Εντομοαπωθητικό Easy DIY – Απόλυτα φυσικό, αποτελεσματικό απωθητικό αμμομύγας

2

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα την 1η Ιουνίου 2021

Μου αρέσει να ζω κοντά στην παραλία. Δυστυχώς μαζί με την παραλία έρχονται και οι αμμόμυγες και είμαι από αυτές που αντιδρούν άσχημα στα τσιμπήματα της αμμόμυγας! Αυτό σημαίνει ότι άρχισα πολύ γρήγορα το κυνήγι για ένα εντελώς φυσικό και αποτελεσματικό απωθητικό αμμομυγών. Μετά από μερικές προσπάθειες κατέληξα σε αυτό το εύκολο DIY εντομοαπωθητικό που λειτουργεί πραγματικά.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Αν αναρωτιέστε πώς να σταματήσετε να δαγκώνετε μύγες στην παραλία, τότε διαβάστε, αυτό το μείγμα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Τι είναι οι αμμόμυγες (ή οι μύγες της άμμου);

Σύμφωνα με Βικιπαίδεια:

«Το Sandfly (ή Sandfly) είναι μια καθομιλουμένη ονομασία για οποιοδήποτε είδος ή γένος διπτέρων που ιπτά, δαγκώνουν και ρουφούν αίμα (μύγα) που συναντάται σε αμμώδεις περιοχές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το sandfly μπορεί να αναφέρεται σε ορισμένες αλογόμυγες που είναι επίσης γνωστές ως «πρασινοκέφαλοι» (οικογένεια Tabanidae) ή σε μέλη της οικογένειας Ceratopogonidae. Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, το sandfly μπορεί να αναφέρεται σε μέλη της υποοικογένειας Phlebotominae εντός των Psychodidae. Τα δαγκωτά σκνίπες (Ceratopogonidae) ονομάζονται μερικές φορές αμμομύγες ή μη-βλέπουν-ums (no-see-em, noseeum). Οι αμμόμυγες της Νέας Ζηλανδίας ανήκουν στο γένος Austrosimulium, ένα είδος μαύρης μύγας».

Εδώ αποκαλούμε σχεδόν όλες τις μικρές μαύρες μύγες που δαγκώνουν «άμμο» και φαίνεται να αντιδρώ στα δαγκώματα τους με το να φουσκώνω και να πονώ πολύ εκεί που με δάγκωσαν.

Αναπαράγονται όπου υπάρχει στάσιμο γλυκό νερό, και με πολλές γούρνες ζώων και λακκούβες τριγύρω, αυτό είναι ένα συνεχές θέμα εδώ!

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε εμπορικά εντομοαπωθητικά;

Υπάρχουν σίγουρα μερικά αποτελεσματικά σπρέι απωθητικών σφαλμάτων. Αλλά τα προβλήματά μου μαζί τους είναι

 1. Δεν είχα κανένα και μένουμε μακριά από την πόλη
 2. Τα χημικά σε πολλά από αυτά έχουν αποδειχθεί τοξικά σε ορισμένες περιπτώσεις και προτιμώ τις φυσικές επιλογές αν μπορώ να τα βρω.

Το DEET υπάρχει σε πολλά εμπορικά εντομοαπωθητικά και έχει μικτά αποτελέσματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οπότε προτιμώ να παραμένω σε πράγματα που έχω φτιάξει μόνος μου.

Αιθέρια έλαια για αμμόμυγες

Υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια που δρουν ως φυσικό απωθητικό της αμμόμυγας. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε πολλά λάδια μαζί ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα.

Μπορείτε να φτιάξετε το φυσικό σας εντομοαπωθητικό με μερικές διαφορετικές συνθέσεις. Αυτά τα απωθητικά περιλαμβάνουν την αραίωση αιθέριων ελαίων που τα έντομα βρίσκουν δυσάρεστα ή τα μπερδεύουν. Τα λάδια δεν αναμειγνύονται με νερό, επομένως θα χρειαστεί να τα προσθέσετε σε άλλα λάδια ή σε αλκοόλ.

Για ένα γρήγορο και απλό φυσικό σπρέι για σφάλματα, θεωρώ ότι το λάδι κιτρονέλλας από μόνο του λειτουργεί καλύτερα. Σε συνδυασμό με κάποια άλλα έλαια, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό απωθητικό που λειτουργεί για ένα ευρύτερο φάσμα σφαλμάτων.

Γενικά θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε συνολικά 20 σταγόνες λάδι σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι φορέα.

Τα ασφαλή υγρά μεταφοράς περιλαμβάνουν:

 • Ελαιόλαδο
 • Ηλιέλαιο
 • ορυκτέλαιο / ‚baby‘ oil
 • Οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό λάδι
 • Αμαμήλις
 • Βότκα

Εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε φυσικές θεραπείες στην καθημερινή σας ζωή – οι φίλοι μου στο Herbal Academy έχουν ένα υπέροχο, οικονομικό μάθημα για αρχάριους πραγματικά πρέπει να ελέγξετε εδώ.

Ασφάλεια αιθέριων ελαίων

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι φυσικό = ασφαλές. Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια, ορισμένα φυσικά πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πρέπει να γνωρίζετε τι κάνετε με τα αιθέρια έλαια.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο αραιώνουμε τα αιθέρια έλαια με ένα έλαιο μεταφοράς, και δεν είναι μόνο επειδή κάνει τα έλαια να πάνε πιο μακριά και εξοικονομεί χρήματα.

Τα μη αραιωμένα αιθέρια έλαια μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και μερικά μπορεί ακόμη και να καούν εάν τοποθετηθούν αδιάλυτα σε ευαίσθητο δέρμα. Εάν το εφαρμόζετε σε παιδιά, θα πρέπει να διπλασιάσετε τον όγκο του λαδιού μεταφοράς για να μειώσετε την αντοχή των λαδιών.

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, μην εφαρμόσετε εντομοαπωθητικό, φυσικό ή άλλο, παρά μόνο αφού το καθαρίσετε με τον γιατρό σας.

Απόλυτα φυσική, αποτελεσματική συνταγή απωθητικού αμμομύγας

Αυτή είναι η πολύ εύκολη συνταγή μου. Χρησιμοποιώ το ελαιόλαδο ως λάδι μεταφοράς απλά επειδή είναι φθηνό και το έχω συνέχεια στο ντουλάπι μου. Το ελαιόλαδο είναι επίσης αρκετά παχύρρευστο (όσον αφορά τα υγρά) οπότε βρίσκω ότι διαρκεί καλά στο δέρμα μου και δεν στάζει παντού ενώ δουλεύω έξω.

Μπορείτε να αλλάξετε το λάδι μεταφοράς με κάτι που έχετε ή προτιμάτε. Γνωρίζω ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το «baby oil» καθώς είναι λιγότερο λιπαρό, το αμυγδαλέλαιο επίσης απορροφάται γρήγορα στο δέρμα σας.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ισοπροπυλική αλκοόλη και να αναμίξετε τα αιθέρια έλαια σε αυτήν, ωστόσο, δεν μου αρέσει η μυρωδιά της και είναι δύσκολο να τη βρω εδώ.

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι Citronella
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι μεταφοράς της επιλογής σας)

Απλώς ανακατέψτε αυτά τα δύο μαζί και αποθηκεύστε τα σε ένα μπουκάλι αντλίας.

Χρήση:

Για τη χρήση, εφαρμόστε 1-2 αντλίες λαδιού σε κάθε άκρο και τρίψτε καλά. Εφαρμόστε ξανά κάθε 2-3 ώρες όπως απαιτείται.

Είναι καλύτερο να κάνετε τεστ σε μια μικρή περιοχή του δέρματος προτού το τρίψετε σε όλο τον εαυτό σας και να το αφήσετε για μια ώρα για να ελέγξετε εάν υπάρχουν σημάδια αντίδρασης.

Αποθήκευση:

Φυλάσσετε σε κλειστό δοχείο (ή φιάλη αντλίας) σε δροσερό σκοτεινό μέρος για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητα των αιθέριων ελαίων. Το ελαιόλαδο που είναι αποθηκευμένο στο ψυγείο θα σταθεροποιηθεί, επομένως είναι καλύτερο να διατηρείται σε δροσερό ντουλάπι και όχι στο ψυγείο.

Αλλες επιλογές:

Αν προτιμάτε να έχετε ένα μπουκάλι ψεκασμού, θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό και αλκοόλ αντί για παχύρρευστο λάδι. Θα πρότεινα 1/3 φλιτζάνι νερό και 1/8 φλιτζάνι αλκοόλ για να βοηθήσει στη διασπορά του αιθέριου ελαίου. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για να ψεκάσετε και στα τρίχωμα των ζώων που ταλαιπωρούνται από μύγες.

Φυσική αντικουνουπική συνταγή

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα κουνούπια καθώς και με τις αμμόμυγες ή θέλετε μια πιο γενική επιλογή απωθητικού σφαλμάτων, ανακατεύω το παρακάτω μείγμα. Και πάλι, αν προτιμάτε να είναι σπρέι αντί για λάδι, τότε θα θέλατε να αντικαταστήσετε τον φορέα με ένα μείγμα υγρού/αλκοόλ.

Συστατικά:

Θα χρειαστείτε 20 σταγόνες (1 ml) από το καθένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι μεταφοράς της επιλογής σας)

ή 1/3 φλιτζάνι νερό και 1/8 φλιτζάνι αλκοόλ αν προτιμάτε ένα σπρέι.

Απλώς προσθέστε στην αντλία σας ή στο μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά.

Χρήση:

Για τη χρήση, εφαρμόστε 1-2 αντλίες λαδιού σε κάθε άκρο και τρίψτε καλά. Εφαρμόστε ξανά κάθε 2-3 ώρες όπως απαιτείται.

Είναι καλύτερο να κάνετε τεστ σε μια μικρή περιοχή του δέρματος προτού το τρίψετε σε όλο τον εαυτό σας και να το αφήσετε για μια ώρα για να ελέγξετε εάν υπάρχουν σημάδια αντίδρασης.

Σπιτικό σπρέι για ζωύφια χωρίς αιθέρια έλαια

Υπάρχουν μερικές φορές που τα αιθέρια έλαια μπορεί να μην σας αρέσουν ή δεν μπορείτε να τα πάρετε. Μεγάλωσα με ένα αποτελεσματικό μείγμα bug off που αποτελείται από 2 μέρη λάδι για μωρά (ορυκτέλαιο) και 1 μέρος Dettol (γνωστό ως Lysol στις ΗΠΑ).

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αυθεντικό καφέ Dettol/Lysol καθώς φαίνεται να είναι το έντονο άρωμα που βοηθά να μπερδέψετε τα σφάλματα και να τα κρατήσετε μακριά.

Το baby oil βοηθά στο να πήξει το μείγμα και να παρατείνει τη διάρκεια του στο δέρμα σας.

Άλλες επιλογές για την απώθηση των εντόμων

Μερικές φορές σε πιάνουν χωρίς προμήθειες για να φτιάξεις ένα απωθητικό. Εάν έχετε μερικά φυτά στον κήπο με τα βότανα, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει κάτι εκεί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε!

 • Τρίψτε άνθη λεβάντας ή λάδι λεβάντας στο δέρμα σας, ειδικά σε ζεστά μέρη του σώματος (λαιμός, μασχάλες, πίσω από αυτιά κ.λπ.) για να απωθήσετε τα έντομα.
 • Τρίψτε τα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα οποιουδήποτε στοιχείου της οικογένειας της μέντας σε όλο το δέρμα για να απωθήσετε τα έντομα (μέντα, δυόσμος, catnip, φλουρί κ.λπ. ή σιτρονέλλα, λεμονόχορτο κ.λπ.).
 • Ο βασιλικός λέγεται επίσης ότι διώχνει τα κουνούπια

Εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε φυσικές θεραπείες στην καθημερινή σας ζωή – οι φίλοι μου στο Herbal Academy έχουν ένα υπέροχο, οικονομικό μάθημα για αρχάριους πραγματικά πρέπει να ελέγξετε εδώ.

Φυσικό εντομοαπωθητικό αγορασμένο από το κατάστημα

Αν δεν έχετε το χρόνο ή τη δυνατότητα (ή την τάση) να φτιάξετε το δικό σας εντομοαπωθητικό, υπάρχουν μερικά φυσικά που μπορείτε να αγοράσετε στην αγορά.

Εάν δοκιμάζετε ένα νέο προϊόν, κάντε πάντα ένα τεστ δερματικού επιθέματος σε όλους στην οικογένεια που θα το χρησιμοποιήσουν για να ελέγξετε για αντιδράσεις πριν βγαίνεις ανάμεσα στα δαγκωτά πλάσματα.

Φυσικό εντομοαπωθητικό παντός εδάφους Herbal Armor

Babyganics Bug Spray

Badger – Κούνημα και ψεκασμός κατά των σφαλμάτων

εικόνα προώθησης συνταγής φυσικής απωθητικής σφαλμάτων


Schreibe einen Kommentar