούς.

Νομική Εκπροσώπηση

Η ύπαρξη νομικής εκπροσώπησης για μια υπόθεση αστικής ευθύνης είναι απαραίτητη. Ένας δικηγόρος μπορεί να εξηγήσει τη συντριπτική νομική ορολογία και να σας καθοδηγήσει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Επιπλέον, με έναν ειδικό που εργάζεται για την περίπτωσή σας, μπορείτε να κατευθύνετε όλη σας την ενέργεια για να ανακάμψετε από τον τραυματισμό σας.

Schreibe einen Kommentar