Αναπτύξτε το δικό σας Cercis «Αιώνια Φλόγα»

0
Αναπτύξτε το δικό σας Cercis «Αιώνια Φλόγα»

Η Suttons σας φέρνει ένα μοναδικό Cercis με τον παράγοντα wow

Cercis canadensis «Αιώνια Φλόγα» είναι ένας όμορφος νέος θάμνος που γεμίζει τον κήπο σας με ένα χρωματιστό καλειδοσκόπιο. Δεν είναι περίεργο που είναι ο νικητής Βραβείο RHS Chelsea Flower Show «Φυτό της Χρονιάς» 2021! Τα γυαλιστερά φύλλα του σε σχήμα καρδιάς αναδύονται βαθύ κόκκινο, αλλάζουν σταδιακά σε καμένο πορτοκαλί και στη συνέχεια χρυσοκίτρινο. Επειδή ο θάμνος παράγει συνεχώς νέα ανάπτυξη όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι, κάθε στέλεχος φέρει ταυτόχρονα έναν εντυπωσιακό συνδυασμό φλογερών χρωμάτων. Δείτε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Cercis «Eternal Flame» στον δικό σας κήπο…

Τι είναι το Cercis;

Cercis «Eternal Flame» από την Suttons
Το Cercis «Eternal Flame» μπορεί να καλλιεργηθεί ως θάμνος ή να εκπαιδευτεί ως μικρό δέντρο
Εικόνα: Cercis «Eternal Flame» από την Suttons

Φημισμένο για το χαρακτηριστικό φύλλωμά του, το cercis είναι ένας μεγάλος φυλλοβόλος θάμνος που φαίνεται υπέροχος σε δοχεία, κρεβάτια και μπορντούρες ή μπορεί να καλλιεργηθεί ως μικρό δέντρο. Μέρος του Fabaceae οικογένεια, διαθέτει γυαλιστερά, σε σχήμα καρδιάς φύλλα που αλλάζουν χρώμα με τις εποχές, ακολουθούμενα από μικρά λουλούδια και στη συνέχεια επίπεδους λοβούς σπόρων την άνοιξη.

Δυστυχισμένοι όταν μετακινείστε, είναι καλύτερο να φυτέψετε αμέσως το νεαρό τσέρκι στην τελική του θέση. Προτιμά υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ηλιόλουστο αν είναι δυνατόν. Η ζέστη ωριμάζει τους καλοκαιρινούς βλαστούς, προετοιμάζοντάς τους για την εμφάνιση της επόμενης άνοιξης.

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την «Αιώνια Φλόγα» σας

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο του Cercis «Eternal Flame» από τον Suttons
Τα όμορφα σε σχήμα καρδιάς φύλλα του cercis φέρνουν σχήμα, υφή και χρώμα στα όρια
Εικόνα: Cercis «Eternal Flame» από την Suttons

Το Eternal Flame είναι ένας ευέλικτος θάμνος και ανταποκρίνεται καλά σε μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις καλλιέργειας, γι‘ αυτό επιλέξτε πώς θα θέλατε να παρουσιάσετε το φυτό σας και δώστε του ένα περιβάλλον που ταιριάζει καλύτερα στον σχεδιασμό του κήπου σας. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

  • Δείγμα φυτού – καλλιεργήστε το Cercis canadensis «Eternal Flame» σε δοχείο ως χαρακτηριστικό για τη βεράντα σας.
  • Μικρό δέντρο – φτάνοντας σε ύψος περίπου 3 μέτρων εάν δεν κλαδευτείτε, τοποθετήστε την «Αιώνια Φλόγα» σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και φυτέψτε υποφύτευμα με φυτά που αγαπούν τη σκιά, όπως οι hostas και η brunnera.
  • Αρχιτεκτονικό φύλλωμα – παρουσιάστε την «Αιώνια Φλόγα» σας ως μέρος ενός αρχιτεκτονικού κήπου με κορνούς και άλλα έντονα χρώματα.
  • Θάμνος χαμηλής συντήρησης – που απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα εκτός από ελαφρύ κλάδεμα, φυτέψτε την «Eternal Flame» σας σε ένα ποώδες περίγραμμα και καθίστε αναπαυτικά για να απολαύσετε την παράσταση.

Πώς εκτράφηκε η «Αιώνια Φλόγα».

Κόκκινο φύλλο σε σχήμα καρδιάς Cercis 'Eternal Flame' από την Suttons
Τα φύλλα του ‚Eternal Flame‘ δεν επιστρέφουν πράσινα το καλοκαίρι όπως θα περίμενε κανείς
Εικόνα: Cercis «Eternal Flame» από την Suttons

Αιώνια φλόγα εκτράφηκε από τον διάσημο Αμερικανό εκτροφέα Cercis, Denny Werner, ο οποίος έχει μακρά ιστορία επιτυχίας. Ήξερε ότι αυτή η ποικιλία θα ήταν πραγματικός νικητής από την αρχή, επιμένοντας σε μια διαδικασία διασταύρωσης, δοκιμών και δοκιμών για περισσότερο από μια δεκαετία για να πάρει τα εκπληκτικά αποτελέσματα που ήθελε.

Καθώς το πρώτο σπορόφυτο άρχισε να μεγαλώνει μετά την επιτυχημένη διασταύρωση, ο Βέρνερ συνειδητοποίησε ότι τα φύλλα δεν έμοιαζαν με τίποτα που δεν είχε ξαναδεί. Τα έντονα χρώματα δεν ξεθώριασαν και το πολύχρωμο φύλλωμα δεν επανήλθε στο πράσινο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπως αναμενόταν.

Cercis‘Αιώνια φλόγα‚ εισάγεται στην αγορά μέσω μιας συναρπαστικής συνεργασίας μεταξύ Hillier Nurseries και Suttons. Αυτή η κοινοπραξία διασφαλίζει ότι αυτός ο βραβευμένος θάμνος είναι εύκολα διαθέσιμος μέσω κέντρων κήπου και στο διαδίκτυο, για παράδοση απευθείας στην πόρτα σας.

Schreibe einen Kommentar