Είναι οι γονείς υπεύθυνοι όταν το παιδί τους προκαλεί ατύχημα με ποδήλατο;

1
Είναι οι γονείς υπεύθυνοι όταν το παιδί τους προκαλεί ατύχημα με ποδήλατο;

Η ευθύνη των παιδιών υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του συστήματος αστικού δικαίου μας. Σύμφωνα με αυτό το δόγμα, οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις και τους τραυματισμούς των παιδιών τους.


Η ποδηλασία είναι μια από τις καλύτερες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, ενώ η ποδηλασία μπορεί να είναι εξαιρετική άσκηση, μπορεί επίσης να είναι και επικίνδυνη. Εάν εσείς ή το παιδί σας εμπλακείτε σε ατύχημα, πιστεύετε ότι οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις ζημιές;

Ευθύνη παιδιού

Η ευθύνη των παιδιών υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του συστήματος αστικού δικαίου μας. Κάτω από αυτό δόγμα, οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις και τους τραυματισμούς των παιδιών τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν αυτοκίνητα. Με πιο απλά λόγια, οι γονείς μπορεί να ευθύνονται για τις αμελείς πράξεις ενός παιδιού εάν γνωρίζουν ή έχουν λόγους να γνωρίζουν ότι το παιδί πρέπει να ελέγχεται, αλλά δεν λαμβάνουν εύλογες ενέργειες για να το κάνουν. Γνωστό ως αμελής επίβλεψη, αυτό το είδος ευθύνης μπορεί να υπερβεί τους γονείς ενός παιδιού.

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό. Η πιο συνηθισμένη είναι όταν το παιδί χειρίζεται το όχημα με την άδεια γονέα ή κηδεμόνα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αποδειχθεί επειδή μπορεί να απαιτείται η παραδοχή από τον γονέα ή τον κηδεμόνα ότι επέτρεψαν στο παιδί να χειριστεί το όχημα.

Επιπλέον, άλλες εξαιρέσεις περιλαμβάνουν όταν το παιδί χειριζόταν αγροτικό όχημα, όπως τρακτέρ ή όταν το παιδί χειριζόταν όχημα εκτός δρόμου, όπως μοτοσικλέτα, χωρίς να φορά προστατευτικό κάλυμμα κεφαλής.

Γονική αμέλεια

Γονική αμέλεια συμβαίνει όταν ένας γονέας αποτυγχάνει να επιβλέπει ή να ελέγξει σωστά το παιδί του και αυτό το παιδί προκαλεί βλάβη σε άλλο άτομο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γονέας δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τους τραυματισμούς που προκάλεσε το παιδί, με ορισμένες εξαιρέσεις. Αντίθετα, το δικαστήριο θα εξετάσει δύο παράγοντες:

• Ήταν το παιδί κάτω των 14 ετών τη στιγμή του ατυχήματος;

• Ο γονέας γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει για την επικίνδυνη συμπεριφορά του παιδιού του;

Πώς λειτουργεί η γονική αμέλεια;

Εάν ένας γονέας ήταν αμελής και απέτυχε να ελέγξει το παιδί του, το οποίο προκάλεσε ατύχημα, μπορεί να είναι υπεύθυνος για ζημιές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να προκύψει ευθύνη εάν οι γονείς δεν ήταν αμελείς με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν ένας γονέας έκανε τα πάντα για να εμποδίσει το παιδί του να προκαλέσει κακό, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος.

Πώς να αποδείξετε αμέλεια σε ένα ατύχημα με ποδήλατο με ένα παιδί

Εάν ένα αυτοκίνητο χτύπησε το παιδί σας ενώ έκανε το ποδήλατό του, εναπόκειται σε εσάς να αποδείξετε ότι ο οδηγός έκανε αμέλεια. Αυτό μπορεί να γίνει αποδεικνύοντας ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

• Ο οδηγός δεν τήρησε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που σχετίζονται με πεζούς ή ποδηλάτες

• Ο οδηγός ήταν μεθυσμένος

• Ο οδηγός αποσπάστηκε από τα μηνύματα και την οδήγηση ή κάτι άλλο

• Ο οδηγός είχε ελαττωματικά φρένα, φώτα ή άλλο εξοπλισμό

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς μπορεί να δυσκολεύονται να αποδείξουν ότι το ατύχημα συνέβη λόγω αμέλειας άλλου ατόμου. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας έκανε το ποδήλατό του στο δρόμο και το χτύπησε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να μην είναι εύκολο να αποδείξετε ότι ο οδηγός έκανε κάτι λάθος. Εάν δεν υπάρχουν μάρτυρες που είδαν τι συνέβη, θα μπορούσε να είναι ο λόγος σας εναντίον των δικών τους. Ωστόσο, μπορείτε λάβετε αποζημίωση με τη βοήθεια δικηγόρου προσωπικών τραυματισμών στο Myrtle Beachκαθώς τα δικηγορικά γραφεία έχουν τους πόρους για να διερευνήσουν τέτοιες καταστάσεις, να ανακατασκευάσουν ατυχήματα και να προσλάβουν ειδικούς για να καταθέσουν εκ μέρους σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα παιδί σπάσει το ποδήλατό του στην πόρτα του αυτοκινήτου κάποιου, προκαλώντας υλικές ζημιές, αυτό το άτομο μπορεί να έχει δικογραφία εναντίον σας.

Στις περισσότερες πολιτείες, ένας ανήλικος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη ζημιά που προκάλεσε, επειδή ο νόμος δεν θεωρεί ότι έχει την ικανότητα να κατανοήσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Πεσμένο ποδήλατο στον πλαϊνό καθρέφτη.  εικόνα από Alexas_Fotos, μέσω Pixabay.com.
Πεσμένο ποδήλατο στον πλαϊνό καθρέφτη. εικόνα από Alexas_Fotos, μέσω Pixabay.com.

Έτσι, εάν το παιδί σας προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς σε ένα ατύχημα με ποδήλατο, ίσως είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν δικηγόρο για να διαχειριστεί την υπόθεσή σας.

Οι γονείς μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τους τραυματισμούς που προκάλεσαν τα παιδιά τους όταν ήταν αμέλεια

Γενικά, οι γονείς ανηλίκου τέκνου μπορεί να θεωρηθούν αστική ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη προκληθεί από το παιδί τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανήλικοι δεν μπορούν να συνάψουν συμβάσεις ή να κατέχουν περιουσία στο όνομά τους. Έτσι, βασίζονται στους γονείς και τους κηδεμόνες τους για να το κάνουν για αυτούς.

Επιπλέον, οι γονείς έχουν νομική ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών τους (αυτό περιλαμβάνει την επίβλεψη). Εάν οι γονείς παραβιάσουν αυτό το καθήκον και κάποιος τραυματιστεί, πιθανότατα θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές. Έτσι, εάν ένα παιδί προκαλέσει ατύχημα ενώ οδηγεί το ποδήλατό του και τραυματίσει άλλο άτομο λόγω αμέλειας επίβλεψης από τους γονείς/κηδεμόνες, τότε οι γονείς μπορεί να ευθύνονται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εάν κάποιος τραυματιστεί εξαιτίας της αμέλειας κάποιου άλλου, δικαιούται νόμιμα αποζημίωση. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πληρωμή για προηγούμενα και μελλοντικά ιατρικά έξοδα, πόνο και ταλαιπωρία, ακόμη και απώλεια μισθών εάν δεν μπορούσαν να εργαστούν μετά το ατύχημα.

Ορισμένοι τραυματισμοί μπορεί να είναι πολύ σοβαροί, ειδικά εάν κάποιος υποφέρει από τραυματισμούς στο κεφάλι ή στον αυχένα. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορεί να έχουν μόνιμες επιπτώσεις στη ζωή σας και να είναι απίστευτα δαπανηρή η θεραπεία με την πάροδο του χρόνου.

Schreibe einen Kommentar