Απόδειξη αμέλειας σε περιπτώσεις προσωπικών τραυματισμών της Βιρτζίνια

2
Απόδειξη αμέλειας σε περιπτώσεις προσωπικών τραυματισμών της Βιρτζίνια

Οι περιπτώσεις σωματικών τραυματισμών είναι συνήθως περίπλοκες και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση.


Η αμέλεια είναι μια από τις πιο ουσιαστικές νομικές έννοιες στις αξιώσεις σωματικών βλαβών. Για να επιτύχει ένα θύμα τραυματισμού στην αξίωσή του, πρέπει να ικανοποιήσει όλα τα νομικά στοιχεία αμέλειας αποδεικνύοντας όλα τα μέρη του αδικήματος προσωπικού τραυματισμού. Στο επόμενο άρθρο, θα εξηγήσουμε τα διάφορα στοιχεία αμέλειας στη Βιρτζίνια για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε και να είστε πιο προετοιμασμένοι σε περίπτωση προσωπικού τραυματισμού.

Νόμοι περί αμέλειας στη Βιρτζίνια

Η υποβολή αξίωσης για σωματική βλάβη στη Βιρτζίνια απαιτεί από τον ενάγοντα να αποδείξει αμέλεια. Για να αποδειχθεί η αμέλεια πρέπει να καθοριστούν τέσσερα στοιχεία:

  • Ο εναγόμενος όφειλε στον ενάγοντα καθήκον φροντίδας,
  • Ο κατηγορούμενος παρέβη αυτό το καθήκον φροντίδας,
  • Η παράβαση ήταν η νομική αιτία των τραυματισμών του ενάγοντα και
  • Ο ενάγων υπέστη ζημία.

Σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα αυτά τα στοιχεία αμέλειας, θα εξετάσουμε το καθένα από αυτά σε βάθος παρακάτω:

Καθήκον Μέριμνας

Η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να αποδείξετε σε μια αξίωση για αμέλεια προσωπικού τραυματισμού στη Βιρτζίνια είναι ότι σας οφείλουν καθήκον φροντίδας.

Το καθήκον φροντίδας είναι βασικά ένα πρότυπο εύλογης φροντίδας που πρέπει να ακολουθεί κανείς ενώ εκτελεί οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε άλλους.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα καθήκοντος φροντίδας:

  • Κώδικας της Βιρτζίνια, Τίτλος 8.01, Ενότητα 34, κ.λπ. (Τραυματισμός σε πρόσωπο ή περιουσία).
  • Κώδικας της Βιρτζίνια, Τίτλος 8.01, Ενότητα 50, κ.λπ. (Death by Wrongful Act).

Παράβαση του Καθήκοντος Μέριμνας

Μόλις διαπιστωθεί πλήρως ότι ο εναγόμενος σας όφειλε καθήκον φροντίδας, το επόμενο βήμα είναι να αποδείξετε χωρίς αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος έχει παραβεί αυτό το καθήκον φροντίδας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό και είναι δουλειά του δικηγόρου σας να πείσει το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν ανταποκρίθηκε στο καθήκον του περίθαλψης.

Μερικοί από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται για την απόδειξη παραβίασης του καθήκοντος φροντίδας περιλαμβάνουν:

  • Κατάθεση πραγματογνωμοσύνης.
  • Ιατρικά & Οικονομικά αρχεία και έγγραφα.
  • Επίσημες αναφορές της αστυνομίας.
  • Βίντεο και φωτογραφίες.

Απόδειξη Ζημιών σε Υπόθεση Προσωπικού Τραυματισμού

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τραυματισμών από το Shapiro, το Appleton, το Washburn & Sharp, στη Βιρτζίνια είναι μία από τις λίγες εναπομείνασες πολιτείες της χώρας που λειτουργεί με σύστημα συνεπαγόμενης αμέλειας. Αυτό σημαίνει ότι για να επικρατήσει σε περίπτωση αμέλειας, το άλλο άτομο πρέπει να έχει φταίει 100% για τις ζημιές σας..

Επιπλέον, εάν τραυματιστήκατε ως επιβάτης που επέβαινε σε λεωφορείο ή σε παρόμοια κοινή μεταφορική, μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση τόσο από την εταιρεία του λεωφορείου όσο και από τον οδηγό για να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε από τυχόν τραυματισμούς.

Παραδείγματα αμέλειας στη Βιρτζίνια

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αμέλεια θα πρέπει να αποδειχθεί από τους ζημιωθέντες προκειμένου να επιτύχουν την αξίωσή τους. Ωστόσο, η Βιρτζίνια είναι αρκετά επιεικής προς τους ενάγοντες, επομένως ας δούμε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου ο εναγόμενος έχει πέσει κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές της συνήθους φροντίδας, αλλά δεν αποτελούν οριστική απόδειξη στα δικαστήρια.

Για παράδειγμα, απεικονίστε μια κατάσταση όπου ένα αυτοκίνητο κόβει μπροστά σε έναν ποδηλάτη, ανάβει κόκκινο φανάρι σε μια διασταύρωση και συμβαίνει ένα ατύχημα. Το άτομο που οδηγεί το ποδήλατο θα ισχυριστεί ότι χτυπήθηκε όταν το φως ήταν κόκκινο, επομένως είναι πιθανό να πετύχει τον ισχυρισμό του.

Δύο αγόρια που σκάνε τροχοφόρα με ποδήλατα.  Φωτογραφία από τον Brett Sayles στο Pexels.com.
Δύο αγόρια που σκάνε τροχοφόρα με ποδήλατα. Φωτογραφία από τον Brett Sayles στο Pexels.com.

Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενήργησαν εύλογα και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς στον ποδηλάτη. Θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι είχαν το πράσινο φως όταν περνούσαν τη διασταύρωση και ότι υπήρχαν άλλοι λόγοι για τους οποίους ο ποδηλάτης ενεπλάκη στο ατύχημα συμπεριλαμβανομένων των πεζών στο δρόμο.

Κατανοήστε τη νομική σας θέση

Οι περιπτώσεις σωματικών τραυματισμών είναι συνήθως περίπλοκες και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Ακόμη και όταν υπάρχει σαφής αμέλεια, ο πληρεξούσιος του κατηγορουμένου μπορεί να είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις αξιώσεις σας με πολλούς τρόπους.

Έχοντας δίπλα σας έναν έμπειρο δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών, διασφαλίζετε ότι η προετοιμασία σας θα είναι ενδελεχής και ότι θα έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αποδείξετε αμέλεια και να κερδίσετε την υπόθεση. Με παραγραφή περίπου 2 ετών από την ημερομηνία του συμβάντος, συνιστάται πάντα να κάνετε ένα προβάδισμα συμβουλευόμενοι δικηγόρους από νωρίς.

Schreibe einen Kommentar