Διακανονισμός που επιτεύχθηκε στην αγωγή για διακρίσεις εγκυμοσύνης και γαλουχίας Frontier Airlines

1
Διακανονισμός που επιτεύχθηκε στην αγωγή για διακρίσεις εγκυμοσύνης και γαλουχίας Frontier Airlines

Εγκατέλειψα τον θηλασμό για να φροντίσω την οικογένειά μου και κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει ξανά αυτήν την επιλογή. ~ Μελίσα Χότζκινς


DENVER — Τα μέρη ανακοίνωσαν συμβιβασμό σε μια υπόθεση που κατέθεσαν τέσσερις αεροσυνοδοί που ισχυρίστηκαν ότι η Frontier Airlines κάνει διακρίσεις σε βάρος εγκύων και θηλαζουσών εργαζομένων. Ως μέρος του διακανονισμού, ο οποίος δεν αποδέχεται καμία ευθύνη, η Frontier Airlines συμφώνησε σε αρκετές αλλαγές πολιτικής που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των εγκύων και θηλαζουσών αεροσυνοδών.

«Χαίρομαι που στις αεροσυνοδούς που θέλουν να θηλάσουν θα δοθεί ο χρόνος και ο χώρος να αντλήσουν μητρικό γάλα με υγιεινό, υγιεινό τρόπο», είπε. Η Melissa Hodgkins, ενάγουσα στην υπόθεση. «Οι μελλοντικοί αεροσυνοδοί δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για το πώς θα ταιριάζουν στην άντληση μεταξύ πτήσεων ή να αναρωτιούνται πού θα μπορούν να αντλούν με ασφάλεια. Εγκατέλειψα τον θηλασμό για να φροντίσω την οικογένειά μου και κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει ξανά αυτή την επιλογή».

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της κάλυψης των αναγκών εγκύων και θηλαζουσών μητέρων στην αεροπορική βιομηχανία», είπε Jacalyn Peter, αντιπρόεδρος, Εργασιακές Σχέσεις, Frontier Airlines. «Χάρη εν μέρει στις προόδους στην τεχνολογία γαλουχίας που φοριέται, τα μέρη κατάφεραν να καταλήξουν σε μια φιλική επίλυση αυτής της υπόθεσης που δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια».

Γραφικό θηλασμού
Γραφικό θηλασμού; Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του mcmurryjulie μέσω του Pixabay, www.pixabay.com

«Ο σημερινός διακανονισμός στέλνει ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, ότι η παροχή βασικών καταλυμάτων για εργαζόμενους που θηλάζουν είναι και έξυπνη και εφικτή», είπε. Galen Sherwin, ανώτερος δικηγόρος στο Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Γυναικών της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. «Οι άλλες αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Frontier και να διασφαλίσουν ότι το πλήρωμα πτήσης τους δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει το θηλασμό για να συνεχίσει να κάνει τις δουλειές που αγαπούν».

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Frontier Airlines συμφώνησε να ενημερώσει και να αποσαφηνίσει τις πολιτικές της σχετικά με τη διαμονή εγκυμοσύνης και γαλουχίας, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών:

  • Για να διατηρήσει σε ισχύ τις πρόσφατες αλλαγές στις πολιτικές της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιτρέπουν στις αεροσυνοδούς να αντλούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πτήσης με τη χρήση φορητών θηλαστικών αντλιών.
  • Για να διευκρινιστεί ότι σύμφωνα με την Πολιτική Αξιοπιστίας της Frontier, η οποία διέπει τη συμμετοχή, οι απουσίες που πληρούν τις προϋποθέσεις FMLA που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη δικαιολογούνται και δεν υπόκεινται σε πειθαρχικά μέτρα.
  • Για την παροχή μιας τακτικά ενημερωμένης λίστας των εγκαταστάσεων γαλουχίας στις τοποθεσίες βάσης της Frontier σε αεροσυνοδούς που γεννούν (και κατεύθυνση για το πού θα βρουν πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις γαλουχίας σε όλα τα άλλα αεροδρόμια προς τα οποία πετάει η Frontier) και για την παροχή ενός συστήματος για την αντιμετώπιση σχολίων από αεροσυνοδών σχετικά με την επάρκεια των εγκαταστάσεων γαλουχίας στις τοποθεσίες βάσης.
  • Για να διευκρινιστεί η πολιτική της Frontier ότι φιλοξενεί αεροσυνοδούς που δεν μπορούν να πετάξουν λόγω εγκυμοσύνης ή γαλουχίας με τους ίδιους όρους που φιλοξενεί αεροσυνοδούς με άλλες ιατρικές παθήσεις που τους καθιστούν ανίκανους να πετάξουν (συμπεριλαμβανομένης της παροχής ιατρικής άδειας ή προσωρινών αποστολών εδάφους, εάν τέτοιες αποστολές είναι προσφέρεται από την Frontier).

«Πάρα πολλοί εργαζόμενοι —συντριπτικά χαμηλοί μισθοί και γυναίκες με μωρά ή μικρά παιδιά— έχουν απωθηθεί από το εργατικό δυναμικό τα τελευταία δύο χρόνια», είπε. Juno Turner, δικαστικός διευθυντής της Towards Justice. «Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι εργοδότες θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν πρόθυμους εργαζόμενους στη δουλειά. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και για επιχειρήσεις όπως οι αεροπορικές εταιρείες που αγωνίζονται να προσλάβουν και να διατηρήσουν ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό».

«Το Κολοράντο είναι καλύτερο όταν οι επιχειρήσεις που αποκαλούν την πολιτεία μας πατρίδα βάζουν πρώτα τους υπαλλήλους τους», είπε Sara Neel, ανώτερη δικηγόρος προσωπικού στο ACLU του Κολοράντο. «Είμαστε χαρούμενοι που η Frontier έκανε αυτά τα σημαντικά βήματα και είμαστε ευγνώμονες στους πελάτες μας που έκαναν τη διαφορά για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς υπαλλήλους της Frontier Airlines και για τους εργαζόμενους σε όλη την πολιτεία μας».

Οι αγωγές υποβλήθηκαν από την ACLU, την ACLU του Κολοράντο, την Holwell Shuster & Goldberg LLP και την Towards Justice.

Αυτή η δήλωση είναι online εδώ:https://www.aclu.org/press-releases/settlement-reached-frontier-airlines-pregnancy-and-lactation-discrimination-lawsuit

Περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν εδώ:https://www.aclu.org/cases/freyer-v-frontier-and-hodgkins-v-frontier

Schreibe einen Kommentar